Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

no comment
Kontakt:

Re: Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 17:09

bosnad je napisao/la:
vedo & sejo je napisao/la:Skandalozno: Naši "navijači" uništavali Commerzbank Arenu

Na tribini Commerzbank Arene u Frankfurtu, gdje su u četvrtak, na utakmici Njemačka - BiH, bili smješteni navijači naše reprezentacije napravljena je značajna materijalna šteta.

Iako su se organizatori potrudili našim navijačima, ali i svim posljetiteljima ovog fudbalskog spektakla osigurati najbolje moguće uslove za praćenje jednog sportskog događaja uživo, pojedinci su svoj primitivizam iskazali kidanjem i paljenjem stolica.
Pitati se zašto je nekom bilo potrebno iskazivati svoje destruktivne nagone na jednoj prelijepoj fudbalskoj predstavi, uređenoj po najvišim sportskim svjetskim standardima prije koje smo, između ostalog, na terenu vidjeli najveću zastavu naše države ikada napravljenu apsolutno je nepotrebno, ali svakako osuđujemo ovakve aktivnosti i pozivamo sve navijače naše reprezentacije da svojim ponašanjem pojedince koji vrše ovakva sramotna djela dislociraju iz svog društva.

Njemačka policija je već prema pisanjima tamošnjih medija analizom video snimaka tribina načinjenih za vrijeme utakmice ustanovila odgovorne pojedince te će isti vjerovatno u skladu sa njemačkim zak onima biti i procesuirani.

dje ste ovo nasli ??? e ako je ovo istina ja bi moro u zatvor hahaha...klube im bile ko papir ja ako stanem na noj skakati odmah bi se pokvarila..... neznam evo ja sam po koju pokvario ali steta nije mozda je pokvarno :oops: :oops: 5 stolica to je to nemojte odmah praviti od muhe medvida pozz iz offenbacha :evil: :evil:
Nekada sam bas volio organizaciju BHF. Medutim to se davno promjenilo. Druze, BHF se pretvorio u grupu indijanaca koje se stvarno samo jos nafuravaju i qurce.
Od borbe protiv saveza je ostalo samo jos nekoliko majica. Vasa borba je davno zavrsena, a ostali ste u nekim majicama koje cak prodajete preko ovog foruma, i lozite djecu da kupuju vase majice, nesto kao hardcore Bosnians on tour. Kakav ste vi bolan hardcore?

Clanovima prodajete jeftinije robu, a ostalima iako nisu clanovi ipak prodajete robu, ali ipak malo skuplje, kako to? kakva je to organizacija, koji pravi pare preko vlastitog naroda? Nafuravate djecu za vas pokret, glumite neke opasne momke, a vas voda onaj debeli sa onim tetovazama u Belgiji kada nije pao sa one ograde, on je isto jako kontradiktoran. Furate se dragi moji na neki "fazon" kako ste " hebeni" a siguran sam da onu cjelu organizaciju moze izlupati 20 hrabrih momaka.

Neznam sta da mislim vise o bhf-u.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2010, 17:25

no comment je napisao/la:Neznam sta da mislim vise o bhf-u.
Isto kao ti, nekada sam ih gotivio, ali sad ih smatram neprijateljima. Organizacija (nazovimo je tako) koju pojedinci koriste za sopstvenu promociju, i na tome se sve završava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 07 jun 2010, 17:30

omerbavarac je napisao/la:
bosnad je napisao/la:
dje ste ovo nasli ??? e ako je ovo istina ja bi moro u zatvor hahaha...klube im bile ko papir ja ako stanem na noj skakati odmah bi se pokvarila..... neznam evo ja sam po koju pokvario ali steta nije mozda je pokvarno :oops: :oops: 5 stolica to je to nemojte odmah praviti od muhe medvida pozz iz offenbacha :evil: :evil:
Policija ima snimak??? Uhvacen si. :D :D
Brze bolje seli se u Bosnu, inace dozivotna. :D
hahahhahahah

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 07 jun 2010, 17:36

vedo & sejo je napisao/la:
bosnad je napisao/la:
vedo & sejo je napisao/la:Skandalozno: Naši "navijači" uništavali Commerzbank Arenu

Na tribini Commerzbank Arene u Frankfurtu, gdje su u četvrtak, na utakmici Njemačka - BiH, bili smješteni navijači naše reprezentacije napravljena je značajna materijalna šteta.

