FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zompir
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zompir » 14 jan 2015, 00:53

pepgvardiola je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Ja koliko znam niko nisa ne sabotira pogotovo ne taj famozni novi statut.ljudi koji su zamjenjeni u skupstini godinama ne ucestvuju u radu iste i ne znam sta su cekali do sad.Prica je bez price nigdje konkretnog imena nego samo prica o tamnom vilajetu.Nije me strah tih izmisljenih prica strah me nesposobnosti.Mi vise nemamo nekoga ko zna prepoznati igraca i dovesti ga u Zelju.Ici ce se po principu sta ponude menadzei pa mozda nesto i ubodemo.
Ti umjesto sto places za Amarom trebao bi dati podrsku Gredicu jer covjek na onom interviju place i moli da se ukljucite.

Koliko je puta Gredic izasao u javnost sa necim konkretnim dok je bio Amar tu? Zasto je Gredic smijenio Memica cim je ovaj otisao?
Zasto Amar nije ostao i pogurao Gredica kod navijaca i posto toliko imate povjerenja u njega?
Zasto nije javno pozvao navijace na grbavicu gdje ce svaki ponijeti 10 KM i postati clan, gdje sam siguran da bi bilo efekta kakog takog?

Zasto Amar nije sjeo na klupu kao veliki strucnjak i obezbijedio zelji evropu koja im je pijeko potrebna, nego cim se smanjio budzet za plate igraca radi reprograma duga, ovaj se povuce sa mjesta glavnog stratega.

Iskreno mi odgovori na pitanja, jer samo tako mozes neke stvari rascistiti u glavi?
Petparacki gangster pep, reptilskog mozga.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 14 jan 2015, 01:09

Željooooo je napisao/la:@pepgvardiola,Pokušat cu da ti odgovorim na ovo što si gore napisao. Kao prvo uz Amarovu pomoć Gredić je postao predsjednik, Amar mu je i kum ako se ne varam. Amar je mislio da nije dobro sa finansijskog aspekta da dovodimo drugog trenera i da bi Memić bio dobro rješenje jer je naš, ima licencu i ne bi koštao puno. Gredić od kako je predsjednik najtransparentnije radi, ja dosad nisam vidio da je neki drugi predsjednik nekog našeg BH kluba izašao pred javnost u više navrata i rekao kako stvari stoje, to je radio i dok je Amar bio u klubu, to radi i sad. Što se tice tih članskih, navijače su zeznuli sa pogodnostima, npr. imaš pogodnost u toj kompaniji ti odeš tamo ljudi te ismiju i zbog toga su izgubili neke članove, mada meni lično kao navijaču ne treba nikakva pogodnost. Amar je dobio ponudu iz Katra kakva se ne odbija, da se ne lažemo svako na njegovom mjestu bi je prihvatio, mada ako pažljivije pogledaš njegov čini mi se zadnji intervju kad kaže da je upoznat sa tematikom i da ostavlja klub sa tendencijom da bude finansijski stabilan i jak. Čovjek je bio ukljucen u ove razgovore sa potencijalnim investitorima i promjeni statuta. Nije to kako ti misliš, Amar otišao a Gredić za dva dana našao puno investitora, na tome se radilo mnogo vremena. Amar se povukao sa mjesta trenera jer smo imali parazite u upravi koji nisu ispratili finansijski i organizacijski ono što je on radio na terenu, toliko su gluposti uradili da to nije normalno, da je ostao trener, dugovi bi rasli a titule se osvajale i onda je morao ući u upravu i pokušati to riješiti sa još par ljudi ukljucujuci i Gredića, Šiljka itd, inace bi klub doživio sudbinu KK Bosne. Nadam se da su ti sad mnoge stvari jasne.. ;)

