Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Rokoko87
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Rokoko87 » 07 jul 2018, 13:25

tuzlak1987 je napisao/la:Ne mrzim, pogledaj samo koliko na centarskoj poziciji ima igraca koji su bolji.
U ligi igraju KAT, Gobert, Cousins, Jokic, Jordan, Embiid, Whiteside, M.Gasol, Love, Turner, Horford, Drummond, Capela, Adams, Lopez, Howard, Valanciunas, P. Gasol, Porzingis,a sada i zvijeri Bamba i Ayton. Jos neke ekipe imaju svoje mini projekte i nasi ljudi ocekuju da se ekipa neka u ligi rasipa capom za Nurkica i dupla mozda poziciju, a small ball vlada.
Post godine :clap:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 jul 2018, 13:29

ne znam koji je lopez trenutno bolji od nurkica

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2018, 13:36

filip13 je napisao/la:ne znam koji je lopez trenutno bolji od nurkica
Ne mora znaciti bolji trenutno vec ih ima dobrih sigurno. Nije on nista za cim ekipe moraju potegnuti. Ima i losijih ali kao projekti na rookie ugovorima, sto bi ekipe koje nemaju vrhunskog centra bas njega ganjale? Ove u rebuildingu vise gledaju da pokupe sa, drafta nekog ili iz ekipe gdje ne igra pa ga razigraju.
Bullsi imaju Markannena 2.13 puca trice, Bucksi Makera i td i td. Svako ima nekog i mozda modernijeg centra/pf. Juka je vise sirov.

Zaboravio sam i Davisa.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 jul 2018, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 jul 2018, 13:37

Očito da se Jusuf i njegovi predstavnici i sami ne žele kladiti da će njegova koljena izdržati. Ako ništa, barem će biti motivisan u narednih par godina :mrgreen: koliko se obavezao, još uvijek nije potpisao svoj ugovor života.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 07 jul 2018, 13:42

tuzlak1987 je napisao/la:Ne mrzim, pogledaj samo koliko na centarskoj poziciji ima igraca koji su bolji.
U ligi igraju KAT, Gobert, Cousins, Jokic, Jordan, Embiid, Whiteside, M.Gasol, Love, Turner, Horford, Drummond, Capela, Adams, Lopez, Howard, Valanciunas, P. Gasol, Porzingis,a sada i zvijeri Bamba i Ayton. Jos neke ekipe imaju svoje mini projekte i nasi ljudi ocekuju da se ekipa neka u ligi rasipa capom za Nurkica i dupla mozda poziciju, a small ball vlada. Svako ce gledati da pruzi sto bolji ugovor nekom PG, SG, SF jer su to uglavnom igraci koje ako imas u ekipi, a odlicni su imas i uspjeh.
kazes da moze biti 5-6 igrac dobre ekipe a on vec sad treci igrac playoff ekipe na krcatom zapadu

potom kazes promaha u odbrani a upravu on je glavni razlog sto su of 25e postali 8 odbrana

ti si samo sitna pakosna dusa kojoj je draze da nurkic nije dobio 80 milja nego da tebi licno uplate milion.....ima vas jos,b....m. iz kataloga...nemoj samo glumit objektivnost ziv bio,svaki ti je post kenjaza po njemu
jos neces ni da uvazis trzisne okolnosti zbog kojih je "lose" proso

valanciunas :rol:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jul 2018, 13:44

