Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

fanatik19
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la fanatik19 » 10 sep 2024, 13:10

Madal je napisao/la:
10 sep 2024, 12:47
fanatik19 je napisao/la:
10 sep 2024, 11:51
Esmirov otac izjavio da ima nekih upita vec za njega, najvise iz Holandije. Mislim da je holandska liga idealna za njega i to po mogucnosti neka ekipa kao Twente ili AZ Alkmaar, da ga ne pojede pritisak kao Tahirovica u Ajaxu. Tu se igra fudbal kakav apsolutno odgovara njegovim karakteristikama.
Nije Tahirovica pritisak pojeo vec nedostatak kvaliteta
I pritisak, Ajax je najveci holandski klub i ne trpe nedostatak rezultata. Uz sve to, Benjo je placen 7.5 miliona i naravno da ce se dosta toga slomiti na njemu jer nije pokazao kvalitet u kontinuitetu, vec je samo bljesnuo na momente. Medić je zakucan za klupu u Ajaxu bio godinu dana pa opet otisao u bundesligu i uredno igra 1. Postavu. Svakako Esmirov plus i da dodje u tako veliki klub u odnosu na Tahirovica je puno vece seniorsko iskustvo kao mladji, vec ima 50 utakmica za razliku od Benje koji je u skupio tek 15ak utakmica za Romu uglavnom kao rezerva i prakticno kao junior Rome dosao u Ajax

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 sep 2024, 13:40

Mora od pocetka igrati. Najbolja opcija, bez njega smo igrali ko mrtvaci.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 10 sep 2024, 14:00

Ako je istina ovo sto mi izvor iz kampa javlja, trebalo bi da pocne od prve minute.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 10 sep 2024, 15:24

Američki portal je objavio članak "Priča Emira Bajraktarevića". Objavili su ga 12. Februara, dok su se još nadali da će igrati za SAD, jer je igrao za njihove mlađe selekcije.

Tema nije puno aktivna a priča je zanimljiva, pa je neću stavljati u spoiler.

(Ako znate engleski pročitajte orginal: theblazingmusket.com/p/the-story-of-esmir-bajraktarevic)

Priča o Esmiru Bajraktareviću, zvijezdi u usponu američkog fudbala

Mnogi ljubitelji američkog sokera saznali su za Esmira Bajraktarevića tokom utakmice američke reprezentacije protiv Slovenije 20. januara.

Ušavši kao zamena u 71. minutu, 18-godišnjak je prvi dodir iskoristio da izigra protivnika. Odatle je bio dinamično prisutan na desnom krilu, kombinujući sa saigračima, hvatajući igrače i tražeći otvore za ulazak u kazneni prostor.

Poznavaoci Esmira nisu se iznenadili kada su vidjeli ovakvu odličnu igru ​​najmlađeg igrača u kampu. Zapravo, defanzivac New England Revolutiona Henry Kessler ga naziva “Messi iz Milwaukee-a”.

Oni koji istinski poznaju Esmira shvataju da je on mnogo toga iskusio, što ga je naučilo da ništa ne uzima zdravo za gotovo i da cijeni svaki trenutak.

Esmirov otac Elmir i majka Emina odrasli su u Bosni. Rat se spustio na njihovu zemlju 1992. godine, što je bila stvarnost koju je postalo nemoguće zanemariti kada su tenkovi stigli.

Elmir i Emina proveli su dvije godine u bijegu, a na kraju su dospjeli u Švicarsku. Godine 2001. došli su u Sjedinjene Države u sklopu programa za izbjeglice.

Četiri godine kasnije, Esmir, najmlađi od troje, rođen je u Wisconsinu. Iako je cijeli život proveo u Sjedinjenim Državama, uvijek je osjećao povezanost sa Bosnom.

„[Rat] je bio prilično loš“, rekao je Esmir za Blazing Musket. “Moji roditelji su izgubili dosta članova porodice. To je veoma tragično. To je nešto što nikada neću zaboraviti, očigledno. Srebrenica je nešto što nikada neću zaboraviti. To je dio mene i onoga ko sam ja. To mi je u krvi. To je nešto što je veliki dio mene.”

