Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 30 avg 2011, 15:04

CollegeGunner je napisao/la:Izgleda da ce doci dva CB-a. Per je vec na medicinskom, a za Cahilla su samo danas vec bile poslane 3 sluzbene ponude. Dvije su odbijene, a oko trece Bolton jos razmislja.
To bi bila fantastična stvar. :)

Još uvijek držim da Arsenalu trebaju dva solidna CMF-a.Ne moraju biti nivo Fabregasa ,al' da su makar reprezentativci (fudbalski) jačih država...

Sutra u 00:00 je koliko znam kraj prelaznog roka,Wenger će imati dovoljno vremena, a kako kaže na dovodjenju pojačanja radi preko 20 ljudi. :mrgreen:

Usput, Zarate definitivno neće doći u Arsenal, njegov agent rek'o.

Takodje, postoji velika vjerovatnoća da će do sutra doći Gourcuff i M'Villa za oko 46 miliona funti, sveukupno.

Nadam se da ima istine...

To bi tek bio veliki transfer i Arsenal bi konačno bio u borbi za prvo mjesto na svim frontama, sa Andre Santosom,M'Villom,Cahillom,Mertesackerom,Gourcuffom i Young Parkom, još kad bi i Elia doš'o Arsenal bi bio Manchester CIty. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 avg 2011, 15:06

Gourcuff je propo ko kauč u bordelu...bolje bi onda bilo maznut Pjanica.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 avg 2011, 15:10

@Monolog: Nisi me baš razumio. Daleko od toga da je Santos WC igrač, daleko od toga je da medju najboljim, ali je bolji od Traore, samim time da Arsenal ima Gibbsa,Santos će pojačati konkurenciju. Nema više nedodirljivih u prvih 11,a realno on je savršen (krilo koje igra beka) za probijanje defanzivinih momčadi(ala Stoke).

Hoću ,u suštini reći, da nije top kvalitet, al' kad pogledaš koga je Arsenal im'o na beku, ovo je itekako pojačanje.
Isto što bi i Rooney bio pojačanje u napadu ili Robben na krilu-nadam se da me sad razumiješ. :D

@Bosco: Gourcuff je malo drugačiji od Pjanića. On je neko ko zna zadržati loptu, nije igrač koji igra brze napade, al' zna napad napraviti brzim, za razliku od Pjanića.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 avg 2011, 15:16

Ma kakav Gourcuff, totalno sam protiv njegovog dovođenja, bolje je onda uzeti nekog jakog veznjaka, a Jackie nek bude ofanzivan.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 avg 2011, 15:27

@Arnelinho,

Shvatam šta želiš reći, al' od toliko lijevih bekova, Wenger se odlučuje za najneprovjerenijeg. :mrgreen: Razumiješ li? Btw, kolika je cijena? Kakva je situacija s tim? Nisam upratio, moram priznati.

Propustili ste dovesti Enrique-a (možda i dobra stvar, da ne bi trubio o odlasku u Španiju), tu su još Cisokho ( :!: ), Baines ( :!: ), Bastos (može igrati i krilo). Dakle, svi oni su u fudbalskom izlogu, a na kraju ništa od dolaska. Ne, bolje je dovesti tog Santosa, pa da vidimo na šta će ličiti. Od Traore-a je bolji taman da nema jednu nogu. :mrgreen: Gibbs je dijete Arsenala, on će sigurno biti prvi izbor na lijevom beku (samo kad sazrije i otarasi se povreda). :mrgreen:

Da bi pojač'o zadnju liniju u odnosu na prethodnu sezonu, moraš dovesti boljeg od Clichy-ja, a ne boljeg od njegove zamjene. ;) Arsenal je opet slabiji na lijevom beku u odnosu na prošlu sezonu. Clichy > Santos. :D

Što se tiče Gurkouff-a, to bi bila greška nad greškama. Prelaskom iz Bordeaux-a se u potpunosti izgubio. Kao da ima problema u glavi kada je u jačem timu (sjetimo se samo Milana, a poslije i Lyon). Dakle, mišljenja sam da je on izuzetno precjenjen igrač i da ne može pomoći Arsenalu onoliko koliko je to potrebno. Nemojte misliti da sam subjektivan, al' meni je Pjanić bolji igrač od njega. Šteta što je Miralem naš, do sad bi se on ispalio iz Lyona, vjerujte mi. ;)

No, ovo u vezi stopera mi se sviđa. Samo, ne sviđa mi se što je Per Mertesacker jedan od njih. :mrgreen: Ima visinu, to stoji, al' je izuzetno spor i ne toliko jak. Koliko će mu to pomoći u Premiershipu, ostaje nam da vidimo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 avg 2011, 15:40

Mislim da Santos definitivno neće biti gori od Clichya, ako kojim čudom bude gori od njega odrezat cu sebi jaja.

Slažem se sa Monologom za Gourcuffa i Pjanića :D

arsengunner
Kontakt:

Post Postao/la arsengunner » 30 avg 2011, 16:01

park young zvanicno :D ajmo sljedeci..
Samo WENGER istina je!!!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 30 avg 2011, 16:05

Rekao sam ja prije nekoliko dana - Arsenal ce biti oderan za svako iole dobro pojacanje. Manje od 48 sati je do kraja prelaznog roka i nikakav dobar posao se ne moze uraditi u ovom trenutku. A svaki klub zna da je Arsenal sad pun kao brod.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 avg 2011, 16:15

katasttrofalnu gresku arsenal je napravio sa otezanjima prodaje nasrija i fabregasa, sad vise nema vremena za cjenkanje, valja klepiti koliko se trazi, tj 30-40 miliona za igraca koji imalo ima sanse da bude svjetska klasa, da je venger prije poceo traziti pojacanja mozda bi i uspio dovesti dobrih igraca i uigrati, sad ce svako gledati da mu uzme dusu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 30 avg 2011, 16:16

"Obradova" nas Wenger za Bajram sa nekim polovnjacima tipa :

Arsenal are understood to be close to finalising a deal for Brazil international Andre Santos.

