Puši q
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Ugusio je Kadirov uz pomoc Rusije cecene koji su se borili za slobodu,dosta njih je likvidarno itd mada ne treba ih psovati dosta ih ratuje na strani Ukrajine od 2014 godine
Al cemo zato manje sratttMarkan je napisao/la: ↑01 mar 2022, 20:31Lagerovanje brasna po kucama rezultirat ce tim da ce se vise jesti jela od tijesta, sto ce onda rezultirati prekomjernom tezinom, razvojem mnogih bolesti, od kardiovaskularnih do dijabetesa i ostalog. Tako da, osim sto cemo imati skuplje brasno i ostalo, bolnice ce biti pune, a drzava ce biti pred kolapsom jer nece moci isfinancirati brigu o toliko pacijenata.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Dok god Evropa bude slala pomoć i ovi se budu branili do kraja neće biti brzog završetka.ASD je napisao/la: ↑01 mar 2022, 21:06Kako misliš gotovo? I na koji način misliš da će se smiriti?Madal je napisao/la: ↑01 mar 2022, 21:02Gotovo je vec sve. Otkriveno je da Putin nema granice ni razuma a pokazano je da je NATO sila za Ruse. Cim se ovo smiri na bilo koji nacin, a nadam se da ce ubrzo, vjerujem da cemo biti od prioriteta zapadu, a vec nas sad, u ovom ludilu oko Ukrajine, pocinju spominjati.miki09 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 20:54Zvucace lose ali za nas i za ovu prciju u kojoj zivimo bi bilo bolje da rusija nastavi po svom, cak i da bude radikalnija, da se konacno udari sakom od sto i povuce debela linija izmedju zapada i rusije, kao sto je to sada u biti. Samo tako ja ocekujem nesto ubrzano i na foru tipa eu i nato. Ovo ako budu pregovori, pa rusija malo popusti pa onda zapad, mi opet padamo u isti polozaj u kojem smo sad.
Minimum par mjeseci do godinu dana.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Gotovo je sto se tice klackalice ruskog i europskog-USA uticaja u BiH i Balkanu. Ruski uticaj vise ne postoji taman da se veceras usetaju u Kijev. A ne znam kako ce se smiriti, ali nadam se i vjerujem da nece prerasti u visegodisnji rat.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- ASD
- Kontakt:
Rusija i kad osvoji Ukrajinu. Rat ide u drugu fazu. Biće razni konflikti širom zemlje. Tako da se ovo neće godinama smiriti.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma zimi nece ni magarac preko Grepkatuzlak1987 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 20:09
Tebi bi najbolje bilo da kupis magare dok ima.
Da ti prti zalihe preko Grebka![]()
Al kad bi zapucalo nas vamo za dan bi nestalo koliko malo nas ima pojeli bi nas
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ima normalnih Srba, vjerovali ili ne
Ne znam kako bilo tko moze ocekivati da Rusi za dan vremena zauzmu drzavu poput Ukrajine. Pa ne radi se o Latviji nego o najvecoj europskoj drzavi koja ima sasvim solidno naoruzanje, ocigledno visok borbeni moral, a vidimo i podrsku gotovo cijelog (zapadnog) svijeta.
Ne mislim da je Putin ocekivao realizaciju plana za tako kratki rok, ali sigurno nije ocekivano ovakvu reakciju Zapada.
Ne mislim da je Putin ocekivao realizaciju plana za tako kratki rok, ali sigurno nije ocekivano ovakvu reakciju Zapada.
Zadnja izmjena: Markan, dana/u 01 mar 2022, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
sve sam bliže ubjeđenju da će dogovor biti tipa Ukrajina ulazi u EU, a ostaće van NATOa uz posebne garancije od strane Rusije a da će EU biti garant njene nezavisnosti i da će je štititi. A to da se Ukrajina odrekne vosjke ma važi, nema od toga ništa.
Sad to oko DNR i LNR Boga pitaj šta će dogovoriti
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ko moze osvojiti onoliku drzavu, uzece Rusi neke gradove i to, al citavu Ukrajinu nema sanse ne znam kolko da su jaki
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Bude li ih stavio pod svoju cizmu nece se zavrsiti nikad,vise od dvije trecine naroda nakon svega ovoga nikada nece pristati da zive pod vlasnistvom Moskve,jedino da ih pobije ili prisilno raseli iz drzave.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma Rusi nisu planirali ovakvu reakciju Zapada. Zeljeli su svrgnuti ovu vlast, postaviti neku po svom gustu i Ukrajinu pretvoriti u jos jednu Bjelorusiju.
Sto ima od zauzimanja i pripajanja Rusiji, oni im trebaju kao tampon zona.
Ma sjebali su ih Ameri obavjestajno drama.Jbt znali su Ameri u minutu skoro kad ce napasti dok su rusi pricali kako nema sanse ,kako izvode vjezbe satro itd itd...
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
- Kontakt:
Masovno bombardovanje svih gradova pocelo u 21h
Izracunali su da mu treba 750 hiljada vojnika da bi kontroliso Ukrajinu nakon sto je zauzme.
Ako osvoji. Ako osvoji, sudeci prema volji gradjana Ukrajine, dosta posla ih tu ceka. Dosta posla i oko vracanja ekonomije. Dosta posla vjetrovatno i oko smirivanja naroda u Rusiji. Gube svoje pokemone po Europi jer sad valja stisnuti muda bilo kome iz EU i reci nesto sto ide Rusima na mlin. E da vidimo kome se onda nasi lokalni smecari qurce. Sutat ce ko kujice i klimati glavom šta zapad kaze.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nije tu nista gotovo, s tim da zapad ima jedinstvenu sansu da neke stvari pocisti ovdje, ali to je malo vjerovatno. To zahtijeva neke radikalne i ne bas demokratske korake, a Zapad jednostavno nema zeludac za to.
Inace, preoptimisticno je po meni misliti da ce ovo trajati par mjeseci. Ja mislim mjesec dana i to pod uslovom da se padom Kijeva ne srusi sve ko kula od karata.
Zavisi i kako ce Ukrajinci reagovati. Ne mora nuzno znaciti da ce po zemlji nicati oruzani ustanci. Vidjecemo i u vremenu ispred hoce li se aktivirati kakvi partizanski pokreti u okupiranim podrucjima.alemsa je napisao/la: ↑01 mar 2022, 21:31Izracunali su da mu treba 750 hiljada vojnika da bi kontroliso Ukrajinu nakon sto je zauzme.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta Rusi traže ovdje? Ukrajinaca u Ukrajini ima 78% i tako zadnjih 100 godina. Rusa tek od 1945. ima vise jer su ih kao i Srbe doseljavali.
Na Krimu ima Tatara 20% koji su lojalni Ukrajini. Od 38 miliona Ukrajinaca 32 prica Ukrajinskim jezikom.
Zar je toliko tesko preboliti sto neko ne zeli da zivi sa tobom u srednjem vijeku.
Ovdje se ne radi ni o prijetnji od NATO-a jer imaju na granici Litvaniju na istoj udaljenosti kao i Kiev od Moskve. Ne radi se ni o nekoj denacifikaciji.
Radi se samo o tome da zele asimilirati sto vise ljudi u Ruski narod, a ovo im je zadnji voz jer ih za 10 godina nece biti ni 10% i sve manje i manje.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 01 mar 2022, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.