Esmirovi roditelji su se trudili da svojoj djeci pruže sve što su željeli. Njegov otac i majka redovno su radili u smenama po 12 sati, što ih je ponekad sprečavalo da se viđaju jer je jedan morao da bude sa decom dok je drugi na poslu.

Život u domaćinstvu Bajraktarevića nije uvijek bio lak, ali ova iskustva su pomogla da se Esmir oblikuje u osobu kakva je danas.

“Bilo je teško započeti novi život i sve, tako da nismo imali puno novca dok smo odrastali”, rekao je Esmir. “Očigledno je bilo teško u početku, samo vidjeti ih kako se bore i sve ostalo. Veoma sam zahvalan na svemu što su mi dali, posebno na onome iz čega su došli.

“Iskreno, to me zaista motiviše svaki dan jer sam vidio od čega su nastali. To me je nekako naučilo da nikada ne odstupim od nevolje jer znam da stvari uvijek mogu biti gore i da uvijek budem zahvalan za sve što imam.”

Jedna stvar koja je bila konstanta za porodicu je fudbal.

Esmirov otac je odrastao igrajući svakodnevno dok je njegova majka ponekad učestvovala. Elmir je nastavio da igra u Švicarskoj, a sa 50 godina i danas nalazi teren.

Esmir to najbolje opisuje kada kaže da mu otac "još uvijek balj svaki dan".

Naravno, djeca Bajraktarevića su naslijedila fudbalski gen. Esmirova sestra, Elma, trenutno trenira fudbalski klub Marquette United. Njegov brat Osman imao je kratku igračku karijeru, uključujući i boravak u Green Bay Voyageurs FC.

“To je zaista bilo sve što sam ikada znao otkako sam mogao hodati”, rekao je Esmir. “Fudbal je veliki u mojoj porodici.”

Ali odrastanje u Appletonu, WI značilo je da nije bio lak pristup akademskom fudbalu.

Minnesota United i Chicago Fire bili su najbliži MLS timovi, ali su bili udaljeni tri ili četiri sata. Esmir je u nekoliko navrata doputovao do Čikaga i čak je bio gostujući igrač za akademski tim.

Aranžman nije uspio jer Esmir nije mogao živjeti u Čikagu i bilo je nemoguće voziti se svaki dan nakon škole u povratnoj vožnji od tri sata.

“Kad sam bio mlađi, bio sam prilično frustriran samo zato što bih vidio ovu djecu kako igraju u akademiji, i uvijek sam mislio da treba da budem tamo”, rekao je Esmir. „Tako da me je to zaista motivisalo da idem još teže u poziciji u kojoj sam bio.”

Esmir je igrao u lokalnim rec ligama i pridružio se svakoj igrici koja je mogla. Na kraju je upoznao doživotnog prijatelja, Liama ​​Wascoa, koji mu je pomogao na njegovom fudbalskom putu.

slika

“Na kraju sam igrao protiv jednog od ovih klinaca koji mi je sada najbolji prijatelj,” rekao je Esmir. “Igrao je za dva tima. Takođe je igrao u klupskom timu. Pa je njegov tata rekao: 'Hej, razgovarajući sa mojim tatom – podržaću ga.'

Esmir je rekao da su Liamovi roditelji, Kevin i Mitzy, "u osnovi plaćali za mene tokom cijele moje klupske karijere". To je nešto što on duboko cijeni.

“Nevjerovatno je”, rekao je Esmir. “Iskreno, ni dan-danas ne znam zašto su to uradili. Iskreno, samo je blagoslov imati ih u svom životu. Do danas se čujem s njima svaki dan. [Liam] je i dalje moj najbolji prijatelj. I dalje razgovaram sa cijelom porodicom. Oni su mi skoro kao druga porodica. Zaista sam zahvalan na svemu što su mi dali.”

Kevin je sponzorirao sportiste u prošlosti i želio je učiniti isto za Esmira.

Na Elmirov zahtjev, Kevin je postao Esmirov staratelj, pomažući porodici da razumije i potpiše fudbalska dokumenta. Za ovu ljubaznost Bajraktarevići su uzvratili tradicionalnim bosanskim jelima, ukusnom kafom i bogatim fudbalskim razgovorima. Ova druženja često su završavana partijom fudbalskog tenisa gdje su djeca izazivala odrasle.

