Zar igra taj Kojevski ? Colic nije vala ni mlad, jedino eto Sadikovic , Bajic i taj Nuspahic , al od ovog Sadikovica nema nista, igrac ala Kenan Handzic nista on nece napraviti, sve je to tanko koliko se uvelicava ovdje na forumu od vase strane i od strane novinarabhsport je napisao/la:Kjosevski, Colic, Kvesic, Sadikovic, Bajic, Nuspahic, isto Hasanovic, Bogdanovic nisu stari.aS_Roma je napisao/la:Da , pogotovo ovo forsiranje djece , Antolovic, Jamak, Svraka, Hasanovic, Turkovic, Bucan, Tomic pa sad novo dijete Varea itd itdHead je napisao/la:Mislim da je Zeljeznicar na pravom putu s ovom politikom, pokazace to i rezultati.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
[quote="aS_Roma"]
Polako bolan igrat ce, ima tu i Memija, bit ce i ovaj novi kadet uz ove malo starjie pravi se mlada ekipa, prosjek 23, 24 godine.
Nista se ne uvelicava nego je tako kako jeste. Eto otisla su dvojica prosle godine Hodzic i Zola, pa evo i Stanic ide.
Polako bolan igrat ce, ima tu i Memija, bit ce i ovaj novi kadet uz ove malo starjie pravi se mlada ekipa, prosjek 23, 24 godine.
Nista se ne uvelicava nego je tako kako jeste. Eto otisla su dvojica prosle godine Hodzic i Zola, pa evo i Stanic ide.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
bhsport je napisao/la:aS_Roma je napisao/la: Polako bolan igrat ce, ima tu i Memija, bit ce i ovaj novi kadet uz ove malo starjie pravi se mlada ekipa, prosjek 23, 24 godine.
gdje ide Stanić ?? :OO
Ovaj Adžem je nešto poput Jarnija antitalent a vala i kondiciono su tanki.
Nakav Metalurg iz .... da izbaci Želju poslije 2-0 ma bježi.
A i mi čemo ispast ko da gledam.Nego sad će Sarajevo i Željo demonstrirat snagu vs Olimpica,Viteza,Drine itd
grozna realnost.Ali na kraju
Nakav Metalurg iz .... da izbaci Želju poslije 2-0 ma bježi.
A i mi čemo ispast ko da gledam.Nego sad će Sarajevo i Željo demonstrirat snagu vs Olimpica,Viteza,Drine itd
grozna realnost.Ali na kraju

Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
Sinoć vraćajući se sa stadiona čuo sam barem 15-ak puta "nikad više neću doći na utakmicu" strašno me to zabolilo,meni to nije ni padalo na pamet nisam ni sekunde razmišljao,opet ću dolaziti iz Konjica da gledam svoj klub,da gledam svog Želju.Zato Željovci iznenadimo sve u klubu podržimo našeg Želju više nego ikad u životu,Željo ne može sam trebamo mu više nego ikad!
- zubanovic89
- Kontakt:
Zar igra taj Kojevski ? Colic nije vala ni mlad, jedino eto Sadikovic , Bajic i taj Nuspahic , al od ovog Sadikovica nema nista, igrac ala Kenan Handzic nista on nece napraviti, sve je to tanko koliko se uvelicava ovdje na forumu od vase strane i od strane novinara[/quote]aS_Roma je napisao/la:Kjosevski, Colic, Kvesic, Sadikovic, Bajic, Nuspahic, isto Hasanovic, Bogdanovic nisu stari.bhsport je napisao/la: Da , pogotovo ovo forsiranje djece , Antolovic, Jamak, Svraka, Hasanovic, Turkovic, Bucan, Tomic pa sad novo dijete Varea itd itd
Prvo dva juiora sinoć na terenu glavni igrači bili. Međutim bitnije od toga trenutno za tebe i za sve nas na ovom forumu jeste ovo: BOLI VAS ***** DOSADNI KO IGRA ZA NAŠ TIM!!!!! . Petljajte se sa svojim problemima, imate dug veći od našeg neki dan u novinama izašla lista, dajte guze amidži da vam posudi pare. Imate fiktivnu akademiju na poljani na ilidži, idi i podrži svoje juniore koji nose igru manjeg sarajevskog premijerligaša. Izgubili ste kući od ekipe koja je 14 na tabeli brini se oko toga. Znam da vam je drago što nismo prošli al' fakat više prelazi granice normalnog.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
Ma daj @head de bocaj one iz lištice kad zijane popusti komšiju.Head je napisao/la:Mislim da je Zeljeznicar na pravom putu s ovom politikom, pokazace to i rezultati.
