BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BIHfan
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la BIHfan » 08 jul 2010, 22:51

velez_mostar je napisao/la:Je li to haris znas da nece igrati za BiH, ili samo naglabas kao i uvijek?

Pa prijatelju ti valjda znas da je ovdje pun forum nekih menadzera i novinara koji sve znaju iz prve ruke.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jul 2010, 22:55

velez_mostar je napisao/la:Je li to haris znas da nece igrati za BiH, ili samo naglabas kao i uvijek?
Taj ne zna ko mu glavu nosa, a ne za koga ce Hajrovic igrat. Preporucujem ti da ga stavis na listu gnjavatora i tako blokiras njegove postove, odma je milina citat forum.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 jul 2010, 22:56

harishp je napisao/la:Cjelo vrijeme pricamo o Seadu a ne Harisu,sto se ''Svajcaraca'' tice.Toliko o naglabanju. :lol: :mrgreen:
Ko kaze da nece igrati,samo zavisi za koga.
Zasad tako je ,kako je.
Pa, ne mozes znati, mozes pretpostavljati da za nas nece igrati, a mozda i znas pa te pitam, i naravno da pricamo o Seadu, i naglasio sam "za Reprezentaciju BiH".

Ja, ipak mislim da ima nesto sto ce njega privuci kod nas, ne znam..ali prezime, i ime mu govore puno, ne zove se Denni Avdic, nego SEAD HAJRIC..znas na sto mislim :D!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jul 2010, 22:57

Naravno,skauta je pun klinac kao i tehnicara. pocev od vas samih.
Nego zar je tebi iko pametovao @velez kad rece za Papca.Tako da sve sto se napise,ima neki hepek.
@Curtmane idi stavi onu vunenu kapicu na glavu i ne ometaj. ;) :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 08 jul 2010, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 jul 2010, 22:58

Cartman je napisao/la:
Taj ne zna ko mu glavu nosa, a ne za koga ce Hajrovic igrat. Preporucujem ti da ga stavis na listu gnjavatora i tako blokiras njegove postove, odma je milina citat forum.
Ma, one je davno na ignore-u, ali eto bas da izvucem iz njega otkud mu to, i je li stvarno mora na svaku vijest dati neki svoj kontra glupi komentar, stvarno onooo...

Haris, ja ti kazem za Papca, i prenosim ti dio price,a 80 % ce igrati protiv Katara, ali to nema veze sa tvojim standardnim nebulozama!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jul 2010, 23:00

Evo vidite sad, moj dragi imenjak je napisao neku glupost, a ja samo vidim: Ovaj post je postao/la harishp, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje. Ma milina.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jul 2010, 23:03

@Velez o cemu ti,koje nebuloze.
Malo progranaj u vezi Hajrovica pa se tek onda javi.
Kad nesto napisem,kako rekoh napisem tek onda sto se cuje,procita ili vidi.

Prema tome.
@Curtman ako ne citas kako onda znas sta ti je napisano.
Ne foliraj kapicar. :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 08 jul 2010, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 jul 2010, 23:03

velez_mostar@ Odakle znas da ce Papac 80 % igrat protiv Katara, jer se nista ne govori. :?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jul 2010, 23:06

BIHfan je napisao/la:velez_mostar@ Odakle znas da ce Papac 80 % igrat protiv Katara, jer se nista ne govori. :?
Menadjeri :mrgreen: sam si maloprije rekao.Ebem ga ja. :lol:
Iz druge ruke.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 jul 2010, 23:18

BIHfan je napisao/la:velez_mostar@ Odakle znas da ce Papac 80 % igrat protiv Katara, jer se nista ne govori. :?
Ne znam jesi li bio u toku kad sam napisao post, ne znam koja je tema tacno, ali imam informaciju iz krugova u kojima se Sasa krece, u Mostaru, neki od njegove raje, ne bi bas u detalje, da ce se Papac odazvati Susicu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 jul 2010, 23:23

velez_mostar je napisao/la:
Ne znam jesi li bio u toku kad sam napisao post, ne znam koja je tema tacno, ali imam informaciju iz krugova u kojima se Sasa krece, u Mostaru, neki od njegove raje, ne bi bas u detalje, da ce se Papac odazvati Susicu.

Aha hvala, ma sigurno sam ga preskocio jer je garant bio na stranici gdje je prvi post bio od harisph pa sam odmah preskocio tu stranicu. Hvala za info. ;)
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jul 2010, 23:26

Krpa zakrpu vazda nadje. :lol:
''Menadjeri.'' :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosna_Ponosna
Kontakt:

Post Postao/la Bosna_Ponosna » 09 jul 2010, 01:29

Bešić: Čekam poziv iz BiH
Ermin Bešić (16), mladi bh. fudbaler i vladar među stativama u francuskom Beauvaisu, prošle sedmice je stigao na zasluženi odmor u Bosansku Otoku.