Kevin nije dvaput razmišljao o podršci Esmiru. I sam kao igrač – igrao je na Univerzitetu Marquette – vidio je kako pojedinci propadaju i nije želio da se to dogodi Esmiru.

"Dete je tako dobro i izgubio bi se", rekao je Kevin. „I on je tako sjajno dete. Upravo smo ga uključili kao jednog od naših sinova. Nisam mislio da je to ništa drugačije od onoga što ćeš učiniti da obezbijediš svoju djecu. Ako smo hteli da nabavimo cipele za našu decu, onda bismo nabavili cipele za Esmira. Mi Bajraktareviće smatramo svojom porodicom i oni nas smatraju istim. Oni su jednostavno sjajni ljudi.”

Esmir je bio redovan na fudbalskim terenima u oblasti Appletona. Kevin se sjeća da su Esmir i Liam "odbili svoje grudve" protiv starijih igrača tokom prvih dana igranja, ali su ubrzo uspjeli da se izdrže.

Duo se pridružio SC Waveu u Milwaukeeju.

"Sjećam se njihove posljednje utakmice u Appletonu, Esmir i Liam su igrali protiv tima u koji će ići", rekao je Kevin. “Pobijedili su taj tim sa 7-2, a Esmir i Liam su postigli sve golove, a svaki je asistirao.

„Sjećam se da je trener bio zbunjen, pitao: 'Zašto ćeš se pridružiti ovom timu ako smo ih ubili?' Radilo se o više prilika, zar ne?"

Uz pomoć Wascosa i njegovih roditelja, Esmir je tri puta sedmično sa Liamom putovao u Milwaukee u trajanju od 1,5 sata. Bilo je to putovanje koje nikada nije požalio. Esmir je rekao da je to ostavilo "sjajne uspomene" koje "nikada neće zaboraviti".

Kako je odrastao, Esmir je nastavio da privlači pažnju, što je dovelo do razgovora sa akademijama i klubovima. Interesovanje američkog fudbalskog kluba iz američke države "New England" mu je promjenilo život. MLS Klub koji je uložio napor da dovede Esmira se zove "New England Revolution"

Klub, uključujući direktora Akademije Roba Beceru, izložio je plan za Esmira. Šesnaestogodišnjak će postati prvi igrač izvan Nove Engleske koji će živjeti u jednom od rezidencijalnih domova kluba. Godinu dana kasnije, on će biti Revolution Homegrown, otvarajući put minutama prvog tima.

Bila je to intrigantna prilika, ali i zastrašujuća jer bi Esmir svoju porodicu viđao samo jednom ili dva puta godišnje.

“Morao sam se zapitati koliko jako želim ovo da uradim”, rekao je Esmir. „Tata mi je rekao da bi bilo gubljenje mog talenta, mog potencijala, samo da ostanem kod kuće jer sam se bojao da ću propustiti svoju porodicu i sve ostalo.”

„To je bilo nešto što sam naučio kao veoma mlad, da se žrtvujem. Zaista sam zahvalan na tome jer sam naučio toliko toga iz cijelog ovog iskustva. Dakle, otići sa 16 godina u Novu Englesku, bilo je dobro.”

2021. godine, što je bila njegova prva godina u Foxborou, Esmir je igrao za Akademiju kao i za Nova Engleska II. Za drugi tim je upisao 11 nastupa (pet startova) i postigao jedan gol.

2022. godine imao je dvije asistencije u 17 utakmica (14 startova) za Nova Engleska II. 23. maja potpisao ugovor je kao ukupno deveti igrač iz domaće škole Nove Engleske u historiji kluba.

Dva dana kasnije, Esmir je debitirao u prvom timu, odigravši 67 minuta u utakmici US Open Cupa protiv NYCFC-a. Prvi ligaški nastup imao je 17. avgusta, a prvi ligaški start 20. avgusta.

Postoje trenuci kada Esmir razmišlja o životu koji bi imao da je ostao u Wisconsinu. Pohađao bi tradicionalnu školu koja je imala događaje kao što su plesovi i mitinzi.

