Ma iz apsolutno istih razloga zbog kojih su nama prije otprilike godinu dana neki "vaši stručnjaci" savjetovali da se ne prodajemo, da je investitor loša osoba koja će nas odvesti u sunovrat, kako domaća legislativa isto ne dopušta itd. Kada smo mi donijeli statut koji je omogućio de facto prelazak kluba u privatno vlasništvo kao neko prelazno rješenje do donošenja zakona nema apsolutno nikakve prepreke da vi to uradite za 49% vlasničkog udjela. U svakom slučaju mislim da je svaki korak ka privatizaciji (ili nekom javno-privatnom partnerstvu) pun pogodak i izlaz iz sivila koje mući naše klubove, te vam iskreno želim svu sreću i uspjeh u toj namjeri. Davno sam napisao na našoj temi čini mi se, ali evo ponovit ću i ovdje - tek kada naša liga bude brojala 10 klubova od kojih će 3-4 biti potpuno ili pretežno u privatnom vlasništvu mi možemo očekivati bolji fudbal, povratak ljudi na stadione, poboljšanje infrastrukture i na kraju iskorak u evropskim okvirima.champions1921 je napisao/la:Ne udjes par sati na temu i kada udjes vidis da se pitari sikiraju za nase bivse igrace, dugove, potencijalne investitore.. Brinu se o nasoj buducnosti, o tome dali Gredic baca suplje, koliko vrijedi Zeljina zemlja.. Sikiraju se za apsolutno sve sto je vezano za nas klub.. Bas me interesuje sto li se oni ovoliko sikiraju za Zeljom a navijaju za Sarajevo???
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.
zato sto im je u genima da se sikiraju za zelju, za zelju su im se sikirali ocevi i djedovichampions1921 je napisao/la:Ne udjes par sati na temu i kada udjes vidis da se pitari sikiraju za nase bivse igrace, dugove, potencijalne investitore.. Brinu se o nasoj buducnosti, o tome dali Gredic baca suplje, koliko vrijedi Zeljina zemlja.. Sikiraju se za apsolutno sve sto je vezano za nas klub.. Bas me interesuje sto li se oni ovoliko sikiraju za Zeljom a navijaju za Sarajevo???
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Milomir Odović zvanično potvrdio da je novi trener Fk Željezničara .Odović je raskinuo svoj ugovor sa Čelikom i u subotu će započeti pripreme sa Željezničarom.
"U srijedu sam službeno poslao otkaz u Zenicu i to je gotova stvar, nema povratka u Čelik. Predočio sam sve čelnicima Željezničara i zaključeno je da nema nikakvih smetnji da dođem na Grbavicu. Očekujem da budem i zvanično predstavljen kao trener Željezničara, jer u subotu počinju pripreme", izjavio je Odović za portal Klix.ba.
Vodstvo Čelika je, kako kaže, na vrijeme informisao o mogućem odlasku.
"Ja sam na vrijeme obavijestio predsjednika NK Čelik, a on je shvatio da nema nikakvih pravnih zapreka. U vrijeme kada sam to učinio ništa nije bilo izvjesno, rizikovao sam, ali s obzirom na to da se radi o Željezničaru, ja sam to učinio jer sam tako želio. Ispostavilo se da postoji obostrana želja za saradnjom između mene i kluba s Grbavice, a Čelik sam obavijestio pravovremeno. Volio bih se na korektan način oprostiti sa klubom iz Zenice, jer je sve bilo korektno do sada", rekao je novi trener Željezničara.
Sa čelnicima kluba s Grbavice se brzo i lako dogovorio.
"Dogovorio sam uslove, nije bilo posebnih zahtjeva. Oni smatraju da sam ja trener koji treba biti odgovoran za ekipu i to mi imponuje", kazao je Odović.
O pojačanjima nije bilo razgovora, a o eventualnim odlascima nije želio unaprijed govoriti.
