Za titulu se tesko mozemo boriti, posto imamo najtezi raspored na proljece od top ekipa u ligi. Plasman u Europu bi bio vise nego dobar. Ali' nikad se ne zna.Western je napisao/la:Meni nije jasno kako je ovako los Zeljeznicar uspio osvojiti ovoliki broj bodova. Ljutite se vi koliko god hocete ali ovaj Zeljo je bas los. Tomic je grijao klupu pored Zebe i Bekrica. Kvesica nema vec dugo. Onaj Colic je bas nazadovao. U sredini je nekad Zeljo vladao i odatle dobije tekme i titule. Od Nyeme do Savica pa do Zolotica pa do ne znam ni ko je sad u sredini.
Cestitati treba na tome da su ovo odradila Zeljina djeca. Ali ja se ne bih smio upustiti u ovu avanturu u koju su se Osim i Adzem upustili. Talenti su Bajic, Sadikovic, Memija, onaj mali veznjak najmladji je li Hadziahmetovic. Super je to ali to su samo talenti. I zato Zelju ne vidim kao konkurenta za titulu. Da je Amar na klupi mozda mada ne vjerujem da bi i on uzeo vise bodova.
Ukoliko recimo Zeljo dovede provjerenog napadaca kao Zeca i njemu slicne na pa ruku na srce svim pozicijama po jednog onda se moze Zeljo smatrati konkurentom. Iako bodovni saldo sada Zeju svrstava u kandidate najozbiljniji za sad su Siroki, Zrinjski i Sarajevo. Ali opet samo onaj ko ne zna nasu ligu moze odpisati Zeljeznicar.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- akisarajevo92
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Don't believe the hype.
Citaj, zbog izmjena. Zar nije strasno glupo izbaciti najboljeg pojedinca sa terena po ne znam koji put ove sezone ? Ili kad ganjas rezultat izbacis spica da bi ubacio spica ? Ili nikako ne iskoristiti 3. izmjenu ?logme je napisao/la:Zar zaslužuje pljuvanje neko ko je postigao više nego se očekivalo.lazar je napisao/la:Adzema treba pljunuti samo zbog izmjena, inace covjek je postigao vise nego sto se ocekivalo.
Pred sezonu postavljena su 3 cilja, plasman u evropu, afirmacija mladih igrača i vraćanje dugova. Što se mene tiče čekam da vidim koliko para se vratilo. Ako i taj segment napreduje planiranom dinamikom ja ću biti prezadovoljan.
Za proljeće očekujem barem dvojicu provjerenih igrača, nadam se da neće biti puno odlazaka.
Njegove izmjene su nas mogle par puta kostati bodova, ove polusezone smo imali dosta srece. Sto i tabela potvrdjuje.
Na proljecu bi nam se to sve moglo obiti od glavu. Mora sa izmjenama pametnije postupati
- ficobahtic
- Kontakt:
Mozes li ovo malo pojasniti?akisarajevo92 je napisao/la: Za titulu se tesko mozemo boriti, posto imamo najtezi raspored na proljece od top ekipa u ligi. Plasman u Europu bi bio vise nego dobar. Ali' nikad se ne zna.
Meni stvarno nisu jasni pojedinci koji pljuju Adzema..
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Da li se ovo meni cini, ili na snimku izgleda da su dimenzije terena Grbavice dosta sire nego sto su danas?Schwarz je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ima li neko izvjestaje sa utakmice protiv Bosne i Zrinjskog koje smo igrali u onom Play offu 98.Ne mogu da nadjem
Ma nije ovo uopće loše, nije ni dobro, ali može dobiti neku prolaznu ocjenu.
Kad se malo distanciraš i pogledaš ovu poluseznou sa strane, onda dobiješ malo realniju sliku.
30 bodova je solidan saldo, konkurenti su ispred par bodova, tako da time možemo biti zadovoljni.
Jedini pravi kiks je, bar po meni, onaj u Foči i sa ta dva boda bi ovdje bila druga priča. 100 %.
S druge strane, 3 boda protiv naložene Slobode i publike u Tuzli su izneneđenje. Koliko god oni bili loša ekipa, u tom periodu su imali solidne rezultate i ne bi bilo izneneđenje da su uzeli bod/ove.
Što se igre tiče, tu se mogu složiti da nije najbolja, nije ni dobra, ali kad je bila ?