Ermin ima slobodno do 24. ovog mjeseca, a mi smo izdvojili nešto vremena kako bismo posjetili mladog golmana u njegovom trenutnom prebivalištu.

Bešić, koji i na odmoru intenzivno trenira, slovi za jednu od najvećih nada bh. nogometa. Za vrijeme naše posjete, prisustvovali smo i njegovom treningu na stadionu Sloge, te smo se i sami uvjerili u kvalitete ovog golmana.

Odlična sezona je iza njega. Na turniru International a Ozoir, na kojem su učešće uzeli 24 ekipe iz Francuske, Belgije, Holandije, Portugala, ali i naše Bosne i Hercegovine, ponio je epitet najboljeg golmana turnira. Kasnije, Beauvais je osvojio francuski Kup, ponajviše zahvaljujući mladom Bosancu, koji je sve do finala uspio sačuvati sopstvenu mrežu. Tek je u finalu primio prvi pogodak, kojem je prethodila greška odbrane. Zanimljivo da svom klubu nije pomogao samo odbranama, već i asistencijama. Dvostruki asistent je bio u polufinalu protiv ekipe Fouquenie. U ligi je za kadete branio 23 utakmice, a u 16 njih je sačuvao svoju mrežu netaknutu, čime je bez premca postao najbolji golman u ligi.

Kada čovjek odigra ovakvu sezonu, onda mora biti zadovoljan. Ovo mi je možda i najbolja sezona, tek sada sam svjestan svoje kvalitete, međutim, na meni je da nastavim raditi kao do sada, kazao je Bešić na početku razgovora za Sportin.ba.

Svojim nastupima je skrenuo pažnju i većih evropskih klubova, a najpoznatiji od njih je Liverpool.

Redsi su i dalje u igri, njihovo zanimanje i dalje postoji, međutim nisu jedini. U zadnje vrijeme pojavila su se još dva veća kluba, čija bih imena za sada zadržao u tajnosti. Treba ostati na zemlji, to je najbitnije, - ističe Bešić, kojeg već od ranije u svojim redovima žele vidjeti Rennes, Le Havre, Boulogne, Troyes, Guingamp...

Zahvaljujući stručnjacima iz našeg Saveza, mnogi talentovani bh. fudbaleri sreću odluče potražiti u dresovima drugih zemalja. Međutim, Bešić po uzoru na Miralema Pjanića čeka poziv iz BiH.

Ljudi iz FFF-a su me posjetili kući i razgovarali sa mojim ocem oko mog eventualnog igranja za Tricolore. Otac im se lijepo zahvalio, te im rekao da je moja budućnost u BiH. Prije nešto više od mjesec dana otišao sam u Bihać te razgovarao sa čelnicima NS USK. Iskazao sam želju da igram za svoju domovinu, a tu su bili prisutni i mediji kako bi i tim putem skrenuli pažnju na mene.

Pozivom u bh. selekciju bi, kako nam kaže, ostvario životni cilj.

To mi je najveća želja. Vjerujte mi, niko ne bi bio sretniji od mene kada bih dobio taj poziv. U kontaktu sam sa Irfanom Demirovićem, trenerom naše juniorske selekcije. Za oko mjesec dana su pripremne utakmice sa Hrvatskom, za koje bih trebao dobiti poziv. Tim činom sigurno ne bi zažalili, jer ako imam mjesta u Francuskoj, zašto onda da ne dobijem bar priliku u BiH?

Vidi nas za dvije godine na Evropskom prvenstvu.

Mislio sam da ćemo u baražu proći Portugal, mislio sam da je razočaranjima došao kraj i da će napokon jedna mala Bosna i Hercegovina uzeti učešće na jednom velikom takmičenju. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka u Zenici, zaplakao sam. Vjerujem da nikad nisam toliko emotivno dočekao poraz moje zemlje. Život ide dalje. Sada trebamo na početku dobiti Luksemburg, a zatim na miru dočekati Francuze u Zenici. Znamo kakvo trenutno stanje vlada u njihovom fudbalu, niko nije očekivao njihov onako loš nastup na Svjetskom prvenstvu. Ni Rumuni više nisu ono što su nekad bili, tako mislim da imam jako dobre šanse da zauzmemo prvo mjesto u grupi.

Odmah smo se povezali s temom Svjetsko prvenstvo, a Bešić je istakao da će u finalu navijati za Španiju.

