NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

IlCapitano
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2015, 13:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Nije to isto NEZALAGANJE i ne znam zasto se toliko zalazes za to kad zaista kvari utakmicu.

Bilo bi isto da protivnicki trener zaustavi igru i natjera sad Dallas da ne smiju dati nikako drugacije poene nego samo zakucavanjem Baree. Jer to Pop i Carlisle itd rade, zaustave igru i natjeraju protivnicku ekipu da ne smije postizati poene nikako drugacije nego kroz slobodna bacanja tog i tog.

Isto tako, nije u redu reci 'Neka nauce pucati slobodna, placeni su za to'. Neko jednostavno ima svoje limite i ne moze to nauciti, isto kao sto ne moze svako zakucati i ne moze svako pogadjati trice kao Curry itd. Sta bi sad da neko faulira namjerno Duncana i kaze pucaj dvije otvorene trice. Mozda ce pogoditi obje, vjerovatno nece ni jednu. I tako iz napada u napad. Hocemo li onda reci neka nauci Duncan pucati trice? Naravno da necemo, nego pusti ljude da igraju kosarku kako se sport i zove, a ne hack-a ovaj ili onaj.

I na kraju i najgora stvar, to uopste nije (toliko) ucinkovito. Shaqa su hakovali godinama i covjek toliko puta prvak. Neku noc Pop hakovao Smitha skoro citavo drugo poluvrijeme i opet Rakete imaju napad za pobjedu. Znaci nista dobro to ne donosi nego samo smara i gledatelje i igrace.
Odlicno si to objasnio u ovoj recenici.Nema potrebe da jos bilo sta komentarisem.Ne mogu svi biti isti i zasto ja ne bi eksploatisao tvoje mane,a ti moje?Pa to je sastavni dio svake igre,pa i taktike.Zasto amnestirati neciju manu a ona je,usput receno,u ogromnoj manjini?? To je poenta mog poredjenja,zasto? Navedi mi jedan razlog,osim sto je ruzno,ali ruzno je dosta toga u zivotu,pa sta??
U redu je i to da ti iskoristavas moje mane. Ja sam velik i dominantan kao Shaq i cim primim loptu ti me fauliraj i ne daj mi da dam kos. To je ok. Problem je kad se na taj nacin iskoristava slabost samo jedne grupe igraca. Kao sto sam rekao, ako cemo namjerno iskoristavati slabosti igraca na taj nacin onda da uvedemo pravilo da kad se faulira Duncana i Garnetta namjerno oni umjesto slobodnih sutiraju trice jer je to njihova slabost. Fauliras Nowitzkog namjerno i on onda mora igrati odbranu jedan na jedan sa Jamesom ili Hardenom jer je to njegova slabost. Znaci eksploatise se samo jedna grupa.

I niko ne govori da se treba tih 10 igraca u potpunosti osloboditi slobodnih bacanja, nego da se ne pravi cirkus od utakmice. Oni i dalje sutiraju slobodna ali kad ih se faulira u normalnom toku utakmice kao i svakog drugog igraca.
NEZALAGANJE je napisao/la:P.S.Oni moji primjeri su itekako dobri,jer u prvom slucaju,posto svi znaju da ne mogu zakucati,nece se niko pokusati ni skloniti kao sto to rade ovim "letacima" (da ne bi bili na posteru) vec ce me faulirati.U drugom slucaju,ako me oslobidi dijela ucenja,podrazumijeva se da ce mi amnestirati i to pitanje u testu.Logicno. :roll:
I opet ti jedno, ja drugo.

