La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Hypnose
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la Hypnose » 20 okt 2012, 12:50

anton 1983 je napisao/la:Ako je poanta svega koja liga može reči da ima boljeg favorita da igra finale LP i EL ili da osvoji LP ili EL, onda je BUNDESLIGA bolja jer ima Bayern. I sad vi meni recite da je to dokaz da je jedna liga bolja od druge? :roll:
Jest, al' taj '' favorit'' naleti li na Juventus ispast ce kao iz voza, uostalom ''bile su'' i Svabe favoriti protiv Italije pa umalo ne dozivise ponizenje, samo da su ovi bili malo prisebniji....

Inter i Napoli su miljama ispred svih njemackih timova u EL pa ako budu ozbiljno igrali nema sumnje da ce jedna od te dvije ekipe isto takmicenje i osvojiti.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 20 okt 2012, 18:16

GaziHusrevbeg je napisao/la:Eh da i ja nešto napišem. :mrgreen:

Jasno mi je da se Njemci diče sami sebi i da im je merak jer je Bundes liga prestigla konačno Serie A. Zašto je došlo do toga? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan, njemački klubovi uopšte u Europi nisu postigli neke mega, giga, tera peta rezultate, već su italijani postigli peta, tera, giga, mega rezultate. Slikovito rečeno, ali kad pogledate stvari to fakat tako izgleda.

Njemci i dalje imaju jedan konkurentan tim u CL, Bayern, doduše nekad od 2001. ili 2002. kad ih je Premiership prestigao pa do iznenađujućeg finala 2010. i to nisu imali. Dalje, prvak koji dominantno osvoji prvenstvo završi posljednjeplasirani, dok npr. ako se ne varam trećeplasirana ekipa u dvomeču primi 9 komada. Manje-više, stvari se nisu promjenile, Bayern je i dalje jedina uzdanica, dok pojedine ekipe svako 10 godina naprave neki izlet, Bayer je prije desetak godina igrao finale, a Schalke evo nedavno polufinale. Vrlo jednostavno, jedna ekipa je dobra, a ostale su tu da upotpune brojku.

Nisam analizirao i gledao statistiku, ovo površno pišem, vi ste statističari, ali koliko me sjećanje služi Bundes liga od prve sezone CL pa do danas nije imala više od jedne ekipe koja je bila favorit, a i to rezultati pokazuju, štaviše mislim da su samo jednom ili dva puta istovremeno imali dva kluba u 1/4 finalu.

Ni u EL, usudit ću se pa reći, rezultati nisu mnogo bolji, njemački klubovi dosta ozbiljno shvataju to takmičenje, ali s obziramo da je isto trenutno na nivou jednog Kupa kupova ili intertoto kupa 1/4 finale takvog jednog prosječnog takmičenja se ne može smatrati uspjehom. Ukoliko uporedimo konkurenciju sa pristupom i kvalitetom njemačkih klubova ni u EL se ne postižu zapaženi rezultati. Bilo je ono jedno finale Werdera, prije 3 ili 4 godine, svaka čast na tome, sve ostalo 0 bodova.

Sve je ovo siromašno za klubove koji igraju atomski fudbal.

S druge strane italijanski klubovi iz sezone u sezonu su bilježili padove, puno je razloga zbog čega je došlo do toga. Globalna finansijska kriza se odrazila i na njihove klubove, poznato je da su vodeći klubovi u privatnom vlasništvu, a i u samom fudbalskom savezu vlada rasulo i na čelnim pozicijama se nalaze nekompetentni ljudi. Ali opet i u takvoj situaciji se osvojila jedna CL, ne trebam sad spominjati koliko je Serie A bila dominantna u svom prajm tajmu. Za EL se nema šta pričati, zna se kakvo mišljenje Italijani imaju o tom takmičenju.

Zaključak:

Glavni razlog zašto je trenutno po koeficijentima Bundes liga ispred Serie A nije jačanje njemačkih klubova, već slabljenje italijanskih.

Eto toliko. :mrgreen:
1. boldani dio: U svakom slučaju su trenutno puno konkurentniji od Talijana.

2. boldani dio: Po kladionicama primjerice Bundesliga ima 2 momčadi među 7 najvećih favorita za titulu, dok je Milan tek na 12. ili 13. mjestu. Pritom je zanimljivo da su Juve i BVB po koeficijentu gotovo izjednačeni.