Hvala na odgovoru i ima smisla skoro sve sto si napisao, mogao bi postaviti jos pitanja ali to se jedino uz kafu moze razraditi jer bi ovako otislo u nedogled. Ja sam u prijasnjim postovima napisao da sam pozitivno iznenadjen Gredicem i da sam iz onog intervijua izvukao njegovu poruku koju je htio poslati: A to je da moraju navijaci stati iza njega tako sto ce u sto vecem broju uclaniti se u klub gdje bi na eventualnim (ako mu prodje taj prijedlog) demokratskim izborima kao clanovi kluba birali najbolje ljude u skupstini udruzenja koji bi radili za interes kluba a ne za licni interes kao sto je slucaj bio do sada. A ovo sto pokusava Gredic je veoma opasno po njega i u toj svoj prici Amar bi mu bio od velike pomoci da bude glas razuma za navijace jer koliko sam vidio misljenja su podijeljena sto se tice Gredica.

NAPOMENA: Nema potrebe da odgovaraju osobe na moj post koje ga ne razumiju!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 jan 2015, 06:17

Struje. Nickovi. Peta kolona. Prijatelji. Dusmani.

U svakom zitu ima kukolja, vazda bilo i ostace. Morate znati da razdvojite stvari i da ih sagledate iz vise uglova. Konkretno mislim na saziv predsjednistva i na stvari kojima ljudi koji su postavljeni na te funkcije doprinose uspjehu. Imas nekih koji doprinesu klubu, novcem, sponzorima, sportskim prijateljima, infrastrukturom, dok su ovi drugi tu cisto iz koristi i ucinice sve da istu ostvare ne mareci za stetu koju mogu da nanesu nasem klubu. Kada ima previse onih koji negativno i sebicno , misle,rade, djeluju, onda je naravno zagarantovan neuspjeh. Navijaci. Imas i navijaca koji vole klub, pa ga recimo znaju ucjenjivati, prijetiti, uredjivati, malo iz koristi, malo zbog izmanipulisanosti. Imas igraca u timu koji su znali strasno "podbaciti" kad im je bio los dan , pa su nam se desavali debakli. Imas i bivsih uposlenika, egoista strasnih, koji znaju s vremena na vrijeme naruciti text, tuzbu, ili pustiti pricu u mahalu. Imas i sinova predsjednika , koji znaju lajati sa tribina, pljuvati igrace itd . Ima svega.
Eh sad. Mjerilo svega je naravno uspjeh , i retrospektivno gledajuci ne treba biti dovoljno pametan u izboru najboljih. Ali nije uvijek sve tako cisto, pa je tako i jedan od najuspjesnijih likova u istoriji kluba, Amar Osim, sa vremena na vrijem znao biti popljuvan, omalovazavan, kritiziran, opstruisan od strane raznih "prijatelja" kluba ili "namjenski" pogresno informisanih navijaca. Ali Amar ima uspjeh, pa moze hladno, arogantno, usvom stilu reci; pehari su tu. Imamo sad i u Amarovo vrijeme raznih persona koji su radili sve i svasta na stetu kluba, ali kada pogledamo njihov mandat oni su uspjesni zar ne, jer i oni mogu reci ; pehari su tu, zar ne , i hladno se nasloniti na necije tudje plodove rada.

Ja nisam predsjenikov sin, ili insajder, nisam nikada bio uposlenik kluba niti sam se ikada okoristio istim. Tu sam da volim, podrzim, gubim zivce, placem i tugujem, radujem i veselim sa svojim klubom, jer sam ja jedan obican navijac, Zeljina budala. To mi ne daje manje za pravo da kazem sta mislim i znam o nekim stvarima koje su se desavale, a nisam niti neko koga je lako izmanipulirati i prodavati mu suplju pricu. Takodje znam biti veoma agresivan u svojim stavovima, sto se da primjetiti ponekad u mojim reakcijama i pisanju. Nikad nisam volio hvalisavce i stetocine, raznorazne dobronamjerne "prijatelje" koji se pojave s vremena na vrijeme, pa bih zelio da porucim svim pravim iskrenim navijacima Zelje ; ne dopustite da vas izmanipuliraju , da vas lazu, zavade , da vam kreiraju istoriju i desavanja po svojim potrebama, pogotovu u danasnje vrijeme kada neki internet portal nikne bukvalno za 24h. Volite i podrzavajte svoj klub u inat dusmanima!

