Armin Duvnjak nema kapacitet da ovo preokrene. Na stranu što mrzim njegovu seljačku "selam alejk daće Bog AkoBogda" priču na čaršiji, on jednostavno nema trenerski kvalitet za ovaj rang. Ili bolje rečeno nikad nas neće uvesti u rang više, taman da se pojačamo sa 11 fudbalera koji su premijerligaški rang.
Isto poput Alija, lako je bilo dokazivat nadmoć nad bravarima, policajcima i inžinjerima koji dođu igrat čisto zbog toga da su sportski aktivni i zbog društva.
Ovo je teži rang fudbala nego Premijer liga u jednu ruku, 100 puta je lakše opstat pa i bit prosječan u PLBiH nego ovdje uletit u rang više.
Mi dosad nismo pokazali ništa na čemu možemo temeljit optimizam i gradit budućnost. Ova ekipa nema smislene akcije, sve se svodi na krila i ubačaje u 16 ili da nekom opalimo kontru ili uradimo nešto poslije prekida. Sve ostalo je čisti ho-ruk i amaterizam.
Koliko se igrači mogu kriviti, ja ne znam. Ako je istina da su pojačanja bila Arminove želje treba mu uručiti zahvalnicu i otkaz do Dnevnika u 19h.
Ne znam kako stojimo sa novcem i koga možemo platit ali trener je prevaga između začelja tabele i borbe za vrh. Borba za vrh je meni nešto oko prvog do petog mjesta...
Ja ne znam ima li više iko da vjeruje da nas Duvnjak može uvesti u rang više? Iko.
Očito je da ne može i ne vidim više smisao da mu se daje vrijeme. Ako treba skupljati ćemo pare akcijama ali hajmo platiti trenera, dati mu čitavu sezonu koja je već izgubljena da implementira svoj stil i način igre i da ozbiljno vidi na koga može računati dugoročno, a na koga ne. Čast svim imenima, ali to nisu ni Hukić ni Beganović ni Kamberović. Mora se dovest ozbiljan i jak trener, ma koliko on da koštao. Naš klub dolazi na zdrave grane, ima podršku sa tribina i vjerujem da ima dosta dobrih trenera koji bi se latili izazova.
Druga stvar, ja znam da pripreme koštaju nekoliko desetina hiljada ali su od krucijalnog značaja. Ako ih Stupčanica može priuštiti u Sloveniji, pa možemo valjda i mi makar negdje na 2-3 sedmice, da se igrači osjete međusobno, da treniraju 2-3 puta dnevno, plivanje, da se prati ishrana i šta sve ne. Ostati u Zenici i raditi je bio ogroman promašaj iako znam i apsolutno sam svjestan da možda nismo ni imali novca.
Nadam se da ćemo odblokirat račun i da će nešto novca otići u klub. Vjerujem da imamo ekipu koja kvalitetom može biti među prvih 4-5 ekipa i to nije loše. Vidiš gdje šteka pa ispravljaš problem, gradiš na tome. Mi još ne znamo gdje šteka jer šteka sve, a to ne može jednostavno biti. Zato je promjena trenera neophodna, ali ne neka da zamaskiramo stvari i da mijenjamo Duvnjaka za Hukića nego da se dovede provjeren trener sa izgrađenim autoritetom.
Živim za dan da se odblokira taj račun i da onda sav fokus ove fenomenalne Uprave (zaista mislim da su fenomenalni i da su odradili Božiji posao) pređe na sportski segment.
P.S.
Vi što pišete za Pavića i naštimane pobjede ste obični licemjeri. Tad ste životom branili to reći, a sada sami srozavate svoj klub.