FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 19 okt 2014, 21:42

19TM87 je napisao/la:jedino vrijedno spomena pored 3 boda je to sto nismo primili gol prvi put nakon prvog kola i Olimpica ako se ne varam
nemoj tako, nismo ni od slobode MG :D
=\_1921_/=

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 19 okt 2014, 21:45

jbt mi vec tri godine u 90% utakmica kazemo igru brisi bodove pisi :lol: :lol:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 19 okt 2014, 21:47

invincible1921 je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:jedino vrijedno spomena pored 3 boda je to sto nismo primili gol prvi put nakon prvog kola i Olimpica ako se ne varam
nemoj tako, nismo ni od slobode MG :D
prihvatam opasku...ja se izvinjavam :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 okt 2014, 21:48

Mislim da je Adžem dobro prostudirao igru Veleža i da smo upravo zbog toga i pobijedili danas. Velež ima dobru ekipu i dobrog trenera. Svima je poznato da se Velež kod kuće "muči" jer većina protivnika igra zatvoreno, dok su na strani mnogo opasniji jer imaju najbolju kontru i polukontru u ligi.

Pametno smo zatvorili sve prilaze golu i čekali svoju šansu, koju smo i iskoristili, a da je bilo malo više koncentracije mogli smo zabiti još koji gol.

Ove sezone smo vidjeli dosta formacija: 4-1-4-1; 4-4-2; 4-3-3; danas 4-2-3-1. Ustvari, svjesni svog igračkog kadra, smo se prema protivniku postavljali na način da dođemo do povoljnog rezultata i to za sada ide dobro.

Malo me nerviraju ovi koji napadaju Čolića, koji je danas odigrao sasvim solidnu partiju. Sve prilike Veleža (prvo poluvrijeme) su napravljene preko Kvesine strane. Našu lijevu stranu su probijali na kojoj je igrao Kvesić i Bučan.

Da ne dužim. Najbitnija su tri boda.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 19 okt 2014, 22:01

e jeste dosadili s tom igru brisi bodove pisi :crazy: nakon svake utakmice isto...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 okt 2014, 22:04

da smo ovako odigrali protiv obarske kod kuće, u redu. ali protiv ovakve ekipe ne razumijem defetizam kod nekih. taktički smo odigrali u bobu kako je trebalo da se pobijedi, a ekipu da ikoga razvaljujemo nemamo.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 19 okt 2014, 22:15

Ma onaj Bucan pola napada upropasti svojim peljanjem..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 19 okt 2014, 22:16

ja ne kontam kako je seo sebican igrac ono je zalosno, ni ja na sokeru ne soliram onoliko :evil:

kvesic ce biti dobro, nije teza povreda :thumbup:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 19 okt 2014, 22:18

Željo nije zaslužio pobjedu,Velež je još manje zaslužio bod,da se kako može nikome ništa ne upisati,danas bi to bio slučaj.Antipropaganda fudbala na Grbavici danas koja je nažalost prenošena i na televiziji.Jedina pohvala danas je za trku i borbenost.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 19 okt 2014, 22:39

Može li mi neko reći zadnju utakmicu na kojoj Bučanu nije neki protivnički igrač 'proturio' loptu kroz noge? :D
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 19 okt 2014, 22:54

A ko to igra fudbal u premijer ligi,mozda sarajevo koje je iza nas na tabeli

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 19 okt 2014, 23:10

[youtube][/youtube]

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 19 okt 2014, 23:58

Udarilo pojedinim u glavu,il vrucina il su previse gledali reprezentacije zadnjih 10tak dana,pa ne mogu da shvate da su isti ovakav fudbal gledali i prije prvenstvene pauze :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 okt 2014, 00:39

ima li šanse da bude prijenos u srijedu? je li netko zna?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 20 okt 2014, 01:26