Iako su se organizatori potrudili našim navijačima, ali i svim posljetiteljima ovog fudbalskog spektakla osigurati najbolje moguće uslove za praćenje jednog sportskog događaja uživo, pojedinci su svoj primitivizam iskazali kidanjem i paljenjem stolica.
Pitati se zašto je nekom bilo potrebno iskazivati svoje destruktivne nagone na jednoj prelijepoj fudbalskoj predstavi, uređenoj po najvišim sportskim svjetskim standardima prije koje smo, između ostalog, na terenu vidjeli najveću zastavu naše države ikada napravljenu apsolutno je nepotrebno, ali svakako osuđujemo ovakve aktivnosti i pozivamo sve navijače naše reprezentacije da svojim ponašanjem pojedince koji vrše ovakva sramotna djela dislociraju iz svog društva.

Njemačka policija je već prema pisanjima tamošnjih medija analizom video snimaka tribina načinjenih za vrijeme utakmice ustanovila odgovorne pojedince te će isti vjerovatno u skladu sa njemačkim zak onima biti i procesuirani.
sta ces nisam ja u grupi bhf ili neke druge skupine ali to se desi sta ces kad te emocije ufate nemeres im nista ;)

Na http://www.****, a imas tamo i sliku.
I da te pitam kako te nije stid raditi to??

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 07 jun 2010, 17:37

na znam sto se cudite.. pa ovo je vec uobicajno jer smo bosanci i balkanci ... kada su robijasi bili protiv ovih svi su nas osudjivali, a sad vidite ustvari kakvi su ... niko nije savrsen ne kazem ja ali ovi svaku utakmicu pokvare i to najgore kako nisu do sada shvatili da to nikako ne steti savezu..

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 07 jun 2010, 18:06

no comment je napisao/la:
bosnad je napisao/la:

Nekada sam bas volio organizaciju BHF. Medutim to se davno promjenilo. Druze, BHF se pretvorio u grupu indijanaca koje se stvarno samo jos nafuravaju i qurce.
Od borbe protiv saveza je ostalo samo jos nekoliko majica. Vasa borba je davno zavrsena, a ostali ste u nekim majicama koje cak prodajete preko ovog foruma, i lozite djecu da kupuju vase majice, nesto kao hardcore Bosnians on tour. Kakav ste vi bolan hardcore?

Clanovima prodajete jeftinije robu, a ostalima iako nisu clanovi ipak prodajete robu, ali ipak malo skuplje, kako to? kakva je to organizacija, koji pravi pare preko vlastitog naroda? Nafuravate djecu za vas pokret, glumite neke opasne momke, a vas voda onaj debeli sa onim tetovazama u Belgiji kada nije pao sa one ograde, on je isto jako kontradiktoran. Furate se dragi moji na neki "fazon" kako ste " hebeni" a siguran sam da onu cjelu organizaciju moze izlupati 20 hrabrih momaka.

Neznam sta da mislim vise o bhf-u.

ubravu si zbog tih rekvisiti naplacju onim skuplje ali.....znate bez nih isto se nemore ko ce nam dann praviti atmosferu na stadionu ....manijaci,hordasi,robijasi,,???ß :evil:

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 jun 2010, 18:10

Ne opravdavan razbijanje ,i slicno ponasanje ,ali je cinjenica da je BHF prava organizacija koja prati nasu repku svugdje ,i trebamo biti ponosni na veliki broj nasih navijaca vani ,to je pokazatelj snage jedne nacije ,i vrijednosti iste..je.bes ekipu koja nema navijace ,a ovakve kao sto imamo mi ,rijetki se mogu pohvaliti ,tako da ,optuzivati BHF je paradoksalno ,i osporavati njihovu ljubav prema repci.
Da nije njih ,imali bi navijaca po inozemstvu negdje k'o San Marino ,racunajuci vize ,procedure i te stvari..tako da ovi sto nikada nisu isli na utakmicu ,a optuzuju ih ,neka sute..
Opet kazem ,metode koje cesto primjenjuju ,razbijanje i to ,ne opravdavam ,ali poneka baklja ,skandiranje "savez napolje" su svakako dobrodosli,
Isto tako ,pohvalio bi i rekvizite koje koriste ,odlicno!!
Sto kaze nas narod "valja ih vidit"!

