ma niko i ne kaze da smo odigrali dobro, katastrofa je bilo, cekali su kraj, da ih posluzi sreca do kraj i to je to, medjutim nije se to desilo i dovidjenja. Da nije bilo Antolovica, primili bi jos komada, pa su i penal fulili, imali su strasnih napada i suteva, realno, zasluzeno idu dalje, ruku na srce.fcsforever je napisao/la:Neću se naslađivati i nije mi to cilj ali imati 2-0...i dozvoliti sve ovo govori samo o tome kakvu ekipu imate i "STRUČNJAKA" na klupi.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
sta je pisac htio reciplay6 je napisao/la:![]()
![]()

vidim neki su spominjali stanica. momak ide u tursku ali je ostao da se oduzi navijacima.
-
- Kontakt:
Sta rec osim tuga i zalost,pa jbt ni jedan nas klub na evropskoj sceni nema ni malo **** srece.Navijam za Sarajevo al mi je krivo bilo kad su dali go u 92 minuti,da je obrnuta situacija bila nikad ga nebi zabili ni zeljo ni sarajevo garantujem zivotom.Dokaz da je Bog od nas okrenuo ledja je dokaz i ona utakmica sarajeva protiv hagesunda,nebi me cudilo ni da zrinski nocas nebude imao srece iako cu navijat za njih samo nek nas koji dogura daleko u evropi.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Željezničar za život cijeli! Pobjede sve i poraze, mi sa tobom prošli smo... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Zasto Amar Osim, kad je vec toliki mangup, sad ne preuzme odgovornost za ovu blamazu i ponovo sjedne na klupu
- moustapha
- Kontakt:
Ja ipak mislim da je Zeljo imao srece. Prvo sa zrijebom, pa crveni karton u Crnoj Gori, sinoc promasen penal Metalurga. Nije to previse, ali ipak dovoljno.admir12345 je napisao/la:Sta rec osim tuga i zalost,pa jbt ni jedan nas klub na evropskoj sceni nema ni malo **** srece.Navijam za Sarajevo al mi je krivo bilo kad su dali go u 92 minuti,da je obrnuta situacija bila nikad ga nebi zabili ni zeljo ni sarajevo garantujem zivotom.Dokaz da je Bog od nas okrenuo ledja je dokaz i ona utakmica sarajeva protiv hagesunda,nebi me cudilo ni da zrinski nocas nebude imao srece iako cu navijat za njih samo nek nas koji dogura daleko u evropi.
Gol u zadnjoj minuti se ne moze samo pripisati faktoru srece, ekipa je pala dosta prije tog gola.
#divovi
- RezervniGolman
- Kontakt:
Yebiga nesretno ispadoste ali sta ces. Yebena je fudbal igra. Sad si sretan a iducu sekundu syeban do bola. Glavu gore manijaci 

KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
Peh ****, iskreno mi je žao ove mlade ekipe
Šta reći nakon svega, ako ode Stanić i Tomić kao što se priča ja zaista ne znam čemu da se nadam sljedeće godine.
Ovo da se igralo na Grbavici ne bi ispali da se igralo dva dana, al pustimo i tu priču.
Sinoć me je oduševio Bajić i Jamak, svaka im čast...
Ovo da se igralo na Grbavici ne bi ispali da se igralo dva dana, al pustimo i tu priču.
Sinoć me je oduševio Bajić i Jamak, svaka im čast...

Navijaci plave boje, nemojte tako tragicni biti i pisati ono sto vam padne na pamet, a padaju vam mnoge gluposti, bas kao i meni, ali prije svega treba biti realan. Pripreme su odradjene na nacin da se niko nije povrijedio, sto ima i drugu stranu, a to je trcanje do 70 min. Vjerovatno su imali namjeru da kroz ove utakmice i podizemo formu lagano što i nije izgledalo loše do cca 70 min, ali onda pad... Pravili smo prekrsaje bez ikakve potrebe, a razlog je sto nisu imali snage da istrce sve to. Lik se namjesta pet puta i morao je dati gol na kraju. Jbga steta velika za sve, od navijaca naravno, igraca, do uprave. To je neiskustvo i situacija koje placamo, ali nema nam druge, jer nemamo dovoljnu kolicinu novca koji ce donijeti kompletne strucne ljude i kompletan igracki kadar. Momci su se trudili, ali nisu bas razmisljali mnogo, ali sta je tu je, ovim ljudima treba pruziti podrsku to je definitvno.