Ne znam,meni cesto fali samo par sitnica,detalja da to bude bas skolska akcija. Al ono uvijek odaberu onu gluplju opciju. Strah, sta li...
One situacije kad se na sredini oduzme lopta protivniku i, umjesto da se proturi naprijed Varei ili Memiji, on vrati nazad i sve ispocetka. Ili ono konstantno neizbacivanje Kvese na bok iako ovaj utrcava. Sa Zebom lijevo smo masu golova tako dali. On navuce jednog-dvojicu,a Kvesa protrci i dobije loptu u prostor. Nije moguce da od ovih to niko ne zna.
Oduzme loptu i vrati Tomi ili stoperu. Ko pokvarena traka...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 okt 2014, 01:39

Nista, nas Zeljo s obzirom koliko se ulozivo ove sezone u tim, ovo je mila majka, ali zaista. Drugo mjesto za sada je nas vrhunac.

Ovo je vrhunac nogometa u BIH kada se sudare dvije bara-bara ekipe koje od samog starta idu na bod, ali nada o ulasku nekog corka ne prestaje. Danas su naci momci spretniji bili u potrazi za tim corkom...

Tako da, ne treba puno trositi rijeci niti vrijeme na analizu danasnjeg susreta.

Sada nam dolazi ekipa od koje smo vec ispali, a iskren da budem, ovaj Zeljo nema sta traziti na dva fronta.
Treba ove sa klupe izvesti momke neka se kale, a ovi standardni neka se pripremaju za gostovanje jer ce nam tri boda biti prijeko potrebna, posto u derbiju ce nam bod biti veliki kao kuca...

Ali eto, Zeljo je vazda znao odigrati derbi kako Bog zapovijeda kad su ga svi otpisivali...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 okt 2014, 09:34

Izvinite, ali ja prosto ne vjerujem šta sam pročitao ovdje. Vama je izgleda Engleska liga udarila u glavu. JEste li vi ikad gledali čvrstu tekmu dvije kvalitetom približno podjednake ekipe. To je realnost. To se dešava i u Engleskoj kad igraju takve ekipe pogotovo kad je tekma značajna za obje. Velež je ekipa kojoj su se prije početka prvenstva davale šanse i veće nego nama. Iskusni na svim pozicijama, stabilni nakon dužeg vremena i sa dobrim treenrom. VEć je rečeno da oni igraju uglavnom na kontre. Tu su jaki i to je ono što smo svi zamjerali DIni u Mostaru prošle godine što ih je napao i promio četiri gola. Sad smo napokon odigrali onako kako trebamo igrati protiv ekipa tipa Veleža, Borca, Zrinjskog, Širokog tj čvrsto, stalno na lopti, blizu igrača i zbog toga nismo stvarali puno šansi jer su i oni igrali tako. Mi moramo tako igrati jer imamo novu ekipu dok su ove gore nabrojane dugo zajedno, a i individualno su kvalitetniji realno i imaje veću širinu. Mi sa druge strane imamo igrače koji mogu biti samo bolji i bolji jer se vidi napredak pogotovo ovih mlađih i ovih rekovalescenata među koje ubrajam i TOmu koji je nakon duže vremena odigrao tekmu na svom nivou ne samo zbog gola.
Mene raduje dobra igra, a vi što niste vidjeli lepršanost i deset šansi i pobjedu 4:0 me fakat ne zanimate ali to je realnost naše fudbalske publike. Nikad relani, mada bi se moglo reći da mi prednjačimo u relanosti u odnosu na druge. Ali fakat, nije ironična ova zadnja rečenica.
Benjo dobar. Ja ne znam šta je loše uradio nek mi neko kaže. MOžda je par puta pas pogrešno dodao ali to se svima desi. Hajde malo nekad gledajte Englesku ligu i pamtite samo greške pa ćete vidjeti da se to i tamo dešava.
Mene je jučer recimo samo BUčan nervirao, bez obzira na asistenciju i tu se slažem sa većinom raje. Usporava napade, guši Kvesu.
Prootiv Širokog bi mi igrali od početka i Enis i Dado i hadžović mali umjesto Kvese lijevo. Baša i NUspahić obavezno jer ponovit ću da mislim da nama najviše trebaju krila koja špartaju dole gore. Nama fale krila kogod šta mislio a mislim da su tome najbliži Baša i Nuspahić ali im treba iskustva, a idealna prilika je ova tekma protiv Širokog da se vidi šta mogu. Jučer Bučan defanzivno pravo loš, uopšte nije bio uključen u tekmu i sve što je Velež napravio napravio je preko naše ijeve strane gdje je Kvesa bio na vjetrometini dvojice najboljih igrača Veleža Maletića i Hebibovića. POnekad su pomagali naši iz sredine pa se to nije toliko vidjelo. Varea ne može biti krilo i sa Nedom i Bajom uz njega možemo jedino igrati protiv ekipa iz donje trećine tabele. Sa dva prava krila imali bi čvrstinu dole a mnogo više opcija u napadu.
EDIT: I zaboravih reći onaj trk Memije kad je spasio onu situaciju koja je mogla biti 1 na 1 za ono bi on meni dobio duplu platu. Bravo momčino, kralju, samo tako treba igrati do kraja cijela ekipa i sigrno smo među tri na kraju polusezone,a onda analiza svega. Bit će vremena.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 20 okt 2014, 09:55