"Nismo razgovarali o pojačanjima. Konkretne stvari tek slijede. Pripreme počinjemo već u subotu i potrebno je da se upoznam s igračima. Okupit ću saradnike koji su dugo u Željezničaru i s njima se posavjetovati, ali naravno, moja će biti posljednja. Ipak, velikih pojačanja neće biti, ali, ako se osjeti potreba za nekoliko igrača za pojedine pozicije, niko neće biti protiv toga", završio je Odović.
"U srijedu sam službeno poslao otkaz u Zenicu i to je gotova stvar, nema povratka u Čelik. Predočio sam sve čelnicima Željezničara i zaključeno je da nema nikakvih smetnji da dođem na Grbavicu. Očekujem da budem i zvanično predstavljen kao trener Željezničara, jer u subotu počinju pripreme", izjavio je Odović za portal Klix.ba.
Vodstvo Čelika je, kako kaže, na vrijeme informisao o mogućem odlasku.
"Ja sam na vrijeme obavijestio predsjednika NK Čelik, a on je shvatio da nema nikakvih pravnih zapreka. U vrijeme kada sam to učinio ništa nije bilo izvjesno, rizikovao sam, ali s obzirom na to da se radi o Željezničaru, ja sam to učinio jer sam tako želio. Ispostavilo se da postoji obostrana želja za saradnjom između mene i kluba s Grbavice, a Čelik sam obavijestio pravovremeno. Volio bih se na korektan način oprostiti sa klubom iz Zenice, jer je sve bilo korektno do sada", rekao je novi trener Željezničara.
Sa čelnicima kluba s Grbavice se brzo i lako dogovorio.
"Dogovorio sam uslove, nije bilo posebnih zahtjeva. Oni smatraju da sam ja trener koji treba biti odgovoran za ekipu i to mi imponuje", kazao je Odović.
O pojačanjima nije bilo razgovora, a o eventualnim odlascima nije želio unaprijed govoriti.
"Nismo razgovarali o pojačanjima. Konkretne stvari tek slijede. Pripreme počinjemo već u subotu i potrebno je da se upoznam s igračima. Okupit ću saradnike koji su dugo u Željezničaru i s njima se posavjetovati, ali naravno, moja će biti posljednja. Ipak, velikih pojačanja neće biti, ali, ako se osjeti potreba za nekoliko igrača za pojedine pozicije, niko neće biti protiv toga", završio je Odović.
Brkica
Nikava ulaganja nisu garant da se moze zaraditi u bilo cemu a pogotovo u fudbalu vlasnik fk tanajvo je ro najbolje osjetio na svojoj kozi minus sa kardifom i sarajevom je toliki da krade humanitarnu pomoc za doboj i maglaj
Ma citava ova prica nema nekog smisla dok se ne ostvari skupstina. Ako skupstina prodje onda cemo vidjeti koji model su nasi skontali kao ideju i ako bude sve u redu sa glasovima u skupstini, krenuce se u realizaciju tih ideja . Pa cemo onda vidjeti u kojem ce pravcu sve to ici. Ne treba ocekivati da cemo odmah uci u nesto spektakularno, ali bi onda vjerovatno dobili dobru podlogu za neki napredak i stabilnost kluba.
Kako smo i mi kao zeljini navijaci visili pitarima na temi kada se sve to desavalo kod njih i smijali se njihovim brojnim pokusajima, tako se sada desava i ovde. Neka ih. Bujrum, pa da pratimo zajedno. Nama njihove price nisu bile realne, sada njima nase nisu. Sve je to logicno.
