U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: U-21, U-19, U-17
I on, ma samo sam onako iz glave nabrojao prve koji su mi pali na pamet.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Razumijem ja sve, na kraju je poenta da gledamo nekome ukrasti igraca kako znamo i umijemo a tom politikom se vode i ostali savezi odnosno gledaju da nama ukradu ako je moguce, tako da se tu nema sta buniti i nema se sta nazivati nekoga izdajicom.dubrovnik je napisao/la:Ipak ima malo razlike izmedju Svicarske i BiH.pinoglavi je napisao/la:Švicarac bh korijena rodjen u Švicarskoj, prodje omladinske reprezentacije Švicarske, odluči se za A reprezentaciju Švicarske - izdajica
Hrvat rodjen u BiH, prodje omladinske reprezentacije BiH, odluči se za A reprezentaciju Hrvatske - izdajica
Logika Bošnje
Obratiti na svakog talenta pažnju, obaviti razgovore, dati priliku u A timu na vrijeme, ko hoće odlično, ko neće sretno mu i tu priča završava.
Dodatnim objasnjavanjem se ulazi u trusno polje politike pa cu se samo minimalno osvrnuti na pomenutu usporedbu.
Bosnjaci i Hrvati nisu Svicarci a Hrvati i Bosnjaci jesu i mogu biti Bosanci ili Hercegovci. BiH je Hrvatska kao i Bosnjacka a Svicarska im to nikad nije bila niti ce im biti.To je valjda znacenje rijeci KONSTITUTIVAN.
Sto se ostalog tice potpuno si u pravu.
S druge strane neki igraci biraju srcem, neki biraju radi licnih interesa ali to ne znaci da im nije stalo da naprave uspjeh s reprezentacijom i to ne znaci da nece dati zadnji atom snage u dresu reprezentacije niti to znaci da nemaju nimalo emocija prema ovoj drzavi.
''Ukrasti'' kojeg god igraca mozemo, pokusati sprijeciti da nama ''ukradu'' nekog igraca i to je to.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ja ne znam koga je to Srbija uzela iz dijaspore osim Subotića, Ergića i Kuzmanovića?!PrinceofVeresija je napisao/la:.....mi smo mala maca kakve su igrace uzeli Albanija,Kosovo,Hrvatska,Srbija eto i Makedonija donekle...a da ne spominjem ove velike drzave kako se grebu od Brazila na osnovu dedinog ili bakinog porijekla
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Aleksandar Prijovic,Milos Veljkovic,Nemanja Gudelj,Darko Jevtic,Mijat Gacinovic(jer je nastupao vec za nas,zato ne racunam Luku Jovica,Srdjana Babica itd.)marconato je napisao/la:Ja ne znam koga je to Srbija uzela iz dijaspore osim Subotića, Ergića i Kuzmanovića?!PrinceofVeresija je napisao/la:.....mi smo mala maca kakve su igrace uzeli Albanija,Kosovo,Hrvatska,Srbija eto i Makedonija donekle...a da ne spominjem ove velike drzave kako se grebu od Brazila na osnovu dedinog ili bakinog porijekla
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Nama je bolje da se maksimalno posvetimo kao Savez da sto vise igrača uzmemo iz sandzakčkog bazena, gdje ima finih potencijala, nego da gajimo iluzije da ce prva opcija najboljih Hrvata i Srba biti BIH.
Dakle, shvatiti realnosti i shodno toj realnosti na pragmatičan način izraditi strategiju kako po nacionalnosti Bosnjake van BIH privoliti da igraju za Bosnu. Sandzak voli Bosnu,nista manje nego RS Srbiju, ali to ne prate i jednaki rezultati vrbovanja talenata, mora iz Bosne dodju projekti i inicijativa koja ce dati vise rezultata po tom pitanju .
Dakle, shvatiti realnosti i shodno toj realnosti na pragmatičan način izraditi strategiju kako po nacionalnosti Bosnjake van BIH privoliti da igraju za Bosnu. Sandzak voli Bosnu,nista manje nego RS Srbiju, ali to ne prate i jednaki rezultati vrbovanja talenata, mora iz Bosne dodju projekti i inicijativa koja ce dati vise rezultata po tom pitanju .
Prijović jos nije nastupio za Srbiju (pisao si u proslom vremenu), Gudelj je rodjen u Beogradu i nastupao za nase omladinske selekcije, tako da ne vidim kome smo ga to uzeli...PrinceofVeresija je napisao/la: Aleksandar Prijovic,Milos Veljkovic,Nemanja Gudelj,Darko Jevtic,Mijat Gacinovic(jer je nastupao vec za nas,zato ne racunam Luku Jovica,Srdjana Babica itd.)
Ko je Darko Jevtić?!
E da, jedino jos Veljković vrijedan pomena od dijasporaca, iako je i dalje "tek" mladi reprezentativac ...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Razlika je ta da su roditelji tih igrača u Švicarskoj rođeni u BiH i za vrijeme rata ili malo prije rata napustili BiH a Hrvati iz BiH večina roditelja tih igrača ovdje rođeni, pa i roditelji tih roditelja, ogromna razlika.dubrovnik je napisao/la:Ipak ima malo razlike izmedju Svicarske i BiH.pinoglavi je napisao/la:Švicarac bh korijena rodjen u Švicarskoj, prodje omladinske reprezentacije Švicarske, odluči se za A reprezentaciju Švicarske - izdajica
Hrvat rodjen u BiH, prodje omladinske reprezentacije BiH, odluči se za A reprezentaciju Hrvatske - izdajica
Logika Bošnje
Obratiti na svakog talenta pažnju, obaviti razgovore, dati priliku u A timu na vrijeme, ko hoće odlično, ko neće sretno mu i tu priča završava.
Dodatnim objasnjavanjem se ulazi u trusno polje politike pa cu se samo minimalno osvrnuti na pomenutu usporedbu.
Bosnjaci i Hrvati nisu Svicarci a Hrvati i Bosnjaci jesu i mogu biti Bosanci ili Hercegovci. BiH je Hrvatska kao i Bosnjacka a Svicarska im to nikad nije bila niti ce im biti.To je valjda znacenje rijeci KONSTITUTIVAN.
Sto se ostalog tice potpuno si u pravu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Dijete koje je rodjeno u Svicarskoj i koje je okruzeno Svicarcima od rodjenja ima puno pravo da kaze da je Svicarac bez da mu neko iz BiH govori ko je i sta je ili naziva izajicom ako ne igra za BiH. Opet moze se osjecati drzavljaninom BiH i igrati za BiH. To isto primjeniti da bilo koji drugi primjer.
Nad tobom sunce najljepše sja
Group A: (Croatia), Turkey, Italy , Spain
Group B: Scotland, France, Hungary, Faroe Islands
Group C: Germany, Republic of Ireland, Serbia, Bosnia and Herzegovina
Group D: Netherlands, England, Norway, Ukraine
Group B: Scotland, France, Hungary, Faroe Islands
Group C: Germany, Republic of Ireland, Serbia, Bosnia and Herzegovina
Group D: Netherlands, England, Norway, Ukraine
Zadnja izmjena: Unknown2, dana/u 03 apr 2017, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Njemacka, Republika Irska i Srbija 
Dobra grupa (pogledajte hrvate...grupa A i D su prejake)! Sretno momci!!!