Iako bi ovi trenuci bili zabavni – i predstavljaju obred prijelaza za većinu tinejdžera – Esmir je siguran u put kojim je krenuo.

“Razmišljam o tome, ali u isto vrijeme ćete uvijek poželjeti da imate jedno ili drugo”, objasnio je Esmir. “I još od malena jedina stvar koju sam ikada želio je da budem profesionalni fudbaler i da budem najbolji što mogu u onome što radim. Iskreno, nije bilo nikakvog razmišljanja o tome. Znao sam koje žrtve se moraju podnijeti i na neki način sam ih prihvatio od malih nogu.”

Ali put profesionalnog fudbalera nije uvek bio lak za talentovanog mladića.

Uprkos tome što je redovno davao doprinose za drugi tim 2023. godine – sakupio je šest golova i jednu asistenciju – njegovo vrijeme sa prvim timom bilo je ograničeno na 13 nastupa u regularnoj sezoni. Ipak, postigao je gol u Liga kupu.

No, kao i uvijek, Esmir se uložio u posao, nastojeći da maksimalno iskoristi svaku priliku koju je dobio.

Esmirov prvi poziv od strane Fudbalskog saveza Sjedinjenih Država došao je 2022. godine kada je pozvan u januarski kamp U-20. Kasnije te godine nastupio je za U-19, pomažući im da osvoje Kup Slovenije.

Nakon što je igrao za olimpijski tim, što je uključivalo i gol protiv Meksika, Esmir je dobio svoj prvi seniorski poziv u januaru 2024. godine.

Tokom kampa, imao je gol i asistenciju u borbi protiv River Plate U-23 i stvorio je nekoliko vrhunskih momenata u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije.

Esmirov 29-minutni nastup zaslužio je pohvale domaćih stručnjaka. Njegov prvi dodir, meg, bio je dokaz njegove vještine.

Esmir je napomenuo da “nije baš previše razmišljao o tome” jer “nekako pušta da sve dođe prirodno”. Na neki način, predstava je bila počast njegovom vremenu s Liamom i drugima u Wisconsinu.

„Nakon svih ovih dugih putovanja i igranja na turnirima [kad su bili mlađi], okupili bi se – njih osam – i sami bi igrali ulični fudbal,” prisjetio se Kevin. “Cilj nije bio da postignemo golove, već da se osramotimo megovima i sličnim stvarima.”

Esmir cijeni njegov međunarodni debi za Sjedinjene Države, rekavši: „Bilo je to sjajno iskustvo. Puno sam naučio iz toga, igrajući na tom nivou.”

Toliko ga je obuzeo trenutak da je zamalo prodao svoj debitantski dres. Slovenački igrač je zatražio razmjenu majica nakon posljednjeg zvižduka, a Esmir je prihvatio. Srećom, uspio ga je vratiti prije nego što je zauvijek izgubljen.

Esmir je objasnio: „Sjećam se da je Jack McGlynn rekao: ‘Gdje ti je dres?’ A ja sam rekao: ‘Razmijenio sam ga s jednim od igrača.’ On je rekao: ‘Brate, idi po to. To je tvoj debitantski dres!’ Pomislio sam: „O, moj Bože, u pravu si. Potpuno sam zaboravio.’

“Vratio sam se njemu i rekao: ‘Izvini, čovječe. Mogu li da dobijem dres nazad?’ A on je rekao: „O, da, potpuno je u redu.“ Tako da sam dobio nazad dres, na sreću.”

Esmir je oporavljeni dres poklonio svom bratu Osmanu, koji ga je nastavio oblačiti. Ostatak noći Osman je bio zamoljen da daje autogram stvari. Možda je to bio pokazatelj koliko je Esmir dobro igrao u igri.

Nadamo se da će Esmir svoju kolekciju dodati još dresova u godinama koje dolaze. Ima pravo na sljedeće dvije Olimpijske igre, uključujući i onu koja se ovog ljeta održava u Parizu.

Ali Esmir ne ide previše ispred sebe. On je još mlad igrač i želi da maksimalno iskoristi svaku priliku koja mu se pruži.

