Napisao sam nedavno, ne postoji ta tehnologija koja će moći promjenti ljudsku namjeru.tutankamon1905 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 19:44Ne kazem da nema nekih dodatnih igara iza zastora, ali ljudi jeste li vi upratili amatersko kretanje i reakcije sudija kad dodje do VAR-a? Momentalno se paraliziraju..Jucer onaj iz cista mira otrca do monitora ne signalizira da ide gledat..nakon sto je odlucio trci ko muha bez glave skoro do sesnaesterca da pokaze "faul".
onda prije par kola ne znam tocno koja utakmica, jel Posusje mozda..kad se VARilo pun qrac vremena, na kraju otrca gledat snimak, odlucio da je gol i odjednom stade il je zaboravio koju je odluku donio ili zaboravio kako ce signalizirat da se gol priznaje.
Cak je i komentator iskomentirao nesto u smislu: ne zna ni on sta je odlucio
Amaterizam na najjace
Ne znam ali imam osječaj kao da su sudije kod nas uz pomoč VAR-a donijele više pogršnih odluka nego ispravnih. Njihova namjera da neki Klub oštete ili pomognu sa VAR-om to samo koriguju ukoliko prvobitna odluka nije bila po njihovoj želji.
Isto tako za mene nevjerovatna činjenica je da pomočni sudija može signalizirati ofsajd ako on smatra je bio i da glavni može prekinuti napad ma koliko bila izgledna situacija za gol.