Tarik Muharemović

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Tarik Muharemović

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jul 2026, 10:23

Ne znam, po meni bi bio loš transfer prelazak u Leeds. Njemu treba klub koji igra, barem, Europa Ligu a i Ligu Prvaka treba da ganja. Bio na korak do prelaska u Inter i sad odjednom ide u Leeds i to klub koji se bori za opstanak u EPL. Ne znam koliki je to skok u odnosu na Sassuolo, jest skok i to samo zbog lige.

Lik je Embola zaustavio skroz, nije se vidio Embolo i svi što su ga prošli pokušavao je presjeći loptu i krpio tuđe propuste.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 13 jul 2026, 10:42

Lakse se prodati u vrhunski klub nakon dobre dvije sezone u Leedsu nego u Interu. Dobar izbor kluba.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 jul 2026, 10:47

Pitanje šta njega i agenta zanima. Novac ili igra, odnosno karijera. Ako ode u Leeds, to jest napredak u finansijskom smislu, i u ligi, ali izbor kluba ne toliko. Ako Leeds ne bude napravio slijedeću sezonu napredak, i borio se za opstanak ili 12,13 mjesto, to bi za njega bilo pogubno, jer je on ambiciozan igrač. Teško bi se prodao u jači klub ako ne bude klub imao uspjeha u ligi.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 13 jul 2026, 10:47

Unofficialpage je napisao/la:
13 jul 2026, 10:23
Ne znam, po meni bi bio loš transfer prelazak u Leeds. Njemu treba klub koji igra, barem, Europa Ligu a i Ligu Prvaka treba da ganja. Bio na korak do prelaska u Inter i sad odjednom ide u Leeds i to klub koji se bori za opstanak u EPL. Ne znam koliki je to skok u odnosu na Sassuolo, jest skok i to samo zbog lige.

Lik je Embola zaustavio skroz, nije se vidio Embolo i svi što su ga prošli pokušavao je presjeći loptu i krpio tuđe propuste.
Pa vjerovatno lova koju mu ne mogu dati talijanski klubovi, zatim izazov EPL i realno ako odigra vrhunsku sezonu u Leeds ce mu prije otvoriti vrata Arsenala, City, Uniteda, Chelsea nego sezona u Interu, ali mislim da je ovaj put ide zbog love i vjerovatno na tu odluku puno utice Manager jer njemu je puno bolje transfere u EPL nego u Seria A

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 jul 2026, 10:48

Bolje je u 14. klub u Engleskoj nego u 5. u Italiji
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jul 2026, 10:56

Sve tri opcije su po meni dobre, najvise bih volio u Sunderland ili Bournemouth, ali bitno da igra u EPL.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 jul 2026, 10:57

DamirT je napisao/la:
13 jul 2026, 10:20
viKK je napisao/la:
13 jul 2026, 10:16
Mocvara1991 je napisao/la:
13 jul 2026, 09:06
Za EPL on mora svoje fizikalije podici na dosta veci nivo,po.mom skromnom misljenju. Tamo su fizicki najjaci napadaci od svih liga. A vidjelo se i na prvenstvu da ima problem s tim tipom igraca. Ona dva Kanadjana,iako su skromnijeg znanja, obojica su mu pravila fizicki probleme, Embolo takodjer,a i Balogun za ono vremena sto je bio na terenu fizicki ga je ubio. A napadaci u EPL su svi redom bolji od navedenih...
Ne bih se slozio. Balogun ga nije fizicki ubio, ne znam na koje situacije mislis? Balogun je znatno brži od Tarika i par puta nam je ulijetao u nepokriveni prostor. Isto važi i za Jonathana Davida iz Kanade, puno brži od Tarika. Druga dva Kanađana (Larin, Promise David) i Embolo su fizički itekako na nivou EPL i mogli bi se hrvat sa većinom stopera tamo. Opet ne sjećam se nijedne situacije, osim gola Larina (gdje Tarik isto nije napravio grešku, Larin se samo uspio izvući za šut koji je na njegovu sreću Katić odbio u gol) da ga je ijedan od tih trojice izgurao, zagradio, dobio na skoku.

Engleska jeste fizički najjača liga ali mislim da Tarik upravo kroz iskustvo igranja tamo može svoj nivo još podizati, ne fali njemu mišićne mase ni snage.
Bila je jedna situacija sa Kanadom, kad ga je Oluwaseyi otresao i izasao skoro sam ispred Vasilja, ali ukoso, pa zapucao visoko preko gola.
Da, to sam zaboravio. Iako to mi je više izgledalo kao neiskustvo Tarika, lose se postavio za duel jer je pokušao istrčati ispred Oluwaseyia da uzme loptu gdje je ovaj jasno već bio u boljoj poziciji i lik ga lagano ramenom otrese. Ali jeste ga fizički tu dobio jasno. Mora se nekad i greška dogodit, i dalje po meni se ne može govorit o nekom problemu tj nedostatku snage jer on većinu duela na zemlji dobija.