Rođen u Sjedinjenim Državama, Esmir je počastvovan što je igrao za Stars and Stripes.

“Ovdje sam rođen, ovdje sam odrastao”, rekao je Esmir. “Engleski je vjerovatno moj prvi jezik. Ja sam jednostavno u okruženju i svi moji prijatelji oko mene su Amerikanci, tako da je očigledno super odrastati ovdje i zaista sam zahvalna na tome. Očigledno, moja porodica je ovdje izgradila novi život i sve, tako da sam jako ponosan što sam i Amerikanac [kao i Bosanac].“

Esmir nije isključio mogućnost da zaigra za reprezentaciju BiH. Rekao je da je prošle godine imao kontakt sa nekim ljudima iz organizacije, ali još nije imao bosanski pasoš. Pokazalo se da je teško postići to sredinom sezone.

Objasnio je: “Sada mogu reći da sam u procesu dobijanja svog bosanskog pasoša i trebao bih ga uskoro dobiti.”

Esmir je ponosan na svoje bosanskohercegovačko naslijeđe. Nakon utakmice Slovenije, primijećen je kako nosi lanac sa grbom Bosne. Nakit koji su mu roditelji nabavili kada su bili u Bosni je nešto što često nosi.

„[Biti Bosanac] je očigledno veliki dio onoga što jesam“, rekao je Esmir. “Zovem se Esmir Bajraktarević, tako da jesam. Kad me ljudi pitaju odakle sam, ja kažem, očigledno da sam Bosanac. Dakle, to je nešto što je veliki dio mene. Odrastao sam u bosanskom domaćinstvu. Svaki dan govorim bosanskim roditeljima. To je veliki dio onoga što sam ja. To je moja krv, to su moji korijeni. Tako da sam veoma ponosan što sam odatle.”

Kao mlad igrač s dubokom ljubavlju prema obje zemlje, Esmir nije spreman da se posveti nijednoj reprezentaciji. Zapravo, on uzima stvari iz dana u dan i koncentriše se na sadašnjost.

„Od sada, samo držim sve svoje mogućnosti otvorenim“, rekao je Esmir. „Očigledno, još sam jako mlad, i iskreno, moj glavni fokus trenutno je samo predsezona [sa New England Revolution].“

New England Revolution ima novog glavnog trenera Caleba Portera i Esmir se nada da će ostaviti pozitivan utisak na čovjeka koji je osvojio dva MLS kupa.

"Iskreno, sve mi se to jako sviđa", rekao je Esmir o igranju za Porter. “Mislim da se cijeloj grupi sviđa. Ima nekoliko novih igrača, novi kadar, novi treneri i čini se da imamo pravi plan šta želimo da radimo. U svakoj sesiji postoji svrha. Idemo u pravcu i, iskreno, veoma sam uzbuđen zbog ove godine.”

Prošlog ljeta Esmir je trenirao sa AZ Alkmaarom iz Eredivisie. U 90-minutnom nastupu za ekipu AZ do 18 godina, postigao je dva gola u pobjedi od 5-1 nad AFC Amsterdamom.

Ovakvi trenuci, poput nastupa Slovenije, kao i gola postignutog u Liga kupu, uzbudili su medijske ličnosti zbog Esmirovog potencijala.

A i Esmir sanja o onome što bi moglo doći, iako se drži dvije noge na zemlji dok gleda da maksimalno iskoristi ono što je pred njim.

"Očigledno želim da igram na najvišem nivou koji mogu", rekao je Esmir. „San iz mladosti je da igram na najvišem nivou koji mogu. Ali trenutno sam samo fokusiran na Novu Englesku, fokusiran na ovu sezonu, postizanje golova, asistencija i pomaganje timu koliko god mogu kako bismo osvojili tr
ofej.”
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 10 sep 2024, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 10 sep 2024, 15:29

Madal je napisao/la:
fanatik19 je napisao/la:
Esmirov otac izjavio da ima nekih upita vec za njega, najvise iz Holandije. Mislim da je holandska liga idealna za njega i to po mogucnosti neka ekipa kao Twente ili AZ Alkmaar, da ga ne pojede pritisak kao Tahirovica u Ajaxu. Tu se igra fudbal kakav apsolutno odgovara njegovim karakteristikama.
100% 👍🏻

