Neznam sta ti gledas momak se bori mozda najvise od svih igraca ,trci ko navijen,napadac a vraca se skoro uvijek do centra po loptu jer nas vezni red ionako nezna prec centar kako treba kamoli da napravi kakav dobar pas za napadacastrucnjak9 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:19Ne znam je li ko primjetio odnos Masica prema dresu, ne samo ovu utakmicu, nego svaku utakmicu koju je igrao? Po meni pokazuje najvise k*rcobolje i bez tih 5 golova definitivno je najgori prvotimac od svih. Decku je ocito ponizenje igrati ovu ligu, misli da je Messi i da treba igrati veci rang. Da sam na mjestu uprave, obavezno bi i s njim jedan ozbiljan razgovor obavio
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Durmo, Sivac, Bajramović na poziciji stopera, Smajić, Vardo, Mehić, Begić i Mašić su neki kostur za proljeće. Horića neće biti do kraja sezone, Isaković lagano privoditi karijeru kraju i praviti ekipu bez njega u prvih 11 na proljeće, neka bude u rosteru do kraja sezone.
Mi bukvalno, ali bukvalno imamo 7, 8 igrača koji mogu biti u rosteru u ovoj ligi, a to su i pokazali u ovih 12 ligaški i 1 kup utakmica. Sve ostalo raskid ugovora na zimu ili stroga klupa do kraja sezone. Minimum 3 pojačanja na zimu, pojačanja a ne 3 izlazna juniora ili potencijala iz druge lige centar.
Mi bukvalno, ali bukvalno imamo 7, 8 igrača koji mogu biti u rosteru u ovoj ligi, a to su i pokazali u ovih 12 ligaški i 1 kup utakmica. Sve ostalo raskid ugovora na zimu ili stroga klupa do kraja sezone. Minimum 3 pojačanja na zimu, pojačanja a ne 3 izlazna juniora ili potencijala iz druge lige centar.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Da nije ljuncuga i neradnik ko sto jest, do sad bi zabio 10 golovaTruhlo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:29Da Mašić nije zabio 6 golova i podjelio 2, 3 asistencije sad bi zadnji na tabeli bili. Šta očekuješ od napadača, da dođe po loptu kod stopera, predribla sve i zabije gol? Čovjek poštene lopte od veznjaka nije dobio cijelu polusezonu.strucnjak9 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:19Ne znam je li ko primjetio odnos Masica prema dresu, ne samo ovu utakmicu, nego svaku utakmicu koju je igrao? Po meni pokazuje najvise k*rcobolje i bez tih 5 golova definitivno je najgori prvotimac od svih. Decku je ocito ponizenje igrati ovu ligu, misli da je Messi i da treba igrati veci rang. Da sam na mjestu uprave, obavezno bi i s njim jedan ozbiljan razgovor obavio
Svašta ćeš ovdje pročitati![]()

Ako je istina to sve sto pisete za Sarica onda ga treba ostavit tamo u onoj divljini izmedu Bosanskog Petrovca i Kljuca. Sta smo mi doveli Boze me dragi sacuvaj. Lik se ponasa ko da igra viktorije jedan na jedan ispred zgrade. Prijelazni rok je potpuni horor, dovelo se toliko igraca a samo se za dvojcu moze rec da su pojacanja. Jos jednom kazem puno posla nas na zimu ceka, a pravo na gresku nemamo. Ovakve utakmice ne bih pozelio ni najvecem neprijatelju. Ljudi koji odvoje svoje vrijeme i novac, odu na drugi kraj drzave definitivno nisu zasluzili da gledaju ovo.
Iza svakog udarca po lopti mora stajati jedna misao!” – Dennis Bergkamp
Ako ti je Mehic kostur ekipe i da na takvom igracu gradis ekipu za iducu sezonu onda se odjavi sa foruma.Truhlo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:41Durmo, Sivac, Bajramović na poziciji stopera, Smajić, Vardo, Mehić, Begić i Mašić su neki kostur za proljeće. Horića neće biti do kraja sezone, Isaković lagano privoditi karijeru kraju i praviti ekipu bez njega u prvih 11 na proljeće, neka bude u rosteru do kraja sezone.