Struje. Nickovi. Peta kolona. Prijatelji. Dusmani.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 14 jan 2015, 07:16

Benko je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:
Sta s tim ?? Vidjeli smo svi danas, da je imalo interesantno diskutovali bi o tome, ali ocito da nije ...
Rastoder ima u Olimpiji funkciju predsjednika i covjek zbog obaveza ne stigne svoje obaveze u klubu, za razliku od kesiranja para, dok u slucaju sa Zeljom zeli samo investirati bez ikakvih funkcija i sl.
I Tana tjeraju u Kardifu pa ne raspravljate na svojoj temi ...
nisi dovoljno dugo na forumu da zznas da ste upravo vi diskutovali o Tanu na nasoj temi
tana ne tjeraju zbog finansija nego zbog boje dresova i grba (prosle sedmice im je vratio boje i grb)

Rastodera tjeraju iz olimpije zbog drugih stvari, ali necu da otvaram temu i raspravu o tome jer znam da to vodi vrijeđanju i pljuvanju tako da budite pozdravljeni, a o rastoderu sve mozete saznati od navijača Olimpije :salut:
Pa mozda i ne bi bilo lose, da Rastoder dodje u klub na takav nacin, bez funkcije. U Ljubljani navijaci Olimpije, pogotovo Green Dragonsi mrze Rastodera. Kao prvo. Covjek nista ne "kesira", nego novac samo posudi. Kakav ti je to onda predsednjik koji samo posudi novac? Ali pazi, o ovom novcu on sam razpoloze ili ljudi koje je sam nastavio u klub. I klub ne napravi ama nista. Ali dugovi se vecaju i vecaju. U klub se dovede sumljive igrace, koji se izkazu za katastrofu. Najbolji igraci Olimpije, vecinom Slovenci ne zele da produze ugovor i vecinom odlaze za dzabe iz kluba. Sada im im idu tri najbolja igraca Sporar, Omladic i Jovic i klub ce ostati prosjecan. Prije skupstine digli su clanarinu u nebo, da se ne bi nasla obicna raja, da bi glasovali protiv njega. Covjek kaze da mu smeta jer ne moze postati vlasnik kluba, jer bi on tada ulozio u klub odmah 30milio€. Ali stvar je sve slabija i slabija od kad je on dosao na vlast. Svake godine je cilj, da postanu prvaci, svake godine pricaju kako sada imaju pravu viziju etc etc. A onda suplja prica sa sve vecim dugovima. Olimpija duguje Rastoderu, odnosno kompaniji Derby 2milio€. Da ne pricam o "kvaliteti" i uvjetima za treninge mladinske skole, jer se nisu platili racuni pa nemaju svlacionica. A novac dali sponzori ili jedan veliki sponzor samo za omladince iz kojeg bi se mogla finacirati cjela nogometna skola. Ima jos puno stvari.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 14 jan 2015, 07:32

@Adviser
Nas mentalitet (mislim opcenito na naciju) je da volimo sve da znamo i da u svasta zabadamo nos.Tako je u svim sferama zivota.Svi bi da se nesto pitaju a kada treba konkretno djelovati nigdje nas.Internet i forumi su najvece zlo.Mjesta na kojima mozes pod raznoraznim niclovima iznijeti svoje kako vecina voli kazati svoje misljenje.Nisam nikada bio pobornik iznosenja informacija.iz kluba pa tako nisam ni sada.Niisam rekao da oni koji to rade nisu pravi navijaci jer na to nemam.pravo.Rekao sam.da ne.zele.dobro klubu.Insajdere isto tako moras podijeliti,barem ja to tako vidim.Imas one koji iznoosenjem takvih informacija hrane svoj ego,samo da bi se mogli faliti kako oni imaju prave.informacije i kako su oni bili prvi koji su to objavili.Drugi opet se pojavljuju s vremena na vrijeme cesto pod nekoliko nickova i oni pisu da bi nekoha diskreditovali a ujedno unijeli nemir medju forumase.Oni se obicno javljaju kada se pocnu desavati neke pozitvne stvari u klubu.Zivim za dan kada ce oficijelma stranica kluba biti sbima nama izvor informacija.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 14 jan 2015, 08:03

Negdje sam pročitao: ''Mi smo zemlja koja ima najviše ljudi koji imaju mišljenje o stvarim o kojim nemaju pojma.''