I onda se čudi naš menager što mu nema publike pa upola je manje bilo nakon lovćena sinoć, mogu da zamislim koliko će tek biti manje u ligaškim, jer svako dođe da vidi prvo kolo kakva je ekipa i kakva je igra, nit je neka ekipa nit je neka igra onako iskreno i kod 2-0 nismo imali igru, nemamo slobodnog udarca, a da ne govorimo o tom da ga neko izvede ljudski po golu, izgubili su naši igrači 140,000 evra minimum, ali to su igrači sve zvijezda do zvijezde dođe čovjek iz druge lige najbolji na terenu, al valjda tako treba samo moli boga da se nije teže ozljedio nakon onog hramanja, šta reći opet se vraćamo u našu realnost i naše sivilo, jesmo pisali da imamo odbranu da nam niko gola ne može dat vidjeli ste sinoć kad ekipa igra srcem i napadaa konstantno u rangu su mačestera bili metalurg, ali stvarno onakve akcije i napadi pa to ne možeš branit vječno moraš pogriješiti i naši su namjestili pired niza slobodnjaka za njih pravi slobodnjak na mjestu, a znali su da imaju izvođača prekida kojeg niko nema.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
-
- Kontakt:
eh moje talasike, nema hljeba od ovih ekipa iz nase bosanske lige......bolje da je odma ugase skroz.....pa mogu li ove nase talasike ikoga pobjedit covjece boziji???? te neki haugesund, te neki metalurg.....boze sacuvaj!...ovo je bruka samo takva!!! i uopste ne razumijem kako ljudi jos mogu pisati, nesretno smo ispali i tkd......eh moje talasike, nikad vi evrope necete vidjeti.....sve amater do amatera.....sreca pa imamo par igraca u inostranstvu koji drze repku tu gdje je, inace bi bili u rangu san marina, farskih ostrva i tkd.......i jos nesta, ne pratim nasu ligu nikako, te neznam ko je trenutno trener zelje, al boze sacuvaj, kad vidim kako se dizu ti "osimi" u nebesa, pa sta su oni to uradili? STA???? navedite mi jedan uspjeh o kojem vrijedi pricati, a ne tu osvajanje nekog kupa ili lige bosanske....sve talasika do talasike!!!!
-
- Kontakt:
Drug znam da si nervozan kao i ja ali dvije stvari nisi u pravu. Prvo sinoć je bilo više raje nego protiv Lovćena, a drugo mali Baja je odlično izvodio prekide međutim mi nismo imali faul u zoni šuta sem onog koji nije bio na nogu Baji a kojeg su izveli Dado i Jamak u prvom poluvremenu. Svi ostali naši prekidi su bili za centaršuta a ne za šuta. Oni su pak imali 5 slobodnjaka za šuta sa sredine i to smo skoro svaki glupo naravili. Pogotovo ovaj zadnji. Sudija je isto tako svirao prekide za svaku sitnicu i nama i njima ruku na srce držao se kriterija.jahija je napisao/la:I onda se čudi naš menager što mu nema publike pa upola je manje bilo nakon lovćena sinoć, mogu da zamislim koliko će tek biti manje u ligaškim, jer svako dođe da vidi prvo kolo kakva je ekipa i kakva je igra, nit je neka ekipa nit je neka igra onako iskreno i kod 2-0 nismo imali igru, nemamo slobodnog udarca, a da ne govorimo o tom da ga neko izvede ljudski po golu, izgubili su naši igrači 140,000 evra minimum, ali to su igrači sve zvijezda do zvijezde dođe čovjek iz druge lige najbolji na terenu, al valjda tako treba samo moli boga da se nije teže ozljedio nakon onog hramanja, šta reći opet se vraćamo u našu realnost i naše sivilo, jesmo pisali da imamo odbranu da nam niko gola ne može dat vidjeli ste sinoć kad ekipa igra srcem i napadaa konstantno u rangu su mačestera bili metalurg, ali stvarno onakve akcije i napadi pa to ne možeš branit vječno moraš pogriješiti i naši su namjestili pired niza slobodnjaka za njih pravi slobodnjak na mjestu, a znali su da imaju izvođača prekida kojeg niko nema.
uh nisam znao da vam je budžet tako mali,Zvijezda ima 40000 km mjesečno i to je dosada najmanji iznos,pa i nisu vam loši rezultati mi se borimo za opstanak a vi za titulu ili evropu,znači da se izvlači maksimum iz ove ekipe...zeljocity je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da nikako dobar dio raje nece da stane razmisli i opet koliko toliko realno analizira situaciju u klubu u zadnjih par godina i to bi jos neki da se ljudi tjeraju iz kluba i to Amara. Ljudi sa strane bace pricu Amar ovo Amar ono i koliko vidim sve vise nase raje se pocinje primati na tu pricu a znamo kako smo prosli prvi put kad je otisao.