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 07 jun 2010, 18:13

Mislim da je vrijeme da se ova tema obirse.
× Plava krv ispod koze ×

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 18:41

Lijepo je bodriti repku ali to sto BHF radi nije vise pravo navijanje, nego obicno qurcenje.

Dodu na stadion, omalovazavaju druge navijace, sef im je uzas. Boze sacuvaj, kako se dere, vice na ostale navijace kao da su oni njegovo vlasnistvo, onako nesto nigdje nisam vidio, i toupravo mogu da kazem zato sto idem na utakmice.

Kada krene pijesma "jarane", BHF ili ne, bio ti normalan, obican navijac ili neki drugi od hardcore vrste, ti se moras derati istim glasom kao oni, inace covijek poludi. Nema sta, rekao bi neko gaji covijek ludi potriotizam prema Bosni, a sa druge strane uzimaju se pare za humanitarne akcije, a kupuju se djecije sobe, kuhinje i ureduju se stanovi za te iste pare, ali nas narod ludi za bakljama i patriotizmom pa nezna u sta ulaze pare, jer ipak, ima nas vise nego ostalih navijaca, prica se o nama, i ja, izgledamo ****, inace nebi nas niko ni pogledao, to je tek kompleks svoje vrste.

Tako da bi ja zelio svima vama koji mislite da je BHF svemir samo iz tog razloga sto bi inace bilo manje navijaca reci, da je takvo razmisljanje u najmanju ruku, glupo. Kao prvo, Bosnu bodri vise obicnih navijaca nego sto ce BHF ikada imati clanova. A ja bi licno volio vidjeti manje navijaca ali kulturnijih na tribinama nego ono sto gledam danas. Nemora se o Bosni pricati da ima puno navijaca koji divljaju, to nije potrebno. Mediji u Njemackoj su nase navijace nazavali primitvnih, samo iz tog razloga sto su pojedinci divljali, to nama netreba, a ko je nekada bio na utakmicama zna da vole podivljati, sto im uopste netreba.

Bosna ima svakako na hiljade navijaca na ovoj planeti, tako da BHF ili ostale hardcore grupe Bosni uopste netrebaju. Ja sam licno clan borilackog kluba i idem u teretanu vec 6 godina, i od malih nogu se bavim borilackim vjestinama, ali nikada u zivotu nisam onako divljao na stadionu kao sto sam vidio neke clanove od tih raznih grupa kako se ponasaju, niti bi se usudio nekoga napasti radi toga kako on navija, odakle nekome to pravo.
Da ti budem iskren, cesto stojim pored tih hardcore navijaca, 70 % tih navijaca su jako obicni i meni licno neulejvaju niakkav strah jer znam sta su ljudi koji su stvarno "hebeni". Bojim se da im nece to "qurcenje" poci za rukom nigdje dje ima pravih momaka.
Dosta tu ima djece, neki neznaju uopste dobro pricati Bosanski, neki neznaju ni pjesme, neki dodu samo da bare cure pa oblace onaj duks, neki dodu da se osjecaju jaci u grupama i ostali narod da "podjebavaju", neki dolaze da uzivaju u drustvu, i to sve pod nazivom BHF, ima tu par momaka, i pametnih i "hebenih" ali vrlo malo na brojku koju ta organizacija ima.

Ja znam licno u mom klubu dovoljno momaka, koji bi taj isti bhf kao cjelo organizaciju sravnili sa zemljom u slucaju nekog incidenta, ali ja to nikada nebi ucinio jer je to glupiranje i divljanje. Baklje su ok, ali divljanje sigurno ne, i zato nisam vise za BHF i ostale organizacije koje su na slican nacin osnivane.

Budite normalni ljudi i volite svoju drzavu, i pogotovo ostanite na podu...sve ostalo je paradoks! bhf krtikovati nemoze biti paradoks.