Ljudi moji, ja se previše ne osvrćem na igru s obzirom koliko je uloženo u ovu ekipu, ja sam zadovoljan pozicijom na tabeli i sve dok je ovako treba reći dobro je.
Bolje imati ovoliko bodova i biti na samom vrhu tabele s lošom igrom, nego biti lošiji na tabeli s nekom možda boljom igrom, ali nadam se na polusezoni da će biti možda nekih promjena mada u tom periodu teško da možeš naći igrača koji je kvalitet tako je rekao i Amar. Ja bih više volio da ova ekipa ostane na okupu do kraja sezone, neke pripreme obezbijediti da se uigravaju i nek izbore evropu to je dovoljno. :clap:

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 20 okt 2014, 10:01

Ma ja sam prezadovoljan ovim,prije svega zbog bodovnog salda,normalno. Jer ovo vec vise nije slucajnost,da nam igra ne lici ni na sta,al se bodovi osvajaju. Ako je to zbog kvaliteta i kratke klupe ja unaprijed na to pristajem.
Samo onako covjeku neke trivijalne stvari zasmetaju, one koje je lako ispravit.
Ili npr. kad Bucan napravi faul i svadja se sa sudijom.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 20 okt 2014, 10:02

Nije mi stvarno cilj da napadam Benju niko sretniji od mene da on bude kao nekad, ali nažalost frajer se pogubio skroz,a evo vidim da ima raje koja to ne vidi. Sto ljudi sto ćudi i 200 različitih pogleda.
Eto svi spominjete da je Velež bio opasan dva puta u prvih 5 minuta. Pa obje te situacije su bile ubačaj na drugu stativu i oba puta Benjo kasni. Još je bilo dosta situacija gdje je on pogrešno postavljen ili nije nikako ni postavljen. Dakle, u defanzivi promaha žešća. U ofanzivi ništa nije napravio čak je mirnu loptu na kojoj stoji sekundama hladno nabio u aut, a to je trebao biti kao neki pas i još more loših poteza. On što on trenutno pruža pružio bi bolje ili isto svaki bek iz svih preostalih 15 ekipa lige. Doduše tako nam je na većini pozicija i svi znamo zašto je to tako i trpimo.
Benjo je jučer morao vani nakon vodstva, a Memija na njegovo mjesto jer je i onako bio odsječen i gotovo beskoristan u ofanzivi mada je par puta nešto pokušavao samo zahvaljujući svom kvalitetu kojeg momak posjeduje za naše uslove. Nije mi jasno ni što je Hasanović izašao koji je solidan jučer bio i koji je jako bitan kad se želi sačuvati rezultat, a to smo upravo i radili u tom periodu utakmice.
Sejine nebuloze da ne spominjem. Drag je meni Sejo, ali on je praktično bio pred gašenjem karijere, trenirao s nama skoro pola godine bez ugovora i onda mu malte ne humanitarno dali ugovor na godinu dana. Evo ga sada starter. To samo pokazuje kako nam je teška situacija sa igračkim kadrom. Živaca me jučer košto. U sudijskom vremenu loptam mu iza leđa (on je ne vidi), a gura frajera rukama i pravi faul bez ikakve potrebe. Faul na nezgodnom mjestu i slijedi opasan centaršut koji je prošao malte ne kroz peterac i izašla lopta u aut. Samo da je neko dofatio gotovo, ne trebam spominjati da je Antolović samo nijemo posmatrao, ali to nije ništa novo.
