Naravno. Samo problem je ako uvjek riktas ekipu po tome onda ce ti i kvalitet biti takav (borba za CL). Sa tom taktikom se vrtis u krug. Ako zelimo napravit korak naprijed, onda moramo i plate dignut stepen vise preko worstcase scenarijaadnan24 je napisao/la:Ali ovdje je rijec o profitu u sezoni u kojoj smo igrali 1/4 finale lige prvaka,finale kupa i bili drugi u Bundesligi a kod te racunice sa platama mora se ici sa pretpostavkom o nesto slabijoj sezoni,pa cak i propustanjem lige prvaka.Lokos19 je napisao/la: Pitanje svih pitanja. Prosle godine veli Fatzke da smo potrosili oko 77mio na profi ekipu. Kad to usporedim sa obrtom i dobiti ima tu pofajn lufta, odnosno prostora od 10-15 mio na gore, bez da gdje zafali
Da, zato sto su genijalci prihode od tv prava, merchandisnga i ulaznica kasirali par godina unaprijed i spichkali sve odjednom. Fatzke se drzi toga da trosimo samo ono sto je vec zaradjeno, sto ima moju apsolutnu podrsku. U tom scenariju da se nekvalifikujemo imamo vec 100 mio zastekanih. 20-30 mio se mogu komotno rezervisat za takav nedajboze slucaj, a u medjuvremenu top igrace i platit top.adnan24 je napisao/la:[
Kad smo bili pred bankrotom,problemi su i poceli neocekivanim propustanjem lige prvaka ispadanjem u kvalama od Brugge-a...ne smiju dozvoliti da se nesto slicno ponovi.
Upravo o tome i trubim evo godinu i pol. Kamo srece da je prije skonto, pa bi sad imali judu u svojim redovima. Al bolje ikad nego nekiad, tako da BRAVO Fatzke.Semir bvb je napisao/la:BVB trenutno izdvaja oko 70 mil. godišnje na igrački kadar (plate). Cilja Watzkea je da do 2017., što i nije tako daleko, taj budžet bude oko 120 mil. bez ikakvih kredita.Ako to uspijemo, onda neće uopšte više biti straha od toga da nam igrači idu za parama.
![]()
Danas pressica. Suska se da Puma i Signal Iduna takodje postaju strateski partneri. Suma mala sitnica: 110 mio
Upravo zato moramo dizati i plate kako bi zadrzali najbolje, sto opet povecava sansu na titule. Reusu sigurno nije milo da svake godine odlazi najbolji a mijenja ga talenat kojem ce trebat godina dvije da nadodje.samir1909 je napisao/la:Ja koliko sam shvatio,a i procitao sam da Reus-a bas i ne zanimaju pare da nije opterecen sa tim njegov glavni motiv je trofeji.