Možda one prve dvije sezone kad se Amar vratio, ali i to je bio više kontrast u odnosu na onu očajnu igru prije Amara.
Poslije toga igra nije bila nešto pretjerano dobra, iako su igrači bili i bolji i iskusniji.
Što se ove sezone tiče, bilo i je dobrih momenata, momenata kad su pokazali da mogu.
Na Otoci su igrali dobro, protiv Drine, Zvijezde i Viteza je bilo odličnih perioda. Protiv Sarajeva također.
S druge strane, bilo je utakmica gdje su bili u egalu sa protivnikom ili čak i lošiji pa su bodove uzimali (Široki, Radnik, Velež).
Adžem se ovu polusezonu, barem rezultatski, pokazao kao solidan trener.
Kad se malo distanciraš i pogledaš ovu poluseznou sa strane, onda dobiješ malo realniju sliku.
30 bodova je solidan saldo, konkurenti su ispred par bodova, tako da time možemo biti zadovoljni.
Jedini pravi kiks je, bar po meni, onaj u Foči i sa ta dva boda bi ovdje bila druga priča. 100 %.
S druge strane, 3 boda protiv naložene Slobode i publike u Tuzli su izneneđenje. Koliko god oni bili loša ekipa, u tom periodu su imali solidne rezultate i ne bi bilo izneneđenje da su uzeli bod/ove.
Što se igre tiče, tu se mogu složiti da nije najbolja, nije ni dobra, ali kad je bila ?
Možda one prve dvije sezone kad se Amar vratio, ali i to je bio više kontrast u odnosu na onu očajnu igru prije Amara.
Poslije toga igra nije bila nešto pretjerano dobra, iako su igrači bili i bolji i iskusniji.
Što se ove sezone tiče, bilo i je dobrih momenata, momenata kad su pokazali da mogu.
Na Otoci su igrali dobro, protiv Drine, Zvijezde i Viteza je bilo odličnih perioda. Protiv Sarajeva također.
S druge strane, bilo je utakmica gdje su bili u egalu sa protivnikom ili čak i lošiji pa su bodove uzimali (Široki, Radnik, Velež).
Adžem se ovu polusezonu, barem rezultatski, pokazao kao solidan trener.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- champions1921
Dimenzije su u zadnjih nekoliko godina dosta manje nego nekad.. Samo u onoj godini kada je pao veliki snijeg teren je suzen za tri metra.. Meni nikad nije bilo jasno sto su to radili, pogotovo u sezonama kada je vecina nasih protivnika igrala bunker na Grbavici i kada su svi bili fizicki inferiorniji od nas..
BUDI ŽELJO !!!
- ultrassa1921
- Kontakt:
Ma dobro je,moglo je biti i gore ali i bolje.Sve u svemu nije lose,ja sam zadovoljan 
Manijaci Zeljini
- ficobahtic
- Kontakt:
Ja bih ovu predstojecu pauzu do pocetka proljeca bazirao prije svega na jednoj-jedinoj stvari i zamjeriti cu Adzemu ako u nastavak sezone udje sa nespremnom ekipom. Ovo je ujedno glavni i presudni faktor za bilo kakav rezultat a obrazlozit cu i zasto?
Uzrok svih nasih losih igara u poslednjih godinu dana je taj sto nismo imali fizicki spremnu ekipu a ako igraci nisu spremni na najvece napore samim tim su podlozniji i sitnim povredama. Na zimskim pripremama natjerati igrace da krv propisaju i postaviti jako visoke kriterije sto se tice fizicke spreme i ko ne bude imao snage za 120 minuta automatski ga prekriziti iz prvih 11 i ako se u medjuvremenu ne dozove postaviti na transfer listu jer ti nespremni igraci nisu klubu ni od kakve koristi i ne mogu biti prevaga u bilo kojem trenutku vec samo obratno.
Nasa liga se vecinom igra po livadama i neravnim terenima tako da je tesko napraviti neku tika-taka igru vec se uglavnom sve svodi na nabijanje i apsolutno nije bitno da li na terenu imas jedanaest extra znalaca sa loptom koji ne mogu trcati ili imas tarabe koji pucaju od snage...Kad izadjes na teren i nametnes visok tempo onda vidis kako protivnik krepaje u 65 minuti a ti jos pojacavas...Nije ovo nista novo, Amar je ovako i uzimao titule jer je svaku neizvjesnu utakmicu lomio za nas u zadnjih pola sata.