tuzlak1987 je napisao/la:2. Ljudima malo 48 miliona, uzeti ce vise novca sada po novim pravilima nego neki velikani kosarke sto su uzeli tokom citavih karijera u NBA. Da jede zlato i sere ga svaki dan ostati ce mu i za unuka.
kada pogledas kakvi likovi uzimaju duplo, pa i troduplo vise, normalno da je malo. naravno, za nase ljude ovdje koji rade za 500 maraka je 48 miliona cifretina...
4. Mogao je uzeti vise ali nije isto igrati u losoj ekipi i boljoj, ovako je vise na lupi i igra sa boljim igracima. On je mogao dobiti u losoj ekipi veci novac ali ne ove godine ili mozda tek naredne ali je svima jasno da ekipa gdje on vodi neku rijec ne bi uzela 15 pobjeda u 80 utakmica. Ako u ligi ima losih ugovora ne znaci da i on mora dobiti los ugovor. Njemu dati tipa 80/4 ugovor je los ugovor jednostavno. Priznali mi to ili ne, ne bih mu dao nikada vise od 50/4, a i to bih se mislio jer ima niz drugih igraca koji zasluzuju vise taj ugovor od njega. Ako je Sacramento jednostavno glup pa digao cijenu Lavineu ili je mozda nesto ispod stola ne znaci da sada svi tako trebaju.
portland je smijesna ekipa sa kojom nece nikad se ni za sta boriti, dakle ne stoji ta prica da je on izabrao dobru ekipu za manje novca. takodjer, niko ga ziv nije ni zelio, ni od boljih ni od losijih ekipa.
Priznali mi ili ne npr ugovor Teletovicu u Bucksima je jedan od najvecih provala tamo, pokupio je pare i nije nista uradio. Ocekujem i od Nurkica sada da bude promaja u odbrani i nedefinisan u napadu.
e jest i pokupio neke pare, danas svaka budala uzima 10 miliona, tako da je ta cifra sica u nba ligi - bas kao i nurkicev ovaj ugovor...

za sve ostalo si apsolutno u pravu

budala je ispao jer je pristao bukvalno na portlandovu ucjenu - uzmi ovih 4/48 jer te niko ziv nece... trebao je prihvatiti QO, odigrati za 5 miliona sezonu i onda odyebat debile iz portlanda koji su nezahvalni...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 jul 2018, 13:44

slika
slika

woj kaze da je potpisao 4/48, poslije je dodao da je cetvrta godina samo dijelom garantovana, a shams kaze da je potpisao 4/53 (obzirom da je rijec o vrhunskim insajderima i da nije bas realno da dobivaju razlicite info, onda je vjerovatno "samo" tih 5 mil garantovano iz cetvrte godine ugovora, pa je onda 4/53)... jeste zbunjujuce, no kada se malo sracuna, ovo je ugovor 4/60-64 ako mu bude isplacena citava cetvrta godina

slika

evo sta sam napisao 7. februara, ako mu trziste bude diktiralo ugovor, dobice 4/60+... moja prognoza je bila da ce dobit 4/80+ (tada uopste nisam razmisljao o trzistu, niti znao kakvo ce biti), bobby marks je rekao da ce nurkic dobit ugovor meyersa leonarda 4/41, jer prosto nema para na trzistu, a ja sam rekao kako to ipak nije realno, te da ce dobit nesto izmedju moje prvobitne prognoze i ove cifre koju je bobby marks spomenuo ukoliko mu trziste bude diktiralo ugovor, a tako je i bilo

realno, posmatrajuci nurkicev kvalitet, on je potplacen, medjutim, posmatrajuci trenutno trziste koje je najgore ikada, onda 16 m per year za tri godine (ako je tacno) je jako dobar ugovor za nurkica, pogotovo ako mu bude isplacena citava cetvrta godina

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 07 jul 2018, 13:44

tuzlak1987 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ne znam koji je lopez trenutno bolji od nurkica
Ne mora znaciti bolji trenutno vec ih ima dobrih sigurno. Nije on nista za cim ekipe moraju potegnuti. Ima i losijih ali kao projekti na rookie ugovorima, sto bi ekipe koje nemaju vrhunskog centra bas njega ganjale? Ove u rebuildingu vise gledaju da pokupe sa, drafta nekog ili iz ekipe gdje ne igra pa ga razigraju.
Bullsi imaju Markannena 2.13 puca trice, Bucksi Makera i td i td. Svako ima nekog i mozda modernijeg centra/pf. Juka je vise sirov.

