Dobro hajde nije ni strava, moze se reci da je osigurao makar top 27-C platu u ligi;
https://www.spotrac.com/nba/rankings/cap-hit/center/. Ipak mislim da je malo bolji od Kosta Koufus ali bolji od brace Plumleeja sigurno nije.
Histerija svugdje kod Portlanda, nema koji Portlandov navijac koji nije prezadovoljan sa ovim ugovorom. Sve sto je Oshley usrao u 2016 sa Turnerom, Leonardom i Crabbom je ovim potezom ispravio, Bravo Oshley
Juka je imao jednog od najprestiznijeg agenta do 25-februara ove godine, nazalost tada umire u saobracajnoj nesreci. On i taj Aylton Tesch su zajedno otvorili svoju firmu, poslje smrti Juka odlucio ostati kod ovoga koji je niko i nista u NBA-ligi. Dan Fegan mu je sredio mnogo veci ugovor u oktobru, naravno mislili su da mogu jos bolje sada. Sumnjam u to da ne bi mu on mogao barem iste pare sada dogovoriti ako ne bolje.
Svi potezi koje je Portland do ovoga ugovora napravio indikirali su da ce Juku potpisati veliki ugovor ili da ce uzeti QO, o ovome nikada nisam ni razmisljao. Ovo je bio mokri san navijaca Portlanda. Izgubili su EDa, svi C sa trzista su nestali, bez Juke su na dnu na zapadu itd. Koji je rezon bio kod Juke i agenta ne znam ali znam da su svi ostali agenti igrali 3-d chess sa Oshleyom i pobjedzivali, onda dosao Juka i njegov agent igrajuci checkers i izgubili.
Ovo je veca sramota nego kada je LBJ zakucao preko njega i veca bruka nego kada je kod Malona grijao klupu. Zapravo je sa ovim potezom pokazao da zasluzujuje grijati klupu jer ce on i Leonard imati istu platu sljedece sezone. Ovaj ugovor ce biti njegov standard za buducnosti, u svakom pregovoru ce se spominjati ovaj ugovor kao kontra argument za vecu platu.
Sada je bez sumje najbolji ugovor u ligi i izgubio je svaku inicijativu, ako ga je Oshley pokusavao trejdati prije onda ce sada imati 10x vecu priliku za to. Pokazao je da sam sebe ne cijeni i da ne vjeruje u sebe. Ispao izuzetno glup i naivan u NBA-poslovanju.
Potrosio sate pisajuci kako zaslujuze duplo bolje para i sve to uz pomoc cinjenica da bi on sada pustio da uriniraju po njemu i da kapi i meni padaju na glavu. Jedino sto mu je ostalo je igranje za repku i to kao da mu zivot zavisi o tome. Sto se tice pracenja karijere u NBA ligi, od toga uzimam pauzu na neodredzeno vrijeme. Tesko mi je cjeniti nekoga ko sam sebe ne cijeni.