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 14 jan 2015, 08:05

Ko "minira" novi statut FK Željezničar?

U ponedjeljak 12.01. 2015..godine održana je skupština Fudbalskog kluba Željezničar. Većina diskusije na skupštini odnosila se na razmatranje finansijskog izvještaja, odnosno o dugovanjima kluba. Skupština je podržala plan i napore ljudi u Upravi koji stabilizuju finansije i uspijevaju da "Željina" dugovanja danas izgledaju znatno manje u odnosu na 2012. godinu kada je trenutna Uprava došla u klub.
Predsjednik kluba Almir Gredić je na sam dan održavanja skupštine za klupski sajt odgovarao na pitanja navijača gdje je detaljno objasnio hronologiju finansijske konsolidacije od 2012. godine. Postojeća Uprava je zatekla ukupna dugovanja u vrijednosti od 6 500 000 konvertibilnih maraka, dok je danas Željo zadužen znatno manje, odnosno 3 miliona konvertibilnih maraka od čega 1 200 000 poreskoj upravi a 1 800 000 dobavljačima, bivšim igračima...

Ovakve rezultate na finansijskom planu Uprava kluba je postigla zahvaljujući reprogramu duga prema poreskoj upravi i otpisivanju kamata, a znatan dio sredstava se uštedio zahvaljujući manje plaćenim igračkim kadrom te sporazumnim raskidima ugovora sa igračima koji su bili nosioci najvećih primanja.

Poseban dio skupštine odnosio se na diskusiju o novom statutu kluba. Formirana je radna grupa kojoj su pridruženi i pojedini članovi skupštine koja bi u narednom periodu trebala detaljnije da radi na novom statutu kluba. Da u klubu postoje frakcije koje ne podržavaju priču oko novog statuta bilo je vidljivo i uvidom u broj delegata koji nisu prisustvovali istoj. Zanimljivo je da na skupštini nisu prisustvovali nekada čelni ljudi kluba ( period do 2009. godine) okupljeni oko Faruka Telibećirevića i Samira Ahmedbegovića. Odlaskom Amara Osima u Katar i pokretanjem priče o investicionim ulaganjima u klub koje bi omogućio novi statut, iz sjene su se pojavili prvi ljudi iz jednog od najmračnijih perioda kluba spremni da zaustave čitavu priču i nastave tamo gdje su stali 2009.godine. Konfuzija među Željinim navijačima još je veća zahvaljujući naručenim tekstovima u pojedinim elektronskim i printanim medijima u kojima se vješto spinuje u vezi sa temama oko Željinog duga i investiranja kapitala u klub.Naravno, prvi na meti napada i obmanjivanja javnosti je predsjednik kluba Gredić čije izjave služe za klasičnu zamjenu teza baš kao i ona o tačnoj zaduženosti u 2012.godini od 6,5 miliona što se želi prikazati kao današnji Željin dug koji je znatno manji ( 3miliona ) za što je upravo najzaslužniji Gredić.

Međutim, ni ljudi u klubu nisu bez odgovora na ova dešavnja te je tako odlučeno da se iz skupštine isključi pet "neaktivnih" delegata čija će se mjesta popuniti između ostalog i predstavnicima navijača. Potez koji je svakako za pohvalu.