Bitno je da se pokusava naci dobar model poslovanja, jos bitnije je da ima zainteresovanih subjekata koji bi ulozili u klub ukoliko se dese izmjene i ako glasovi na skupstini dozvole ovakve promjene. Sve poslije cemo vidjeti sta ce se desavati. Samo polako, znam da smo nestrpljivi, ali ova prica se gradi vec prilicno dugo vremena i sada kada je vrijeme odlucivanja, sigurno su nasi u klubu nasli solidnu podlogu za uspjeh ove price. Mozemo mi ovde pricati o raznim vrijednostima, sta koliko kosta, ali je sigurno da ovo nase kosta mnogo vise. I klub nece biti u rukama jednog vecinskog vlasnika koji ce moci mijenjati i odlucivati sve sto on pozeli. To je za mene odlicna stvar. Ako se ikada dodje do prodaje vrijednosti od 49% kluba ( kazem prodaje, a to je zapravo ulaganje u toj vrijednosti ) , to je model koji je u evropi i svijetu itekako prepoznat i on funkcionise savrseno, za razliku od raznih misljenja onih koji pisu kako ce uvijek preovladavati onih 51 % , sto je misljenje totalno neukog i nelogicnog lika ili vise osoba. Kao da su u pitanju dvije neprijateljske strane pa ce uvijek ona sa vecim procentom da izglasa nesto sto ovi nece. Da se covjek zanebesa od gluposti.
Kao da se ne zna kako to izgleda u ovim omjerima i sta je poenta tih 51 % . Zaista mi je neshvatljivo da neko moze tako besmisleno da napise.
Zapravo je sve do nas. Poslije niza sastanaka, pregovora, koji su se radili u tisini mjesecima, dosao je momenat da se zvanicno pojave dva predstavnika od bar desetak poslovnih subjekata koji su spremni da uloze svoj novac u nas klub. Ljudi su iznijeli svoje krajnje zahtjeve, sta treba da se desi u klubu i kakve promjene da bi oni ulozili svoja sredstva. Znaci, pregovori su uspjeli kroz nekoliko mjeseci i nasli su se ulagaci, koji su mahom uspjesni biznismeni sa simpatijama prema nasem klubu i koji hoce poslovno da pokrenu neke stvari. Sigurno da imaju svoj interes u tome. Do kluba je da to prihvati ili odbije na skupstini. Ako odbije, onda se zavrsava ta prica i neka nam je Bog na pomoci, tj. ici cemo ovako kako idemo sada, sporo i nikako. Ako se to prihvati, onda postoji mogucnost da se Zeljo probudi i da poslovno bude mnogo napredniji. Ali kroz neko vrijeme, ne bas odmah.
Posebno je interesantno da postoji i vanjski ulagac koji bi mogao biti zainteresovan i tu lezi prava lova. Otvaraju se mogucnosti da se radi na tom planu, jer onda ulazis u pregovore bez dugovanja a sa ogromnim potencijalom u nekretninama. Vrijednost Zelje je velika. Tu je tacka cijele te price, da se ne nagadja bez veze. Vrijednost je par desetina miliona. Na tome se treba mnogo i dugo raditi, nije to sada da se dignu ruke na skupstini i mi smo od sutra bogat klub.
Sve oci gledaju na skupstinu. Tu ce da se desi li ne desi. Sva ova nasa pricam ti pricu verzija ne pije vode osim sto nam malo krati vrijeme do tada.
Onako privatno, kod nekih ljudi koje sam sreo, mnoge sam osmijehe vidio. Bliski su sa Amarom. Nisam pitao nista, ali mi mnogo govori. Nego polako. Moze biti dobro, a moze da se ne desi nista. Bitno je da ideje postoje, ulagaci su tu, i kroz tu varijantu, sve je samo do naseg kluba i kako ce ljudi da odluce.
Kako smo i mi kao zeljini navijaci visili pitarima na temi kada se sve to desavalo kod njih i smijali se njihovim brojnim pokusajima, tako se sada desava i ovde. Neka ih. Bujrum, pa da pratimo zajedno. Nama njihove price nisu bile realne, sada njima nase nisu. Sve je to logicno.