Kizo886
Kontakt:

Post Postao/la Kizo886 » 13 jul 2026, 11:23

Meni lično Leeds djeluje kao odličan izbor, ako se realizuje (objavio je Romano, a ne SS, pa da ne vjerujemo u napisano). Ne znam šta su bila (nerealna) očekivanja ljudi po forumu ovdje, ali treba biti svjestan da je to momak koji je prije 2 sezone igrao u Seria B, a iza sebe ima samo jednu ozbiljnu sezonu u seniorskom nogometu. Leeds svakako jeste ozbiljan upgrade na Sassuolo. Ako je cijena 40m, bio bi im prva ili druga najskuplja kupovina u historiji (Rutter došao iz Hoffenheima za 40.5m). A sigurno najskuplji stoper, zanimljivo taj rekord drži Rio Ferdinand (26m). Sad će se naći neko da kaže kako uspoređujem Ria i Tarika 🤣, naravno da ne, em su i druga vremena bila, ali pišem samo jer mi je to zanimljiv podatak.

Ono što je još tu plus je Farke koji je odličan trener. Glupost je misliti da će Tarik sjediti na klupi, Leeds nije u situaciji da im igrač kojeg će platiti 40m bude na klupi. Kod Bijola je bila drugačija situacija, Rodon i Struijk su bili provjeren duo iz Championshipa, Bijol je izgledao loše na početku kada bi dobivao prilike. I onda je Farke upravo zbog Bijola, igrača kojeg su doveli za 18m, odlučio promjeniti formaciju i sistem igre, počeo je igrati sa 3 stopera, što Bijolu puno više odgovara i Bijol je postao najbolji stoper u ekipi. Odlaskom Struijka Leeds nema nijednog ljevaka na poziciji stopera. Tako da jedina konkurencija od ovih koji su ovdje navedeni kao povezivani sa Leedsom, Tariku može biti Krejči. Elvedi, Doekhi, Idzes svi dešnjaci. A i koga zabole šta pišu casual navijači, koji ga za 3 utakmice mogu uzdizati u nebesa 🤦‍♂️.
Neigranje Europe može biti i pozitivno u smislu više vremena i prostora za prilagodbu na samu ligu.
Opstanak za Leeds ne bi trebao biti nikakav problem, niti će Tarik potpisati sa njima doživotni ugovor, a da Leeds neće imati ambicije prodati ga za dobru lovu. Jedna dobra sezona i ide dalje.
Glupost je to da se ne može prodati ako klub nema dobru sezonu. Pa West Ham ispao, a Mateus Fernandes se prodao u Tottenham za 100m, Summerville će isto za dobru lovu, Anthony iz Burnleya za 17.5m u Brentford...

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 13 jul 2026, 11:41

Jarane oni su njemu ponudili 4.5m eura godisnju platu. Znaci nista od Juveta, oni od 20m zarade na njemu mogu sebi kupiti stopera.

Ja bi bas volio kad bi i Kerim otisao u EPL, mada mozda on fizicki nije jos spreman.

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 13 jul 2026, 11:42

Čisto poredjenja radi, je li vama (puno) bolji ovaj mali Vuskovic sto ode u Brighton za masne pare od naseg Tareta?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 jul 2026, 12:04

RightBack je napisao/la:
13 jul 2026, 11:42
Čisto poredjenja radi, je li vama (puno) bolji ovaj mali Vuskovic sto ode u Brighton za masne pare od naseg Tareta?
Ne znam da li je bolji, doduse jeste mladji 3-4 godine, pa mozda ima i toga. Ali eto i on se povezivao sa Barcom, Bayernom itd pa ode u "mali" Brighton.

Odlicno ako Muharemovic ode u Leeds. Ipak je to najveca pozornica pored LP u klupskom fudbalu. Lako on predje u veci klub ako se dokaze u Leedsu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 13 jul 2026, 12:11

RightBack je napisao/la:
13 jul 2026, 11:42
Tako kotira u svijetu fudbala ako je vjerovati natpisima medija i stručnjaka. Što ne znači da ga Tarik ne može, ili neće, prestići.