Kakvo bocanje, potpuno sam iskren.sasistika je napisao/la:Ma daj @head de bocaj one iz lištice kad zijane popusti komšiju.Head je napisao/la:Mislim da je Zeljeznicar na pravom putu s ovom politikom, pokazace to i rezultati.
Jorganom se pokrijes onoliko koliko je dug, a kod Zeljeznicara je trenutno kratak. Ne mozes ocekivati da ne ulozis nista i da bez oznojenih guzova dobijes neki produkt.
1946
Prvo dva juiora sinoć na terenu glavni igrači bili. Međutim bitnije od toga trenutno za tebe i za sve nas na ovom forumu jeste ovo: BOLI VAS ***** DOSADNI KO IGRA ZA NAŠ TIM!!!!! . Petljajte se sa svojim problemima, imate dug veći od našeg neki dan u novinama izašla lista, dajte guze amidži da vam posudi pare. Imate fiktivnu akademiju na poljani na ilidži, idi i podrži svoje juniore koji nose igru manjeg sarajevskog premijerligaša. Izgubili ste kući od ekipe koja je 14 na tabeli brini se oko toga. Znam da vam je drago što nismo prošli al' fakat više prelazi granice normalnog.[/quote]zubanovic89 je napisao/la:Zar igra taj Kojevski ? Colic nije vala ni mlad, jedino eto Sadikovic , Bajic i taj Nuspahic , al od ovog Sadikovica nema nista, igrac ala Kenan Handzic nista on nece napraviti, sve je to tanko koliko se uvelicava ovdje na forumu od vase strane i od strane novinaraaS_Roma je napisao/la:Kjosevski, Colic, Kvesic, Sadikovic, Bajic, Nuspahic, isto Hasanovic, Bogdanovic nisu stari.bhsport je napisao/la: Da , pogotovo ovo forsiranje djece , Antolovic, Jamak, Svraka, Hasanovic, Turkovic, Bucan, Tomic pa sad novo dijete Varea itd itd
Šta ti je čovjek strašno rekao pa da tako ospeš?Razumijem i nervozu isti sam takav bio prije 6 dana, ali može li se normalno komunicirati.Pa u postu je naveo i našeg igrača kojeg su svi hvalili pa ništa od njega nije bilo.O tome se radi ne treba na tu djecu svaliti toliki teret jer izgore vrlo brzo
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
Savjetniče upravu si i to je naša realnost i Sarajeva i Želje.Consigliere je napisao/la:Ajmo realno, dok igracima ne budemo u mogucnosti ponuditi platu od 7-8 hiljada maraka mjesecno, nema od nas nista u evropskim okvirima. Dzaba nam i neki talenti kad jedva cekaju da se ispale u bilo koju drugu ligu za 3-4 puta vecu platu... Prvak nase drzave se moze biti i sa poluigracima... To ne treba biti nikakav standard za nas.