Bitno je da se pokusava naci dobar model poslovanja, jos bitnije je da ima zainteresovanih subjekata koji bi ulozili u klub ukoliko se dese izmjene i ako glasovi na skupstini dozvole ovakve promjene. Sve poslije cemo vidjeti sta ce se desavati. Samo polako, znam da smo nestrpljivi, ali ova prica se gradi vec prilicno dugo vremena i sada kada je vrijeme odlucivanja, sigurno su nasi u klubu nasli solidnu podlogu za uspjeh ove price. Mozemo mi ovde pricati o raznim vrijednostima, sta koliko kosta, ali je sigurno da ovo nase kosta mnogo vise. I klub nece biti u rukama jednog vecinskog vlasnika koji ce moci mijenjati i odlucivati sve sto on pozeli. To je za mene odlicna stvar. Ako se ikada dodje do prodaje vrijednosti od 49% kluba ( kazem prodaje, a to je zapravo ulaganje u toj vrijednosti ) , to je model koji je u evropi i svijetu itekako prepoznat i on funkcionise savrseno, za razliku od raznih misljenja onih koji pisu kako ce uvijek preovladavati onih 51 % , sto je misljenje totalno neukog i nelogicnog lika ili vise osoba. Kao da su u pitanju dvije neprijateljske strane pa ce uvijek ona sa vecim procentom da izglasa nesto sto ovi nece. Da se covjek zanebesa od gluposti.
Kao da se ne zna kako to izgleda u ovim omjerima i sta je poenta tih 51 % . Zaista mi je neshvatljivo da neko moze tako besmisleno da napise.
Zapravo je sve do nas. Poslije niza sastanaka, pregovora, koji su se radili u tisini mjesecima, dosao je momenat da se zvanicno pojave dva predstavnika od bar desetak poslovnih subjekata koji su spremni da uloze svoj novac u nas klub. Ljudi su iznijeli svoje krajnje zahtjeve, sta treba da se desi u klubu i kakve promjene da bi oni ulozili svoja sredstva. Znaci, pregovori su uspjeli kroz nekoliko mjeseci i nasli su se ulagaci, koji su mahom uspjesni biznismeni sa simpatijama prema nasem klubu i koji hoce poslovno da pokrenu neke stvari. Sigurno da imaju svoj interes u tome. Do kluba je da to prihvati ili odbije na skupstini. Ako odbije, onda se zavrsava ta prica i neka nam je Bog na pomoci, tj. ici cemo ovako kako idemo sada, sporo i nikako. Ako se to prihvati, onda postoji mogucnost da se Zeljo probudi i da poslovno bude mnogo napredniji. Ali kroz neko vrijeme, ne bas odmah.
Posebno je interesantno da postoji i vanjski ulagac koji bi mogao biti zainteresovan i tu lezi prava lova. Otvaraju se mogucnosti da se radi na tom planu, jer onda ulazis u pregovore bez dugovanja a sa ogromnim potencijalom u nekretninama. Vrijednost Zelje je velika. Tu je tacka cijele te price, da se ne nagadja bez veze. Vrijednost je par desetina miliona. Na tome se treba mnogo i dugo raditi, nije to sada da se dignu ruke na skupstini i mi smo od sutra bogat klub.
Sve oci gledaju na skupstinu. Tu ce da se desi li ne desi. Sva ova nasa pricam ti pricu verzija ne pije vode osim sto nam malo krati vrijeme do tada.
Onako privatno, kod nekih ljudi koje sam sreo, mnoge sam osmijehe vidio. Bliski su sa Amarom. Nisam pitao nista, ali mi mnogo govori. Nego polako. Moze biti dobro, a moze da se ne desi nista. Bitno je da ideje postoje, ulagaci su tu, i kroz tu varijantu, sve je samo do naseg kluba i kako ce ljudi da odluce.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Pitari je li to sve ili vas ima još? Hajde, izredajte se svi, pa da i mi možemo koju prodiskutovati. Stvarno kad vidim ovu neku vašu balavurdiju zapitam se jesu li oni blentavi od rođenja pa se uvalili u pitarluk ili su postali blentavi nakon što ih je neko uvalio u pitarluk. U suštini je nebitno, ali je fakat je je.b.e.no kad omladina ovako strada. Ne dao Bog nikom. Imam dijete, sutra će u školi, na poslu ... dolaziti u kontakt sa ovakvim topovima što nije dobro za porodicu koja želi biti normalna i odgojiti dijete kako treba. Da ne počnemo praviti dvije škole pod jednim krovom.