3. boldani dio: Njemački klubovi u EL isto dosta kombiniraju sa sastavima. Sjećam se da je Domagoj Vida u Bayeru igrao stalno u EL, dok je u BL kroz cilu sezonu skupio 1 nastup. Razlika je u tome što Bundesligaši imaju kvalitetnije momčadi od Talijana, pa to lakše kompenziraju. Što se tiče tvoga omalovažavanja samog natjecanja, pa ne bih rekao da su ga patuljci osvajala, već respektabilni klubovi tipa Porto ili Atletico. I još me jedna stvar zanima glede EL - zar bi se netko trebao ispričavati nekome ako ozbiljno shvaća neko natjecanje? Valjda je to sportski ako se već natječeš u njemu.

4. boldani dio: Dakle, BL je trenutno jača od Serie A. Razlozi me ne zanimaju. Uopće mi nije žao Talijana što im je došlo na naplatu godine i godine muljanja.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 20 okt 2012, 18:20

Hypnose je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Ako je poanta svega koja liga može reči da ima boljeg favorita da igra finale LP i EL ili da osvoji LP ili EL, onda je BUNDESLIGA bolja jer ima Bayern. I sad vi meni recite da je to dokaz da je jedna liga bolja od druge? :roll:
Jest, al' taj '' favorit'' naleti li na Juventus ispast ce kao iz voza, uostalom ''bile su'' i Svabe favoriti protiv Italije pa umalo ne dozivise ponizenje, samo da su ovi bili malo prisebniji....

Inter i Napoli su miljama ispred svih njemackih timova u EL pa ako budu ozbiljno igrali nema sumnje da ce jedna od te dvije ekipe isto takmicenje i osvojiti.....
1. Ovo zaslužuje jednu lolčinu. Zaboravilo se ono šamaranje u Torinu u kasnu jesen 2009. Uzdamo se u ždrijeb kako bi se ponovilo gradivo.

2. Naravno, Talijani osvajaju sve gdje im se igra ozbiljno. Samo što im se već dugo u Eurokupovima ne igra ozbiljno. Još jedna lolčina.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 20 okt 2012, 18:25

Još nešto za ovoga Gazi Husvrenbenga: Bundesliga je prva zemlja koja je u Champions League imala 3 kluba u četvrtfinalu u istoj sezoni. Bješe to godine Gospodnje 1998. kada su u među zadnjih 8 u CL bili Bayer, Bayern i Dortmund.

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 20 okt 2012, 18:45

Hypnose je napisao/la:

:roll:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2012, 11:49

Hypnose je napisao/la: Jest, al' taj '' favorit'' naleti li na Juventus ispast ce kao iz voza, uostalom ''bile su'' i Svabe favoriti protiv Italije pa umalo ne dozivise ponizenje, samo da su ovi bili malo prisebniji....
Poanta je ovdje samo u favoritima, zato jer je to naša rasprava. Onaj ko ima boljeg favorita bez obzira na eventualni konačni ishod, je u ovoj raspravi pobjednik.

PS i di si baš JUVE naš da će nas dobiti, nekima je sječanje jako kratko! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 21 okt 2012, 12:19

KSIVLE je napisao/la: 1. boldani dio: U svakom slučaju su trenutno puno konkurentniji od Talijana.

2. boldani dio: Po kladionicama primjerice Bundesliga ima 2 momčadi među 7 najvećih favorita za titulu, dok je Milan tek na 12. ili 13. mjestu. Pritom je zanimljivo da su Juve i BVB po koeficijentu gotovo izjednačeni.

3. boldani dio: Njemački klubovi u EL isto dosta kombiniraju sa sastavima. Sjećam se da je Domagoj Vida u Bayeru igrao stalno u EL, dok je u BL kroz cilu sezonu skupio 1 nastup. Razlika je u tome što Bundesligaši imaju kvalitetnije momčadi od Talijana, pa to lakše kompenziraju. Što se tiče tvoga omalovažavanja samog natjecanja, pa ne bih rekao da su ga patuljci osvajala, već respektabilni klubovi tipa Porto ili Atletico. I još me jedna stvar zanima glede EL - zar bi se netko trebao ispričavati nekome ako ozbiljno shvaća neko natjecanje? Valjda je to sportski ako se već natječeš u njemu.

4. boldani dio: Dakle, BL je trenutno jača od Serie A. Razlozi me ne zanimaju. Uopće mi nije žao Talijana što im je došlo na naplatu godine i godine muljanja.
1. Sasvim logično s obzirom da imaju predstavnika više.