Trazimo generalnog sponzora koji bi po sezoni kesirao par stotina hiljada maraka a ne par miliona i nemozemo da ga nadjemo, sto znaci da ovi sponzori koje imamo ne placaju ogromne cifre nego znaci po par desetina hiljada maraka po sezoni i to je to. Eto reci cemo da ovi sto ih imamo na oficijalnoj stranici kluba placaju tu oko 50.000 do 75.000KM po sezoni i imamo ih 6-7 i koliko to para uberemo od njih? Ni pola miliona maraka ljudi moji.
Od navijaca nema fajde zbog razno raznih ispada baklje itd.. NSBIH je kesirao na nama 200.000KM a mozda i vise u mislim 2 sezone znate dobro na sta mislim. Ima intervju sa Amarom mrsko mi ga sad trazit. Situcija je malo bolja sad u zadnje vrijeme ali i manje je raje znaci + - nula smo.
Znaci fakticki zivimo i prezivljavamo od izlaska u Evropu i tih par sponzora + nesto para od transfera i sad se raja pita gdje su pare?? KOJE PARE?????????
Od kako se Amar vratio ima opet finih stvari za pohvalit se: 1) titule 2) godinama smo plakali za internet stranicom evo imamo je 3) konacno je neko rekao stop ovo je minimum ispod kojeg ne idemo (zato i nemamo generalog sponzora) 4) zeljo tv hvala Bogu i to imamo 5) sto se stadiona tice pomaklo se sa mrtve tacke prezentacija uradjena ako nista drugo korak smo blize cilju 6) fino je predsjednik rekao da smo za normalno funkcionisanje kluba trebali oko 70-80.000 maraka mjesecno ali da se sad to reze na nekih 50-55.000 mjesecno i da se pokusavamo rijesiti dugovanja, zato i imamo vise mladih igraca u timu sto se pozdravljalo ovdje sa pompom a onda odjednom kad primis go u 92min nista ne valja itd..
ko misli da je ovo sinoć (ne)sreća, nema pojma ni o fudbalu ni o životu. povedeš 2-0 kod kuće, pred svojom publikom i naprosto prestaneš igrati. ljudi penal promaše i svejedno stignu dati dva gola, a imali su zicer i prije drugog kad je frajer s pet metara glavom pogodio antolovića. zasluženo, i više nego zasluženo, čisti nedostatak pameti i kvaliteta na našoj strani.
da je bio jedan igrač tipa i kalibra varea/bekrić/kajkut/stokić mi ovo opušteno, relaksirano prolazimo, iz zajebancije, ali avaj...
da je bio jedan igrač tipa i kalibra varea/bekrić/kajkut/stokić mi ovo opušteno, relaksirano prolazimo, iz zajebancije, ali avaj...
-
- Kontakt:
Izvještaj: FK Željezničar - FK Metalurg 2:2
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
i nije problem što se ekipa brani sa vođstvom od 2-0, pa i kod kuće. branila se i argentina cijelo svjetsko prvenstvo. problem je što se loše brani, što se ne zna braniti.
Sve se slažem, ali čitajući komentare od sinoć zapitam se jesmo li mi kao navijači, kao ljudi zaslužili da prođemo dalje, da se malo radujemo.ChWilla je napisao/la:ko misli da je ovo sinoć (ne)sreća, nema pojma ni o fudbalu ni o životu. povedeš 2-0 kod kuće, pred svojom publikom i naprosto prestaneš igrati. ljudi penal promaše i svejedno stignu dati dva gola, a imali su zicer i prije drugog kad je frajer s pet metara glavom pogodio antolovića. zasluženo, i više nego zasluženo, čisti nedostatak pameti i kvaliteta na našoj strani.
Definitivno nismo. Zaslužili smo upravo ovo.
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Kockoglavi, Laudrup, Lokomotifa i 57 gostiju.