Sinovi Bosne su oni koji su je branili oružjem, time nikome ništa ne prigovaram. To je ime za tu grupu. Meni je, također, neprihvatljivo dijeliti Bosance po mjestu stanovanja. Kakve ima veze ako neko živi u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Frankfurtu, Kopenhagenu, Filadelfiji, PArizu, Madridu...... Bosanci su Bosanci. Tebe ovdje nisam nazvao izbjeglicom, naprotiv, bilo bi mi drago da si direktor neke firme u zemlji u kojoj se nalaziš. Što se tvog sina tiče, želim mu svaki uspjeh i neka bude naš ponos. Ja bih volio da i moj sin nekad bude uspješan, bilo bi nam svima bolje. Evo ovakav dijalog mi se sviđa.KONGO je napisao/la:
Ako zelis primjetit vidjeces da nisam prvi poceo s' zezanjem. Glupo mi je recimo da se o ovom uvijek raspravlja, ali je cinjenica ko uspije vani on je sin Bosne, on je legenda ovo ono. Podjimo od Pjanica,Adnana Catica itd.... A obican narod se gleda kao neki cigani, sto nije fino.
U velikoj vecini bas je taj obican narod, kao Fahrudin odgojio svog sina da voli i postuje svoje. I ako ikad uspije u zivotu, da predstavlja drzavu koja mu je u srcu. Mi bismo trebali ako nista drugo onda postovat se izmedju sebe, ja znam da ima kretena i dole i vani ali....malo nas je i ovako cemo tesko opstati a da ne pricam sta ce biti ako se uvijek dijelimo na Hercegovce,Sarajlije,dijasporu itd...
Budite mi zdravi i zivi, a dok mene zovete izbjeglicom ili sta vec ko zna mozda cete se sutra mom sinu ako Bog da diviti u dresu BiH. Onda vas nece biti briga, sto mu je otac ''zbrisao''....
Živ mi i zdrav bio ti i tvoj sin, i cijela tvoja porodica!