Taj momak nezna pasa odigrat njemu je Nemila vrh mozda bi ali mozda bio pojacanje u DLC.
Truhlo nemoj vise molim te

Odvadi čovječe, niti je Mašić Drogba, a nije ni neradnik i ljenčuga. Izgleda da ne gledamo iste utakmice. Sasvim korektan napadač i uz Sivca i Vardu naš najbolji igrač ovu polusezonu.strucnjak9 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:43Da nije ljuncuga i neradnik ko sto jest, do sad bi zabio 10 golovaTruhlo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:29Da Mašić nije zabio 6 golova i podjelio 2, 3 asistencije sad bi zadnji na tabeli bili. Šta očekuješ od napadača, da dođe po loptu kod stopera, predribla sve i zabije gol? Čovjek poštene lopte od veznjaka nije dobio cijelu polusezonu.strucnjak9 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:19Ne znam je li ko primjetio odnos Masica prema dresu, ne samo ovu utakmicu, nego svaku utakmicu koju je igrao? Po meni pokazuje najvise k*rcobolje i bez tih 5 golova definitivno je najgori prvotimac od svih. Decku je ocito ponizenje igrati ovu ligu, misli da je Messi i da treba igrati veci rang. Da sam na mjestu uprave, obavezno bi i s njim jedan ozbiljan razgovor obavio
Svašta ćeš ovdje pročitati![]()
![]()
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Itekako koristan i zahvalan igrač ako se koristi na pravi način. Ne kažem da mora biti starter, ali se može rotirati na poziciji zadnjeg veznog sa Begićem i Vardom.convict35 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:46Ako ti je Mehic kostur ekipe i da na takvom igracu gradis ekipu za iducu sezonu onda se odjavi sa foruma.Truhlo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:41Durmo, Sivac, Bajramović na poziciji stopera, Smajić, Vardo, Mehić, Begić i Mašić su neki kostur za proljeće. Horića neće biti do kraja sezone, Isaković lagano privoditi karijeru kraju i praviti ekipu bez njega u prvih 11 na proljeće, neka bude u rosteru do kraja sezone.
Taj momak nezna pasa odigrat njemu je Nemila vrh mozda bi ali mozda bio pojacanje u DLC.
Truhlo nemoj vise molim te![]()
Ma nama će zimski prelzni biti samo krpaža ekipe da mirno izborimo ostanak u ligi. Sumnjam da možemo prije ljeta i ozbiljnih priprema popraviti ovo stanje.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ne znam kako da to objasnim i kako da se izrazim i poentiram ali kao da u ovoj ekipi nema dovoljno želje za pobjedom Čelika.
Više grizu navijaci i zivce i sve daju od sebe i odgovornije se ponašaju prema imenu Čelika nego ova skupina igrača kojima je vjerovatno svejedno totalno za danasnjih rezultat. Više odgovornosti navijači osjećaju prema klubu i znaju šta znaci svaka pobjeda dok njima to tako lagano pada boli ih qrac..
Bukvalno će se na zimu morati rješiti minimalno 6-7 igrača i zamjeniti ih jer ovo danas je mozda i najlošije odigrana utakmica od kantona. Onako supljoj ekipi pozadi kao Jedinstvo oni nisu uspjeli dati gol dok su im ostali natrpali 25 golova, najviše u ligi.
Više grizu navijaci i zivce i sve daju od sebe i odgovornije se ponašaju prema imenu Čelika nego ova skupina igrača kojima je vjerovatno svejedno totalno za danasnjih rezultat. Više odgovornosti navijači osjećaju prema klubu i znaju šta znaci svaka pobjeda dok njima to tako lagano pada boli ih qrac..