2. Kladionica je ustvari statistika, a statistika je totalno nebitan faktor.

3. Klubovi koji bi prije desetak godina igrali u Intertoro kupu ili Kupu kupova danas igraju u EL, prosta činjenica, nije to nikakvo omalovažavanje takmičenja.

4. Ako te ne zanimaju razlogi šta i kako onda i ne znam šta radiš na forumu.

Sve u svemu, promašio si poentu mog posta. Njemački klubovi trenutno nisu ništa jači u odnosu na 4 ili 5 godina unazad. To i rezultati pokazuju. Ali pošto to tebe ne zanima, nema svrhe da diskutujemo.
KSIVLE je napisao/la:Još nešto za ovoga Gazi Husvrenbenga: Bundesliga je prva zemlja koja je u Champions League imala 3 kluba u četvrtfinalu u istoj sezoni. Bješe to godine Gospodnje 1998. kada su u među zadnjih 8 u CL bili Bayer, Bayern i Dortmund.
U tome je razlika, Njemci su imali 3 kluba u 1/4 finalu, Italijani 3 kluba u 1/2 finalu. Njemci osvoje dva puta CL, Italijani osvoje 5 puta CL.

Samo mjenjanje mog nicka i pokušaj provaljivanje je odraz tvoje (ne)kulture i (ne)poštovanja prema sagovorniku, ovo je moj prvi i posljednji odgovor na ovom forumu koji je tebi upučen.

Budi pozdravljen.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2012, 14:39

Opet neka povijest koja je u ovom trenutku nebitna! Da bar SERIA A ima jedan klub za 1/2 finale Lp-a, ne bi biš rekao! :twisted:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 okt 2012, 14:54

KSIVLE je napisao/la:
Hypnose je napisao/la:

1. Ovo zaslužuje jednu lolčinu. Zaboravilo se ono šamaranje u Torinu u kasnu jesen 2009. Uzdamo se u ždrijeb kako bi se ponovilo gradivo.2. Naravno, Talijani osvajaju sve gdje im se igra ozbiljno. Samo što im se već dugo u Eurokupovima ne igra ozbiljno. Još jedna lolčina.

Zaboravilo se dekanje 2005 i 2006 u Ligi prvaka.. tada jaki Juve i Bayo
2009 onaj Juve na klimavim nogama bilo je samo pitanje kad će ga neko maznuti.. tada ekipica ni sebi ni svome.

Uzdam se u žrijeb da Bavarci dobiju Le cobasic koju zaslužuju... ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2012, 15:01

ramiral je napisao/la:

2009 onaj Juve na klimavim nogama bilo je samo pitanje kad će ga neko maznuti.. tada ekipica ni sebi ni svome.

Ali ramiralu moj, pa nisi ti valjda još jedan glupi talijančić? :(

Pa pobjede Juvea prije 6 godina nemaju nikakv impact i nebitne su. Bitno je samo ono što se zadnje dogodilo i što je bilo nedavno. npr. Pobjeda italije 2006 nema veze sa sadašnjim stanjem, dok pobjeda 2012 ima. Ako nisi shvatio, stavit ću te u podebljani koš ;)

I još mi je jedna stvar kurvinska od strane "forumskih talijana". U okršajima sa talijanskim klubovima Bayern je u večini slučajeva bio u podređenom položaju, znači financijski slabiji, kadrovski slabiji, favoritski slabiji, opčenito slabiji. I sada se od strane talijana glorificira svaka pobjeda u takvom slučaju, ali kad Bayern razbije Juve usred Torina na proste faktore, znači ne na knap i slučajno i krumpirski, onda će se tražiti izlike o slabim talijanima, nekvalitetnoj ekip itd. Pa što sada jedno 5 godina zaredom Bayern neodigra protiv Milana, pa nek Milan onda pobjeđuje, kad su takve face! :roll:

I još dođe ovaj Juventusovac i priča o klubu svome kako je bio na klimavim nogama, a par dana prije doma stepli Intera! I nije to niti bitno, nego jel se ti sječaš u kakvom je Bayern stanju tada u tom trenutku bio i sa kojim igračima smo vam iščupali srce usred Torina?

