FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

FaraonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 01:12

Pappy je napisao/la:
pastore je napisao/la:
Ludilo13 je napisao/la:Sto se tice nase uprave i uprave Slavije sve je dogovoreno da se igra na Grbavici. Medjutim ceka se odobrenje od strane saveza.
nista od toga...poceli se kenjat neki ljudi iz slavije
Ne kenjaju ljudi iz Slavije, nego ljudi iz Saveza. ;) Za vrijeme utakmice sa Zrinjom pričao sam sa ljudima iz kluba oni bi objeručke prihvatili da se igra na Grbavici protiv Željezničara jer su manji troškovi i neće biti problema sa organizacijom utakmice. Međutim Slavija, prema priči ljudi iz Saveza, nisam siguran da li to postoji u pravilniku, ne može igrati domaću utakmicu na stadionu svoga tadašnjeg protivnika. Jedina solucija je da Slavija i Željo zamjene domaćinstva, odnosno da se sada igra na Grbavici a da je Željo domaćin, a da se onda na proljeće igra kod nas jer će biti gotovo teren.

Opet, prema zadnjim informacijama koje imam u Foči će se 100% igrati, samo ukoliko opet bude problema u posljednjim danima oko toga što se Savez ponaša mangupski igraće se bez gledalaca. Ja sam ipak za prvu soluciju zamjene domaćinstva. ;)
Pa dobro što ne mogu igrati na Otoci ili Koševu?

Garant problem što su Olimpic i Sarajevo to kolo domaćini?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 avg 2014, 01:15

Jer je u Foci sve besplatno. Ljudi su nam bukvalno sve dali, a mi njima mogucnost da odlucuju o kartama. Htjeli su dati besplatno, ali su onda stavili 4 KM tek da pokriju prateske troskove.

Slavija nema upravu, u teskoj je situaciji i bukvalno samo autobus do Foce placamo (cca 300 KM). ;) Otoka ili Kosevo ce se papreno naplatiti.

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 07 avg 2014, 01:21

Oj Koldžo mrtve ti J*** !
Volim te Željo !

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 07 avg 2014, 01:25

zamjena domacinstva bi jedino dosla u obzir, ukoliko savez ne dozvoli slaviji da ovu utakmicu odigra kao domacin na grbavici. sve ostalo je neprihvatljivo. kakva foca, kakva utakmica bez gledalaca?! pa jesul normalni. time direktno cine stetu, slaviji finansijski, a zelji u vidu podrske navijaca. ako dodje do toga da stvarno bude utakmica odigrana u foci bez gledalaca, treba suditi savez. medjutim, postoji jos uvijek put pritiska kroz medije da se nadje rjesenje koje bi donekla zadovoljilo obje strane. zato nas klub, odnosno uprava treba da vrsi pritisak na savez sve dok moze.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 01:26

Pappy je napisao/la:Jer je u Foci sve besplatno. Ljudi su nam bukvalno sve dali, a mi njima mogucnost da odlucuju o kartama. Htjeli su dati besplatno, ali su onda stavili 4 KM tek da pokriju prateske troskove.

Slavija nema upravu, u teskoj je situaciji i bukvalno samo autobus do Foce placamo (cca 300 KM). ;) Otoka ili Kosevo ce se papreno naplatiti.
Znači sa finansijskog aspekta bolje bi vam godila zamjena domaćinstva nego da igramo u Foči. Mi se slažemo vi se slažete, koji onda qrac savez glumi? Nema mi logike da ne pristanu na zamjenu, jer svakako se priča da imate jak lobi u savezu, tako da ne vjerujem da vam neće izaći u susret a i nama skupa sa vama.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

plavih11
Kontakt:

Post Postao/la plavih11 » 07 avg 2014, 01:57

FaraonTM je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Jer je u Foci sve besplatno. Ljudi su nam bukvalno sve dali, a mi njima mogucnost da odlucuju o kartama. Htjeli su dati besplatno, ali su onda stavili 4 KM tek da pokriju prateske troskove.

Znači sa finansijskog aspekta bolje bi vam godila zamjena domaćinstva nego da igramo u Foči. Mi se slažemo vi se slažete, koji onda qrac savez glumi? Nema mi logike da ne pristanu na zamjenu, jer svakako se priča da imate jak lobi u savezu, tako da ne vjerujem da vam neće izaći u susret a i nama skupa sa vama.
Ni u kom slučaju klub ne smije pristati da opet mi budemo kažnjeni i igramo bez navijača pa nek stisnu pa nek nam oduzmu bodove.

asko75

Post Postao/la asko75 » 07 avg 2014, 07:13

fkzeljeznicarba je napisao/la:
Buu je napisao/la:E čuj Koldzo spriječio rekonstrukciju stadiona, a naši šute. Heh sto ga mahala može slagati to ne može niko.

A ako je stvarno istina onda nek se rokne čitava uprava, Amar prvi.
Istina je. Što bi se roknuli? Ljudi prihvatili projekat Mađara i Koldžo nije dao, što su mogli?
Šta je problem da se izađe u javnost i to kaže na jednoj press konferencije jel to neki problem, javno da se izađe i kaže da je isti koldžo obećao bagere pred 10,000 navijača, a nije ništa utradio pa neda opet da drugi investiraju i zauzvrat prave tržni centar.
Najveće je zlo SDA stranka nemojte nikad više glasat za njih radije za crnog cigana glasat, jer ako glasaš za SDA opet će on imati tu upliva jedino zamjena vlasti za bilo koju drugu pa pravit sebi temelje za investicije, ali ne kriti od nas ništa i od javnosti sve izaći u javnost taman pred izbore sad.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 avg 2014, 07:43