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 07 jun 2010, 18:55

no comment je napisao/la:Lijepo je bodriti repku ali to sto BHF radi nije vise pravo navijanje, nego obicno qurcenje.

Dodu na stadion, omalovazavaju druge navijace, sef im je uzas. Boze sacuvaj, kako se dere, vice na ostale navijace kao da su oni njegovo vlasnistvo, onako nesto nigdje nisam vidio, i toupravo mogu da kazem zato sto idem na utakmice.

Kada krene pijesma "jarane", BHF ili ne, bio ti normalan, obican navijac ili neki drugi od hardcore vrste, ti se moras derati istim glasom kao oni, inace covijek poludi. Nema sta, rekao bi neko gaji covijek ludi potriotizam prema Bosni, a sa druge strane uzimaju se pare za humanitarne akcije, a kupuju se djecije sobe, kuhinje i ureduju se stanovi za te iste pare, ali nas narod ludi za bakljama i patriotizmom pa nezna u sta ulaze pare, jer ipak, ima nas vise nego ostalih navijaca, prica se o nama, i ja, izgledamo ****, inace nebi nas niko ni pogledao, to je tek kompleks svoje vrste.

Tako da bi ja zelio svima vama koji mislite da je BHF svemir samo iz tog razloga sto bi inace bilo manje navijaca reci, da je takvo razmisljanje u najmanju ruku, glupo. Kao prvo, Bosnu bodri vise obicnih navijaca nego sto ce BHF ikada imati clanova. A ja bi licno volio vidjeti manje navijaca ali kulturnijih na tribinama nego ono sto gledam danas. Nemora se o Bosni pricati da ima puno navijaca koji divljaju, to nije potrebno. Mediji u Njemackoj su nase navijace nazavali primitvnih, samo iz tog razloga sto su pojedinci divljali, to nama netreba, a ko je nekada bio na utakmicama zna da vole podivljati, sto im uopste netreba.

Bosna ima svakako na hiljade navijaca na ovoj planeti, tako da BHF ili ostale hardcore grupe Bosni uopste netrebaju. Ja sam licno clan borilackog kluba i idem u teretanu vec 6 godina, i od malih nogu se bavim borilackim vjestinama, ali nikada u zivotu nisam onako divljao na stadionu kao sto sam vidio neke clanove od tih raznih grupa kako se ponasaju, niti bi se usudio nekoga napasti radi toga kako on navija, odakle nekome to pravo.
Da ti budem iskren, cesto stojim pored tih hardcore navijaca, 70 % tih navijaca su jako obicni i meni licno neulejvaju niakkav strah jer znam sta su ljudi koji su stvarno "hebeni". Bojim se da im nece to "qurcenje" poci za rukom nigdje dje ima pravih momaka.
Dosta tu ima djece, neki neznaju uopste dobro pricati Bosanski, neki neznaju ni pjesme, neki dodu samo da bare cure pa oblace onaj duks, neki dodu da se osjecaju jaci u grupama i ostali narod da "podjebavaju", neki dolaze da uzivaju u drustvu, i to sve pod nazivom BHF, ima tu par momaka, i pametnih i "hebenih" ali vrlo malo na brojku koju ta organizacija ima.

Ja znam licno u mom klubu dovoljno momaka, koji bi taj isti bhf kao cjelo organizaciju sravnili sa zemljom u slucaju nekog incidenta, ali ja to nikada nebi ucinio jer je to glupiranje i divljanje. Baklje su ok, ali divljanje sigurno ne, i zato nisam vise za BHF i ostale organizacije koje su na slican nacin osnivane.

Budite normalni ljudi i volite svoju drzavu, i pogotovo ostanite na podu...sve ostalo je paradoks! bhf krtikovati nemoze biti paradoks.
sve si reko samo da znam odakle pises ??

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 18:59

sve si reko samo da znam odakle pises ??[/quote]

Druze, zamolio bih te da mi neprijetis na takav nacin. To je jako nekulturno pogotovo na nacin na koji ti pises.

Ako imas neki problem sa mojim postom, zaobidi ga.