Germany coach Joachim Low has confirmed he has given Per Mertesacker permission to travel to London to finalise a move to Arsenal.

Uz njih i taj napadač,čeka se još vezni,ne očekujem neko posebno ime,.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 30 avg 2011, 16:33

http://www.skysports.com/story/0,,20876_7138743,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Park, Santos i Mertesacker. Znači li to da ste završili s pojačanjima jer je Wenger najavio da će dovesti tri igrača?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 30 avg 2011, 16:39

Carlo je napisao/la:http://www.skysports.com/story/0,,20876_7138743,00.html

Park, Santos i Mertesacker. Znači li to da ste završili s pojačanjima jer je Wenger najavio da će dovesti tri igrača?
Mislim da se može očekivati još jedan vezni,.istina najavio je tri pojačanja,štopera,veznog i napadača,Santos je došao nakon što je Wenger skontao da Traore nije ni za klupe,.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2011, 16:41

Wenger izgleda uocio povecu zemlju odmah pored Francuske, pa bacio udicu tamo. Procitao sam da je Dortmund odbio 40 mil. € za Gotzea :?

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 avg 2011, 16:43

Žao mi je što smo se na kraju ipak odlučili za jeftinijeg i neprovjerenijeg štopera, ali to je Arsenal.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 30 avg 2011, 16:43

Donnie Darko je napisao/la:Wenger izgleda uocio povecu zemlju odmah pored Francuske, pa bacio udicu tamo. Procitao sam da je Dortmund odbio 40 mil. € za Gotzea :?
Sumnjam da je Wenger poslao toliku cifru,isto tako sumnjam da bi Dortmund odbio istu ;)

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 30 avg 2011, 16:46

Wenger se promjenio, kupio je starije igrace :cry: Poslije onog poraza nista vise nece biti isto.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 avg 2011, 17:05

Bliss je napisao/la:Wenger se promjenio, kupio je starije igrace :cry: Poslije onog poraza nista vise nece biti isto.
Pa nema sada više ni vremena ni prostora da bira.Imao je šansu,mogao je Fabregasa i Nasria dosta ranije prodati i tako naći adekvatne zamjene na vrijeme.Sada ono što je valjalo igrača je pokupovano,ostali su samo oni koji su čvrsto vezani ugovorima sa svojim klubovima,tako da će sada Wenger debelo morati platiti i prosječnog igrača.

Vidim uveliko se piše o potencijalnim pojačanjima,siguran sam da će do kraja prelaznog roka Wenger dovesti bar 3 nova igrača te da će sutra biti prava ludnica uopšte na tržištu,a pogotovo u Londonu. :D
FK Pjetlovi

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 30 avg 2011, 17:30

Wenger me opet razocarao,dovodjenjem ova 3 igraca...ocekivao sam bar jedno veliko ime,vidjecemo kojeg ce nam veznjaka kupit..ako ga kupi !!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 avg 2011, 17:35

Griješite! Jer postoje lobiji, postoji mnogo drugih načina da se izravna pozicija u pregovorima (ako o čemu znam,znam o tome),da ne idem u širinu-nije li ogroman dokaz to da je Wenger doveo Young Parka za "samo" (Edit:)3 miliona eura, da će doći Mertesacker za nekih 13 miliona (u oba slučaja,ej(!) oni prodavaju svoje najbolje igrače), doveeće Santosa za koliko? Od 7-13 miliona eura.

Nije tako jednostavno. Ne govori se "Želiš li ovog? Daj 50 miliona!" Već pozicija pregovarača varira od konkurenčnosti proizvoda,od potražnje,od tzv. "moći rijetkosti" itd. Jednostavno, ne mogu ti svi "zatvoriti vrata" ,kad svi nisu u poziciji da postavljaju uslove. A cifre od 10 miliona je beznačajna tek za neke klubove.Pored toga da ne nabrajam to da neki klubovi bukvalno krpe svoje proračune-nije sve tako jednostavno.

Što se Young Parka tiče:
"In my opinion this is a great club, now I have to show what I can do on the pitch. I will do my best, I will never give up, I will show heart, I will give everything and I hope [the fans] will support me."
Nemam razloga da mu ne vjerujem.

Što se tiče Gourcuffa. Patrick Viera je odigrao samo 1. zvaničnu tekmu u Milanu, bio bukvalno propali transfer, nakon toga se preporodio u Arsenalu i mnogi će reći njegov odlazak je uzrok ovakvog stanja Arsenala. Ne vidim razlog zašto Gourcuff ne bi bio sl. Viera.

Ne vidim razlog zašto uopće neku pridošlicu podcjenjivat prije nego pokaže šta zna. Koscielny je bio podcijenjen,pred njim Eduardo,ni Sagna nije baš bolje prošao itd.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 30 avg 2011, 17:54

Što se tiče Gourcuffa. Patrick Viera je odigrao samo 1. zvaničnu tekmu u Milanu, bio bukvalno propali transfer, nakon toga se preporodio u Arsenalu i mnogi će reći njegov odlazak je uzrok ovakvog stanja Arsenala. Ne vidim razlog zašto Gourcuff ne bi bio sl. Viera.

Ne vidim razlog zašto uopće neku pridošlicu podcjenjivat prije nego pokaže šta zna. Koscielny je bio podcijenjen,pred njim Eduardo,ni Sagna nije baš bolje prošao itd.[/quote]
JEL NAM TO GOURCUFF STIZE ?

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.