Fuj gade mi se toliki nerealisti! :evil:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 okt 2012, 15:10

anton 1983 je napisao/la:
ramiral je napisao/la:

Ali ramiralu moj, pa nisi ti valjda još jedan glupi talijančić? :(

Pa pobjede Juvea prije 6 godina nemaju nikakv impact i nebitne su. Bitno je samo ono što se zadnje dogodilo i što je bilo nedavno. npr. Pobjeda italije 2006 nema veze sa sadašnjim stanjem, dok pobjeda 2012 ima. Ako nisi shvatio, stavit ću te u podebljani koš ;)

I još mi je jedna stvar kurvinska od strane "forumskih talijana". U okršajima sa talijanskim klubovima Bayern je u večini slučajeva bio u podređenom položaju, znači financijski slabiji, kadrovski slabiji, favoritski slabiji, opčenito slabiji. I sada se od strane talijana glorificira svaka pobjeda u takvom slučaju, ali kad Bayern razbije Juve usred Torina na proste faktore, znači ne na knap i slučajno i krumpirski, onda će se tražiti izlike o slabim talijanima, nekvalitetnoj ekip itd. Pa što sada jedno 5 godina zaredom Bayern neodigra protiv Milana, pa nek Milan onda pobjeđuje, kad su takve face! :roll:

I još dođe ovaj Juventusovac i priča o klubu svome kako je bio na klimavim nogama, a par dana prije doma stepli Intera! I nije to niti bitno, nego jel se ti sječaš u kakvom je Bayern stanju tada u tom trenutku bio i sa kojim igračima smo vam iščupali srce usred Torina?

Fuj gade mi se toliki nerealisti! :evil:
Nemoj da vrijeđaš purgerčiću... nisam se tebi obratio, a i sve da jesam pokušaj napisati nešto gdje neće biti vrijeđanja, naravno ako ti to tvoja siva masa dozvoli.

2009 i 2005/2006 se ne mogu porediti što se tiče Juventusova stanja, to naravno ne umanjuje pobjedu Bayerna jer pobijediti italijanskog giganta u sred Torina nije uspjelo mnogim ekipama, potreban je splet okolnosti + kvalitet protivnika da se takvo nešto desi. Nekima je to uspijevalo, a mnogima Boga mi ne. Bayern nikada nije bio lagan takmac nikome ali ovdje ti hoćeš glorificirati to kao da su igrači Radnika iz Hadžića obukli dresove Bayerna i došli na noge ''moćnom'' Juventusu u kome se nije znalo ko pije i ko plaća i dobili ga...

Budi prvi realan pa trraži onda realnost od drugih... i da ti isti igrači iz Hadžića imaju na klupi minornog stručnjaka u liku Van Gaala... minornog koji se naosvajao titula i titula...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2012, 15:15

ramiral je napisao/la: Nemoj da vrijeđaš purgerčiću... nisam se tebi obratio, a i sve da jesam pokušaj napisati nešto gdje neće biti vrijeđanja, naravno ako ti to tvoja siva masa dozvoli.
Sve bliže si toj grupi u mojim očima. Nauči se čitat, tj. shvati pročitano jer te NISAM UVRIJEDIO ;) Kad 3 puta pročitaš bit će ti jasTnije...
ramiral je napisao/la: 2009 i 2005/2006 se ne mogu porediti što se tiče Juventusova stanja, to naravno ne umanjuje pobjedu Bayerna jer pobijediti italijanskog giganta u sred Torina nije uspjelo mnogim ekipama, potreban je splet okolnosti + kvalitet protivnika da se takvo nešto desi. Nekima je to uspijevalo, a mnogima Boga mi ne. Bayern nikada nije bio čagan takmac nikome ali ovdje ti hoćeš glorificirati to kao da su igrači Radnika iz Hadžića obukli dresove Bayerna i došli na noge ''moćnom'' Juventusu u kome se nije znalo ko pije i ko plaća i dobili ga...
Nope, nego sam ti samo dao repliku na jedno užasTni glupo razmišljanje i pojasnioti zašto je to glupo razmišljanje. Pa ne može se nit Bayern iz 2005 i 2009 usporediti, pa ne znam otkud tebi pravo da ti to napraviš. I drži se svježine i realnog sadašnjeg stanja a ne prošlosti.

ramiral je napisao/la:Budi prvi realan pa trraži onda realnost od drugih... i da ti isti igrači iz Hadžića imaju na klupi minornog stručnjaka u liku Van Gaala... minornog koji se naosvajao titula i titula...
ništa , odlepršo ti u onu grupu radi ovako nekvalitetnog odgovora i NEZNAJA, što je meni najbitnije. 8-) E sad se tek smatraj uvrijeđenim! ;)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 okt 2012, 15:35

GaziHusrevbeg je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la: 1. boldani dio: U svakom slučaju su trenutno puno konkurentniji od Talijana.