U svakom slučaju plava armija navijača ne smije ostati nijema te mora učiniti sve kako bi pomogla rukovodećim ljudima da u ovom presudnom trenutku za klub istraju u borbi za veliki klupski iskorak u svim segmentima. Sledeća skupština kluba će biti održana za dva mjeseca na kojoj će se odlučivati o novom statutu što će svakako biti važan dan za navijače "plavih".Ovo boldirano posebno
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ChWilla
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 14 jan 2015, 08:54

Southboy je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:na temi ništa novo, praunuk pod 21. nickom bistri sve nauke i sva područja ljudskog djelovanja odjednom. praunuka za mandatara vlade, a ostale pitarčiće za ministre, da i država konačno izađe iz govana.

a ovaj se svezao opstruiranja k'o p'jan plota, a ničeg konkretnog. ti likovi ni kod kuće izbor ručka ne mogu više opstruirati, šta god da su zasrali u prošlosti. jedini od "bivših" ko ima resurse da opstruira ako to hoće je žujo, ali zasad srećom izgleda kao da neće.
Nez brate koliko poznaješ te ljude o kojim svi govore zadnje vrijeme(neki negativno neki pozitivno),ali ja ta garantujem da se ovdje u Sarajevu moze sve zavrsiti i srediti..al kad imaš keš(doslo je vrijeme da buraz buraza povali za nesto)..
Ugl cilj moje replike na tvoj post je bio da po mom misljenju navijaci trebaju biti "glasniji" i dati do znanja SVAKOM u klubu (bez obzira da li je on trenutno u klubu ili je prije bio).Citajuci tvoj post sticem dojam kao da te boli *ita za ljude koji su nam štetili klubu i kao prica njihovo je prošlo i nmg oni vise nista..Vjeruj da mogu i moze svako samo da gurne koju šušku u padje nekome.Nije bitno vise ni ime kao ime.Hocu da kazem,(ne dizem sad paniku i brigu da se njih bojimo kao navijaci) da svako ko je imao odredjeno vrijeme provedeno u klubu je pokazao i rekao svoje preko tadasnjih rezultata(teren i rad uprave).Ta uprava je od 2005-2009 bila loša(rezultati katastrofa,sredina tabele,po dvije godine bez pobjede u gostima,gdje sam gledao svaku domacu utakmicu sa zapada i u istoj toj loži gdje je karta koštala 500km kunem ti se životom da sam odvajao od usta za tu kartu(slikacu ako treba) i da sam sa gadjenjem gledao te ljude i te face oko mene sto su sjedile i sto ih je bolio *urac za klub..a u upravi takodje losi rezultati).Oni su mi tada pali u ocima.2009g je dosao Osim sa Žujom i napravili su preokret na rezultatskom planu.Uprava lose isto radila svoj posao.2012 je Greda dosao i eto zapoceo tu stabilizaciju.Ali ja cu njemu tek suditi 2016 kada prodju te njegove 4 godine mandata(osim ako prije ne ode),na osnovu njegovih rezultata.

Znaci suma sumarum da me neko pogresno ne shvati.Ona je uprava pokazala svoje lice i nerad,Greda isto tako ako usere i ako se uspostavi da je suplja prvi cu ga popljuvati(nadam se da nece jer valjda cemo krenuti jednom prema naprijed al nikad se nezna) da je imao svoje i da nije nista uradio i da treba neko novi doci.Znaci poenta jeste MI TREBAMO SAMO GLEDATI LJUDE KO JE KAKO RADIO I KO IMA ŽELJE ZA BOLJU BUDUCNOST,A ONI KOJI ODSVIRAJU SVOJE NJIMA ZABRANITI DA KROCE NA GRBAVICU MA KAKO SE ON ZVAO!!!
p.s mozda se nece svi sloziti,malo sam oduljio al fkt morao sam ovo reci,jednostavno izaslo samo iz mene..
ja mislim da su ove priče o "miniranju" od strane tih ljudi u sadašnjosti izmišljotine i imam svoje dobre razloge za to. mislim da ti ljudi ne mogu više ništa minirati, jer nemaju kapacitete. da bi gurnuo šušku nekome, moraš je prvo imati. a štete koju su eventualno napravili se trebalo sjetiti davno prije, a pošto se to nije desilo danas i ne možeš ništa drugo nego zaboraviti štetu iz 2006. ili 2007. i gledati šta ćemo danas. a za to šta ćemo danas - mislim da su krajnje nebitni. i konačno, mislim da su za promjenu konačno svi koji se išta pitaju na manje-više istom fonu.

