KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 10 jan 2009, 17:15

irfan41 je napisao/la:ma bosna se duuuuuuuugo nece dici, iz ove krize. pa sjetite se kako je nekad dvorana bila puna i prtiv heliosa. a za sve je kriva uprava kad je pokusala sa mladim igracima prije 2 godine
i dalje na utakmice dolaze isti oni koji su dolazili na helios, samo nema sminkera kojima kosarka sada nije IN i naravno hrodi zla jer se ponacaju kao uvredzene djevocice

bolje receno nema vise pravih navijaca ono sto je preostalo od stare garde jkos dolazi, ovo novo sve postalo razmazeno i zahtjevno, kao da se igdje moze tako ponasati da oni kroje politiku kluba :roll:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 10 jan 2009, 17:16

Doista se nisam htjeo uključiti u raspravu, ali ponukan nekim komentarima ovih vajnih poznavaoca košarke i sjajnih forumaša moram regirati...

Što više reći o dobrom treneru kakav je sigurno VV koji nas iz tekme u tekmu smara sa svojim Burellom, čovjekom koji ni kantu ne bi pogodio sa udaljenosti od preko 5metara. To nije ničija greška njego njegova, ja zasigurno ne utičem na njega u tom pogledu.
Što reći o tom VV koji dovede rakića i u meču u kojem je definitivno škripalo na pleyu me uvede ga ni sekundu u igri....

što reći o treneru koji jedini u regionu igra sa tri niska, pa nas svaka ekipa nadskaka, a da može i bolje potvrdi ulaskom i četvrtog niskog Đurasovića na poz 4, ma smiješno....., pa makar to bilo i od njega, NJV VV.

sad malo o Gečevskom i Zimiću.

Na podbacivanju, ga je Zima uzeo bez problema, zalijepio ga u šutu tokom meča, pored njega praktično nije dao koša Gečevski, sad se vjerojatno pitate kako je dao te poene?
jasno k'o dan , 4 trojke u poz kad nikoga nije bilo oko njega, a valjda je Ivanović trebao da ga čuva, a ne da trči oko Ivanova, Zima je za to vrijeme bio u reketu.
Kad je Zimić izašao, zadar je igru prebacio pod koš i ekspreno podigao prednost na 20 poena do kraja poluvremena.

Ništa se vi ne sekirajte za Zimića , ako mislite da Zimić nije za Kk Bosne, pišite peticiju, ja ću vas podržati i potpisati PRVI, nek' momak ode KONAČNO u ekipu koja će znati cijeniti njegove kvalitete, samo budite uvjereni da će to biti neka ekipa iz Španije,Italije ili Turske..., a ne Široki, Igokea, Vogošća, Slavija....

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 10 jan 2009, 17:51

ars01 je napisao/la:nek' momak ode KONAČNO u ekipu koja će znati cijeniti njegove kvalitete, samo budite uvjereni da će to biti neka ekipa iz Španije,Italije ili Turske..., a ne Široki, Igokea, Vogošća, Slavija....
slaba je Španija
u NBA treba da ide
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 10 jan 2009, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 10 jan 2009, 17:56

ma sta vam je ljudi,vi ne vidite dobro,zimic je sinoc odigrao fenomenomenalno,skokova,uhvacenih lopti,asistencija,zakucavanja,igrac utakmice definitivno,niko od vas nije kompetentan da komentarise zimica,samo mozda ars,bravo ars,ja bih ga u barcelonu ili makabi,tamo ce bar cijeniti njegov trud i kvalitete

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 10 jan 2009, 18:16

anemična igra u prvom poluvremenu je odlučila utakmicu
trebali su igrati širu i agresivniju odbranu a ne da im protivnički igrači sami ostaju na vanjskom šutu gdje su i najjači
iako su protivnici imali manje vremena bolje su se pripremili za meč nego Bosna
udvajali su često Ivanovića i prisiljavali Bosnu na ishitrene šuteve
tako je to kad nema širine zato je Bosna trebala dovesti jednog iskusnijeg centra i zamjeniti Buruella kvalitetnijim strancem
imamo beka koji je u 16 utakmica pogodio samo dvije trojke iako ima dobru minutažu