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 07 jun 2010, 19:07

no comment je napisao/la:sve si reko samo da znam odakle pises ??
Druze, zamolio bih te da mi neprijetis na takav nacin. To je jako nekulturno pogotovo na nacin na koji ti pises.

Ako imas neki problem sa mojim postom, zaobidi ga.[/quote]

heheh nemoj imati strah mozda ako citas druge postave od mene neces vidjeti da ja podrcavam njihu....evo samo sam tio pitati jesli iz Bh ili iz dijaspore

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 19:09

Nemam ja sigurno strah. Ja licno znam neke od tih momaka, ali organizaciju kao cjelu neshvatam za ozbiljno kao ranije. To vazi i za ostale hardcore grupe.

Ja zivim u dijaspori. Ako zelis jos nesto da znas, obrati mi se preko pp.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 jun 2010, 19:11

Cuj to BHF radio,ma dajte,gdje bi oni :lol: stvarno sam ih prije cijenio,al sad se qurce,stalno prave njasra na stadionima,pale baklje,udaraju savez po djepu(lafo borba protiv saveza :D ).
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 jun 2010, 19:25

@no comment

ti jarane isto ko da imas jedno oko, ili ukocen vrat, pa stvari samo vidis u jednom pravcu i nikako u drugom... ne znam sta da ti kazem za ovakvo negativno razmisljanje osim da se informises malo bolje prije nego pocnes kampanju protiv neke navijacke grupe...

Kao prvo, ne postoji ama bas nijedan dokaz da su BHF clanovi ORGANIZOVANO unistavali stadion, niti postoji dokaz da su uopste to radili clanovi BHF-a. Nemoj onda generalno po svima da se*es, da seres po ljudima koji odvajaju dio svoje plate, dzeparca ili cega vec drugog, proputuju vise stotina ili hiljada kilometara da bi 90 minuta bodrili nase momke! Kladim se u sta hoces da je svakom normalnom Bosancu i Hercegovcu zaigralo srce vidjevsi atmosferu na stadionu, sa vise od 15 hiljada nasih navijaca. E pa druze moj, to su isti ti dijaspoasi koje ovdje vecina ljudi pljuje u po cela!

One stolice su mogle biti unistene od bilo kojeg navijaca, pa cak i od nekog koji je doputovao iz BiH. ne postoji nijedna naznaka, pa cak se ni u clanku ne spekulise o BHF. Otkud ti znas da to nisu bili recimo Belaj Boysi iz Beca jel? Otkud ti znas da nije bio moj jaran Dzeno iz Zenice, koji ne pripada nijednoj navijackoj grupi?
Zato ne se*i ni ti, ni bilo ko drugi, kad su ti momci skoro izginuli na Marakani, dok 90% drugih nije imalo muda da proviri nosom tamo, onda je bila neka druga prica...

BHF je u proslosti ucinio mnogo dobrih stvari. JA NISAM CLAN BHF-A a u to se (ako imas sumnju) mozes uvjeriti i na njihovom sajtu jer sam i tamo registrovan kao obicni clan foruma...

sto se tice navijanja, neko je spomenuo kao da oni nekoga tjeraju na ovo ili ono. OK, slazem se da tu uvijek moze doci do razmirica izmedju navijackih grupa ALI zar nije bolje da se stadionom iz svakog grla ori jedna pjesma ili je bolje da svaka navijacka grupa fura svoj fazon. Kao sto je vise puta u Zenici bio slucaj npr, robijasi svoje, bhf svoje, nekakvi kvaziintonatori opet svoje itd. KU*AR od atmosfere naprave. apsurd je da smo na nekim gostovanjima imali bolje, harmonicnije navijanje...

Pricate o kompleskima te navijacke grupe, pa zar ih svaka navijacka grupa u bosni nema? Dodjes u zenicu, minimalno 30% navijaca sa rekvizitima zelje, slobode, celika itd. Sta su ti rekviziti na utakmici reprezentacije izgubili pitam se? Pa na pijaci se za 15 marki uzme nekakva majica ili dres repke i eto ga.

