BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2014, 22:43

Semir bvb je napisao/la: Otprilike bi ovako trebali igrati i u liZi. Dakle, strpljivo, bez ishitrenih poteza i šanse
će doći. :salut:
To je to :salut:
Cuvati nazad nulu-neki gol ce doci,nebitno sto to izgleda ruzno i nemastovito...u najgorem slucaju da ostane 0-0.

Immobile ponovo rutinski...

P.S. Turska seljadija :thumbdown:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 nov 2014, 22:45

amerosm je napisao/la:Edit: Remi u Londonu i time je teoretski obezbijedjeno prvo mjesto. :clap: :clap:
Nije baš teoretski, al' tu je to... :wave: Bitno je da je prolaz osiguran. :tokralju:

Šteta za primljeni gol... :plac:

Immobile mora igrati! Pravi žabarski goldžija tipa Pippo... :salut:

4 pobjede od kojih niti jedna nije bila ni najmanje gutava. Uz 13 postignutih golova smo najefikasnija ekipa LP-a. :bow:
adnan24 je napisao/la: P.S. Turska seljadija :thumbdown:
+1
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 nov 2014, 22:51

Šta je to bilo pa ste se okomili na Turke ? Jesul' igrači il' navijači u pitanju ? :think:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 04 nov 2014, 22:52

Immobile sigurno treba dobiti više minuta, samo mi nije jasno šta Kagawa radi u prvoj postavi iz utakmice u utakmicu :hmmmmm:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 nov 2014, 22:54

Čestitke na pobjedi. Od početka stvoren pritisak, odlučna igra....U potpunosti zaslužena pobjeda....Dortmund u potpunosti uvjerljiv u ovoj grupi.

Za Immobilea se slažem, ali eto neke ovdje vaše kolege čak misle da je to polovnjak. A o odličnom se napadaču radi i mislim da vam je on opravdao očekivanja. To što je njegov učinak nešto slabiji u BuLi u odnosu na LP je jasno, jer cijela ekipa u BuLi igra poljuljano...Talijan je odličan, ubica pred golom.

BVB nastavlja kontinuirano dobre nastupe u LP, sada već i treću sezonu zaredom. U ekipi je dovoljno kvaliteta, samo treba opet pročepit u BuLi, pa će se i tamo ekipa vratiti u vrh... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 nov 2014, 23:04

Čestitke na prolazu :thumbup:

Al u nedjelju će bit' opet sve po starom u bundesu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 nov 2014, 05:45

Čestitke na prolazu, :cool:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 nov 2014, 08:13

adnan24 je napisao/la:Sljedece ako se vrate i uzmu bar drugo mjesto stvari ce se vratiti na svoje...2 lose godine su vec problem.
Ne moze nista preko noci...nekad se kupovalo za 2-3 miliona,danas za 20-30...ne zato sto to odjednom tako zele vec zato sto sad mogu.
Ko god sumnja u Kloppa treba da se zapita sta je gledao prethodnih 6-7 sezona.
Ne moras ti nista kaniti,tvoji su postovi isti od dolaska na forum pa do danas...nesto kao kad na FTV-u najavljuju kisu 10 dana,pa 11.-i kad stvarno padne onda kazu da su dobri prognozeri.
I ove sezone kad bi osvojili Bundesligu i Ligu prvaka,ti bi opet isto pisao za narednu.
Znači ama baš ništa od onoga što smo Lokos i ja pisali po tebi ne stoji, pa kako onda tumačiš činjenicu da je uprava mnogo bolje kupovala kad nije imala para, nego sad kad ima puno više. Je li se to uprava raspametila ili su jednostavno imali puno sreće u nekom trenutku. I kako bi ti protumačio da skupo plaćeni Murinjo sa skupim Čelzijem sjedi na dnu PL, bi li tražio krivca u Murinju ili u malim zelenim. I ako je Klopp dosta toga uradio u zadnjih 6-7 godina, je li to znak da će tako biti i ubuduće, da on neće možda biti novi Wenger ili Ferguson. Ili možda novi Benitez, ja to ne znam i neću prognozirati, ali dopuštam sve mogućnosti. I kako neka ekipa može napredovati i koliko-toliko parirati nikad jačem FCB kad najbolje igrače ne može zadržati dok ne napune 23 ili 24 godine, a za koliko ih prodaje ili poklanja, bolje da ne komentarišemo. I nije bitna moja meteorologija, bitno je da se nešto o čemu sam govorio prije godinu dana zaista desilo, a da nije ja bih se rado posuo pepelom po glavi. Ove sezone vjerovatno nećete osvojiti ništa, kao ni prethodne, plus što vam fali strahovito puno bodova do kvalifikacije u LP, pa tako je kako je, bez obzira što ja budem pisao i prognozirao.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 nov 2014, 14:40