Da rezimiramo... Ja ne govorim da treba igrače koji slabo šutiraju slobodna (studenta koji nije naučio) u potpunosti osloboditi slobodnih bacanja (rađenja testa ili jednog dijela testa). Ja govorim da te igrače treba slati na liniju slobodnih kad prime loptu, kad krenu na šut ili zakucavanje ili polaganje kao i sve druge igrače (student radi test zajedno sa cijelim svojim razredom), a ne da se sve drugo zaustavlja kako bi igrač pred svima pucao slobodna (izvedeš studenta pred čitav razred i ismijavaš ga što nije naučio).
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 17 apr 2015, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 17 apr 2015, 14:02

Svaka cast @capitano

Izgleda da bi mogli slijedece godine iraditi nesto po ovom pitanju. Po meni napravi cijelu tekmu kao zadnje 2 minute i to je to

Ovo izgleda samo Spursovci podrzavaju, citam im i forum jedva celaju hack-a-Jordan :roll: Pa utakmica im kad igraju u Los Angelesu pocinje u 9:30, pa nece im zavrsit do 2 sata :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 17 apr 2015, 14:06

Capitano :clap:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 apr 2015, 14:09

Takodje, odlicno objasnjeno Capitano.

Kao sto sam rekao, za mene je to skrnavljenje igre. To namjerno fauliranje igraca bez lopte, i cisto sumnjam da neutralni gledaoci vole gledati takvu kosarku.. I po mom misljenju, ako se uvede stroza kazna za to (tipa nesportska) nece biti zasticeni ti igraci koji ne znaju pogoditi slobodno, nego sama igra, kosarka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 14:10

@Capitano Ne razumijemo se nikako i necemo se sloziti,jer bi ti sad(zbog vec pomenute manjine) da se mijenjaju totalno pravila igre kako samo ta grupa ne bi bila eksploatisana.Zna se sta je kazna za prekrsaj i to je to.Ne zovu se dzaba sl.bacanja "penali"(poena=kazna).Nece se sada ici u krajnost pa spram svakog pojedinca smisljati nove kazne u rangu njegovih mana.To je apsurdno.Bacanja su UTVRDJENA pravila ove igre i prije nego pocnes igrati kosarku.Ako ih ne znas izvoditi,ja cu to da koristim.Vrlo jednostavno.Sasvim je druga stvar sto to izgleda ruzno i sto bi trebalo uvesti neku modifikaciju,ali totalno amnestirati od toga-definitivno-NE!
P.S.Za ovo skrnavljenje igre i ruzno za gledati....Hajmo u fudbalu zabraniti Chelseau i talijanskim timovima koji godinama to rade da "parkiraju autobus ispred svog gola" ,kako bi Barca,Real i drugi timovi mogli fino da napadaju.Hajmo im odrediti da s brane sa samo 5 igrace.Ljudi ,to se zove TAKTIKA, a ona ne poznaje ljepotu...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 17 apr 2015, 14:13, ukupno mijenjano 2 puta.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 17 apr 2015, 14:13

Uz Spurse sam (jednom u 100 godina)
Idi brate treniraj yebena bacanja
A.F.C. Bournemouth!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 apr 2015, 14:15

Fino je capitano objasnio; nek slobodno fauliraju sve Smithove, Howarde, Jordane, Drummonde i ostale lose izvodjace slobodnih bacanje ovog svijeta ali KAD IMAJU LOPTU U SVOJIM RUKAMA. Koja je poenta kosarke da neki igrac trci s jednog kraja terena na drugi samo da bi dodirnuo nekog drugog igraca koji ne zna izvoditi slobodna bacanja i to par sekundi nakon izvodjenja lopte ? Krajnje nesportski potez je faulirat igraca bez lopte. Fino uvest za svaki namjeran faul bez lopte jedno slobodno i loptu sa strane i problem rijesen.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 17 apr 2015, 14:16

rambo16 je napisao/la:Uz Spurse sam (jednom u 100 godina)
Pa mislis da ne treniraju godinama? Shaq je imo privatnih instruktora milion pa ne moze. Dwight ih pogadja na treningu 80%, a na tekmi druga prica.