Bukvalno će se na zimu morati rješiti minimalno 6-7 igrača i zamjeniti ih jer ovo danas je mozda i najlošije odigrana utakmica od kantona. Onako supljoj ekipi pozadi kao Jedinstvo oni nisu uspjeli dati gol dok su im ostali natrpali 25 golova, najviše u ligi.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 28 okt 2023, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Hokej pocni pratitstrucnjak9 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:19Ne znam je li ko primjetio odnos Masica prema dresu, ne samo ovu utakmicu, nego svaku utakmicu koju je igrao? Po meni pokazuje najvise k*rcobolje i bez tih 5 golova definitivno je najgori prvotimac od svih. Decku je ocito ponizenje igrati ovu ligu, misli da je Messi i da treba igrati veci rang. Da sam na mjestu uprave, obavezno bi i s njim jedan ozbiljan razgovor obavio
Zato će 15 od 23 igrača iz ovog rostera završiti karijeru ili nastaviti na kantonalnom nivou. Živi bili pa vidjeli.avenija je napisao/la: ↑28 okt 2023, 19:43Ne znam kako da to objasnim i kako da se izrazim i poentiram ali kao da u ovoj ekipi nema dovoljno želje za pobjedom Čelika.
Logicno da im lahko pada brate. Sta njih boli k sto su izgubili danas. Ma koliko svoje djece imao, rijetko ces imati igraca tipa Durme koji stvarno gine za ovaj dres i vidis koliko mu znaci. Navijaci su druga prica, mi bi poginuli za ovaj dres. Igraci nisu takvi, pogotovo ovi sa strane, oni su tu zbog plate i nista vise.avenija je napisao/la: ↑28 okt 2023, 19:43Ne znam kako da to objasnim i kako da se izrazim i poentiram ali kao da u ovoj ekipi nema dovoljno želje za pobjedom Čelika.
Ne znam iskreno, ekipa je sklepana ko ni sebi ni svom. Samo mi ne ide u glavu sto je Duvnjak u svakom intervju govorio kako se nece gomilati novi igraci, nego samo potrebne pozicije. Bokte mi doveli citav b tim igraca, od svih se iole pokazao Bajramovic, Horica ne racunam. Znaci sve sami promasaji, do cega je do koga je nemam pojma. Ili su ovi novi vidjeli da mozes u Čeliku igrati kako hoces nece ti niko nista reci pa rade tako ili je samo njihovo neznanje u pitanju. Nece ovoj ekipi ni Murinjo pomoc.
Ja u Šariću ne vidim nikakvog igraca, ali vecina na forumu misli suprotno. Kakva je njegova statistika od pocetka? Sta je on uradio do sad? Ide po terenu kao muha bez glave, bezopasan totalno.
I onaj Masic ako nije povrijeđen, nek skine ono s ruke. Glumi Benzemu provaljuje se bezveze.
Trebas se dobro zapitati kad ti ekipa ne moze dati gol ni iz igre, niti iz prekida, niti na bilo koji nacin. Hajd igru nemamo od pocetka to sam shvatio, ali brate mi kornere izvodimo reda radi samo. Zar se ni jednom ne moze pronaci nas igrac pred golom, a tek ono kratko dodavanje pri korneru kad vidim povraca mi se. Ubacaji iz prekida isto tako, potpuno bezopasna ekipa.
Ne igra se vise protiv seoskih ekipa, u ovoj ligi ne prolazi to sto se zoves Čelik. Ni na jednoj utakmici se nije opravdalo ime kluba. Mjesta u kojim smo do sada gostovali, ljudi se okupe covjece da vide taj Čelik da vide nekadašnjeg premijerligasa i vide ovo kao danas u Bihacu. Sramota, ziva sramota.
Ja ovaj klub volim najvise na svijetu, ali ovakva ekipa i njihova "igra" te jednostavno ohlade, ogade ti onih sat i po zivota sto si potrošio na njih. Utakmicu protiv zrinjskog sreca necu moci gledati ni uzivo ni na tvu zbog obaveza, ali ocekujem blamazu u kojoj ce se vidjeti koliko je zaista "kvalitetna" ova ekipa.