Zaboravio sam i Davisa.
Makera :rol: :rol: :rol: :rol:

jednog od najgorih igraca lige
koliko mu je mrznja pomutila razum strasno

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2018, 13:57

Pip je napisao/la:
U ligi igraju KAT, Gobert, Cousins, Jokic, Jordan, Embiid, Whiteside, M.Gasol, Love, Turner, Horford, Drummond, Capela, Adams, Lopez, Howard, Valanciunas, P. Gasol, Porzingis,a sada i zvijeri Bamba i Ayton. Jos neke ekipe imaju svoje mini projekte i nasi ljudi ocekuju da se ekipa neka u ligi rasipa capom za Nurkica i dupla mozda poziciju, a small ball vlada. Svako ce gledati da pruzi sto bolji ugovor nekom PG, SG, SF jer su to uglavnom igraci koje ako imas u ekipi, a odlicni su imas i uspjeh.
kazes da moze biti 5-6 igrac dobre ekipe a on vec sad treci igrac playoff ekipe na krcatom zapadu

potom kazes promaha u odbrani a upravu on je glavni razlog sto su of 25e postali 8 odbrana

ti si samo sitna pakosna dusa kojoj je draze da nurkic nije dobio 80 milja nego da tebi licno uplate milion.....ima vas jos,balijice iz kataloga...nemoj samo glumit objektivnost ziv bio,svaki ti je post kenjaza po njemu
jos neces ni da uvazis trzisne okolnosti zbog kojih je "lose" proso

valanciunas :rol:
Pa da treci cetvrti igrac u rotaciji, zato su i ispali. Da prodju bolje on mora imati manju ulogu. Nema liderske sposobnosti, ne odskace, zasto bi neka losa ekipa bacila lovu na njega? Prilicno sirov igrac koji nema prevelik prostor za napredak u okvirima NBA.

To sto ce neki igrac dobiti veci novac me ne zanima, to su losi ugovori i uvijek ce ih biti. Prava vrijednost Portlanda su Lillard i CJ. Sa njima pocinje i zavrsava tim, Nurkic moze biti i ne mora. Uspjeh Portlanda u RS ce biti dok se ne ospu njih dva.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 07 jul 2018, 14:02

kazem, previse ga mrzis da bi mogao ista komentarisat....ili si mazlum od 16 godina

jest jest, treba ga gledat samo kroz duel a ADom
nema prostor za napredak....ova je jos jaca
Zadnja izmjena: Pip, dana/u 07 jul 2018, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jul 2018, 14:02

S obzirom na trziste,cap situaciju i tome slicno Nurkic je prosao sasvim ok,malo se kockao on,malo Portland,nasli se na sredini,obezbjedio se on a i oni tri godine da imaju odlicnog centra za male pare,on Bosanac pristao na to,i ja bih pristao onako realno..Mislim da se dosta ljudi ovdje ne razumije u salary cap,kako se on moze preci,kako ponude,restricted i unrestricted free agent i tome slicno pa se baratalo ciframa od 20+ miliona,to nigdje ne bi dobio,ni u ludilu,QO je previse opasan za centre jer se lako povrijede a onda rehabilitacija i tako to.Ostaje u Portlandu,losa konkurencija na centru,imat ce minute sto je najvaznije i sad nek cjepa,izaci ce iz tih rookie fazona relativno brzo sto ce mu omoguciti da kasnije uzme vecu lovu,nadam se da je cetvrta godina player a ne team option i to je to
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 07 jul 2018, 14:07

nek je uzeo i ovo ali da je tri godine...dvije idealno
malo ga je pokopo i stotts drzeci ga 26 min a malo ga je pokopalo i 50% suta....zadnja dva mjeseca je bio na preko 55% i sigurno ce vec dogodine biti negdje izmedju i na 15-16 poena....a i minute bi trebale skocit iako mnogi sve cesce furaju smallball

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2018, 14:13

Pip je napisao/la:kazem, previse ga mrzis da bi mogao ista komentarisat....ili si mazlum od 16 godina

Pa normalno da nema previse prostora, Ayton i Bamba ce za dvije godine biti all star igraci, Nurkic ce biti tu gdje i jeste sada.
AD ce biti all star i voditi ekipu u PO, on to nece nikada.