Najgora varijanta bi bila da sad u pauzi natrpas nakih polovnjaka koji ce uzimati mjesto nekom nasem omladincu, znaci osloniti se na sto vise nasih igraca uz preduslov koji sam gore naveo. Tad evropa a ni titula nece biti nedostizne bez obzira sa kakvim igrackim kadrom udjemo u nastavak prvenstva!
Uzrok svih nasih losih igara u poslednjih godinu dana je taj sto nismo imali fizicki spremnu ekipu a ako igraci nisu spremni na najvece napore samim tim su podlozniji i sitnim povredama. Na zimskim pripremama natjerati igrace da krv propisaju i postaviti jako visoke kriterije sto se tice fizicke spreme i ko ne bude imao snage za 120 minuta automatski ga prekriziti iz prvih 11 i ako se u medjuvremenu ne dozove postaviti na transfer listu jer ti nespremni igraci nisu klubu ni od kakve koristi i ne mogu biti prevaga u bilo kojem trenutku vec samo obratno.
Nasa liga se vecinom igra po livadama i neravnim terenima tako da je tesko napraviti neku tika-taka igru vec se uglavnom sve svodi na nabijanje i apsolutno nije bitno da li na terenu imas jedanaest extra znalaca sa loptom koji ne mogu trcati ili imas tarabe koji pucaju od snage...Kad izadjes na teren i nametnes visok tempo onda vidis kako protivnik krepaje u 65 minuti a ti jos pojacavas...Nije ovo nista novo, Amar je ovako i uzimao titule jer je svaku neizvjesnu utakmicu lomio za nas u zadnjih pola sata.
Najgora varijanta bi bila da sad u pauzi natrpas nakih polovnjaka koji ce uzimati mjesto nekom nasem omladincu, znaci osloniti se na sto vise nasih igraca uz preduslov koji sam gore naveo. Tad evropa a ni titula nece biti nedostizne bez obzira sa kakvim igrackim kadrom udjemo u nastavak prvenstva!
Gledaj ljepote. Nije bilo bitno jel' toplo il je hladno. Nit je bilo bitno ima li stolica, ni to da li ce proci onaj sto sipa kafu. Istok prelijepo izgleda, teren je strasno bolji kada su vece dimenzije. Ja sam bio jos mali kada su ove utakmice bile, ali dobro se sjecam svake utakmice, zutih karti, finala kupa protiv Leotara na Koševu,Newcastle-a, Malage, Invernesa, crnih dresova, pa plavo-bijelih sa najjacim sponzorom svih vremena, Bosnalijekom. Pa onu ogromnu zastavu na proslavi titule 2001. A šta još treba dodati, osim toga da je i Emir Hadzić u to doba koristio gelSchwarz je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ima li neko izvjestaje sa utakmice protiv Bosne i Zrinjskog koje smo igrali u onom Play offu 98.Ne mogu da nadjem
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- ficobahtic
- Kontakt:
Mislis Kilmarnocka... Tad ga je Vazda majstorski uvalio, lijepa su to vremena bila..Minjore je napisao/la: Ja sam bio jos mali kada su ove utakmice bile, ali dobro se sjecam svake utakmice, zutih karti, finala kupa protiv Leotara na Koševu,Newcastle-a, Malage, Invernesa, crnih dresova, pa plavo-bijelih sa najjacim sponzorom svih vremena, Bosnalijekom.
Izvjestaji sa utakmica ,tacnije golovi,imaju u onom klipu kad je radjena emisija poslije tog play offa,o nama kao prvacima drzave.
To je onaj klip ,gdje izjave daju kozaric,brkovic,smajlovic,huric... nedavno sam gledao ,a sad ne mogu da trazim na poslu sam,ali uglavnom tu imaju golovi.
Odlicna tekma sa bosnom,atmosfera ludilo,pa onda ona luda tekma sa zrinjskim,kad I'm je baka igrao.
Poveli golom vazde,oni izjednacili I onda onaj ludi gol zubana u 90 minuti,kada se dvojici prikrao iza ledja,I glavom zabio.
Onakav gol samo je on mogao dati,sa onim neprirodnim kretanjima I rekcijama.
