Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 18 dec 2011, 18:18

@harebianconero Ne znam kako ti to gledaš, za tebe Iaquinta treba da ostane u Juventusu, sad je i Pepe igračina, uredu je zna on odigrati zna se ubaciti i zabiti gol, zna napraviti prodor ponekad, ali zna brate i zeznuti akciju za trojicu. On je meni nekad sigurniji kad je situacija komplikovana, a kad je nešto jednostavno on to jednostavno zakomplikuje :D! Znači u nekom jačem Juventusu samo solidna zamjena.

Đakerini je danas uprskao i ono malo što je dobro igrao do ove utakmice, ali možda je i bolje što je ostao do kraja, jer vjerovatno ostaje na klupi protiv Udinese-a. Vjerovatno Quagliarella-Matri-Pepe igraju slijedeću utakmicu.

De Ceglie me danas podsjetio na onaj period prošle sezone prije one teške povrede protiv Milana, jer do tad je bio odličan.

I treba dodati još, da smo već prestigli broj bodova koje smo imali na kraju prošle polusezone , a to 31 bod, dok sad nakon 15 kola imamo 33. Npr. Milan je prošle godine na polusezoni imao 40 bodova, a drugi Napoli 36.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 dec 2011, 18:22

Marchisio je imao tu ulogu Vidala, a Giaccherini je imao puno više slobode, zato se Marchisio i vidio malo slabije.

Da je kojim slučajem Vidal igrao, primili bi oni petaka sigurno, Marchisio sigurno ne maši onoliki broj prilika kao Giaccherini :mrgreen:

Sve je ovo dobro, prvi samo na tabeli.

Večeras bih volio pobjedu Udinesea, da se odlijepimo 4. ekipi na 5 bodova, a Udinesea bi se riješili u srijedu :mrgreen:

@juventus0244

Upravo to i dalje smo na +3 u odnosu na prošlu sezonu, da ne govorim da nam je odbrana primila znatno manje golova, dok je napad manje-više isto učinkovit.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 dec 2011, 18:35

Bianconeri1988 je napisao/la:
Upravo to i dalje smo na +3 u odnosu na prošlu sezonu, da ne govorim da nam je odbrana primila znatno manje golova, dok je napad manje-više isto učinkovit.
U 14 kolu prošle sezone smo imali 24 boda,a sada 30,+ ovo kolo dakle 6 ili više bodova imamo u odnosu na prošlu godinu.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 18 dec 2011, 18:43

Lazio - Udinese X idealan
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 18 dec 2011, 19:11

Qugaliarella gol posvetio Storariju i Toniju .
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 dec 2011, 19:29

Conte nakon utakmice kaže da nema govora o prodaji Quagliarelle rekavši da su ga čekali 5 mjeseci da se oporavi i da je sada spreman i da ne ide nigdje. ;)

@Juvesissoko, slažem se da i kada pobjeđujemo treba vidjeti koje stvari ne valjaju te mi je drago kada sam sada poslušao izjavu Contea gdje kaže da kada je tek došao rekao igračima da ne voli pobijeđivati ružno i nazor.
Zato je dobro što ipak uvijek imamo igru,nešto što nije bilo prije,pa sjetimo se samo pobjeda i patnje pod palicom smiješnog ranierija ili del nerija, i kada smo pobjeđivali strepili smo do kraja.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 dec 2011, 19:41

Kad su nas vodili Delneri ili Ranijeri pobjede nisu dolazile kao rezultate neke dobre ili superiorne igre, već prvenstveno zahvaljujući talentu pojednih igrača. Pa šta je Delnerija držalo prošle polusezone nego dobra forma Krasića i Quagliarelle, njih dvojica stali stao i Juventus.

Kod Contea je to drugačije, svi zabijaju golove, nisamo zavisino o jednom ili o dvojici igrača, svi igraju za jednog jedan za sve, osim Pepea :mrgreen: :lol:

Konačno igramo kao tim, zato i imamo igru i loptu svaku utakmicu, a samim tim i toliki broj prilika.

slika

Ironic cheer!
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 dec 2011, 19:44

Evo jedne sličice,zbog potpisa sam je uslikao: ;)

slika
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 18 dec 2011, 20:02

Buffon- institucija
Licht- neumoran, standardan
De Ceglie - popravlja se, pokazuje da se može na njega računati
Barzagli- igra hladno smireno, jednom riječju rutiner
Chielini- zvijer, umalo da popuši karton danas, ali ipak se izvukao
Pirlo- motorna snaga
Marchisio- standardan, trči odrađuje posao na sredini terena
Giacherini- mislim da nakon svega nema mjesta u nekom ozbiljnom Juventusu, možda da uđe s klupe u gostima :roll:
Pepe- mislim da je ipak solidan, treba malo koncentracije u završnici, ali kao i svi ostali...
Del Piero- majstor, koji na žalost nije ni na f od forme :?
Quagliarela- go ga je izvadio, mora se još truditi, ali dobro je imamo dva špica, skoro podjednaka

Pazienza- igrač koji je tu da zamijeni Pirla kad se umori, ništa više ništa manje, klasični mediano
Estigaribbia- takođe me razočarao, kao i Giacherini, mislim da ni on nema mjesta u ovom timu
Matri- prvi špic, on je ipak rutiner za sve ostale u ekipi i jači je u duelu od Quagliarele