i mogu vam reći da mi je posličan stil pisanja ovog malog pitarčića i ovog našeg novog insajdera...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 14 jan 2015, 09:02

Nemoj ih mijesati, nije pitar ovaj @ JIJoe (ako mislis na njega), mislim da je i ranije (ali dosta ranije) bio na forumu i nema potrebe da mu ne vjerujemo i da mislimo da je "od onih" :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 14 jan 2015, 10:11

DANDY je napisao/la:@Adviser
Nas mentalitet (mislim opcenito na naciju) je da volimo sve da znamo i da u svasta zabadamo nos.Tako je u svim sferama zivota.Svi bi da se nesto pitaju a kada treba konkretno djelovati nigdje nas.Internet i forumi su najvece zlo.Mjesta na kojima mozes pod raznoraznim niclovima iznijeti svoje kako vecina voli kazati svoje misljenje.Nisam nikada bio pobornik iznosenja informacija.iz kluba pa tako nisam ni sada.Niisam rekao da oni koji to rade nisu pravi navijaci jer na to nemam.pravo.Rekao sam.da ne.zele.dobro klubu.Insajdere isto tako moras podijeliti,barem ja to tako vidim.Imas one koji iznoosenjem takvih informacija hrane svoj ego,samo da bi se mogli faliti kako oni imaju prave.informacije i kako su oni bili prvi koji su to objavili.Drugi opet se pojavljuju s vremena na vrijeme cesto pod nekoliko nickova i oni pisu da bi nekoha diskreditovali a ujedno unijeli nemir medju forumase.Oni se obicno javljaju kada se pocnu desavati neke pozitvne stvari u klubu.Zivim za dan kada ce oficijelma stranica kluba biti sbima nama izvor informacija.
Mišljenja i jesu za foruma, forumi zbog toga i postoje, samo što se, kod nas, na njih gleda kao na "neko zlo" dok u normalnom svijetu tako stvari funkcionišu. Svaka kritika se uvažava i gleda se kako da se ispravi jer se u normalnom svijetu na to gleda kao na pozitivne stvari koje će unaprijediti rad kluba ali, ne i kod nas, kod nas se to zove "pljuvač". Ne kažu džaba: "Gdje prestaje logika, počinje BiH"! Ne znam kako vi na to gledate ali, Željo je naš klub i svi trebamo i moramo zabadati nos u sve što se tiče FK Željezničar, osim privatnih stvari. Ti navijački kodeksi nam neće mnogo dobrog donijeti. Trebamo se za sve pitati jer u suprotnom ćemo postati društvo jednog lica, previše ga pojedini, bliži klubu, svojataju. Ne kažem da bih trebao ja ili bilo ko pojedinačno ali, svakako bi se trebali pitati kroz predstavnike navijača. Ali, kako kroz predstavnike navijača kada su oni postali "privilegija", samo "privilegovani" mogu biti članovi je..nog foruma a kamoli nešto više. Sve se "krije" kao zmija noge! Sve što šteti klubu treba se javno iznjeti inače će se preko toga prelaziti a klub će biti oštećen. Takva razmišljanja su nas i dovela u ovakvu situaciju, mnoge stvari su se gurale pod tepih. Da smo za njih ranije znali i da smo reagovali, nikad ne bi imali ovolike dugove niti bi klub doveli "pred stečaj". Mislite da se za te insajderske stvari sazna jedino ako ih neko napiše na forumu? Nemojte se zavaravati, za 99% informacija zna pola grada, Sarajevo je jedna velika mahala! Prije bih rekao da je počelo "laktanje" za tri pozicije predstavnika navijača u skupštini, najlakše je doći na ovaj forum, registrovat se pod nekim nickom i prepucavati se ali, otom-potom. Ne treba ulaziti u dalju raspravu da ne uništavamo temu, treba i druge poštovati.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 14 jan 2015, 10:57