Sto se tice prodavanja majica BHF i ostalih rekvizita, slazem se da se kult grupe kroz to gubi, ali ocigledno pored financijskog postoji, ako nista, jos jedan sporedni cilj a to je: da svi u istim bojama bodrimo reprezentaciju, da svi budemo jedno. Hajde reci mi kako bi ti to napravio da pa da tebi bude po volji:

ako BHF kaze da njihove rekvizite moze imati samo onaj ko plati clanarinu, onda ispadose da ucjenjuju narod uplacivanjem clanarine.

ako BHF prodaje i za ove koji nisu clanovi u smislu sirenja ideje o jednoj navijackoj grupi koja bodri repku, onda ispadose pljackasi jer naplacuju nesto skuplje nego clanovima i prodaju svoj kult grupe. Pa de mi reci, cemu onda clanarina sluzi, ako ne pogodnostima?

Nerviram se dzaba radi gluposti koje me se uopste ne doticu, ali je nevjerovatno koliko su ljudi neki neinformisani i koliko selektivno posmatraju situaciju i komentarisu samo ono sto je njima po cejfu, a na sve ono DRUGO POZITIVNO zazmire na jedno oko.

sto se tice baklji, meni se to licno ne svijda, ali oni to ne pale da nas predstave manijacima vec da ovaj savez dobije po dzepu. cemu onda onoliki transparenti (koji isto tako nisu bili dzaba itd) savez = mafia itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 19:42

@dreamer,

procitaj moj post jos jednom pazljivije, nemogu stvarno sve nabrajati ponovo.

Neradi se samo o bhfu, tebao si vidjeti da sam pisao i o ostalim "hardcore" grupama. Ja da nisam bio na stadionima nebi neke stvari ni znao. Pise u mom postu da znam neke od njih i da ima pametnih momaka, nisam sve kritikovao, ali odredeno ponasanje na stadionu tih grupa, pa i bhfa mi se nesvida, ali eto, ima nekome kome se to svida.

Ja sam na stadionu vidio cesto, uplasena lica od obicnih navijaca BiH, zato sto se previse grubo navija, nije potrebno prepadati ostale navijace sa svojim navijanjem. A bhf ima u svojoj skupini ca. 70 % djece, ako si ikada bio na stadionu, to si mogao uvidjeti, to je realnost. A dali sam ja bio na nekoj utakmici, dje si ti mozda bio, ili nisam i obrnuto, zar nije malo glupo o tome razgovarati?

Ja znam sta je bhf uradio dobro za Bosnu i znam sta nije uredu bilo. Nije uredu prodavati neclanovima rekvizite skuplje, ali dobro, nije to moja stvar.
Prodaju bi rjesio na nacin, da rekvizite mogu kupiti samo oni koji su clanovi te grupe, jer neshvatam u koju korist sluzi nekome duks bhfa ako nije clan i simpatizer istog? Ali bhfu to nesmeta iz nekih razloga, ali dobro...

Meni je svejedno sta neko misli o tome, to je moje misljenje, ja nisam za divljanje po stadionima ni djelenje navijaca na te sve moguce grupe i isticanje. Ja sam isto na forumu bhf ranije bio, i znam te odatle dreamer (mada tada si se borio sa odredenim komentarima bhfa), medutim ovo je moje misljenje i to je da je patriotizam u ovom slucaju presao granice, trebalo bi se navijati malo kulturnije to je sve.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 jun 2010, 19:59

no comment je napisao/la:
Ja znam sta je bhf uradio dobro za Bosnu i znam sta nije uredu bilo. Nije uredu prodavati neclanovima rekvizite skuplje, ali dobro, nije to moja stvar.
Prodaju bi rjesio na nacin, da rekvizite mogu kupiti samo oni koji su clanovi te grupe, jer neshvatam u koju korist sluzi nekome duks bhfa ako nije clan i simpatizer istog? Ali bhfu to nesmeta iz nekih razloga, ali dobro...