I nije fazon to ba, kad primi loptu odma ga spucaj nogom u prsa nek puca slobodna, medjutim bez lopte ganjati ga po terenu je druga stvar, jer se ne igra kosarka odnosno jedan tim igra napad drugi puca slobodna. Tekme traju uzasno dugo itd.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2015, 14:17

Jbg, jednostavno ne ide da se pravi cirkus od utakmice. To mi je totalno ciganski i jedino što proizilazi iz toga je da gledamo mučenje na TV-u, a na kraju krajeva opet nema praktički nikakve koristi od toga jer je dokazano da ekipe pobijeđuju unatoč hackovanju. Gledatelji pate i siguran sam da će liga preduzeti nešto po tom pitanju jer svakako traže rješenja da skrate utakmice, a ovo ih samo produžuje.
rambo16 je napisao/la:Uz Spurse sam (jednom u 100 godina)
Da, jer Howard i Shaq uživaju bacati cigle sa linije slobodnih i nikad u životu nisu to vježbali. Neshvatljivo mi je razmišljanje da ako je neko profesionalac automatski mora znati svaki segment toga što radi. Jbg, idemo napraviti ligu od 500 šutera i uživati u 500 poena po noći. :roll:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 apr 2015, 14:18

NEZALAGANJE je napisao/la: P.S.Za ovo skrnavljenje igre i ruzno za gledati....Hajmo u fudbalu zabraniti Chelseau i talijanskim timovima koji godinama to rade da "parkiraju autobus ispred svog gola" ,kako bi Barca,Real i drugi timovi mogli fino da napadaju.Hajmo im odrediti da s brane sa samo 5 igrace.Ljudi ,to se zove TAKTIKA, a ona ne poznaje ljepotu...
Taktika je da oni igraju defanzivno. Da igraju ofanzivno. Da igraju na kontre.. Isto kao sto je taktika nekih ekipa u kosarci da se prvenstveno baziraju na jaku odbranu i kontre, run'n'gun kosarku ili da kao Rocketsi izbace poludistancu, itd, itd.. Ako bi npr. taj Chelsea faulirao Ronalda cim ovaj predje pola centra, zna se sta bi bilo nakon treceg ili cetvrtog puta sa loptom, a sta bi bilo bez lopte. I upravo je to poenta, jedno je zaustaviti igraca sa loptom, a drugo bez lopte. Zato se u fudbalu i dobija crveni za namjeran udarac igraca bez lopte.

I ovo je ne pisem kao neki anti-Spurs lik, nego generalno mi se gadi to sto se utakmica na taj nacin "odvija". Bez obzira da li to rade Spursi, Celticsi ili Clippersi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 14:20

dscile je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: P.S.Za ovo skrnavljenje igre i ruzno za gledati....Hajmo u fudbalu zabraniti Chelseau i talijanskim timovima koji godinama to rade da "parkiraju autobus ispred svog gola" ,kako bi Barca,Real i drugi timovi mogli fino da napadaju.Hajmo im odrediti da s brane sa samo 5 igrace.Ljudi ,to se zove TAKTIKA, a ona ne poznaje ljepotu...
Taktika je da oni igraju defanzivno. Da igraju ofanzivno. Da igraju na kontre.. Isto kao sto je taktika nekih ekipa u kosarci da se prvenstveno baziraju na jaku odbranu i kontre, run'n'gun kosarku ili da kao Rocketsi izbace poludistancu, itd, itd.. Ako bi npr. taj Chelsea faulirao Ronalda cim ovaj predje pola centra, zna se sta bi bilo nakon treceg ili cetvrtog puta sa loptom, a sta bi bilo bez lopte. I upravo je to poenta, jedno je zaustaviti igraca sa loptom, a drugo bez lopte. Zato se u fudbalu i dobija crveni za namjeran udarac igraca bez lopte.
Ja zato i kazem da se uvede neka modifikacija u vidu onoga sto sam vec predlozio.Samo nisam zato da se zbog 10 igraca mijenjaju pravila igre.Gadi se i meni,gadi se i samom Popu,koji je u vise navrata to izjavio,ali ce i dalje ciniti sve(dozvoljeno) da njegova ekipa pobjedi.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 17 apr 2015, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 apr 2015, 14:21