Ljudi, gubili smo i od boljih i od gorih. I dozivljavali smo i teze poraze, i Klub je prolazio i kroz gore situacije nego sto je ova besparica, kriza rezultata, losiji pojedinci, itd. Za ovo sto nam se desava treba imati zeludac, pa da se sve podnese, ali davati neke zakljucke tipa NE VALJA NISTA, SVE JE RAVNO NULI, su u najmanu ruku nepotrebne. Realnost je takva kakav jeste, nismo prosli, nemamo tim koji moze uraditi ono sto (ne)objektivni pojedinci ocekuju, i tacka. Vidim da neki pokusavaju da daju rjesenje sa ovim ili onim prijedlozima, ali treba nekad i razmisliti prije nego se nesto napise. I ja sam juce otisao na utakmicu, veseo, raspolozen, izgubio glas navijajuci, vidio gdje smo, i sta smo trenutno, i vratio se posran, i jutros se tako osjecam, uz to me od nekih komentara zabolila i glava. Svi imamo svoje favorite, svoje vidjenje igre, i sve nas boli ovo od sinoc, ali komentare treba pisati u skladu sa realnom situacijom. I ja bi kondicionog trenera stranca, i Barceloninog psihologa, ali to treba platiti. Treba platiti i kvalitetnije igrace, tako da prica NEMA PARA itekako pije vode. Sve ima svoju cijenu, pa tako i rezultat u Evropi. Ekipa nije neiskusna, daleko od toga, kako je neko napisao, vec je neuigrana. Krpimo se koliko i kako mozemo. Tupim zube objasnjavajuci "derbi navijacima" kako ne moze sve preko noci, i to onim koji ostaju kuci, i u dresu Borusije Dortmund lupaju kad Levandovski fuli sansu. nama takvi ne trebaju. Specijalno kada psuju treneru, igracima, itd... Imamo u upravi Gredica, koji je sposoban da sredi kredit koliko nam je volja, pa da se onda kao pravi kreteni zeljni slave i uspjeha preko noci, uvalimo toliko, i da za par godina dotaknemo samo dno, dodjemo do stecaja, i poseremo se na sve ono sto su generacije prije nas pravile, i gradile preko svojih ledja. A i da se to desi, pojedinci bi i dalje kritikovali sve sto mogu i ne mogu kritikovati, i to od derbija do derbija. Uprava radi svoj posao, nase je da se strpimo. Bilo nam je lose zadnjih 5, 6 godina, kad smo uzeli SVE, zar ne... Zelju moramo voljeti i kad gubi, i kad nema trofeja, i kada nam ne ide, a ne samo kada trpamo koga god stignemo. Od takvih navijaca ja bjezim, i takvi nam nisu potrebni. Mozda je i bolje onih 3000 "budala" koji su tu kad god se igra utakmica, koji aplaudiraju i kad nas Siroki dere tri razlike na Grbavici, koji Marijanu aplaudiraju kad protiv Celika sam sebi zabije gol. Vise volim vidjeti one Manijake na Jugu, pa i neka ih je ponekad 300, koji navijaju kako god bilo, nego 15000 ljudi, od cijih te komentara zaboli glava. Krivo mi je i ogorcen sam, boli me ovo od sinoc, i jedva cekam taj Olimpic, da opet izgubim glas navijajuci. Dosta njih ce cekati derbi, da soli pamet, i kako treba voditi Klub. Znam da dosta raje pise svakave stvari jer su ljuti, razocarani, ali zar na ovo treba gledati kao na nesto najgore na svijetu. Uprava nam ove godine nije obecala trofeje, ni neki veliki iskorak u Evropi, vec vracanje duga prije svega, a to ce uraditi, izmedju ostalog i sa ekipom u kojoj ce igrati mladji igraci, sa ponekim iskusnijim. To znaci da cemo morati istrpiti i kada ti mladi igraci ne igraju na pravom nivou. Konkretno, ko zeli da vidi kako igra mali Dado, i kakav je takenat u pitanju, moze se uvjeriti i na treningu. I zbog talenta koji posjeduje, treba ga istrpiti. Znam o cemu pricam, gledao sam milion puta. Isto tako znam da ce mnogi reci da na utakmicama nije pokazao nesto, ali treba znati da govorimo o mladicu koji ima 20 godina. Ovo mu je prva sezona kao starteru u ekipi, a uz to je igrao dvije utakmice pred vecim brojem gledalaca. Trema ga jeste malo sputala, ali mu pored toga ne treba i pritisak sa tribina pracen negativnim komentarima. Evidentno je da ima propusta u ekipi, i u vodjenju iste, i niko nije ni napisao kako je sve bajno, ali ni jednom od njih sinoc (mislim na igrace) nije bilo svejedno nakon utakmice, i niko ne moze reci da htijenje i volja nisu postojali. A sad, onako iskreno, da pitam koliko ce raje poslije ovoga doci 02. augusta na Otoku da gleda utakmicu, opet ce doci oni koji su navikli da dolaze, koji vole da Zeljo pobjedjuje, ali koji prije svega vole Zelju, pa makar gubio deset nula. SVI NA OTOKU, POSLIJE TOGA IMA JOS (SA KUPOM) 5O UTAKMICA, PA BUJRUM DA POKAZEMO LJUBAV PREMA KLUBU, I STRPLJENJE I KAD NE IDE ONAKO BAJNO.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
+1plavipatriota je napisao/la:plavipatriota je napisao/la:Može li mi neko odgovoriti, al neko realan objektivan, bez uvreda, već ovako čisto radi rasprave:
Kako možete ponavljati floskulu "Klub se uvijek voli, podržava, nema veze kakvi smo, bitno je da smo mi tu.." i slično.. Voliti da, ja volim Želju nenormalno, ali klub trenutno radi, po mom mišljenju loše poteze.. Mi smo ekipa koja nema ni glavu ni rep, ovo je ja mislim tipičan slučaj kad kostur ekipe ode, a ostanu oni što su mjesta popunjavali..