- limvolikce1945
- Kontakt:
Šta hoćeš da kažeš da su naša djeca podbacila zbog ovih koji nisu naša djeca? Šta se neće sve ovdje izvaliti. Za tvoju info. prošle godine smo igrali rang niže koji je 5 puta lošiji od ovog u kojem smo sad. Ja sam rekao, da sad ne tražim post i da se ne citiram, na kraju prošle sezone da ovu "našu djecu" treba istrpjeti ovu prvu polusezonu, pa ako se ne pokažu, onda ih negdje poslati na posudbu ili raskinuti ugovor. Pa sjetite se i sami, mnogi od njih su i prošle sezone pokazivali znakove amaterizma, samo što smo to pripisivali neiskustvu, i moglo je to tada proći protiv istih takvih u tom rangu... sad je već mnogo jasnija situacija kome je gdje mjesto. I ne valjajte gluposti da neko ispašta zbog igrača koji su dovedeni, jednostavno mora se imati profesionalni pristup uvijek i u svim okolnostima ako se već misliš baviti profesionalnim fudbalom, a ako ne, ima brate i Nemila, Fortuna...laudrop je napisao/la: ↑28 okt 2023, 17:28Meni je krivo što naša djeca ispaštaju zbog ovih sa strane. I oni su potonuli u njihov nerad, nemar i razbibrigu. Nisu takvi bili prethodne sezone.avenija je napisao/la: ↑28 okt 2023, 17:13Nemaju brate kvalitet realno, ne mozes im zamjeriti što ne mogu i ne znaju, ovo je njihov maksimum. Pogrešna pojacanaj, pogrešna selekcija igraca, jeftini nekvalitet doveden
Rjesiti se amatera na zimu, dovesti par pravih igraća i to je to.
Što se tice Damjanovića šanse da preživi zimu su skoro pa 0.0001%.
Sretan povratak kuci Robijasima, skoro 400 km je daleko u jednom pravcu. Respektabilna brojka.
Ovim putem pozdravljam Šarića koji je odbio doći kod Robijaša, koji je nakon izmjene direktno otišao u svlačionicu i nije ni izlazio da se pozdravi s navijačima. Šteta što nisu neka stara vremena da te neko dočeka kod stadiona u Zenici pa da ti više nikad ne naumpadne da nešto tako uradiš.
A inače je poznat po tome da su ga prebili u Travniku i otjerali iz kluba i da ga je u TOŠK-u trener opalio šakom i otjerao ga iz kluba.
Da sve izgubimo do kraja potpisao bih da se on otjera odmah večeras.
Eto, malo i mog mišljenja o igračima, pošto izbjegavam uvijek.
Šarić ti je igrac tipa Hrelje, samo sto trckara na terenu vise od njega, nista specijalno, precijenjen igrac za ovu ligu, a o ponasanju i mentalitetu da ne govorim.
Ali eto nemas bolje pa si prinuđen trpiti, nadam se da ce otici na zimu.
Ali eto nemas bolje pa si prinuđen trpiti, nadam se da ce otici na zimu.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nemojte pricati o nekakvim hladjenjima. Ne navijamo mi za Durmu niti za Alija niti za Sarica, vec za Celik. Moramo znati sta nam je cilj i kako to ostvariti, a uspona i padova na tom putu ce biti bezbroj. Jedina konstanta mozemo biti mi jer mi zivimo ovaj klub 24/7/365 u svakom pedlju ove drzave. Mi ne smijemo sebi dopustiti "losu" utakmicu ili seriju losih utakmica jer bi tada mogli klub izgubiti. Bezrezervna podrska i nista manje jer je ovo tvoj klub, a ne Saricev. Saric je samo nas zaposlenik, pa naci cemo i boljeg, a imacemo i gorih da se ne lazemo. Samo Celik.
Celik!3,2,2.
- Zalayeta22
- Kontakt:
Begic je izaso zbog povrede koliko sam vidio, Isakovic je pokazivo na izmjenu al je odigro do kraja poluvremena. Bas su bili divljaci igraci Jedinstva, imali su startove Boze sacuvaj.Truhlo je napisao/la: ↑28 okt 2023, 17:48Kao što sam najavio, Jedinstvo kući je sasvim druga ekipa.Truhlo je napisao/la: ↑23 okt 2023, 11:29Jedinstvo u gostima je kanta za nabijanje, međutim kad igraju kući to je druga ekipa i obično imaju jako domaćinsko suđenje. Bez potcjenjivanja, dan ranije otići i odigrati čvrsto u odbrani, kao što kažeš njima gori i čekati kontru kao protiv Slobode.