Pa ništa, pucati sa velikih udaljenosti (s centra ili dalje) dok ovi fauliraju Jordana, Howarda, Drummonda, Ronda i ostale. Možda ti se posreći i dobiješ 3+2. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2015, 14:22

NEZALAGANJE je napisao/la:P.S.Za ovo skrnavljenje igre i ruzno za gledati....Hajmo u fudbalu zabraniti Chelseau i talijanskim timovima koji godinama to rade da "parkiraju autobus ispred svog gola" ,kako bi Barca,Real i drugi timovi mogli fino da napadaju.Hajmo im odrediti da s brane sa samo 5 igrace.Ljudi ,to se zove TAKTIKA, a ona ne poznaje ljepotu...
Jbg, ne razumijemo se i gotovo. Opet nije dobro poređenje.

Autobus Čelzija pred golom je ekvivalent 'ružne' košarke Celticsa i Riversa, Thibsa i Bullsa koji odbranom ubijaju protivnika. Ali ako su oni slabiji u napadu niko ih ne tjera da se prestanu braniti i igraju samo napad, isto u obrnuotj situaciji.

Ekvivalent ovoga bi u nogometu bio da natjeraš golmane ili pojedine stopere svake ekipe da sutiraju penale ili sa 20-ak metara sutiraju jer su slabiji u tome. Ono "Idi brate nauči šutati loptu". Ili ovo što dscile kaže, zna se šta se dobija za namjerno fauliranje igrača.

Još jednom, problem nije u njihovom šutiranju slobodnih, nego u načinu na koji se dolazi do istih. Slobodna bacanja jesu utvrđena pravila košarke, ali ne na ovaj način.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 14:23

Monolog je napisao/la:Pa ništa, pucati sa velikih udaljenosti (s centra ili dalje) dok ovi fauliraju Jordana, Howarda, Drummonda, Ronda i ostale. Možda ti se posreći i dobiješ 3+2. :lol:
Ne mozes dobiti 3+2 nikako! :D

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 17 apr 2015, 14:24

Monolog je napisao/la:Pa ništa, pucati sa velikih udaljenosti (s centra ili dalje) dok ovi fauliraju Jordana, Howarda, Drummonda, Ronda i ostale. Možda ti se posreći i dobiješ 3+2. :lol:
To je Harden napravio i pogodio pa nista nije dobio

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 apr 2015, 14:25

Pa Paul puca trojku s centra dok ovi fauliraju Jordana. Paulova trojka + 2 bacanja Jordana. Yebat ga, nek galame na suce. :lol: Galamom do 3+2. :lol:

Edit: Nisam upratio tu situaciju sa Hardenom. Moram priznati da sam fakat mislio da može 3+2. Ili daj barem 3+ loptu sa strane, jer makar malo da se spriječi "ciganluk".

@Alem,

Bijah ubijeđen da su dva bacanja. Nebitno, u svakom slučaju je opet neka "dobit". Sad, druga stvar je što ne možeš pogađati s centra kad ti se prohtije. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2015, 14:26

NEZALAGANJE je napisao/la:Ja zato i kazem da se uvede neka modifikacija u vidu onoga sto sam vec predlozio.Samo nisam zato da se zbog 10 igraca mijenjaju pravila igre.Gadi se i meni,gadi se i samom Popu,koji je u vise navrata to izjavio,ali ce i dalje ciniti sve(dozvoljeno) da njegova ekipa pobjedi.
I sa ovim se slažem. Ne mislim da Pop to radi iz čistog mira nego mu RUPA u pravilima dozvoljava. Hackovanje nije u pravilima, znamo dobro šta je po pravilima faul za slobodna bacanja. Pop, Carlisle i ostali koriste tu rupu u pravilima koju jednostavno treba ispraviti. Ima više načina i bilo koji bi bio bolji od ovog sad. Od toga da se ograniči broj namjernih prekršaja, da se ograniči vrijeme npr na samo prve dvije minute svake četvrtine, a ostalih 10 minuta ne smiješ itd...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 apr 2015, 14:26