Zimiću nije odgovarala igra Zadra sa mnogo trke na parketu
u narednim utakmicama biće bolje

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 jan 2009, 19:29

ova ekipa Bosne me podsjeca na Široki prosle sezone...ubijek umalo izgube, stalno fali paly i centar, nikako ga dovest..i ozljede nekih igrač koje prate ekipu, vecinom u utakmicama di ti igraci trebaju...potpuno isto...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jan 2009, 19:32

Zadar je zaista pored Partizana, Cibone i Zvezde glavni pretendent za titulu. Sto se tice nase ekipe, falio je tu Hajric, to je evidentno, ali je falio i kvalitetan centar. Koliko mi god bilo zao zbog toga, Zimic jednostavno ne moze cuvati jednog Gecevskog. Burell je cini mi se dao 11 poena( mozda dao vise) i Vukoicic ga koristi uglavnom da svojim prvim korakom razbija zonu te salje povratni pas na Vucurovica, Ikonica ili Sehovica. Jednostavno sinoc su usle neke lopte koje inace ne bi usle, a kako je tekao tok utakmice poraz od 5 poena je i vise nego dobar. Nista, idemo dalje.
PS. Rakic, koliko znam ima povredu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 jan 2009, 20:03

Kevin je napisao/la:ova ekipa Bosne me podsjeca na Široki prosle sezone...ubijek umalo izgube, stalno fali paly i centar, nikako ga dovest..i ozljede nekih igrač koje prate ekipu, vecinom u utakmicama di ti igraci trebaju...potpuno isto...
pa ne bas, bosna pored pobjeda ima 6 pobjeda, u sredini tablice je i 95% vraca drugog predstavnika dok siroki nije bi takav u ovom djelu sezone nego blizu dna tablice

a kada se prije povrjedi rakic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 jan 2009, 20:13

storm_raider je napisao/la: Burell je cini mi se dao 11 poena( mozda dao vise) i Vukoicic ga koristi uglavnom da svojim prvim korakom razbija zonu te salje povratni pas na Vucurovica, Ikonica ili Sehovica. Jednostavno sinoc su usle neke lopte koje inace ne bi usle, a kako je tekao tok utakmice poraz od 5 poena je i vise nego dobar. Nista, idemo dalje.
burell je procitan, ocigledno je da sem ulaza nema nista vise, a imao je dosta izgubljenih lopti ili je uzrokovao puno istih, nadam se da ce rakic vise igrati, a burell da ce ulaziti viseda ubrza igru

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 10 jan 2009, 20:31

nerminh74 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:ova ekipa Bosne me podsjeca na Široki prosle sezone...ubijek umalo izgube, stalno fali paly i centar, nikako ga dovest..i ozljede nekih igrač koje prate ekipu, vecinom u utakmicama di ti igraci trebaju...potpuno isto...
pa ne bas, bosna pored pobjeda ima 6 pobjeda, u sredini tablice je i 95% vraca drugog predstavnika dok siroki nije bi takav u ovom djelu sezone nego blizu dna tablice

a kada se prije povrjedi rakic
Kako stvari stoje i cemo biti medju zadnja tri tima. Jer FMP,Vojvodina,i Split umaju uzlaznu formu,dok nasa ide na dole.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 10 jan 2009, 21:58

lolo je napisao/la:ma sta vam je ljudi,vi ne vidite dobro,zimic je sinoc odigrao fenomenomenalno,skokova,uhvacenih lopti,asistencija,zakucavanja,igrac utakmice definitivno,niko od vas nije kompetentan da komentarise zimica,samo mozda ars,bravo ars,ja bih ga u barcelonu ili makabi,tamo ce bar cijeniti njegov trud i kvalitete
sarkazam ti ne pristaje, nisi još dostigao taj nivo, to gdje će završiti vidićemo.

Saglasan sam da nije odigrao sjajno ali je imao value samo 6.

nego sad bi mogli malo komentirati SJAJNI nastup Kikanovića u Ljubljani.....