Centre forward je napisao/la:Šta je to bilo pa ste se okomili na Turke ? Jesul' igrači il' navijači u pitanju ? :think:
Ma navijaci...papci.
Pale_Companion je napisao/la: Al u nedjelju će bit' opet sve po starom u bundesu :mrgreen:
Mozda je ipak doslo vrijeme da i vi jednu zijanite :kafa:
opel je napisao/la: pa kako onda tumačiš činjenicu da je uprava mnogo bolje kupovala kad nije imala para, nego sad kad ima puno više.
Zato sto od tadasnje kupovine moze biti samo gore...ono se ne ponavlja.
opel je napisao/la:I kako bi ti protumačio da skupo plaćeni Murinjo sa skupim Čelzijem sjedi na dnu PL, bi li tražio krivca u Murinju
Naravno da bi,Mourinho je naslijedio super jaku ekipu a Klopp je preuzeo prosjecnog bundesligasa kojem je on sam postavio visoke standarde...tu je VELIKA razlika.
opel je napisao/la: I ako je Klopp dosta toga uradio u zadnjih 6-7 godina, je li to znak da će tako biti i ubuduće,
Naravno da ne mora znaciti ali ako je toliko vremena bio dobar,onda ga ne treba otpisivati nakon 1/3 sezone.
opel je napisao/la:Ove sezone vjerovatno nećete osvojiti ništa, kao ni prethodne, plus što vam fali strahovito puno bodova do kvalifikacije u LP, pa tako je kako je, bez obzira što ja budem pisao i prognozirao.
A ko smo to mi ? Ti zaboravio da si na ovom forumu kao navijac BvB-a?

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 nov 2014, 14:50

adnan@
Jesam na ovom forumu kao navijač BvB, ali ne vjerujem ni u čiju nepogrešivost, a kritika je želja da bude bolje, a ne skidanje glava, znam ja vrlo dobro da je bolje Klopp s manama, nego neka nova personalna neizvjesnost, pogotovo kad se igrački kadar osipa. Možda je i vrijeme da malo odmorim od komentara, ljetos sam ionako apstinirao par mjeseci, tu bih te mogao i poslušati ako već smatraš da se stalno ponavljam.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 nov 2014, 17:23

adnan24 je napisao/la:
opel je napisao/la:Ove sezone vjerovatno nećete osvojiti ništa, kao ni prethodne, plus što vam fali strahovito puno bodova do kvalifikacije u LP, pa tako je kako je, bez obzira što ja budem pisao i prognozirao.
On je tu da uči....... :D :D Zar si zaboravio?? :) Samo je ispalo kako je u fazi učenja rekao (svima vama) mudre činjenice o razvoju i budućnosti BVB-a.... :) Zanimljivo.... :) :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 nov 2014, 18:27

Nakon "loše" utakmice u Minhenu gdje je kriv za oba gola, Neven je sinoć briljirao sa 100 % osvojenih duela i 90 % tačnih pasova... :tokralju: :tokralju:

Sve u svemu odbrana solidna u LP. Vrijeme je da se to prenese i na BL. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 nov 2014, 20:12

effe_sa je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
On je tu da uči....... :D :D Zar si zaboravio?? :) Samo je ispalo kako je u fazi učenja rekao (svima vama) mudre činjenice o razvoju i budućnosti BVB-a.... :) Zanimljivo.... :) :D :D
Zanimljivo je da se ti pojavljuješ nepozvan, da ne kažem nepoželjan, a kad si već tako pametan da pričaš o nekim blokadama u glavama igrača BvB, hajde nam na tu dijagnozu daj i rješenje problema te blokade, ako misliš da znaš uočiti problem onda budi pametan do kraja pa predloži rješenje i kaži nam kad možemo očekivati neki pomak, bez toga ključnog momenta sva tvoja priča je obična drvena filozofija iz koje ja nisam ništa naučio i mogu se na tu temu samo zahebavati sa tvojim lupetanjima.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 nov 2014, 21:44

opel je napisao/la: kad si već tako pametan da pričaš o nekim blokadama u glavama igrača BvB, hajde nam na tu dijagnozu daj i rješenje problema te blokade
Ev ako može ja bi dao dijagnozu i soluciju :mrgreen: Razlog blokade je "zlo njemačkog fudbala" a solucija logično izbacivanje "zla" iz svih takmičenja: BL i DFB kupa ... Za to vam treba nekakav dobar eksorcista da ubije to zlo ... Isto hint: luk ne pali jer on ide uz kobasice i voPi, kolci i noFci isto ne pale, zatvor isto ne pali :problem:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 06 nov 2014, 08:13

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Nije sljedeca, nego je ova.
Sljedece ako se vrate i uzmu bar drugo mjesto stvari ce se vratiti na svoje...2 lose godine su vec problem.
Neznam kako ce to biti moguce bez Reusa, Gündogana i eventualno Matsa? Tesko i neizvjesno.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:Sad bi levatu dali i bogastvo a onda im je 2 mio vise bila nemoguca misija. Trazili ste, gledajte :kafa:
Ne moze nista preko noci...nekad se kupovalo za 2-3 miliona,danas za 20-30...ne zato sto to odjednom tako zele vec zato sto sad mogu.
Objasni. Kako nije moguce dati 4-7 miliona levatu (trazio ih za produzenje od 2 godine) a u istom razdoblju pravis NETO-DOBIT od 20tak miliona po godini. I dalje tvrdim da je pola od ove akumulirane dobiti trebalo skrsit na produzenja sa levatom, judom, matsom, ilkajom i rollsom. :kafa:
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Fanovi i odani pratioci velikog vodje se negdje isparise :hmmmm:
Ko god sumnja u Kloppa treba da se zapita sta je gledao prethodnih 6-7 sezona.
Klopp? S velikim vodjom mislim na gospon Fatzketa. Za Kloppa sam vec rekao, ako treba i u drugu ligu sa njim, sto opet neznaci da je svaka kritika za izostavit.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 06 nov 2014, 08:26

Semir bvb je napisao/la:Kagawu bih slatko poslao na klupu :zviz: , a meni nije jasno zašto Ćiro ne dobija prilike :?: :!: Kad je igrao uvijek je koristio svaku minutu i stvarno ne shvatam Kloppa zašto ga ne ubacuje. :thumbdown: Auba desno, Reus iza Ćire i Miki lijevo. To bi bila dobitna kombinacija. :thumbup:
Zasto Kagawa? Pa zato sto je jedini igrac koji pod pritiskom ZNA primit loptu, okrenut se prema golu i uradit nesto pametno sa njom. Jedina kritika za Shinjia moze biti nespremnost. Nije mi jasno kako jos uvjek nema kondicije za 90min. Sta su oni trenirali u mencesteru :?