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 10 sep 2024, 16:24

Povedi nas Esmire. Ovaj mali je novi Džeko, odnosno naš budući najbolji igrać koji će nositi ovu repku kao što je to radio Džeko do sada i bio alfa i omega ove repke. Sretno u budućoj karijeri i ako Bog da da napraviš najbolju karijeru od svih naših igrača.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 sep 2024, 16:41

Sindikat12 je napisao/la:
10 sep 2024, 15:29
Madal je napisao/la:
fanatik19 je napisao/la:
100% 👍🏻
nedostatak kvalitete se nadoknadjuje fizickom spremom, trcanjem i voljom. talent 10% a rad i trening 90%

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 sep 2024, 17:33

Jašta je talenat deset posto, a ostalo sprema.

Nije ovo atletika, a nije čak ni u atletici sprema toliko dominantna nad genetikom.

Tahirović se ne može spremiti da trenira 24 sata dnevno da bude drastično brži nego što jeste, to je nešto s čime se rodiš.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2024, 20:07

Ovaj lik sa onim videom u Dresu Dzeke odmalehna kako trenira i kako je nastupio u utakmici odma uzeo loptu poceo kreirat sanse i Ismail Barlov toliko mi imaju slicnosti u karakteru odnosu prema drzavi nevjerovatno

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 10 sep 2024, 22:19

Previse se istaknuo protiv Holandije a Sergej ga samo zelio kaparisati.

Ne zeli igrace koji se isticu individualno, on to smiruje gusenjem igraca psihicki.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 10 sep 2024, 22:23

mali u jednoj minuti napravi vise nego citava ekipa u 75 hahaha

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 10 sep 2024, 22:25

mahic je napisao/la:
10 sep 2024, 22:23
mali u jednoj minuti napravi vise nego citava ekipa u 75 hahaha
:thumbup:

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 10 sep 2024, 22:26

mali je legenda
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 sep 2024, 22:44

Klasa, napravio vise za ono vremena, nego svi na terenu zajedno. Definitivno treba u oktobru startati. Mozda smo mogli sta vise izvuci da su igrali on, Huseinbasic i Gigovic od starta.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 10 sep 2024, 22:47

DanijelTZ je napisao/la:
10 sep 2024, 22:26
mali je legenda
Gigovic je opet bio uzasan, konkretno situacija kad je Esmir sam bio on centrira i kontru nam slozi

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 10 sep 2024, 22:57

DamirT je napisao/la:
10 sep 2024, 22:44
Klasa, napravio vise za ono vremena, nego svi na terenu zajedno. Definitivno treba u oktobru startati. Mozda smo mogli sta vise izvuci da su igrali on, Huseinbasic i Gigovic od starta.
Bukvalno. Podsjeti me na Hamulica onda sa onom akcijom ne znam sad protiv koga. Isto i on napravio vise tada nego svi oni na terenu sto su igrali.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2024, 23:01

fanatik19 je napisao/la:
10 sep 2024, 22:47
DanijelTZ je napisao/la:
10 sep 2024, 22:26
mali je legenda
Gigovic je opet bio uzasan, konkretno situacija kad je Esmir sam bio on centrira i kontru nam slozi
Ljubomora rodjak vidio si posle Dedic pokriven i centrira izblokiran a Bajraktarevic ceka loptu pa tamo Gazibegovic nabija pod oblake momak vamo ceka jedino mu je Dzeko spustao lopte glavom

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 10 sep 2024, 23:08

Toliko smo losa ekipa tehnicki zadnjih godina da ovaj momak izgleda kao vanzemaljac nakon 2 dodira sa loptom. Brutalno odskace od drugih kada je tehnika u pitanju.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 sep 2024, 23:10

Momku se lijepi lopta za nogu, ali bukvalno. Tehnikom je 3 levela iznad svih.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 10 sep 2024, 23:13

DamirT je napisao/la:
10 sep 2024, 23:10
Momku se lijepi lopta za nogu, ali bukvalno. Tehnikom je 3 levela iznad svih.
+1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.