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Mislim da trebamo biti zadovoljni, moglo je mnogo gore proći, mada bih najviše volio da smo dobili Grupu B. Mislim da imamo realne šanse proći dalje! 
Zar mi i Srbi nismo bili u istoj (drugoj) jakosnoj skupini, nije mi jasno kako njih dobismo, ili sam to ja nesto pogresno procitao i shvatio?sajo10 je napisao/la:Njemacka, Republika Irska i Srbija
![]()
![]()
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Da se ne varamo, sigurno smo najveci outsideri ovdje ali protiv srba i iraca se moze igrati (iako su irci dosli do prvestva sa 6 pobjeda racunajuci kvalifikace i elitni zajedno)! Kako god, vjerujem u dobar rezultat ovdje!
Utakmice se igraju 4, 7 i 10 maja.

Utakmice se igraju 4, 7 i 10 maja.
Samo su postojali dvije jakosne grupe. Njemacka i Irska iz A grupe i mi i srbi iz B grupekobe24 je napisao/la:Zar mi i Srbi nismo bili u istoj (drugoj) jakosnoj skupini, nije mi jasno kako njih dobismo, ili sam to ja nesto pogresno procitao i shvatio?sajo10 je napisao/la:Njemacka, Republika Irska i Srbija
![]()
![]()
Jesi upoznat sa kvalitetom Srba?
4 maj: Njemacka v. BiH
7 maj: Republika Irska v. BiH
10 maj: BiH v. Srbija
Srbe i Irce deremo, protiv Vermahta neka nam je dragi Allah na pomoći 
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Srbi su na turniru u BN imali tri ekipe u 2000 generaciji, koje su su bile jake , CZ, Partizan i Vojvodina kao osvajač turnira, samo iz tog materijala mislim da mogu složiti veoma jaku ekipu. Bice teško, ali ne i nemoguće.
Elf prvi
15:0 gol razlika
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Sreca pa ne motiviras ekipu! Strasan podanicki mentalitet.Besic je napisao/la:Elf prvi
Pa može ih i ovo motivisat heheSarajlijica1946 je napisao/la: Sreca pa ne motiviras ekipu! Strasan podanicki mentalitet.
Inače - Kai Havertz MVP, naravno ako ima pravo nastupa

NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], Goalgetter, head88, Helemnejse, Scholl i 41 gost.