Lezim pored Predsjednistva BiH sa suncobranom iznad sebe i u prisustvu rodice (koja je najsexipilnija od svih koje imam rodica

Evo sad mi na um pao san i zgadile mi se banane

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jest meni jednomguber je napisao/la:jel se vama kad desilo kad sam imo 8 god lego sam da spavam negdje posle podne i u tolikom bunilu kad sam se probudio mislio sam da je jutro i da kasnim u skolu pa sam uzeo torbu da krenem u skolu kad me mati zaustavi gdje ces sine tek je sedam sati ali predvece ono bi pred mrak meni se ucinilo jutro
a probat ću još malo da pokušam da kontrolišem te snove, pa onda možda i na vantjelesnotruts je napisao/la:Ma kod mene svake sedmice par lucidnih snova, jednostavno sam počeo razlučivati snove od stvarnosti tako da uvijek skontam da sanjam, i baš je cool![]()
Nego, probaj nekad "Out of body experience", neće ti naškodit
Ma lucidni snovi su super, samo meni se često desi da čim skontam da sanjam , svojevoljno se probudim jer uglavnom sanjam nešto neprijatnotruts je napisao/la:Ma kod mene svake sedmice par lucidnih snova, jednostavno sam počeo razlučivati snove od stvarnosti tako da uvijek skontam da sanjam, i baš je cool![]()
Sveti je napisao/la:a probat ću još malo da pokušam da kontrolišem te snove, pa onda možda i na vantjelesnotruts je napisao/la:Ma kod mene svake sedmice par lucidnih snova, jednostavno sam počeo razlučivati snove od stvarnosti tako da uvijek skontam da sanjam, i baš je cool![]()
![]()
a kako ti tačno uspiješ da razlučiš taj san, imaš li neki poseban sistem ili ?
Problem je što ja uglavnom kad sanjam nemam potpunu svjesnost niti kontrolu nad onim što radim u snu tako da ne mogu razmišljati normalno kao kad sam budan. Često se desi da sanjam nešto neprijatno ili napeto (fol me ganjaju životinjetruts je napisao/la:Sveti je napisao/la:a probat ću još malo da pokušam da kontrolišem te snove, pa onda možda i na vantjelesnotruts je napisao/la:Ma kod mene svake sedmice par lucidnih snova, jednostavno sam počeo razlučivati snove od stvarnosti tako da uvijek skontam da sanjam, i baš je cool![]()
![]()
a kako ti tačno uspiješ da razlučiš taj san, imaš li neki poseban sistem ili ?
Prije sam često razmišljao o tome: da li ja trenutno sanjam? tako i skontam u snu da sanjam, a to mi više i ne treba, nekako mogu prepoznati da sanjam iako ni sam ne kontam kako. Ma probaj vantjelesno, iskustvo nenadmašivo
Iskreno, to je veoma strašno, pogotovo za ljude slabog srca i koji baš ne podnose dobro "paranormalno", uz sve vibracije i halucinacije prije "izlaska" moguće je da ostanu traume do kraja života. A poslije "izlaska" veoma čudna tišina kod mene izaziva dosta čudan osjećaj, kao da sam potpuno sam na svijetuviKK je napisao/la:A to Out of body experience je poprilično žestoka stvar , mislim ono , ne bih to preporučivao ljudima osim ako nisu baš ekstremi pa da oće sebe prisilit na to , jer ono što sam čitao o tome je da su mnoga iskustva o tome veoma zastrašujuća i neki ljudi imaju i posljedica od toga..
expecto patronum!!!bavarian_bk je napisao/la:Gdje su mi ovi sto se razumiju u lucidne snove i out of body experience![]()
Čitao sam par stranica prije kao neka uputstva kako sanjati lucidne snove . Sinoć mi se slučajno većina tih uputstava sama ostvarila . Zaspao sam ranije , ustao oko 4 ujutro bio na kompu jedno sat vremena i legnem opet . Okreni se , prevrni se i nekako se namjestim najugodnije na leđima . I zaspem na leđima . I sanjam nakon nekog vremena trčim kraj kuće svoje i skočim i letim , i skontam da je to nemoguće , tj. skontam da sanjam . U tom trenutku počinje me obuzimati neki čudan osjećaj , kao da mi duh izlazi iz tijela ( ko je gledo Harry Pottera , kad ga oni dementori u vozu pokušavaju "poljubiti " ) i čujem neke čudne zvukove . I kao pokušavam se oduprijeti tome , i trgnem se odjednom , proderem se NE !!! I probudim se .
Je l' to to ili je to ipak neka druga stvar ?
nista trebao si kakvu zabranjenu kletvu tipa avada kedavrabavarian_bk je napisao/la:Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum
radio si nešto što nisi uvježbao, zato je tako i završilobavarian_bk je napisao/la:Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum
A znaci to je bio neki oblik OoBEa ?Sveti je napisao/la:radio si nešto što nisi uvježbao, zato je tako i završilobavarian_bk je napisao/la:Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum
ne znam šta ti je tobavarian_bk je napisao/la:A znaci to je bio neki oblik OoBEa ?Sveti je napisao/la:radio si nešto što nisi uvježbao, zato je tako i završilobavarian_bk je napisao/la:Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 2 gosta.