Jedan Željo ne smije sebi dozvoliti da raspolaže sa ovako slabim igračkim kadrom..
I zašto da ja pucam sad priče: TREBA PODRŽATI, BITNO JE DA SMO MI TU I SLIČNO..
Bit ću ja tu, al neću da šutim, treba iskazati nezadovoljstvo jer ima razloga da se iskaže.. Ne može uvijek biti opravdanje stanje u državi i besparica.. Ovo je očajno trenutno i treba da se mijenja!
Imam osjećaj, bez namjere da ikog uvrijedim, da bi neki najradije da mi budemo što lošiji, pa da oni budu na utakmici i kažu "EVO VIDITE DA JA VOLIM ŽELJU.."
najgora mi je ona priča: nek dodju oni pravi, ovi neki drugi ne trebaju..
SVI TREBAJU, niko ne moze reći da je pravi ili nije, evo ja prvi nisam član Manijaka, nisam "pripadnik" grupe, znam ponekoga iz skupine, ali svaku Željinu idem utakmicu.. I ja sad nisam pravi?
Ja jednostavno nisam tip koji pjeva i skače 90 minuta, ja volim fudbal, volim Želju i zbog historije i zbog mnogo tih stvari i dođem da se obradujem da moj Željo dobro igra.. Tako u svoje ime osuđujem svako razvrstavanje na prave i neprave navijače!
1921 💙
Ne treba polemisati o stvarima koje su nama jasne,a koje drugima nece nikad biti,jer ih ne zele shvatiti. Posebno ne sad,u ovoj vrucoj situaciji.Pustite,nek misli ko sta hoce,ili bolje receno,neka kaze ko sta hoce,makar ni sam ne vjeruje u to.
Opet malo o utakmici. Treba nam biti jasno da mi nismo puno bolja ekipa od tog Meetalurga,da bi ga mogli proci, praveci greske koje smo pravili. Dakle,nije ovo bio zicer,pa da smo se nafurali,da su se u klubu bahatili,pa kiksali i sad ocaj. Svi smo ocekivali tesku utakmicu i vjerovali u prolaz.Trebalo je tako i biti,stvoreni su svi uvjeti,a glavni uvjet su bili golovi.Na zalost,nismo imali dovoljno kvaliteta da i mi ne primimo dva. Ono sto sad ne trebamo raditi je nasijedanje na *dobronamjerne* i *strucne* dijagnoze i terapije,koje nam dolaze sa mnogih strana.
Ovo je samo jedna utakmica,od desetina hiljada koje je Zeljo odigrao i koje ce odigrati.
Ostaje zal,ali vec 02.08.pocinje premier liga.Nasi dusebriznici bi bili presretni da je docekamo sto nespremniji. A mi?
Zato,spustite loptu.
Opet malo o utakmici. Treba nam biti jasno da mi nismo puno bolja ekipa od tog Meetalurga,da bi ga mogli proci, praveci greske koje smo pravili. Dakle,nije ovo bio zicer,pa da smo se nafurali,da su se u klubu bahatili,pa kiksali i sad ocaj. Svi smo ocekivali tesku utakmicu i vjerovali u prolaz.Trebalo je tako i biti,stvoreni su svi uvjeti,a glavni uvjet su bili golovi.Na zalost,nismo imali dovoljno kvaliteta da i mi ne primimo dva. Ono sto sad ne trebamo raditi je nasijedanje na *dobronamjerne* i *strucne* dijagnoze i terapije,koje nam dolaze sa mnogih strana.
