Letach je napisao/la:Ljudi, gubili smo i od boljih i od gorih. I dozivljavali smo i teze poraze, i Klub je prolazio i kroz gore situacije nego sto je ova besparica, kriza rezultata, losiji pojedinci, itd. Za ovo sto nam se desava treba imati zeludac, pa da se sve podnese, ali davati neke zakljucke tipa NE VALJA NISTA, SVE JE RAVNO NULI, su u najmanu ruku nepotrebne. Realnost je takva kakav jeste, nismo prosli, nemamo tim koji moze uraditi ono sto (ne)objektivni pojedinci ocekuju, i tacka. Vidim da neki pokusavaju da daju rjesenje sa ovim ili onim prijedlozima, ali treba nekad i razmisliti prije nego se nesto napise. I ja sam juce otisao na utakmicu, veseo, raspolozen, izgubio glas navijajuci, vidio gdje smo, i sta smo trenutno, i vratio se posran, i jutros se tako osjecam, uz to me od nekih komentara zabolila i glava. Svi imamo svoje favorite, svoje vidjenje igre, i sve nas boli ovo od sinoc, ali komentare treba pisati u skladu sa realnom situacijom. I ja bi kondicionog trenera stranca, i Barceloninog psihologa, ali to treba platiti. Treba platiti i kvalitetnije igrace, tako da prica NEMA PARA itekako pije vode. Sve ima svoju cijenu, pa tako i rezultat u Evropi. Ekipa nije neiskusna, daleko od toga, kako je neko napisao, vec je neuigrana. Krpimo se koliko i kako mozemo. Tupim zube objasnjavajuci "derbi navijacima" kako ne moze sve preko noci, i to onim koji ostaju kuci, i u dresu Borusije Dortmund lupaju kad Levandovski fuli sansu. nama takvi ne trebaju. Specijalno kada psuju treneru, igracima, itd... Imamo u upravi Gredica, koji je sposoban da sredi kredit koliko nam je volja, pa da se onda kao pravi kreteni zeljni slave i uspjeha preko noci, uvalimo toliko, i da za par godina dotaknemo samo dno, dodjemo do stecaja, i poseremo se na sve ono sto su generacije prije nas pravile, i gradile preko svojih ledja. A i da se to desi, pojedinci bi i dalje kritikovali sve sto mogu i ne mogu kritikovati, i to od derbija do derbija. Uprava radi svoj posao, nase je da se strpimo. Bilo nam je lose zadnjih 5, 6 godina, kad smo uzeli SVE, zar ne... Zelju moramo voljeti i kad gubi, i kad nema trofeja, i kada nam ne ide, a ne samo kada trpamo koga god stignemo. Od takvih navijaca ja bjezim, i takvi nam nisu potrebni. Mozda je i bolje onih 3000 "budala" koji su tu kad god se igra utakmica, koji aplaudiraju i kad nas Siroki dere tri razlike na Grbavici, koji Marijanu aplaudiraju kad protiv Celika sam sebi zabije gol. Vise volim vidjeti one Manijake na Jugu, pa i neka ih je ponekad 300, koji navijaju kako god bilo, nego 15000 ljudi, od cijih te komentara zaboli glava. Krivo mi je i ogorcen sam, boli me ovo od sinoc, i jedva cekam taj Olimpic, da opet izgubim glas navijajuci. Dosta njih ce cekati derbi, da soli pamet, i kako treba voditi Klub. Znam da dosta raje pise svakave stvari jer su ljuti, razocarani, ali zar na ovo treba gledati kao na nesto najgore na svijetu. Uprava nam ove godine nije obecala trofeje, ni neki veliki iskorak u Evropi, vec vracanje duga prije svega, a to ce uraditi, izmedju ostalog i sa ekipom u kojoj ce igrati mladji igraci, sa ponekim iskusnijim. To znaci da cemo morati istrpiti i kada ti mladi igraci ne igraju na pravom nivou. Konkretno, ko zeli da vidi kako igra mali Dado, i kakav je takenat u pitanju, moze se uvjeriti i na treningu. I zbog talenta koji posjeduje, treba ga istrpiti. Znam o cemu pricam, gledao sam milion puta. Isto tako znam da ce mnogi reci da na utakmicama nije pokazao nesto, ali treba znati da govorimo o mladicu koji ima 20 godina. Ovo mu je prva sezona kao starteru u ekipi, a uz to je igrao dvije utakmice pred vecim brojem gledalaca. Trema ga jeste malo sputala, ali mu pored toga ne treba i pritisak sa tribina pracen negativnim komentarima. Evidentno je da ima propusta u ekipi, i u vodjenju iste, i niko nije ni napisao kako je sve bajno, ali ni jednom od njih sinoc (mislim na igrace) nije bilo svejedno nakon utakmice, i niko ne moze reci da htijenje i volja nisu postojali. A sad, onako iskreno, da pitam koliko ce raje poslije ovoga doci 02. augusta na Otoku da gleda utakmicu, opet ce doci oni koji su navikli da dolaze, koji vole da Zeljo pobjedjuje, ali koji prije svega vole Zelju, pa makar gubio deset nula. SVI NA OTOKU, POSLIJE TOGA IMA JOS (SA KUPOM) 5O UTAKMICA, PA BUJRUM DA POKAZEMO LJUBAV PREMA KLUBU, I STRPLJENJE I KAD NE IDE ONAKO BAJNO.
+1