Fantastična četvorka, s jedne strane Holandija i Urugvaj, a s druge Njemačka i Španija. Zemlje iz Južne Amerike su dominirale tokom prvenstva, međutim samo je Urugvaj iz tog dijela prošao dalje. Holandija je nekako došla iz sjene, niko im nije davao previše pažnje, a oni su dokazali da umiju i sa najboljima. Španija je imala kiks protiv Švicaraca, kao i Njemačka protiv Srbije. Glavni favoriti bili su mi Nijemci, ali oni su u polufinalu izgubili od Furije. Kako simpatišem i Špance, ne preostaje mi ništa drugo nego navijati za Villu, Torresa i društvo u nedjelju protiv Holandije.

Voli igrati tenis, nije ljubitelj francuske kuhinje.

Kako ne bismo pričali samo o fudbalu pitali smo mladog fudbalera i neke stvari vezane za privatni život. Kako kaže, drugi najdraži sport mu je tenis, kojeg igra kad mu se god ukaže prilika. Nije toliki ljubitelj francuske kuhinje, što nas malo i čudi. Ermin podržava onu rečenicu domaće je najbolje, stoga je veliki obožavatelj bosanske kuhinje. Slobodno vrijeme provodi čitajući knjigu, ili gledajući filmove. Ističe da najviše voli slušati Hip-Hop, ali između muzičara kao što su Akon, Kanye West, Flo Rida, 50 Cent, ne može odabrati njemu najdražeg...

Mladom golmanu glavni uzor je Hugo Lloris, a ističe da bi jednog dana volio obući dres Arsenala.
Bešić je karijeru počeo sa pet godina u EPPG-u. Prije Beauvisa, igrao je još za CMS Pantin, FC Lilas, CM Aiberviliers i FC Red Star, koji je već imao jednog Bosanca u svojim redovima. Naime, Safet Sušić je karijeru završio upravo u ovom klubu. Nadamo se da će Ermin steći Papetovu fudbalsku slavu.

S. Demirović

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 10 jul 2010, 20:28

tino susic sin seada susica potpiso profesionalni ugovor za standart litih.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 11 jul 2010, 12:30

Cartman je napisao/la:Evo vidite sad, moj dragi imenjak je napisao neku glupost, a ja samo vidim: Ovaj post je postao/la harishp, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje. Ma milina.
:mrgreen: :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 jul 2010, 16:10

Vec kad smo kod Besic-a.

Muhamed Besic, igrac inace Hamburger SV U19, je ponovo odigrao u pocetnoj postavi bundesligasa HSV-a pripremnu utakmicu. Uskoro navrsava 18 godina, i po TM-u odbrambeni je igrac (allrounder, dakle mozda bi mogao i na desni bek). Neko ko u ovim godinama igra u prvoj postavi HSV-a jednostavno nemoze biti los. A koliko nama uvjek manjka na igracima na ovoj poziciji, ovoga treba obavezno pratiti! Safete! :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 jul 2010, 16:34

velez_mostar je napisao/la:
Normalno da će se odazvati kada ga je Rangers odlučio prodati.Pa onda da kroz repku navuće sebi što bolji ugovor gdje god da ode
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 11 jul 2010, 16:37

Principatus je napisao/la:Vec kad smo kod Besic-a.

Muhamed Besic, igrac inace Hamburger SV U19, je ponovo odigrao u pocetnoj postavi bundesligasa HSV-a pripremnu utakmicu. Uskoro navrsava 18 godina, i po TM-u odbrambeni je igrac (allrounder, dakle mozda bi mogao i na desni bek). Neko ko u ovim godinama igra u prvoj postavi HSV-a jednostavno nemoze biti los. A koliko nama uvjek manjka na igracima na ovoj poziciji, ovoga treba obavezno pratiti! Safete! :D
nema safet nista s njim, prvo ga treba zovnuti u mladu U21 repku pa nek se tu iskaze, a za njegovo pozivanje zasluzan je "gospodin" Branimir Tulic, inace veliki strucnjak :lol: :D
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 jul 2010, 16:50

Mislim da je to sve relativno. Ako zaigra stvarno za HSV u prvoj postavi u dolazecoj sezoni, onda je naravno i sigurno interesantan za nasu U21, ali isto tako i za A reprezentaciju. Jer kvantitet i kvalitet odbrambenih igraca kojim raspolazemo, sigurno relativira pojedine stvari.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jul 2010, 18:09

Principatus je napisao/la:Mislim da je to sve relativno. Ako zaigra stvarno za HSV u prvoj postavi u dolazecoj sezoni, onda je naravno i sigurno interesantan za nasu U21, ali isto tako i za A reprezentaciju. Jer kvantitet i kvalitet odbrambenih igraca kojim raspolazemo, sigurno relativira pojedine stvari.
Normalno da nece igrat u prvoj postavi HSV-a. To su bajke nasih novinara. Dobit ce maks par prilika u kupu i pred kraj utakmica i to je to. Ali u U19 ili u21 repku moze sigurno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.