Ovo je samo jedna utakmica,od desetina hiljada koje je Zeljo odigrao i koje ce odigrati.
Ostaje zal,ali vec 02.08.pocinje premier liga.Nasi dusebriznici bi bili presretni da je docekamo sto nespremniji. A mi?
Zato,spustite loptu.
Pa upravu si kod Želje nije jorgan u pitanju nego čaršaf.Head je napisao/la:Kakvo bocanje, potpuno sam iskren.sasistika je napisao/la:Ma daj @head de bocaj one iz lištice kad zijane popusti komšiju.Head je napisao/la:Mislim da je Zeljeznicar na pravom putu s ovom politikom, pokazace to i rezultati.
Jorganom se pokrijes onoliko koliko je dug, a kod Zeljeznicara je trenutno kratak. Ne mozes ocekivati da ne ulozis nista i da bez oznojenih guzova dobijes neki produkt.
- diplomatija
- Kontakt:
Kondicioni trener zelje je dijete koje je neki profesor sa fakulteta za sport ubacio u zelju, a on za tog profesora odrađuje poslove na fakultetu, mali anel je fin dečko ali pojma nema i imaju tu neku ilijasku vezu sa željom, prije njega je bio Damir koji je po istom osnovu radio kao kondicioni trener u želji..
Čudan smo mi narod, dva dana prije utakmice pišemo da smo na dobrom putu, da imamo dobre igrače, da je politika ispravna i da Adžem i Amar znaju šta rade. Poslije utakmice se priča okreće i šta možeš pročitati: politika je magla, pred gašenjem smo, Amar krade pare, Adžem nije za trenera jer je neznalica, igrači ne valjaju, ne igraju kako treba i tko dalje.. Da kojim slučajem nismo primili taj nesretni gol u 93. minuti ovdje bi se hvalospjevke pisale o igračima,Adžemu, Amaru, politici i tako dalje..
Pa ljudi, jeste li vi normalni?
ONaj piše neću više dolaziti na utakmice, da si živ i zdrav ne moraš, niko te ne tjera, ali nemoj ni dolaziti kad se pobjeđuje. Takvi nam ne trebaju.. Treba nam onih 100tinjak ljudi što je ostalo na Istoku, i 50tak ljudi što je ostalo na zapadu te 3/4 juga koji su ostali poslije utakmice. To su ljudi koji daju sve za Želju siguran sam, ti će ljudi podržati ovaj klub, i vjerovati u bolje sutra..
A osnove za vjerovanje ima puno: Adžem je najbolji trener za ovu politiku jer je on radio u omladinskim pogonima i poznaje sve igrače koji dolaze odatle.. Ima finih zamisli, grešaka će biti, mlad je, na greškama se mora učtiti.. Imamo finu okosnicu za budućnost: Memija, Sadiković, Bajić, Nuspahić, Kvesić, Bogdanović i ostali mladi momci.. Trebamo biti strpljivi i dati im bezrezervnu podršku jer im treba, trebaju znati da navijači stoje rame uz rame sa njima i da se zajedno bore a ne da dođu isprepadani pred Jug kao sinoć... Vidio sam da im je krivo i prepali su se reakcije navijača, ali navijači su odgovorili kako treba, pružili podršku poslije utakmice i to je to. To je naš posao..
Idemo zajedno u novu sezonu, mislim da je prva utakmica na Otoci, ukoliko mi se nešto nije pobrkalo, idemo podržati Želju na prvom ovosezonskom "gosotvanju" u ligi... Naša priča tada kreće, do finala stati neće
JA TE VOLIM, VOLIM ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !
ONaj piše neću više dolaziti na utakmice, da si živ i zdrav ne moraš, niko te ne tjera, ali nemoj ni dolaziti kad se pobjeđuje. Takvi nam ne trebaju.. Treba nam onih 100tinjak ljudi što je ostalo na Istoku, i 50tak ljudi što je ostalo na zapadu te 3/4 juga koji su ostali poslije utakmice. To su ljudi koji daju sve za Želju siguran sam, ti će ljudi podržati ovaj klub, i vjerovati u bolje sutra..