1. Sasvim logično s obzirom da imaju predstavnika više.

2. Kladionica je ustvari statistika, a statistika je totalno nebitan faktor.

3. Klubovi koji bi prije desetak godina igrali u Intertoro kupu ili Kupu kupova danas igraju u EL, prosta činjenica, nije to nikakvo omalovažavanje takmičenja.

4. Ako te ne zanimaju razlogi šta i kako onda i ne znam šta radiš na forumu.

Sve u svemu, promašio si poentu mog posta. Njemački klubovi trenutno nisu ništa jači u odnosu na 4 ili 5 godina unazad. To i rezultati pokazuju. Ali pošto to tebe ne zanima, nema svrhe da diskutujemo.
KSIVLE je napisao/la:Još nešto za ovoga Gazi Husvrenbenga: Bundesliga je prva zemlja koja je u Champions League imala 3 kluba u četvrtfinalu u istoj sezoni. Bješe to godine Gospodnje 1998. kada su u među zadnjih 8 u CL bili Bayer, Bayern i Dortmund.
U tome je razlika, Njemci su imali 3 kluba u 1/4 finalu, Italijani 3 kluba u 1/2 finalu. Njemci osvoje dva puta CL, Italijani osvoje 5 puta CL.

Samo mjenjanje mog nicka i pokušaj provaljivanje je odraz tvoje (ne)kulture i (ne)poštovanja prema sagovorniku, ovo je moj prvi i posljednji odgovor na ovom forumu koji je tebi upučen.

Budi pozdravljen.
1. A predstavnika više imaju zato jer je BL trenutno kvalitetnija liga. slika Samo trenutna kvaliteta lige i klubova je razlog zašto npr. engleska PL ima 4 kluba u CL, a naša PL 1. Isto vrijedi i za relaciju BL-SA.

2. Kladionice su itekako objektivne u takvim stvarima, jer im o tome ovisi velika lova. BTW to samo sam replicirao na tvoju tezu da BL nikad nije imala više od jednog favorita za CL. A vidim da se zaboravilo i da su u drugoj polovici devedesetih Bayern i Dortmund bili među 5-6 najjačih svjetskih klubova.

3. slika Em trollaš, em se blamiraš. Atletico, Athletic, Valencia, Sevilla, Liverpool, Newcastle, Tottenham, Man City, Man Utd, Everton, Bayern, Dortmund, HSV, Bayer, Stuttgart, Schalke, Milan, Inter, Juve, Lazio, Napoli, Roma, PSG, Marseille, Lyon, Bordeaux, Ajax, PSV, Feyenoord, Porto, Benfica, Sporting, Fener, Galata, Zenit, Spartak M, CSKA M, Celtic, Olympiacos, Basel, Anderlecht... Dakle od najvećih klubova u Europi u ovom natjecanju u zadnjih 5-6 sezona nisu igrali samo Barca, Real, Celsea i Arsenal. Prestani sa autošamaranjem.

4. Činjenice kažu da je BuLi trenutno bolja liga. Koji su razlozi toga, nije da me nešto zanima.

5. Opet se blamiraš. Ili samo jako loše trollaš. Njemački klubovi su **** jači nego prije 5-10 godina. Crno razdoblje njemačkog klupskog nogometa je bilo od sezone 2002./03. do negdje 2008. godine. U tom razdoblju najveći uspjeh njemačkih klubova u Europi je bilo Werderovo polufinale UEFA Cupa. U zadnjih pak 5 godina, Bundesligaši imaju 2 finala CL, 1 finale EL, 1 polufinale CL i 3-4 polufinala EL. Valjda možeš uočiti razliku. Da ne spominjem da su u tom periodu Bundesligaši (osim Bayerna i donekle HSV-a i Werdera) mogli samo sanjati dovođenje igrača kao što su Raul, Huntelaar, Affelay ili van der Vaart. Danas Wolfsburg, Bayer, Dortmund, Gladbach, Schalke i Hoffenheim imaju tu moć. Dakako, Bayern je u tom pogledu konstanta.

6. Nitko ni ne spori da su Talijani kroz povijest jači, kao ni to da su bili jači do prije 5-6 godina. Ali zadnjih sezona situacija je drastično drugačija.