Prihvaćam i mišljenja da nije ni za A1 Ligu sa valuem -2 i tri blokade popijene od Tuzlaka Begića(nema belaja dok ne udari Tuzlak na Tuzlaka). ;) :roll:

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 10 jan 2009, 22:33

Komentari tipa uzeli su nas jer su bolji i sta hocete sad, su stvarno luzerski i zaista im ne vidim nikakvu funkciju na forumu jer ako treba da se poklopimo jer su nas eto pobjedili bolji i gotova stvar onda nema dalje? :shock:

Nas je problem sto nam se vjerovatno vise nece dogoditi da imamo ovako dobrog trenera koji bi s iole dobrom ekipom cuda napravio a u isto vrijeme losiju ekipu koji jednostavno NEMAJU ono osnovno kosarkasko znanje.
(a malo je bezze da ih on sad uci)

Ja mislim da je VV to sramota javno priznati mada je situacija ocita, pa mu vec vidim ledja u skorije vrijeme, ako nista uradice to zbog svog zdravlja.

Kao i u svemu kod nas stvari uopste nisu komplikovane koliko ih neki komplikuju i uspijevaju u tome svojim licnim interesima.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Pat Riley Knicks
Kontakt:

Post Postao/la Pat Riley Knicks » 10 jan 2009, 23:33

Ja se nadam da ce trener ostati citavu sezonu jer nam to daje realne sanse za nlb i naredne sezone .Mislim da od ove ekipe btw koju nije birao izvlaci maksimum jer realno mislim da imamo losiju ekipu nego prethodnih godina. Malo nam je nedostajalo da imamo koju pobjedu vise .Sto se tice igraca nasi su pa makar i da su od gov... ali slozicete se da osim ikonica ivanovica hajrica dordevica vise manje i jos po nekog bljeska ostalih tanki smo. Ali glavu gore bilo je i gorih dana.najmanje povjerenja od svega mi ulijeva nasa uprava najvise mislim na bukvu kojeg jos ni jednom nisam cuo kakvi su ciljevi kakvi su planovi sa pojacanjima cime su zadovoljni a cime ne ..Mislim da se to od njega ocekuje on samo poziva publiku da dodze u sto vecem broju slicne stvari .Uz sav respekt mislim da on nije taj kapacitet za ulogu koja obavlja.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 10 jan 2009, 23:53

kvalitet Vukoicica je NEUPITAN .
OMJER 6 -10
DAje Abaz trener bilo bi 4-12
u cemu je onda problem '???
PROBLEM JE U KVALITETU od JEDINICE do PETICE ..
OVA PREPUCAVANJA za KIKANOVICA i ZIMICA NIGDJE VEZE...
NEMAMO KVALITET NEMAMO UPRAVU NEMAMO FINANSIJE..
Pustite vise price ::mladi igraci BOSNE...
TALENTI I IGRACI IDU ZA LOVOM A NAVIJACI IDU IZ LJUBAVI ..
SVI KOJI MOGU CE OTICI A KOJI NEMOGU CE OSTATI U BOSNI I nize .
da se nece mozda TELETOVIC ILI BAJRAMOVIC vratiti u TUZLU I ZENICU ?
ZIMIC ce otici cim bude imao gdje ..??????
zadar je skupa ekipa i mi smo dobro prosli sto se tice rezultata .
KVALITET SE PRAVI ZA EURE A NE ZA KIKIRIKI .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 11 jan 2009, 00:14

pa ja i ne vidim neku razliku u rezultatima izmadju abaza i vukoicica,oba imaju jednu pobjedu vani,kuci meni se cini dva poraza,sad neznam kuci kolko pobjeda,stim da je vukoicic duze bio na klupi,meni se cini 3-4 pobjede kuci,olimpija,helios,split,fmp,ne znam tacno,razlika je mozda u dvije pobjede,mozemo mi igrati bolje,ali rezultata nema