Ciro je BEZKORISTAN protiv kompaktnih ekipa. Ciro je jedino dobar kad se protivnik otvori, kao gala sinoc u drugom poluvremenu. Ciri treba prostora i to pofajn da bi mogao unovcit svoje jacine. I ruku na srce da se kod 3-1 golman neokliznu i da onaj lik za 4-1 nezabi sam sebi *urac bi mi vidili tog silnog kilera. Fakat nekad kontam da vi samo gledate isjecke utakmice, ono tekma u 2,3 minute. Golovi, sanse, wouuw... :facepalm:

Sto se tice odbarane. Ja stvarno neznam kakav vi to ogromni potencijal vidite u Durmu? Kao desni bek moze proc ali lijevi nikako. Em nema lijeve noge, em luta u defanzivi, em nema muda da krene na duel u ofanzivi (ziheras teski, vise dodavanja ima sa Weidiom nego sa Reusom). Papa i Subo su bili beton, pogotov ovaj prvi. Najbolji transfer posle Reusa. Piszu jest sinoc poslao ekstra loptu za 1-0, ali do tada je imao jedno 4,5 katastrofalnih greskih pri dodavanju (ne rizkantne duge lopte neg na kratko). Mislim da njega psihicki nesto jako zahebaje.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 06 nov 2014, 10:59

http://www.101greatgoals.com/gvideos/ma ... tmund-gif/" onclick="window.open(this.href);return false;

kuknjava kuknjava

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 nov 2014, 17:31

Lokos19 je napisao/la: Objasni. Kako nije moguce dati 4-7 miliona levatu (trazio ih za produzenje od 2 godine) a u istom razdoblju pravis NETO-DOBIT od 20tak miliona po godini.
Supljiras samo tako...jedino kad se mozda moglo produziti s njim je dok je jos bio klupa Barriosu...a to ti je u rangu s tim da sad ponudis Ginteru 6-7 miliona jer mozda za par godina bude vrijedio te novce.Za Lewata su se godina dana cimali i Real i Chelsea pa nisu nista mogli s obzirom da je onaj njegov su,pak od agenta vec davno dogovorio s Bayernom.
Lokos19 je napisao/la:mislim na gospon Fatzketa.
Svejedno,moj odgovor ostaje isti...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 nov 2014, 17:45

Kaze Dusko Vujosevic neki dan: "Noc je najtamnija pred svitanje". E tako ce biti i kod nas, kad procepi opet cemo zavrsiti drugi. Ne moze me niko ubijediti da su mrtvi vukovi sa perisicem, olicem i ostalom buranijom bolji od nas...

Sjecam se prosle godine da smo 1.11. dobili Stutgarta 6-1, a nakon toga upali u krizu, nikoga nismo mogi dobiti, a opet zavrsili tik iz monopolista :D . Zato sam polako i bez sekiracije, BL je kita od lige, tako da smo mi ucesnici LP i iduce godine. Samo polako ;)

Ps. Naguzit cemo zdrijepce u nedjelju :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 06 nov 2014, 18:54

adnan24 je napisao/la:Supljiras samo tako...jedino kad se mozda moglo produziti s njim je dok je jos bio klupa Barriosu...a to ti je u rangu s tim da sad ponudis Ginteru 6-7 miliona jer mozda za par godina bude vrijedio te novce.Za Lewata su se godina dana cimali i Real i Chelsea pa nisu nista mogli s obzirom da je onaj njegov su,pak od agenta vec davno dogovorio s Bayernom.
:nene: Gubis se. Levat je prije finale kupa (5-2) trazio novi ugovor. Odnosno njegov paksu agent je tad trazio 7, dok se Fatzke htjeo prosvercat sa 4,5/5. Tek posle toga je kuharski ili kako se zove krenuo traziti onoga ko je spreman izkesirat.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:mislim na gospon Fatzketa.
Svejedno,moj odgovor ostaje isti...
Dobro. Ja sam zadnjih 6,7 godina gledao da Fatzke gubi ekipu iz snova zarad nesposobnosti i skrtavog stava da produzi ugovore kljucnim igracima na vrijeme i adekvatno.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.