To je onaj klip ,gdje izjave daju kozaric,brkovic,smajlovic,huric... nedavno sam gledao ,a sad ne mogu da trazim na poslu sam,ali uglavnom tu imaju golovi.
Odlicna tekma sa bosnom,atmosfera ludilo,pa onda ona luda tekma sa zrinjskim,kad I'm je baka igrao.
Poveli golom vazde,oni izjednacili I onda onaj ludi gol zubana u 90 minuti,kada se dvojici prikrao iza ledja,I glavom zabio.
Onakav gol samo je on mogao dati,sa onim neprirodnim kretanjima I rekcijama.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Sretan dan državnosti 
@ficobahtic Ma vazda ih mješam,. invernes, hibernian,klimarnok, meni je to sve isto hahaha ako nisu Rangersi ili Celtic svejedno ko je..Moj lapsus 
-
PlaviSaJUGA
- Kontakt:
Re: AW: FK Željezničar
MuhamedTM je napisao/la:Dolazi nam opasno pojacanje a nije igrac
??? Moze li,malo detaljnije moze i na PP
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!
Željo je u jesenjem dijelu prvenstva postigao 26 golova. Od toga, tačno polovinu (13 golova) su postigli Rijad Bajić-8; Damir Sadiković-3 i Kerim Memija-2.
Ne trebam ni napominjati da ova trojica igrača nisu bili uvijek starteri niti su odigrali sve utakmice u jesenjem dijelu.
Rijad Bajić je i najbolji strijelac PL skupa sa Stevom Nikolićem, te mislim da je Rijad Bajić jedan od igrača koji je najviše napredovao, ne samo u Želji, nego u cijeloj PL.
Pobrojana trojica mladića su Željina budućnost, uzevši u obzir da svi imaju višegodišnje ugovore sa našim Klubom. Očekujem da mali Amir Hadžiahmetović u proljetnom dijelu sezone odigra jednu od značajnijiu uloga u našem Klubu.
Ne trebam ni napominjati da ova trojica igrača nisu bili uvijek starteri niti su odigrali sve utakmice u jesenjem dijelu.
Rijad Bajić je i najbolji strijelac PL skupa sa Stevom Nikolićem, te mislim da je Rijad Bajić jedan od igrača koji je najviše napredovao, ne samo u Želji, nego u cijeloj PL.
Pobrojana trojica mladića su Željina budućnost, uzevši u obzir da svi imaju višegodišnje ugovore sa našim Klubom. Očekujem da mali Amir Hadžiahmetović u proljetnom dijelu sezone odigra jednu od značajnijiu uloga u našem Klubu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97 je napisao/la:Željo je u jesenjem dijelu prvenstva postigao 26 golova. Od toga, tačno polovinu (13 golova) su postigli Rijad Bajić-8; Damir Sadiković-3 i Kerim Memija-2.
Još zamisli da Bajić izvodi penale kod nas. Mislim da bi bio vec na dvocifrenom broju golova
P.S. Sve mi nesto "miriše" na povratak SB, vidim neke slike po Facebook-u
Jasno je da s ovakvim igrackim kadrom "Plavi" tesko mogu izdrzati borbu sa mnogo jacim ekipama,te da ce biti potrebno nekoliko pojacanja.
Napravit cemo analizu kompletne polusezone i svih igraca,ali vec sada mogu reci da cemo morati potraziti pojacanja u zimskom prijelaznom roku-smatra mladi strucnjak Adzem...
Napravit cemo analizu kompletne polusezone i svih igraca,ali vec sada mogu reci da cemo morati potraziti pojacanja u zimskom prijelaznom roku-smatra mladi strucnjak Adzem...
Re: Odg: FK Željezničar
Southboy je napisao/la:Bravo pametnice naša...r3m1 je napisao/la:Bojler?MuhamedTM je napisao/la:Dolazi nam opasno pojacanje a nije igrac
Mrš djukelo u svoju kucicu na ono groblje gore sto iznamljujete..
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
Re: Odg: FK Željezničar
Hajd' uz pomoć abdulaha, najluđi su Zubanovi inicijali.r3m1 je napisao/la:Southboy je napisao/la:Bravo pametnice naša...r3m1 je napisao/la: Bojler?
Mrš djukelo u svoju kucicu na ono groblje gore sto iznamljujete..
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.