Sto se tice Valanciunasa, da li stvarno mislis da bi njega iz Toronta ikada dali za Nurkica? Pogledaj Nurkicev procenat suta u Denveru, repertoar u napadu. Primitivan ofanzivni repertoar.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 07 jul 2018, 14:16

Dobro hajde nije ni strava, moze se reci da je osigurao makar top 27-C platu u ligi; https://www.spotrac.com/nba/rankings/cap-hit/center/. Ipak mislim da je malo bolji od Kosta Koufus ali bolji od brace Plumleeja sigurno nije.

Histerija svugdje kod Portlanda, nema koji Portlandov navijac koji nije prezadovoljan sa ovim ugovorom. Sve sto je Oshley usrao u 2016 sa Turnerom, Leonardom i Crabbom je ovim potezom ispravio, Bravo Oshley :clap: :salut:

Juka je imao jednog od najprestiznijeg agenta do 25-februara ove godine, nazalost tada umire u saobracajnoj nesreci. On i taj Aylton Tesch su zajedno otvorili svoju firmu, poslje smrti Juka odlucio ostati kod ovoga koji je niko i nista u NBA-ligi. Dan Fegan mu je sredio mnogo veci ugovor u oktobru, naravno mislili su da mogu jos bolje sada. Sumnjam u to da ne bi mu on mogao barem iste pare sada dogovoriti ako ne bolje.

Svi potezi koje je Portland do ovoga ugovora napravio indikirali su da ce Juku potpisati veliki ugovor ili da ce uzeti QO, o ovome nikada nisam ni razmisljao. Ovo je bio mokri san navijaca Portlanda. Izgubili su EDa, svi C sa trzista su nestali, bez Juke su na dnu na zapadu itd. Koji je rezon bio kod Juke i agenta ne znam ali znam da su svi ostali agenti igrali 3-d chess sa Oshleyom i pobjedzivali, onda dosao Juka i njegov agent igrajuci checkers i izgubili.

Ovo je veca sramota nego kada je LBJ zakucao preko njega i veca bruka nego kada je kod Malona grijao klupu. Zapravo je sa ovim potezom pokazao da zasluzujuje grijati klupu jer ce on i Leonard imati istu platu sljedece sezone. Ovaj ugovor ce biti njegov standard za buducnosti, u svakom pregovoru ce se spominjati ovaj ugovor kao kontra argument za vecu platu.

Sada je bez sumje najbolji ugovor u ligi i izgubio je svaku inicijativu, ako ga je Oshley pokusavao trejdati prije onda ce sada imati 10x vecu priliku za to. Pokazao je da sam sebe ne cijeni i da ne vjeruje u sebe. Ispao izuzetno glup i naivan u NBA-poslovanju.

Potrosio sate pisajuci kako zaslujuze duplo bolje para i sve to uz pomoc cinjenica da bi on sada pustio da uriniraju po njemu i da kapi i meni padaju na glavu. Jedino sto mu je ostalo je igranje za repku i to kao da mu zivot zavisi o tome. Sto se tice pracenja karijere u NBA ligi, od toga uzimam pauzu na neodredzeno vrijeme. Tesko mi je cjeniti nekoga ko sam sebe ne cijeni.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 07 jul 2018, 14:26

tuzlak1987 je napisao/la:
Pip je napisao/la:kazem, previse ga mrzis da bi mogao ista komentarisat....ili si mazlum od 16 godina

Pa normalno da nema previse prostora, Ayton i Bamba ce za dvije godine biti all star igraci, Nurkic ce biti tu gdje i jeste sada.
AD ce biti all star i voditi ekipu u PO, on to nece nikada.