A osnove za vjerovanje ima puno: Adžem je najbolji trener za ovu politiku jer je on radio u omladinskim pogonima i poznaje sve igrače koji dolaze odatle.. Ima finih zamisli, grešaka će biti, mlad je, na greškama se mora učtiti.. Imamo finu okosnicu za budućnost: Memija, Sadiković, Bajić, Nuspahić, Kvesić, Bogdanović i ostali mladi momci.. Trebamo biti strpljivi i dati im bezrezervnu podršku jer im treba, trebaju znati da navijači stoje rame uz rame sa njima i da se zajedno bore a ne da dođu isprepadani pred Jug kao sinoć... Vidio sam da im je krivo i prepali su se reakcije navijača, ali navijači su odgovorili kako treba, pružili podršku poslije utakmice i to je to. To je naš posao..
Idemo zajedno u novu sezonu, mislim da je prva utakmica na Otoci, ukoliko mi se nešto nije pobrkalo, idemo podržati Želju na prvom ovosezonskom "gosotvanju" u ligi... Naša priča tada kreće, do finala stati neće
Ja te volim, volim Željo..
Svaka ti čast.Bolesnik sam Sarajeva što se kaže al ovako se istinski voli svoj klub.Letach je napisao/la:Ljudi, gubili smo i od boljih i od gorih. I dozivljavali smo i teze poraze, i Klub je prolazio i kroz gore situacije nego sto je ova besparica, kriza rezultata, losiji pojedinci, itd. Za ovo sto nam se desava treba imati zeludac, pa da se sve podnese, ali davati neke zakljucke tipa NE VALJA NISTA, SVE JE RAVNO NULI, su u najmanu ruku nepotrebne. Realnost je takva kakav jeste, nismo prosli, nemamo tim koji moze uraditi ono sto (ne)objektivni pojedinci ocekuju, i tacka. Vidim da neki pokusavaju da daju rjesenje sa ovim ili onim prijedlozima, ali treba nekad i razmisliti prije nego se nesto napise. I ja sam juce otisao na utakmicu, veseo, raspolozen, izgubio glas navijajuci, vidio gdje smo, i sta smo trenutno, i vratio se posran, i jutros se tako osjecam, uz to me od nekih komentara zabolila i glava. Svi imamo svoje favorite, svoje vidjenje igre, i sve nas boli ovo od sinoc, ali komentare treba pisati u skladu sa realnom situacijom. I ja bi kondicionog trenera stranca, i Barceloninog psihologa, ali to treba platiti. Treba platiti i kvalitetnije igrace, tako da prica NEMA PARA itekako pije vode. Sve ima svoju cijenu, pa tako i rezultat u Evropi. Ekipa nije neiskusna, daleko od toga, kako je neko napisao, vec je neuigrana. Krpimo se koliko i kako mozemo. Tupim zube objasnjavajuci "derbi navijacima" kako ne moze sve preko noci, i to onim koji ostaju kuci, i u dresu Borusije Dortmund lupaju kad Levandovski fuli sansu. nama takvi ne trebaju. Specijalno kada psuju treneru, igracima, itd... Imamo u upravi Gredica, koji je sposoban da sredi kredit koliko nam je volja, pa da se onda kao pravi kreteni zeljni slave i uspjeha preko noci, uvalimo toliko, i da za par godina dotaknemo samo dno, dodjemo do stecaja, i poseremo se na sve ono sto su generacije prije nas pravile, i gradile preko svojih ledja. A i da se to desi, pojedinci bi i dalje kritikovali sve sto mogu i ne mogu kritikovati, i to od derbija do derbija. Uprava radi svoj posao, nase je da se strpimo. Bilo nam je lose zadnjih 5, 6 godina, kad smo uzeli SVE, zar ne... Zelju moramo voljeti i kad gubi, i kad nema trofeja, i kada nam ne ide, a ne samo kada trpamo koga god stignemo. Od takvih navijaca ja bjezim, i takvi nam nisu potrebni. Mozda je i bolje onih 3000 "budala" koji su tu kad god se igra utakmica, koji aplaudiraju i kad nas Siroki dere tri razlike na Grbavici, koji Marijanu aplaudiraju kad protiv Celika sam sebi zabije gol. Vise volim vidjeti one Manijake na Jugu, pa