Jedinstvo kući:
- 2 pobjede, 2 remija, 2 poraza, gol razlika: 6:7
Čelik u gostima:
- 1 pobjeda, 3 remija, 2 poraza, gol razlika: 7:10
Može se ovo dobiti jednom čvrstom igrom nazad. Dario je iskusan trener u ovoj ligi, uzimao je na strani utakmice, tako da bi trebao znati kako postaviti ekipu. Nema tu tika taka, dodavanja, nego čvrst blok nazad i guraj kontru Mašiću, Šariću, Međuseljcu. Izašli smo ko zadnje levatine u Rahiću i Gračanici, u Kaknju primili gol na početku, u Maglaju bože sačuvaj, to se ne smije dešavati. Izbijaj loptu 50 metara i drži koncentraciju u odbrani i neće biti problema.
Ne znam jeste li primjetili, ali nekako je Dario pobjedio sam sebe. Ok nekvalitet, 5 prvotimaca ti fali, juniori, to na stranu.
Prvo poluvrijeme je fino zatvorio Jedinstvo i postavio ekipu u formaciju od 4 1 4 1. Stajalo je 9 igarača iza lopte i one dvije šanse koje je jedinstvo napravilo u prvom poluvremenu je plod naše smušenosti u odbrani koja nas krasi na svim gostovanjima. Takvom postavkom smo izlazili na veznjake jedinstva i fino čekali kontru, jedan šut, stativa.
I kada sam očekivao da ćemo tako nastaviti i u drugom poluvremenu, vadi Begića predpostavljam zbog povrede i prebacuje formaciju na 4 2 3 1. Nakon 10 minuta vidjelo se da je to ogromna greška i bilo je pitanje vremena kad će nam zabiti gol. Ako je već Begić zbog udarca morao izaći, zašto nije nastavio sa 4 1 4 1? sa Smajićem na zadnjem veznom. Uvjeren sam da bi namučili Jedinstvo i da bi se otvorila koja kontra u nastavku jer bi oni još naprijed krenuli.
12. Kolo, 7 gostovanje u ovoj ligi, mi pušimo iste fazone sa krađom vremena i puštamo da nas uhvate u mašinu ko zadnje levate.
@laudrop ne treba praviti razliku domaći, strani igrači, to je primitivno. Mi da smo ušli u ovu sezonu sa komplet rosterom iz prošle bili bi zadnji na tabeli i manje bi bodova od Mladost DK imali.
Stisnuti zube i dobiti ove dvije utakmice kući i na zimu jedan dobar rez igračkog kadra uraditi. Bez 3, 4kvalitetna pojačanja u svakoj liniji, nemamo šta tražiti na proljeće.
Rasut ćemo Zrinjski![]()
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"
Kakva ba naša djeca? Ako su dobri kao što su bili u centru svaka čast našoj djeci,al ako su tarabe ko što su sad trenutno ebem ti ja našu djecu!!! Igrali smo kažete bez 3,4 standardna igrača? Ma koji su to igrači ba jel glupi Žuna i debilni Mehič hahaha de ba dodjite sebi više! Ovi igrači klincu nisu dobri,ko ih je birao i dovodio mame mu se nakarindzam i tebi Duvnjaku zahode i ubleho trenerska! Očekujem da proradi Karič kad povredu sanira negdje 2028 godine i da sve krene ful. Umjesto da se bore da ne izgube danas,pa bi vidjeli ljepote atmosfere i raje u četvrtak ovako sve sjebaše! EBEM LI VAM SVE RETARDIRANO VIŠE U STAU!!! Uprava se bori svim silama,Robija gine za klub,simpatizeri su spremni pomoči kome bolan??? Ovoj našoj debilnoj djeci i tarabama sa strane koji igraju za Čelik! Ebem li vam sve po spisku!!! MARŠ STOKO IGRAČKA!
::::SAMO ČELIK::::