Tačno čovjek izgubi volju da šta napiše, pita, prokomentariše i sl. o svom klubu.
Tačno čovjek izgubi volju da šta napiše, pita, prokomentariše i sl. o svom klubu.
Trebao bih imati malo više poštovanja i respekta prema čovjeku koji je više dao za te gradove nego sve vaše i naše legende zajednozeljo1974 je napisao/la:Nikava ulaganja nisu garant da se moze zaraditi u bilo cemu a pogotovo u fudbalu vlasnik fk tanajvo je ro najbolje osjetio na svojoj kozi minus sa kardifom i sarajevom je toliki da krade humanitarnu pomoc za doboj i maglaj
jad i čemer ljudskog organizma kkoji nije u stanju da poveze vise od dvije smislene recenice u kojima ima bar 5% sitine....zeljo1974 je napisao/la:Nikava ulaganja nisu garant da se moze zaraditi u bilo cemu a pogotovo u fudbalu vlasnik fk tanajvo je ro najbolje osjetio na svojoj kozi minus sa kardifom i sarajevom je toliki da krade humanitarnu pomoc za doboj i maglaj
Sa Cardiffom je imao ogromni plus jer su najvise dobili love od tv prava, a sa sarajevom je isto tako za godinu dana povecao vrijednost "dionica" za oko 200%
Svako ko ulaze logicno da ocekuje da ce imati dobit jer drugacije nebi ni ulagao ....u stvari sto ja objanjavam nekome ko tvrdi da maglaj i doboj nisu dobili 500 000
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Haha, cuj povecao cijenu dionica...
Daj ba sjašite nam više sa splovila, dosadni ste, a i ovi naši nek prestanu odgovarati jednim te istim likovima na njihove gluposti koje pisu, Aragonima, foreverima, lafomaminima, Bekanima i slicnoj balavurdiji...
Ne znam koliko je to baš sigurno za zakon o sportu, ali ja nešto kontam da ćemo mi dosta problema imati i sa skupštinom, kvorumom, itd. Nadam se da se na vrijeme lobiralo sa tom pricom i da ce pocetni kapital biti dovoljan da se rijesimo dugova koji nas guse i eventualno dovedemo 2,3 igraca koji bi nam donijeli evropske utakmice.
Ne znam koliko je to baš sigurno za zakon o sportu, ali ja nešto kontam da ćemo mi dosta problema imati i sa skupštinom, kvorumom, itd. Nadam se da se na vrijeme lobiralo sa tom pricom i da ce pocetni kapital biti dovoljan da se rijesimo dugova koji nas guse i eventualno dovedemo 2,3 igraca koji bi nam donijeli evropske utakmice.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Uuuf, ja sam veliki optimista. Ako Bog da, a dat ce, sve ce se ovo dobro zavrsiti. 
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Mi jedino mozemo i imati problema sa skupstinom i kvorumom. Bar ja tako shvatam. Tu se daje prijedlog, izadje se na rasprave i onda je glasanje. Koliko ruku bude podignuto, takva ce i odluka biti. Ako bude kvoruma naravno. Ali i taj kvorum moze samo odgoditi za nekoliko dana skupstinu. Ne moze vjecno. A onda je do odluke.Baja_Zvjerka je napisao/la:Haha, cuj povecao cijenu dionica...Daj ba sjašite nam više sa splovila, dosadni ste, a i ovi naši nek prestanu odgovarati jednim te istim likovima na njihove gluposti koje pisu, Aragonima, foreverima, lafomaminima, Bekanima i slicnoj balavurdiji...