i neka ih je ponekad 300, koji navijaju kako god bilo, nego 15000 ljudi, od cijih te komentara zaboli glava. Krivo mi je i ogorcen sam, boli me ovo od sinoc, i jedva cekam taj Olimpic, da opet izgubim glas navijajuci. Dosta njih ce cekati derbi, da soli pamet, i kako treba voditi Klub. Znam da dosta raje pise svakave stvari jer su ljuti, razocarani, ali zar na ovo treba gledati kao na nesto najgore na svijetu. Uprava nam ove godine nije obecala trofeje, ni neki veliki iskorak u Evropi, vec vracanje duga prije svega, a to ce uraditi, izmedju ostalog i sa ekipom u kojoj ce igrati mladji igraci, sa ponekim iskusnijim. To znaci da cemo morati istrpiti i kada ti mladi igraci ne igraju na pravom nivou. Konkretno, ko zeli da vidi kako igra mali Dado, i kakav je takenat u pitanju, moze se uvjeriti i na treningu. I zbog talenta koji posjeduje, treba ga istrpiti. Znam o cemu pricam, gledao sam milion puta. Isto tako znam da ce mnogi reci da na utakmicama nije pokazao nesto, ali treba znati da govorimo o mladicu koji ima 20 godina. Ovo mu je prva sezona kao starteru u ekipi, a uz to je igrao dvije utakmice pred vecim brojem gledalaca. Trema ga jeste malo sputala, ali mu pored toga ne treba i pritisak sa tribina pracen negativnim komentarima. Evidentno je da ima propusta u ekipi, i u vodjenju iste, i niko nije ni napisao kako je sve bajno, ali ni jednom od njih sinoc (mislim na igrace) nije bilo svejedno nakon utakmice, i niko ne moze reci da htijenje i volja nisu postojali. A sad, onako iskreno, da pitam koliko ce raje poslije ovoga doci 02. augusta na Otoku da gleda utakmicu, opet ce doci oni koji su navikli da dolaze, koji vole da Zeljo pobjedjuje, ali koji prije svega vole Zelju, pa makar gubio deset nula. SVI NA OTOKU, POSLIJE TOGA IMA JOS (SA KUPOM) 5O UTAKMICA, PA BUJRUM DA POKAZEMO LJUBAV PREMA KLUBU, I STRPLJENJE I KAD NE IDE ONAKO BAJNO.

Nema veze momci, idemo dalje. Ja nemam ni snage ništa napisati, baš onakav osjećaj kao sinoć još ni jednom nisam imao, nadam se da će to biti prvi i zadnji put. Izborit opet Evropu, prodat šta se može i tjt. I molim vas napravite nam zapad, pa da igramo na Grbavici. 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
tako nekako. i to bi sve isti pisali što sad pljuju. u tom slučaju ne bi vidjeli da su nas ljudi pojeli zadnjih pola sata i da su nam mogli zabiti i tri-četiri gola, vidjeli bi samo ono prije toga, a to zaista jeste bilo dosta bolje nego dosad.Da kojim slučajem nismo primili taj nesretni gol u 93. minuti ovdje bi se hvalospjevke pisale o igračima,Adžemu, Amaru, politici i tako dalje..
rezultat je najbitniji, naravno, al' ipak da ne idemo u toj mjeri iz krajnosti u krajnost. sa vareom bi ovo trebala biti super ekipa za naše uslove. da smo bogdu sinoć imali jednog takvog da prebaci igru naprijed kad se lomilo.
gio10 je napisao/la:Čudan smo mi narod, dva dana prije utakmice pišemo da smo na dobrom putu, da imamo dobre igrače, da je politika ispravna i da Adžem i Amar znaju šta rade. Poslije utakmice se priča okreće i šta možeš pročitati: politika je magla, pred gašenjem smo, Amar krade pare, Adžem nije za trenera jer je neznalica, igrači ne valjaju, ne igraju kako treba i tko dalje.. Da kojim slučajem nismo primili taj nesretni gol u 93. minuti ovdje bi se hvalospjevke pisale o igračima,Adžemu, Amaru, politici i tako dalje..

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Trenutno korisnika/ca: b00t, Cwirek, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Predatod i 54 gosta.