Jučer me je iznerviralo i ono zbijanje igrača jedan na drugog, jedan drugom smetaju, jedan drugog ševaju - ne znam šta je ono, zbunjen sam. Bilo je more sličnih situacija da ne kažem gluposti i o tome sam već pisao i nemam snage opet.
Što se tiče dobrih stvari (osim naravno rezultata) treba spomenuti požrtvovanost i solidnu trku jer je to bilo evidentno bolje nego ranije. Međutim, to je proizvelo veliki broj žutih kartona što je i odraz nemoći i nekvaliteta da ne kažem gluposti - vidjeli ste Sejino simuliranje - sreća pa već nije imao žuti jer bi on isto uradio i da ga je imao, a to bi značilo igrač manje skoro pola sata. Samo kod nas i u našem (balkanskom) mentalitetu se požrtvovanost, trka, odgovornost mora naglašavati i non-stop na njoj insistirati, a to je normalna stvar za moderan fudbal i fudbalera i smješno je u ozbiljnim evropskim ekipama o tome pričati. Tamo ljudi ginu sa 120% i pretrče 10-11 km, a žutih kartona i faulova duplo manje nego kod nas. ****.ga zato naši igrači igraju gdje igraju i Amar je to jednom divno objasnio o tim fizičkim predispozicijama, mentalnom sklopu itd.
Generalno, ono jučer je bilo zaista loše, bezidejno, nabijanje lopti na Nedu, gužvanje po krilima itd. Adi je vjerovatno jasno da ne možemo drukčije jer nema s kim ganjati neku kreativnost. Ono što on može je da ih maksimalno spremi da ginu 90 minuta i nadaju se nekoj nafaci i da ako je ikako moguće izbaci glupe nerezonske poteze i bespotreben greške iz glave, ali to je u Bosni skoro nemoguće kod većine populacije pa tako i igrača.
Ništa, izdržati do pauze i probati uzet 6-7 bodova (uzeti Čelika obavezno i jednu na strani ili Travnik i li Mladost), a 9 bi bilo svemirski brod. Što se tiče derbija, nekim ćudom do boda, ali teško jer mislim da veći jaz u kvalitetu nije bio od Zubandana. Sa pitarima mogu igrati Zrinjski (nisam gledao utakmicu, ali po izvještaju to je bilo tu negdje) i Široki i to kao domaćini - još ih nismo vidjeli na Koševu, ali mi nažalost trenutno ne možemo. Možda pokušati tvrdo, hinjski, ne dati da se igra, maksimalno odgovorno u defanzivi, ne srljati ni pod razno u napad jer nama je od dvije kontre ne gine jedan go minimalno itd. Ako šta gore uleti samo od sebe dobro i jest. Treba biti realan, godinama smo bolji od njih kao ekipa u svakom pogledu bili pa smo ih jsamo ednom dobili (i oni su nas samo jednom doduše), ali mi smo bili šampioni i dominirali ligom i od nas je očekivalo da ih dobijamo češće i nismo uspjevali mada su se more puta provukli. Nažalost, mi nismo odavno bili slabiji, a ni oni nisu odavno bili jači i stvarno nije realno sad očekivati da ih dobijemo mada se u fudbalu nikad ne zna. Ne treba se naravno unaprijed predavati i treba se maksimalno pripremiti u svakom smislu i hrabro u kost odigrati pa šta bude.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, berjan, DoktorXabaras i 41 gost.