Otisli smo svi skupa malo predaleko u ovakvim raspravama, ali mi se svidja sto je i takva vrsta rasprave bolja nego prepiranje sa komsilukom,koje je potpuno besmisleno. Pogotovo sto mi se cini da se ovakva rasprava uozbiljila i sto mi se cini da sam u zadnje dvije stranice procitao jako zanimljive i civilizovane postove.
Dobra razmisljanja neandertalca,ch.wille,dandy,adviser-a itd. Iako se misljenja znacajno razlikuju, treba pohvaliti ovakvu vrstu diskusije.

Ja bih ipak volio ako bi se moglo saznati nesto vise o nasim igracima i kako se pocelo raditi. Da li neko ima bilo kakvu informaciju o stanju na treninzima, da li su nasi igraci dosli spremni, kako izgleda atmosfera na treninzima, jesu li bila mozda neka testiranja. Nista posebno ne znamo o tome , a vjerujem da ima neko ko je to malo od raje popratio, bez obzira na lose vrijeme i na privatne obaveze. Ako ima neko takav, volio bih da ovde malo prokomentarise.

Sada je bar taj dio poceo i mi bi trebali prebaciti razmisljanja sa tmurne proslosti i sa raznim tumacenjima iste. Shvatam bojazan da bi nam se takvo nesto moglo ponoviti i mnoga upozorenja na neke ljude koji su oko kluba,skupstine i koji bi eventualno mogli da dovedu klub u potencijalnu opasnost, a bili su u proslosti tu na funkcijama, gdje se bas i nisu proslavili. Uvijek je pozeljno imati takve analize, ali mi se cini da mi ovde pomalo pocinjemo da idemo u krug. Nastavkom ovakve diskusije mislim da necemo saznati nista novo,i kruzicemo po raznim pricama koje se ponavljaju. Dok ce jedni napadati , drugi ce braniti. To je dobro u smislu vidjenja i razlike u razmisljanju kod mnogih ovde,treba vidjeti kako raja razmislja i sve treba sagledati u globalu.

Bice vremena opet krenuti u pricu o statutu, o potencijalnim investitorima i o nekim ljudima koji bi mogli i pokvariti plan. Sada mi se cini da ce narednih mjesec dana sve to malo utihnuti za javnost, radice se na tome da bi se desilo novo zasjedanje skupstine i opet cemo sasvim sigurno aktuelizirati temu.
Do tada bi mogli prebaciti pricu na pripreme, stanje u ekipi, moguce transfere, rad trenera, spremnost, motivaciju, prijateljske utakmice, mozda novi sistem igre, i mnogo mnogo drugih tema kada je u pitanju nas tim konkretno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 jan 2015, 11:11

Evo Zajko slobodan, jos kad bi pristao na, plafon, 2 milje platu i eto pravog pojacanja...
BUDI ŽELJO !!!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 14 jan 2015, 11:12

champions1921 je napisao/la:Evo Zajko slobodan, jos kad bi pristao na, plafon, 2 milje platu i eto pravog pojacanja...
Samo bi paklen tandem bio ZZ i Varea :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 jan 2015, 11:13

vrbanjusa je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Evo Zajko slobodan, jos kad bi pristao na, plafon, 2 milje platu i eto pravog pojacanja...
Nedo bi zabio jedno 20 golova do kraja sezone :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 14 jan 2015, 11:15

champions1921 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
Nedo bi zabio jedno 20 golova do kraja sezone :mrgreen:
Da igra sa Iniestom možda :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 jan 2015, 11:16