7. Ajme oprosti što sam ti u nicku falio jedno slovo. Nisam znao da je to big deal.

8. Iskreno, ni ja nemam neke želje za raspravu s tobom. Trollaš, i to **** loše trollaš. Bez uvrede.

Pozdrav.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 okt 2012, 15:36

S tobom je stvarno nemoguće raspravljati zbog navike da dijeliš epitete ljudima koji nemaju isto mišljenje kao ti.

Zbog takvih dijeljenja epiteta ovdje u mom kraju u BiH posla ima čakija odmah i bez razmišljanja. ;)

Kakva je razlika... imaš Bayerna prvaka 2004/2005 i 2005/2006, s druge strane Juve u istom raspoloženju, dvostruki šampion i sudar za dvije godine ta dva giganta

Rezime : tri pobjede Juventusa i jedna Bayerna 3:1

2009 imaš šampionsku ekipu Bayerna na svim linijama protiv prćije od ekipe kakva je tad bio Juve...

I ti mene nazivaš glupim...

E moj antone...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 okt 2012, 15:43

ramiral je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:
Hypnose je napisao/la: Jest, al' taj '' favorit'' naleti li na Juventus ispast ce kao iz voza, uostalom ''bile su'' i Svabe favoriti protiv Italije pa umalo ne dozivise ponizenje, samo da su ovi bili malo prisebniji....

1. Ovo zaslužuje jednu lolčinu. Zaboravilo se ono šamaranje u Torinu u kasnu jesen 2009. Uzdamo se u ždrijeb kako bi se ponovilo gradivo.2. Naravno, Talijani osvajaju sve gdje im se igra ozbiljno. Samo što im se već dugo u Eurokupovima ne igra ozbiljno. Još jedna lolčina.

Đizs Krajst. slika Daj nađite još i neku pobjedu Juvea iz šezdesetih kao dokaz činjenice da će Juve izbaciti Bayerna. Jeboteled lik je prosuo priču kako će Juventus razbacat Bayerna bez po muke ako se sretnu kao da je Bayern Nordsjelland. Ja sam ga na to samo podsjetio kako je to izgledalo zadnji put. Ne kažem ja da Juve ne može izbaciti Bayerna, ali kad lik lupi takvu glupost čovjek ne zna kako da mu replicira nego istom mjerom.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2012, 15:43

ramiral je napisao/la:S tobom je stvarno nemoguće raspravljati zbog navike da dijeliš epitete ljudima koji nemaju isto mišljenje kao ti.

Zbog takvih dijeljenja epiteta ovdje u mom kraju u BiH posla ima čakija odmah i bez razmišljanja. ;)

Kakva je razlika... imaš Bayerna prvaka 2004/2005 i 2005/2006, s druge strane Juve u istom raspoloženju, dvostruki šampion i sudar za dvije godine ta dva giganta

Rezime : tri pobjede Juventusa i jedna Bayerna 3:1

2009 imaš šampionsku ekipu Bayerna na svim linijama protiv prćije od ekipe kakva je tad bio Juve...

I ti mene nazivaš glupim...

E moj antone...
E sad to potvrđujem, majke mi! Tolikoi loš, pa daj nemoj me **** da jesi! :evil:

Kod mene se sa čakijama ne radi ništa, ja te samo uvjerim da si to što sam ti rekao.

Pa kako PoBogu još nisam naletio na talijana koji zna kako RASPRAVLJAT o nogometu i držat se samo onih argumenata koji smije koristiti? :cry:

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 21 okt 2012, 15:46

Tigre zašto obraćaš pažnju na @antona?

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 okt 2012, 15:54

Neće lik drugačije... u klin ili u ploču ali samo da je kontra...

moj @Vidal... eto to ti je kad neko sluša samo sebe kao npr naš uvaženi anton

Ne @antone kod nas se stvari lijepo rasprave bez vrijeđanja, kulturno kako samo u BiH to može, a kad neko vrijeđa može dobiti smao šta zaslužuje...

Eto ti argumenta, znam da ti ne paše, ali to je tako, 2005 i 2006 tekme ne lažu, kao niti kadar obe ekipe tada koji je bio u rosteru.
Kao ni 2009 uostalom.

Ovo će biti naša posljednja konverzacija... Selam i mir.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2012, 16:29

Jednostavno sam prejak! :lol:

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 21 okt 2012, 16:49

Kao i uvijek.

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.