Covjek ima para da kupi kucu gdje mu srce pozeli, i eto bas da mu smeta trzni, da Zeljo dobije stadion a Grbavica novi trzni centar... Nema teorije da je to istina, to je samo suplja i razvlacenje problema sa drugih ljudi, jer on je tu pijun obicni, stranacki covjek na funkciji koja je uglavnom javna i slabo sta vise od toga... Drugi ljudi se kriju iza toga, iza njegovih ledja, vjerovatno iz iste stranke jer bi ih onda on razotkrio da je suprotno, ili su u nekom talu. Sigurno se tu trebalo oprati bruku kesha da bi ovi promijenili te regulacione planove, urbanisticke, ha hu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 07 avg 2014, 07:54

@Pjesnik-dragi pravnice uvijek postoji privatno javno partnerstvo,to bi ti kao pravnika trebao da znas.Isto tako bi trebao da si upoznat da je taj zakon usvojen na nivou kantona prije nekoliko godina. @ Baja Zvjerka-covjek vec ima porodicnu kucu neposredno pored pomocnog terena.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 07 avg 2014, 08:09

Selimovic opet nek nije ko Zeljo i vodjen onom nek je glava u guzic, ma cija bila, i bit ce dobro. Eto ko oni vode racuna o napretku BH fudbala i potpisat ce ugovor.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 avg 2014, 08:39

pa završio onaj trodnevni rat sa savezom i neregularnostima.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 07 avg 2014, 09:56

opet povrede :damn:
Željeznicar za život cijeli !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 avg 2014, 10:22

Sreca je sto su mu snimci uredu.. Nije nista polomio ni istegao.. Da je strogo mirovao posle povrede vjerovatno bi se oporavio u ove dvije hefte sto je do sada odmarao..
BUDI ŽELJO !!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 avg 2014, 10:27

Pa onda se samo može vidjeti koliku momak ima želju da bude u konkurenciji za prvi sastav. Malo mu se tvrdoglavost obila o glavu, j3bi ga, ali cijenim to što je želio da se vrati prije vremena iako nije uspio. Neka sad miruje tih 15tak dana i onda opet jako nek ide na treninzima, kvalitet posjeduje, samo sad treba da procvjeta ;)
Ja te volim, volim Željo..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 07 avg 2014, 10:31

Momci, imam jedan prijedlog.

Naime, da se vise ne bi zajebavali za ove gostujuce stremove koje radi Moja TV, da li se moze napraviti neka "bonus karta za gostujuce tekme" koji bi mogli kupiti samo oni koji su clanovi kluba?

U prevodu, to bi izgledalo sljedece:

Neka ta bonus karta kosta dodatnih 30 KM (aludiram na iznos), a ona bi nam omogucavala gledaje steam sa gostovanja, bez stopanja i drugih stranja.

Na steam bi se logovali preko svoje clanske karte.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 avg 2014, 10:40

FaraonTM je napisao/la:

Mozda sam ja u krivu ali imam osjecaj da Savez želi namjerno neprijatne situacije kako bi napunili svoju kasu. Jedna tribina u Foči ja kao stvorena da se pokusa inicirati neki sukob izmedju navijackih grupa. Ne mora do njega doci, al' sam pokusaj preko murije da se nesto uradi je par hiljada u kasi saveza.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 avg 2014, 10:57

Cisto informativno (jer vidim da je @Pappy spomenuo da ne mozemo gostovati na svom stadionu), to smo jednom vec radili i to protiv Olimpika, ne mogu se sjetiti koje godine, ne znam je li Savez od tad sta mijenjao, ali kad se tad moglo tako raditi, ne znam sto ne bi moglo sad...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

CARSON

Post Postao/la CARSON » 07 avg 2014, 11:33

Kako mi je krivo za nuspahica to Vam ne mogu opisati siguran sam da bi nam u ovoj utakmici valjao ali valjda ce biti bolje.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 avg 2014, 11:50

Joj rasprave majko draga. Kome vi objašnjavate šta može šta ne može. Pa klubovi su još udruženja gradjana. Nisu privatna. Kako dobija lovu konjički klub tako može i Željo itd. Pa i Sarajevo je dobijalo lovu. I država može napraviti stadion, ali ovdje je priča o tome da nisu dali dozvole i to vam je tako dok je Koldžo tu. ISto tako dok vrhu to nije u interesu. Mnogi privatnici upravljaju vlašću pa im ne odgovoara da tu bude recimo tržni centar. ISto tako država ako ga napravi može tražiti lovu od prodaje kluba. Isto tako je i kad prodaje zgradu firme koja je u držvanom vlasništvu tj slično je. Uglavnom nisam ekspert ali ovo je ono što je očito, a o sitnicama nek se bave pravnici. JAvno privatno partnerstvo je također rješenje. Dokle je došlo po tom pitanju ne znam.
Međutim, najbitnija stvar je da ne samo Koldžo nego i mnogi Željovci kojima se ne sviđa npr Amar ili Greda ili Adžem na kraju krajeva će uraditi sve da opstruiraju klub. TO je tako u našim mahalama. Nažalost. Sutra da dođe Đelo opet će neko drugi kakiti. I tako sve u krug. Sad najviše pljuju Žujini sateliti. Svaka mala prilika za kritiku sadašnjeg rukovodstva se u medijima dočeka na nož od Đele, Bukija, Žuje itd itd. Takvi smo džaba ti. Dok neko ko podržava ove ljude ne dođe u priliku da vlada nema ništa od tog a zakonski je sve dozvoljeno. Svaka opcija pravljenja stadiona. Možda još nije sve gotovo oko ovog javno privatnog ali i to bi trbalo da je pri kraju. A ako se nađe neko na vlasti ko podržava poguraće i da prođe taj zakon ako već nije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 avg 2014, 11:56

jesu privatna. nisu javna, nisu državna, već privatna udruženja građana.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”