Meni je svejedno sta neko misli o tome, to je moje misljenje, ja nisam za divljanje po stadionima ni djelenje navijaca na te sve moguce grupe i isticanje. Ja sam isto na forumu bhf ranije bio, i znam te odatle dreamer (mada tada si se borio sa odredenim komentarima bhfa), medutim ovo je moje misljenje i to je da je patriotizam u ovom slucaju presao granice, trebalo bi se navijati malo kulturnije to je sve.
Kazem ti, ti imas takvo misljenje za prodaju, a ja cu ti navesti kamaru ljudi koji ce reci upravo suprotno... Oni nisu jedini sa ovakvim principom, danas imas mali milion organizovane distribucije dresova, navijackih rekvizita i kojekakvih karafeka, koji su dostupni svima, a ne samo navijacima, ili ti registrovanim clanovima. No sta ti imam pricati, pametan si momak i znas sve to... drugo je to sto ti to izgleda ko prljavstina pod noktima...

Sto se tice mojih rasprava sa pojedinim clanovima, to ti samo dovoljno govori o tome koliko se ustvari trudim da budem neutralan, a ne kontradiktoran samome sebi. Ja nisam takodjer clan BHF-a jer mi neke stvari u toj navijackoj grupi ne stimaju, ali iste necu da pljujem znajuci da su takodjer donijeli neke pozitivne stvari, znajuci koliko se pojedini zrtvuju u svakom smislu za reprezentaciju itd, koliko su doprinijeli da nasi reprezentativci imaju podrsku gdje god se nalaze itd. Svugdje ima truleza i onih koji se okoriscavaju o sistem, ideju itd.

No, mene smeta sto na jedan obicni clanak, koji uopste ne spominje BH Fanaticose kao nekoga ko je sistematski radio ovo ili ono na stadionu, 90% ljudi na ovom forumu dovodi do zakljucka da su upravo oni ti koji su sve to pocinili... ako su oni ljudima losi, neka su eto, meni svejedno. ali kojim pravom su oni postali dezurni krivci za svaku negativnost koja se desi, kojim pravom se optuzuje neko za odredjeno nedjelo bez ijednog jedinog dokaza...

pozz i ziv ti meni bio!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 jun 2010, 20:15

No comment ,nisi odgovorio momku odakle tipkas???

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 20:17

@dreamer,

imas pravo, naravno, nisu oni jedini koji prodaju rekvizite na taj nacin, ima ih dosta u cjelom svijetu koji tako zaraduju novac :). Marketing se obavi na stadionu, a ostalo ide preko bhf-shopa, ali moj Boze, dobra ideja, i odredenim ljudima je to donjelo ekonomski preporod. Dosta ljudi je kvazi ludo pogotov za bhfom, radi te vrste navijanja, paljenja baklji i ostalog, ja volim nekada reci divljanja, jer mi ponekada tako lici, ali moj Boze, sve je to relativno i subjetivno.

Isto imas pravo da ih branis ako ih neko blati dje oni nisu krivi. Ja isto nisam rekao da neko od njih nije patriota, jer ja nemam pravo o tome da sudim, meni je zasmetao nacin navijanja tih grupa na stadionu, opcenito. To nema veze dali samo bhf ili ostale grupe. Ja isto nisam pisao sada o bhfu, zato sto je na http://www.rep.net izasao clanak o rusenju stolica, neradi se o tome, nego o nacinu navijanja. Rekao sam u mome postu da ih vise nevidim ocima kao ranije iz odredenih razloga, i da nisam zato da se djeca iz cjelog svijetu grupisu u neku vrstu "opasne" organizacije, da bi se obicni navijaci prepali od istih. cilj je kulturno predstavljanje nase drzave, jer je fudbalska show, ambijent, ljepota, zajednistvo a ne sila i divljanje, dobro mozda ja tako mislim, jer se ja ispusem na treningu pa nemam vise snage za to, mozda je upravo to :). Nisam za takvo navijanje, isticanje necega u kolektivu u sta kao subjetiv nikada nebi se upetljao ako znas sta zelim sa tim da kazem...

Ima tu dosta dobro i loseg da se kaze u vezi bhfa, ali dobro, uglavnom nisam vise na stranici bhfa a inace sam bio ranije clan jedne druge navijacke grupe, i tamo takoder nisam vise, jer sam se posvetio knjizi :-).

pozdrav i tebi dreamer.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 07 jun 2010, 20:19

velez_mostar je napisao/la:No comment ,nisi odgovorio momku odakle tipkas???
a sto to tebe sada muci? odgovorio sam, procitalj bolje.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.