NEZALAGANJE je napisao/la:@Capitano Ne razumijemo se nikako i necemo se sloziti,jer bi ti sad(zbog vec pomenute manjine) da se mijenjaju totalno pravila igre kako samo ta grupa ne bi bila eksploatisana.Zna se sta je kazna za prekrsaj i to je to.Ne zovu se dzaba sl.bacanja "penali"(poena=kazna).Nece se sada ici u krajnost pa spram svakog pojedinca smisljati nove kazne u rangu njegovih mana.To je apsurdno.Bacanja su UTVRDJENA pravila ove igre i prije nego pocnes igrati kosarku.Ako ih ne znas izvoditi,ja cu to da koristim.Vrlo jednostavno.Sasvim je druga stvar sto to izgleda ruzno i sto bi trebalo uvesti neku modifikaciju,ali totalno amnestirati od toga-definitivno-NE!
P.S.Za ovo skrnavljenje igre i ruzno za gledati....Hajmo u fudbalu zabraniti Chelseau i talijanskim timovima koji godinama to rade da "parkiraju autobus ispred svog gola" ,kako bi Barca,Real i drugi timovi mogli fino da napadaju.Hajmo im odrediti da s brane sa samo 5 igrace.Ljudi ,to se zove TAKTIKA, a ona ne poznaje ljepotu...
Zamisli u fudbalu, ekipa krene u kontru 3 na 2, i ono za svaki slučaj neki igrač ekipe koja se brani, na suprotnoj strani terena daleko od lopte faulira protivničkog igrača koji nema loptu samo da bi prekinuo kontru.

Mislim to je logično crveni karton direktan i ne bi se igra prekidala, ali samo zamisli da je to dopušteno na šta bi fudbal ličio.

To je mnogo bolje i bliže poređenje nego tvoje sa bunkerom i slično. To bi bila odgovarajuća paralela za zabranu igranja zone i slično.

Ponavljam za svaki slučaj, ništa protiv Popa i Spursa u ovom slučaju, samo pravilo smatram idiotskim i nepoštenim.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 17 apr 2015, 14:28, ukupno mijenjano 2 puta.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 17 apr 2015, 14:27

Monolog je napisao/la:Pa Paul puca trojku s centra dok ovi fauliraju Jordana. Paulova trojka + 2 bacanja Jordana. Vidiš da može.
Ne moze, dobije onda 1 bacanje, 4 point play

@andro

Harden je opalio poslje pistaljke, pregledali su bili

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 14:29

IlCapitano je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja zato i kazem da se uvede neka modifikacija u vidu onoga sto sam vec predlozio.Samo nisam zato da se zbog 10 igraca mijenjaju pravila igre.Gadi se i meni,gadi se i samom Popu,koji je u vise navrata to izjavio,ali ce i dalje ciniti sve(dozvoljeno) da njegova ekipa pobjedi.
I sa ovim se slažem. Ne mislim da Pop to radi iz čistog mira nego mu RUPA u pravilima dozvoljava. Hackovanje nije u pravilima, znamo dobro šta je po pravilima faul za slobodna bacanja. Pop, Carlisle i ostali koriste tu rupu u pravilima koju jednostavno treba ispraviti. Ima više načina i bilo koji bi bio bolji od ovog sad. Od toga da se ograniči broj namjernih prekršaja, da se ograniči vrijeme npr na samo prve dvije minute svake četvrtine, a ostalih 10 minuta ne smiješ itd...
E pa to je to.Znaci nisam za ukidanje ovoga da je koristim tvoju manu,ali treba naci nesto da se ona ogranici.
@Donnie Nije bitan primjer vec poruka,a ona je da se nesto ne bi trebalo braniti samo zato sto ne ide u korist onog drugog koji to ne zna rijesiti....
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 17 apr 2015, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []