Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Puna Bosna takvih nehljebara. Najveći razlog zašto jesmo tu što jesmo samo što se niko to ne usudi javno reći, jer nije popularno reći da je do naroda a ne političara. Doduše skoro je prof. Dizdarević čini mi se nešto slično govorio kod Senada.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- akisarajevo92
- Kontakt:
Bog i batinakraljttbvb je napisao/la: ↑17 jul 2022, 23:26Priča mi neki dan jaran za ovog jednog mog komisiju.tuzlak1987 je napisao/la: ↑17 jul 2022, 22:31Pa ja, samo kazu nemoj njemu on je nesposoban. I on nastavi tu raditi dugi niz godina, samo neko sve te godine radi i za njega .
Kaze ja mu dadnem da plave kutije stavi na desnu stranu, a bijele na lijevu. On bijele na desnu stranu, a plave na lijevu.
I tako gdje god ga pošalju, isto kaže nesposoban. Ništa ne zna uraditi (bar se tako pravi).
Sad sve poslovođe govore nemoj ga kod mene. Sad samo hoda po firmi i puši ko kakav sef, ništa ne radi![]()
Zna li neko koja je procedura prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH? Traže li i dalje potvrdu o vakcinaciji, test ili nešto slično?
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Naravno da je do naroda. Ispodprosječno smo pametni - da ne kažem glupi. Još smo i bezobrazni, ignorantni, manipulativni a svi se busaju u prsa sa religijom. Pa da imalo gledaju šta piše u knjigama, imali bi život 50% bolji.
Uz to smo i submisivni, pred svakakvim levatima glavu poginjemo i nemamo mu.da da se suprostavimo nepravdi jer masa koja će da se pozove na moral u svom slučaju koji bi njih trebao da štiti u svijetu jednakih ljudi, isti će uskratiti drugome ako ima vlast nad njim.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- ASD
- Kontakt:
Pomažem jednoj osobi oko izbora da se registruje.
Uočio sam par stvari koje bi bilo lijepo poboljšati.
1. Ako osoba turistički u tom periodu boravi ban BiH ne može glasati jer mora imati adresu van BiH.
2. Glasanje u diplomatskim konzularnim predstavništvima. Jel zna neko koji klinac ti treba pošta tada da ti pošalju glasački materijal? Zar to ne bi trebalo biti u DKP?
S obzirom da on mijenja adresu i nikakve pomoći koju smo imali (internet adresa, e mail CIK-a) posavjetovao sam ga da odustane. Hebeš ovu državu.
Svaka osoba koja ti kaže što si otišao ili što nisi glasao, samo pošalješ u pm, i to je to.
1. Ako osoba turistički u tom periodu boravi ban BiH ne može glasati jer mora imati adresu van BiH.
2. Glasanje u diplomatskim konzularnim predstavništvima. Jel zna neko koji klinac ti treba pošta tada da ti pošalju glasački materijal? Zar to ne bi trebalo biti u DKP?
S obzirom da on mijenja adresu i nikakve pomoći koju smo imali (internet adresa, e mail CIK-a) posavjetovao sam ga da odustane. Hebeš ovu državu.
Svaka osoba koja ti kaže što si otišao ili što nisi glasao, samo pošalješ u pm, i to je to.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U pravu si ali preko 80 hiljada ljudi se prijavilo, nije im taj proces sigurno lakši bio a čuo sam da je ove godine to baš lagano za razliku od ostalih.ASD je napisao/la: ↑18 jul 2022, 12:29Pomažem jednoj osobi oko izbora da se registruje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nešto mi ta brojka od 80k smrdi na muljažu
- ASD
- Kontakt:
Ko ima čistu situaciju, da. Gledao sam aplikaciju. Dijaspora mahom ima svu dokumentaciju. Za 5 minuta sve popuni. Ode do kopirnice, potpiše dokument i gotovo.MortemHz je napisao/la: ↑18 jul 2022, 14:53U pravu si ali preko 80 hiljada ljudi se prijavilo, nije im taj proces sigurno lakši bio a čuo sam da je ove godine to baš lagano za razliku od ostalih.ASD je napisao/la: ↑18 jul 2022, 12:29Pomažem jednoj osobi oko izbora da se registruje.
Međutim, specifični slučajevi ne mogu ništa. Najgore ovima koji se sele u međuvremenu. Ne može glasati nikako.
Npr. Da mora glasati u ambasadi u Berlinu, a izborni materijal mu u Hrvatsku šalju. Kod ovog mog je takva situacija, a ja ga jedva ubijedio da se prijavi.
Glupi smo, lijeni i nesposobni. Vodeći smo po ova 3 parametra kao i ove koje si dodao, čak i na Balkanu, koliko god nam bilo krivo priznati.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑18 jul 2022, 11:30Naravno da je do naroda. Ispodprosječno smo pametni - da ne kažem glupi. Još smo i bezobrazni, ignorantni, manipulativni a svi se busaju u prsa sa religijom. Pa da imalo gledaju šta piše u knjigama, imali bi život 50% bolji.
Uz to smo i submisivni, pred svakakvim levatima glavu poginjemo i nemamo mu.da da se suprostavimo nepravdi jer masa koja će da se pozove na moral u svom slučaju koji bi njih trebao da štiti u svijetu jednakih ljudi, isti će uskratiti drugome ako ima vlast nad njim.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- Marsal
- Kontakt:
Ovo i ja kontam.
Svaki put kad su izbori bude maksimalno par hiljada glasova, sad odjednom 80 hiljada. I smijem se kladit da će većina tih glasova otići etnonacionalnim strankama.
Vjerovatno hoće dijaspora da im zahvali što su ih iselili iz BiH.

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Pa evo ja ne znam neku stranku iz RS-a da nije etnonacionalna, a nesto se ne mogu sjetiti da ima i u Hr taboru takva stranka.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Normalno da se nije prijavilo 80k. To je nerealna brojka za mahom nepismene dijasporase koji nisu upalili racunara. Cast mladjim generacijama iz IT struke.
Ali ko smo mi da to nesto promjenimo, ako stranci zele Bakira Bakir ce i biti. Njima odgovaraju ove tri stranke sto su i sada i da ovako ostane.
Ali ko smo mi da to nesto promjenimo, ako stranci zele Bakira Bakir ce i biti. Njima odgovaraju ove tri stranke sto su i sada i da ovako ostane.
Brojka je takva jer im je prpa ovamo pa su se maksimalno angažovali kod dijaspore. Odavno su formirani timovi koji cimaju raju i maltene rade registraciju za njih. Pa Bake je nekoliko puta išao na "turneje" tamo. Nešto ne pamtim da je to prije radio.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prije četiri godine bilo je ukupno registrovano 76.000 birača izvan BiH. Međutim na izborima je od tog broja glasalo oko 48.000, što znači da skoro 30 hiljada registrovanih uopće nije glasalo. Kako će biti ovaj put pokazat će 2. oktobar.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- OldFashioned
- Kontakt:
Baš kada pomisliš da je dotaknuto dno, dođe neki Sandro Biokšić da te uvjeri da ima još koji kilometar dubine..
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- ASD
- Kontakt:
I NiP ima ljude angažovane da pomažu pri registraciji.
SDA to ima od prošlih izbora.
Ostali nula bodova.
SDA to ima od prošlih izbora.
Ostali nula bodova.

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."