Krasić- kao što sam nekad rekao, završio karijeru u Juventusu, nikad mi se nije ni sviđao, ali u prvoj sezoni mu je nekako i prolazilo to njegovo "probijanje" glavom bez obzira, a ove sezone katastrofa... prodati ga što prije van Italije :!:
Elia- mislim da može napredovati, mora se pokušati nametnuti Conteu, vidi se da zna igrati, vidjećemo...
Vidal- falio samo tako, kralj Artur borac na sredini terena, uz to znalac, veliki igrač
Bonucci- mislim da je ipak pretanak za veće domete...
Vučinić- takođe nedostaje, ali eto prošli smo neokrznuti bez njega, odličan igrač

Zaključak, treba nam štoper, jer ako se neko povrijedi od gore navedenih mi nemamo zamjenu, zatim treba nam još jedan špic, koji će pospremati sve živo tipa Cavanija recimo, te eventualno još jedan veznjak jer i tu imamo manjak igrača čim se igra zasniva na Giacheriniju...
Nadati se da će Conte uvidjeti nedostatke i da će bar natjerati Marottu dvojicu da dovede u januaru :roll:
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 18 dec 2011, 20:06

Da dodam na ovo, nisam nezadovoljan igrom, daleko od toga, faktički sa slabijim timom nego prošle dvije sezone igramo neuporedivo bolje...
Dakle treba nam nekoliko igrača, ali možda i ovaj tim može izgurati do cilja (scudetta), ako nas zaobiđu povrede...
Ako pogledamo igre Milana, kojeg ja smatram jedinim pravim konkurentom za titulu, ne igraju ništa bolje od nas, čak šta više...
A da ne govorim da smo ih rasturili u direktnom duelu ;)

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 18 dec 2011, 20:12

Vise nam treba lijevi bek (Caseres) nego stoper. Chielinija vratit na stopera i imas odbranu za 10
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 dec 2011, 20:16

Od 15 utakmica, u 14 smo postigli najamanje 1 gol. Samo se Chievo uspio odbraniti :mrgreen:

Još nešto, posljednji put nismo izgubili nijednu od prvih 15 utakmica je bilo u sezoni '49/50.
Ž '21!

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 18 dec 2011, 20:29

Bianconeri1988 je napisao/la:Od 15 utakmica, u 14 smo postigli najamanje 1 gol. Samo se Chievo uspio odbraniti :mrgreen:

Još nešto, posljednji put nismo izgubili nijednu od prvih 15 utakmica je bilo u sezoni '49/50.
eto i gdje je zapelo? :D

šalu na stranu, fakat me Conte oduševljava sa disciplinom i tempom u igri...
Odavno nismo ljepše i tečnije igrali, a uz to vršili žestok presing na protivnika...

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 18 dec 2011, 20:32

Soni je napisao/la:Vise nam treba lijevi bek (Caseres) nego stoper. Chielinija vratit na stopera i imas odbranu za 10
može ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 dec 2011, 20:37

Ukoliko ne bude povreda i nekih učestalih suspenzija igrača, neće nas do kraja sezone niko pobjediti 8-)

Evo ovih 15 utakmica, nijedna nas ekipa nije stisla da se ono baš branimo sve vrijeme, kao što se protiv nas brane.

Još jedna interesantna stvar, znamo da na to nismo navikli, primili smo manje golova nego što smo odigrali utakmica, a hajmo reći odbrana je ista kao prošle sezone, tu se vidi razlika u trenerima.

[youtube][/youtube]

Stadion mi je nekako danas bio ispunjeniji nego inače :mrgreen:
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 dec 2011, 20:43

razlog "dobre odbrane" je jednim dijelom u samoj odbrani tj.sjajnom Barzagliu, a s druge strane razlog sto smo primili malo golova tj.dobro se "branili" je uvijek veci posjed lopte od protivnika.Prosle sezone recimo cesto smo gubili lopte nakon bezidejnog napucavanja stopera prema Amauriu ili Iaquinti i slicnim igracima u napadu, tako dajuci protivniku olako loptu u noge a time i sansu da s njom nesto i uradi konkretno u napadu.Sad je druga prica, sad sam Buffon kad dobije loptu on igra sa odbranom kao da je stoper i trudimo je se zadrzati a time i znatno skracujemo vrijeme protivnika sa loptom a takodje time i umanjujemo sanse da protivnik nesto kreira.Dakle za dobru odranu HVALA CONTE i hvala Barzagli jer u biti nama je odbrana ista kao i prosle godine i nije se nesto pretjerano u kvaliteti digla kad je igracki kadar u pitanju, nego je tajna u promjeni taktike i trenerskom potezu koji izvlaci najbolje iz onog sto posjedujemo iako za vece domete ce nam trebat bolji igraci u odbrani ali ovako Conte cini cuda.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 18 dec 2011, 20:48

@Bianconeri Juve - Novara je derbi regije Piemonte, pa zbog blizine stadiona dosta ljudi je i doslo na utakmicu :)
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 dec 2011, 21:14

[youtube][/youtube]

slika
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Buddy1
Kontakt:

Post Postao/la Buddy1 » 18 dec 2011, 21:14

Bitna 3 boda danas... uglavnom veceras Udinese kiksa i mi ih dobijemo u srijedu, i idemo lagano na +6 :D :D

EDIT; Dok ja ovo pisem povede Udine... kako ja znam pehirat :(

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 dec 2011, 21:16

ima lijeka i za Udinese, Benatia im nece igrat protiv nas, Vucinic ce presudit :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.