Slicno kao i za Vladavica. Ne mislim da nam je potreban, cak i suprotno ja licno ne bih zelio da dodje.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 14 jan 2015, 11:17

boccaccio je napisao/la:Otisli smo svi skupa malo predaleko u ovakvim raspravama, ali mi se svidja sto je i takva vrsta rasprave bolja nego prepiranje sa komsilukom,koje je potpuno besmisleno. Pogotovo sto mi se cini da se ovakva rasprava uozbiljila i sto mi se cini da sam u zadnje dvije stranice procitao jako zanimljive i civilizovane postove.
Dobra razmisljanja neandertalca,ch.wille,dandy,adviser-a itd. Iako se misljenja znacajno razlikuju, treba pohvaliti ovakvu vrstu diskusije.

Ja bih ipak volio ako bi se moglo saznati nesto vise o nasim igracima i kako se pocelo raditi. Da li neko ima bilo kakvu informaciju o stanju na treninzima, da li su nasi igraci dosli spremni, kako izgleda atmosfera na treninzima, jesu li bila mozda neka testiranja. Nista posebno ne znamo o tome , a vjerujem da ima neko ko je to malo od raje popratio, bez obzira na lose vrijeme i na privatne obaveze. Ako ima neko takav, volio bih da ovde malo prokomentarise.

Sada je bar taj dio poceo i mi bi trebali prebaciti razmisljanja sa tmurne proslosti i sa raznim tumacenjima iste. Shvatam bojazan da bi nam se takvo nesto moglo ponoviti i mnoga upozorenja na neke ljude koji su oko kluba,skupstine i koji bi eventualno mogli da dovedu klub u potencijalnu opasnost, a bili su u proslosti tu na funkcijama, gdje se bas i nisu proslavili. Uvijek je pozeljno imati takve analize, ali mi se cini da mi ovde pomalo pocinjemo da idemo u krug. Nastavkom ovakve diskusije mislim da necemo saznati nista novo,i kruzicemo po raznim pricama koje se ponavljaju. Dok ce jedni napadati , drugi ce braniti. To je dobro u smislu vidjenja i razlike u razmisljanju kod mnogih ovde,treba vidjeti kako raja razmislja i sve treba sagledati u globalu.

Bice vremena opet krenuti u pricu o statutu, o potencijalnim investitorima i o nekim ljudima koji bi mogli i pokvariti plan. Sada mi se cini da ce narednih mjesec dana sve to malo utihnuti za javnost, radice se na tome da bi se desilo novo zasjedanje skupstine i opet cemo sasvim sigurno aktuelizirati temu.
Do tada bi mogli prebaciti pricu na pripreme, stanje u ekipi, moguce transfere, rad trenera, spremnost, motivaciju, prijateljske utakmice, mozda novi sistem igre, i mnogo mnogo drugih tema kada je u pitanju nas tim konkretno.
Čitaš mi misli kao mnogo puta do sada. Bravo.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 jan 2015, 11:18

Neandertalac je napisao/la:
Slicno kao i za Vladavica. Ne mislim da nam je potreban, cak i suprotno ja licno ne bih zelio da dodje.
Ma nema nista od Zebe, onako ga pomenuh.. Ali popravio bi nam prekide za 500%.. Ocajni smo u tom segmentu kako je otisao.. Pozelio sam se njegovog slobodnjaka sa 20-ak metara..
BUDI ŽELJO !!!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 14 jan 2015, 11:19

Neandertalac je napisao/la:
Samo što je ogromna razlika između Zajke i Vladavića. Zajko igra konstantno par godina dok ovaj drugi nije sastavio dobro poluvrijeme već godinama.
A da jesu tempirane bombe u slačionici jesu. Možda ne bi bilo mudro dovoditi Zebu među ovu djecu.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 14 jan 2015, 11:29

Najbolje pojačanje bih bilo da se Džeko proda u januarskom prelaznom roku,realna cijena 20 miliona eura nama 700 000 eura ako je provizija 3,5 %

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GavranBeli, Giba87, Jarodwest, KORRO, Levin i 64 gosta.