Ja se nadam da je Gredic ili taj neko ko bude izlagao cijelu ideju, dobro spreman da to izlozi i da ubijedi ljude u ispravnost ideje. I da bude spreman na sva pitanja.
Zakon o sportu i generalno sve sto se odlucuje politikom nikad nije siguran za neko vremensko donosenje odluke. Stavi se na dnevni red, pa se skine sa dnevnog reda. Pa se mijenj jedna rijec, pa se ceka mjesec dana, pa opet ne udje na dnevni red..sve je kod nas tako. Ali neovisno od toga, sigurno postoji put, koji su i ulagaci trazili pa da se to moze uskladiti statutom, kako bi ti ulagaci bili sigurni u projekat, da ne bi bilo bure bez dna kao sto pitari kazu, a da oni budu osigurani gdje taj novac ide i kako bi imali svaki moguci uvid.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Anex jesam li sta propustio
Budi siguran da sam ja skontao. Ti nisi.Ali nije problem,odnosno,nije čudno jer se radi,za naše u slove o novoj stvari.Hordas Doboj je napisao/la:Ovo sto pisete je cista glupost.
Mislim daj Boze da se nađu investitori. Ali tesko cete naci covjeka pogotovo iz BiH da ce uloziti bubam 3.000.000,00 KM da bi imao 7-8% dionica.Ja mislim da je to malo pogresno skontao ovaj FKZ1921. Ako je tako kao sto ti pises @FKZ1921, onda sam 100% siguran da od te ljubavi nema nista.
Mislim budimo realni... Cuj nema vise ulaganja i cao. Podsjeca me na ono "daj mi moju loptu, necu se ja vise igrati".Kako sam već napisao,obzirom na vrijednost kluba,možda se nikad neće doći do ulaganja u visini 49%vrijednosti kluba.Mozda to neće ni biti potrebno, a možda će u neko doba,rukovodstvo kluba reci da nema više ulaganja...
Dakle,kao što sam napisao,u klub će ulagati više ljudi ili pravnih lica. Ta ulaganja će trajati duži period. To je proces koji će prakticno uvijek biti otvoren. Ili će biti otvoren do momenta do kad emitent(u ovom slučaju klub)ima interesa da bude otvoren.
Kad je u pitanju cijena, tu su važna mišljenja onih koji bi ulagali,a ne moje i tvoje.Kako će to biti,vidjecemo.
Koliko samo ekonomskih strucnjaka pise na nasoj temi a navijaju za klub sa groblja zaista je navjerovatno. Samo cu napisati da je veliki dio para vec osiguran za uplatu u klub.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
E sad kad navale, sve sami simpatizeripile87 je napisao/la:Samo cu napisati da je veliki dio para vec osiguran za uplatu u klub.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
joj teme i cirkusa, prosjek godina 18 i po
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
A jos ako se realizuje sa onim sa bliskog istoka al otom potom bitno je da je krenulo samo sabur sto je brko rekao prije polaska u katar krece jedna nova i puno ljepša plava prica na proljece.logme je napisao/la:E sad kad navale, sve sami simpatizeripile87 je napisao/la:Samo cu napisati da je veliki dio para vec osiguran za uplatu u klub.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- Neandertalac
- Kontakt:
Treba stisati euforiju koja je zavladala . Nije se nista jos uvijek konkretno desilo i kao sto rekose i ako se desi to je dugotrajan proces .logme je napisao/la:E sad kad navale, sve sami simpatizeripile87 je napisao/la:Samo cu napisati da je veliki dio para vec osiguran za uplatu u klub.
Ako nista lijepo je vidjeti kako drhte dusebriznici ...
Edit ; Blue sky @ jos da znaju za to , srce bi im puklo
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Mislim da malo pretjerujes. Ja bi prije reko 15 i po.fedeltafrotta je napisao/la:joj teme i cirkusa, prosjek godina 18 i po
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
jesi druze čovjek je dao 500.000km za ta dva grada,to se može provjeritizeljo1974 je napisao/la:Anex jesam li sta propustio
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.