Sto se tice Valanciunasa, da li stvarno mislis da bi njega iz Toronta ikada dali za Nurkica? Pogledaj Nurkicev procenat suta u Denveru, repertoar u napadu. Primitivan ofanzivni repertoar.
rjesi se mrznje ili pocni pratit kosarku...
juka je bill russell u odbrani za litvanca i toronto bi ga sutra razmjenio.. .

primitivna sirovino nemoj se vise blamirat

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 jul 2018, 14:32

Jusuf je kao 8 godina mlađi rookie istisnuo Mozgova sa pozicije startera u Denveru, zbog Nurkićevih partija ga i trejdovali. Poslije toga imamo da je Rus potpisao ugovor od 64/4 a Jusuf 48/4 :facepalm: Nemojte mi samo o tržištu, lošoj godini, capu :stop:

Meni je jedino razumno objašnjenje da Jusuf i njegovi predstavnici, a koji znaju kakvo je stanje njegovih koljena i zglobova bolje nego iko drugi, misle da to nisu koljena i zglobovi sa kojima može dozvoliti luksus da uđe u narednu sezonu bez osiguranja u vidu višegodišnjeg ugovora.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 07 jul 2018, 14:38

Juka nije treci igrac ekipe nego drugi, ako ste procitali sta sam napisao u onom clanku znali bi i zasto. Sa marginalom je vaznji igrac od CJa, a taj CJ ce uzeti 250% njegove plate sljedece sezone.

Nikada prica nije bila o njegovoj vrijednosti na trzistu, to je prica koji su uspjesno POR prodali Juki i njegovom agentu. Ostali timovi vec imaju centra, zasto bi placali skupo jednog startnog centra kada vec imaju igraca na toj poziciji, to je negativno poslovanje jbt.

Nije prica o tome da nije vrijedan drugim timovima i da bi max mogao dobiti 12M od neke druge ekipe. Zasto bi to nudili kada svaki GM u ligi zna da ce POR to machirati Juka je vrijadan Portlandu duplo vise od 12M. Salary cap nije trebao biti nikakav faktor ako bi znali Juka i njegov agent iz koje pozicije pregovaraju.

Ispalo je da su oni vozaci a Juka u "passanger seat" kada je u stvarnosti Juka vozac a ovi sjede nazad zavezani pojasom u djecjoj stolici. Stos je u tome da su spinovali pricu i izmjenuli uloge a ovi kod Juke su amateri koji nisu znali se suprostaviti.

P.S, zasto ovaj Tuzlak prica napamet kada ocito ne zna o cemu prica?..
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 07 jul 2018, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 jul 2018, 14:39

Drape je napisao/la:Jusuf je kao 8 godina mlađi rookie istisnuo Mozgova sa pozicije startera u Denveru, zbog Nurkićevih partija ga i trejdovali. Poslije toga imamo da je Rus potpisao ugovor od 64/4 a Jusuf 48/4 :facepalm: Nemojte mi samo o tržištu, lošoj godini, capu :stop:

Meni je jedino razumno objašnjenje da Jusuf i njegovi predstavnici, a koji znaju kakvo je stanje njegovih koljena i zglobova bolje nego iko drugi, misle da to nisu koljena i zglobovi sa kojima može dozvoliti luksus da uđe u narednu sezonu bez osiguranja u vidu višegodišnjeg ugovora.
Niko nema prostora. Eno ni Capelu još niko nije pokušao pokupiti. Takav splet okolnosti.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 07 jul 2018, 14:42

Capela jos nije potpisao ugovor ali kada potpise to ce biti 4/100. Ne zato sto je bolji igrac od Juke(tu su u RPM i RPM-wins) nego zato sto ima pregovaraca koji nije totalni amater.

Edit, pa u PM, kako su mogli biti toliko glupi da ovaj ugovor potpisu. 2/24 nekako mogu razumjeti da pristanu ako nema bolje ali ovo 4/48 sa 4 godinom partially guaranted umjesto PO je ogroman poraz koji ce ga na kraju kostati 50M+ :facepalm:
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 07 jul 2018, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2018, 14:45

3isamagicnumber je napisao/la:Capela jos nije potpisao ugovor ali kada potpise to ce biti 4/100. Ne zato sto je bolji igrac od Juke(tu su u RPM i RPM-wins) nego zato sto ima pregovaraca koji nije totalni amater.
I sto je bolji igrac i dokazaniji u PO.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.