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jan 2009, 00:36

Eh vako uvijek kad imam vremena odem na utakicu KK Bosne. Znaci navijac sam i kad igraju lose i kad igraju dobro.
Sto to kazete da ne vidite razliku izmedju VV i Abaza je stvarno smijesno, to je ko da bi uzeli porediti Messinu i Jacksona.
VV je razbio sa ovom ekipom Vojvodinu u NS 25 razlike (slazem se nije Vojvodina neka ekipa, ali to nisu uspjeli ni jaci klubovi od nas) sto ce Abaz sanjati da ce ikad uraditi. VV ima kosarku u malom prstu, ali ne moze ni on sada da napravi Lakerse kad u klubu imaju pored njega jos tri covijeka koja valjaju i to (Imamovic, Ikonic i Ivanovic).
Dobro je ovaj iznad mene rekao da se ekipa gradi pomocu eura a ne pomocu kikirikija. Po meni je VV pored Vujusevica i Pesica trenutno najbolji trener ex-yu i trebamo biti sretni sto imamo ovakvog trenera, a ne ga porediti sa Abazom, ipak covijek iza sebe ima rezultate.
Neki ovdje govore treba dati mladim sansu, a ti istu mladi kada steknu iskustvo odu i boli ih neka stvar za Bosnu. Bosna je pored Splita, Partizana, Zadra i Cibone bila najaca u bivsoj drzavi (moze se slobodno reci druga liga u svijetu iza NBA-a) a sada nas neki Zagreb dize u sred Sarajeva itd.
Da je Imamovic pametan i da na mjesto direktora dovede osobu koja umije da radi taj posao, da zadrzi Ikonica i VV i da poveca budzet i da se dovedu kvalitetna pojacanja tek tada cemo moci napredovati.
Imamovic spominje Euroligu, ali treba prvo neke stvari koje sam rekao uraditi da bi Bosna mogla primirisati Euroligi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 11 jan 2009, 00:43

naravno da je vv odlican trener,medju najboljim na ovim prostorima,ali ja ne vidim rezultate,znaci razlika izmedju njega i abaza je 2 pobjede,to je nista,i abaz je vani dobio helios,desetak razlike,uopste nije lose,ja se ne sjecam kad smo mi nekog zadnji put dobili u nlb ligi kao helios,ili vojvodinu
iako je odlican trener,ima gresaka,medju najvecim je taj rakic,koji ce mu on ****,upropastice muhu

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 11 jan 2009, 09:18

Nije problem trener.I prije nego što je VV došao napisao sam da ovoj ekipi ne može pomoći ni Phil Jackson.Roster je suviše slab da se postigne nešto više.Većina se slaže u činjenici da je ovo najlošija Bosna u poslednjih pet godina.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 jan 2009, 10:34

@ mahalac a znaci komentari tipa **** im mater smotanu i debil do debila u ekipi imaju funkciju na forumu. znaci i da izgubimo od lakersa ne treba reci izgubili smo od jaceg tima?
@ars majke ti napravi temu KIKANOVIC i pisi tamo jer si ovdje dosadan sa njim ne razumijem kakve on veze ima sa kk bosnom!!!
You are someone else I am still right here

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 jan 2009, 13:29

rekao sam kvalitet VV je neupitan sto hocu da kazemi da nam dodje VUJOSEVIC sa ovom ekipom nebi bilo vecih promjena.Evo gledam PAMESU igra sa 3 amera i 2 srbijanca Perovic i Adalovic ,...Bosni hitno treba pojacanje,
i ako cemo ih nazvati strancima ako hocemo kvalitet moramo ih dovesti
KK BOSNA je evropski klub i treba da igra dobru kosarku da bi napunila Skenderiju ,a ne da pravi obdaniste ---
---JESTE NAS -NIJE NAS --
NI Abaz ni Vukoicic ni Vujosevic nemogu nista promjeniti ..
DA oni biraju Suljagic nebi bio ni na klupi a ne pod kosem .
ako cemo da gledamo kvalitet onda to nemozemo sa ovim bosninim mladim talentima .
od 1999g. koji su to talenti koji su zaigrali evropsku kosarku osim DJEDOVICA ??
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.