Kad smo kod Leeds-a da li je dobar ili ne, lično bih volio Bournemouth. Međutim, isti taj Leeds je prije 4 sezone "izbacio" Raphinhu, koji je 2 godine Ballon D'or contender. Tako da nije bitan samo klub, već da se više stvari posloži, uključujući motivaciju, ambiciju, želju, odricanje i rad samog fudbalera, kao najbitniju stvar u tome dokle neki igrač može dogurati.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 jul 2026, 12:14

Stroj1946 je napisao/la:
13 jul 2026, 10:47
Pitanje šta njega i agenta zanima. Novac ili igra, odnosno karijera. Ako ode u Leeds, to jest napredak u finansijskom smislu, i u ligi, ali izbor kluba ne toliko. Ako Leeds ne bude napravio slijedeću sezonu napredak, i borio se za opstanak ili 12,13 mjesto, to bi za njega bilo pogubno, jer je on ambiciozan igrač. Teško bi se prodao u jači klub ako ne bude klub imao uspjeha u ligi.
12/13 mjesto u najboljoj ligi na svijetu sa 23 godine pogubno??? Kako bolan? Pa pratis li ti tu ligu…. on ako odradi 1-2 dobre sezone ide u najbolje klubove na svijet… a i ako bude igrao solidno i ostane 5 godina u Leedsu i igra PL svake sedmice to je za nase uslove brutalno dobro...

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 jul 2026, 12:16

Dobre partije u Leedsu su odskočna daska za top klubove.

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 13 jul 2026, 12:22

Olise je isto iz EPL dosao u Bayern od Cristal Palaca

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jul 2026, 12:23

Sport90 je napisao/la:

Pa vjerovatno lova koju mu ne mogu dati talijanski klubovi, zatim izazov EPL i realno ako odigra vrhunsku sezonu u Leeds ce mu prije otvoriti vrata Arsenala, City, Uniteda, Chelsea nego sezona u Interu, ali mislim da je ovaj put ide zbog love i vjerovatno na tu odluku puno utice Manager jer njemu je puno bolje transfere u EPL nego u Seria A
Mislim i ne može čiovjek da zamjeri što ide za lovom jer svi mi to radimo. Ali ako gledamo sportski onda Leeds je loš izbor jer pitanje je koliko Leeds može da se pojača i ne bude, opet, borba za opstanak. EPL jest top izbor ali ne znam koliko je to da igra u klubu koji je donji dom.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 13 jul 2026, 12:36

13 jul 2026, 12:23
Sport90 je napisao/la:

Mislim i ne može čiovjek da zamjeri što ide za lovom jer svi mi to radimo. Ali ako gledamo sportski onda Leeds je loš izbor jer pitanje je koliko Leeds može da se pojača i ne bude, opet, borba za opstanak. EPL jest top izbor ali ne znam koliko je to da igra u klubu koji je donji dom.
A možda odigra tako da ekipa primi 10 ili 15 golova manje, i svi zasluge pripišu njemu, i onda je to TOP bez obzira što igra u donjem rangu EPL-a.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 13 jul 2026, 12:40

Ma EPL je najbolji izlog na fudbalskoj sceni. Ako se tu dobro pokazes, zavrsit ces u top klubu. Ako se pokazes lose, ides u jos losiju ligu iz koje si dosao.

Mač sa dvije ostrice, ali najveci izazov za svakog igrača.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 jul 2026, 12:47

Sindikat12 je napisao/la:
13 jul 2026, 12:14
Stroj1946 je napisao/la:
12/13 mjesto u najboljoj ligi na svijetu sa 23 godine pogubno??? Kako bolan? Pa pratis li ti tu ligu…. on ako odradi 1-2 dobre sezone ide u najbolje klubove na svijet… a i ako bude igrao solidno i ostane 5 godina u Leedsu i igra PL svake sedmice to je za nase uslove brutalno dobro...
Ma gdje će ba otići. Jel ti pratiš fudbal uopšte pogotovo top klubove koje spominješ tako olako. Mora odigrati brutalnu sezonu ili dvije u Engleskoj, plus pitanje kako će priviknuti, trening, liga, grad, atmosfera, život, klima, sve to ima utjecaja, nije to Menadžer ili FIFA igrice, da bi otišao u te top klubove, mora imati jakog agenta da mu završi. Ljudi kad se presele u drugi grad, pa im treba vremena, a tek u drugu državu. A kamoli igrači iz lige u ligu. Inter je najozbiljniji bio tome, al ispade ništa na kraju, Juve neću ni spominjati, jer nije ni sjena sebe.
Ne laprdaj.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 13 jul 2026, 14:17

13 jul 2026, 12:23
Sport90 je napisao/la:

Pa to ce zavisiti kakvu ce ulogu imati i kako ce odigrati. Velika uloga i dobre partije ce mu sigurno otvoriti vrata najboljih klubova EPL i to prije nego ekstra partijebu Interu ili Milanu. Nakon dobre sezone u Leeds se Rapinha prodao u Barcu, a Philips u City (iako tamo je bio velila ****). Sto se mene licno tice naravno da bih ga volio gledati u Interu ili nekom top klubi, ali covjek bira izmedju EPL i serie A i uz to EPL sigurno nudi makar 100 000 eura mjesecno vise. Bolja liga bolja lova i mogucnost da nakon top sezone zavris u top ekipama.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Google [Bot], Google Adsense [Bot], jasmin10, Kenozoik, LeCoq, Soli, tuzlanskinacin i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []