FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Krajnje je vrijeme da se nesto desi oko igrackog kadra, sa ovakvim sastavom ne smijemo ostati ako ciljamo plasman za evropu. Ne dao Bog jos da se neko povrijedi.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Nema se sta specijalno desiti, mozda do nastavka sezone dođe 1 igrac da se moze nazvati pojacanjem. Inace mislim da nas ceka nikad tezi zadatak kad je u pitanju borba za europu.boccaccio je napisao/la:Krajnje je vrijeme da se nesto desi oko igrackog kadra, sa ovakvim sastavom ne smijemo ostati ako ciljamo plasman za evropu. Ne dao Bog jos da se neko povrijedi.
Ja sa nestrpljenjem ocekujem ove sastanke u klubu vezano za statut, skupstinu i unutarnje stvari jer to je trenutno jedini nacin da klub krene na bolje. Mi sve da izborimo europu ove sezone, taj novac koji dobijemo je kap u moru koji nam je potreban za sve probleme koje imamo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
perodeformero
- Kontakt:
Ako statut ne prodje Greda izvini majstore, ali haj ti negdje drugo nisi za ovog posla, predugo si u klubu da bi mogli cekati na neke konkretne stvari. Nama to treba sad i odmah, niko ne sumnja u tvoje dobre namjere, ali od namjera se ne zivi, ni od price i obecanja
Vidim da svi kukaju na naš igrački kadar pa hajde da pogledamo ima li ili nema razloga kukati.
Golmani: Antolović, Kjosevski, Ćutahija- po mom mišljenju dobro pokriveni na poziciji golmana
Desni bočni-Memija, Čolić, Zeljković-Memija je jedan od najboljih mladih igrača lige a ova dvojica su svakako alternative. Zeljković može solidno pokriti tu poziciju dok o Benji stvarno ne znam šta bih mislio
Lijevi bočni-Kvesić, Hadžović- Samo zdravlja Kvesi i ova pozicija je popunjena s tim i da Zeljković može zakrpiti poziciju. Ne znam kakav je mali Hadžović i može li poslužiti.
Centralni bekovi (Stoperi)- Bogdanović, Kosorić, Uzelac i Zeljković. Moj izbor bio bio Kosorić i Uzelac, vidjećemo koga Oda forsira, vjerovatno ima više opcija u zavisnosti od protivnika. Ako su Bogdanovići Kosorić u formi kao što su bili onda nam se loše piše a ako dignu formu (posebno kosorić koji je dobar igrač) onda bi moglo na nešto ličiti ovo.
Zadnji vezni-Hasanović, E. Sadiković, D. Sadiković, Hadžiahmetović- tanko je ovo, znači nedostaje igrač na ovoj poziciji obzirom da su i Dado i Amir još jako mladi i treba neko iskusiji da igra u paru sa jednim od njih dvojice. Je li to Tomić (ako produži što se iskreno nadam) ili Nyema kojeg pominju vidjećemo uskoro. Odović danas u Oslobođenju kaže da se nada da će do četvrtka biti kompletiran igrački kadar.
Dessno krilo- Đelmić, Hiroš, Bučan, Memija- U kombinacijama sa drugim bočnim igračem Memija može odigrati i krilo s tim da je Đelmić vjerovatno prvi izbor. Hiroš je još junior ali vidim da je igrao neke pripremne utakmice pa mislim da Oda ne njega računa, bar po malo da uđe. Bučan može desno iako je prema pripremnim igrao na lijevoj strani. Mislim da je ova pozicija pokrivena kako treba.
Lijevo krilo-Bučan, Nuspahić, Varea- I ova pozicija je solidno pokrivena a ko će igrati vjerovatno zavisi od mnogo faktora, protivnika, povreda, kartona, forme itd.
Ofanzivni vezni- Varea, D.Sadiković, Bajić a ja bih još dodao Hadžiahmetovića koji će sasvim sigurno dobiti prilku da igra. puno više nego do sada.
Napad- Bajić, Turković- i ovdje nam nedostaje igrač, Bajić je odličan na pripremama i podiže svoju formu. Turković ništa nije pokazao pa tako da ne vidim puno koristi od njega. Sa jednim napadačem mislim da ne možemo izgurati do cilja koji smo zacrtali.
E sad neko će reći sastav ne valja, neko će reći odličan.
Ima još i ovih juniora koji se tu vrta ali stvarno nisam upoznat sa njihovim kvalitetama.
Nedostaje Stanić koji može pokriti 3-4 pozicije u timu.
P.S. Valjda nisam koga od igrača zaboravio.
Golmani: Antolović, Kjosevski, Ćutahija- po mom mišljenju dobro pokriveni na poziciji golmana
Desni bočni-Memija, Čolić, Zeljković-Memija je jedan od najboljih mladih igrača lige a ova dvojica su svakako alternative. Zeljković može solidno pokriti tu poziciju dok o Benji stvarno ne znam šta bih mislio
Lijevi bočni-Kvesić, Hadžović- Samo zdravlja Kvesi i ova pozicija je popunjena s tim i da Zeljković može zakrpiti poziciju. Ne znam kakav je mali Hadžović i može li poslužiti.
Centralni bekovi (Stoperi)- Bogdanović, Kosorić, Uzelac i Zeljković. Moj izbor bio bio Kosorić i Uzelac, vidjećemo koga Oda forsira, vjerovatno ima više opcija u zavisnosti od protivnika. Ako su Bogdanovići Kosorić u formi kao što su bili onda nam se loše piše a ako dignu formu (posebno kosorić koji je dobar igrač) onda bi moglo na nešto ličiti ovo.
Zadnji vezni-Hasanović, E. Sadiković, D. Sadiković, Hadžiahmetović- tanko je ovo, znači nedostaje igrač na ovoj poziciji obzirom da su i Dado i Amir još jako mladi i treba neko iskusiji da igra u paru sa jednim od njih dvojice. Je li to Tomić (ako produži što se iskreno nadam) ili Nyema kojeg pominju vidjećemo uskoro. Odović danas u Oslobođenju kaže da se nada da će do četvrtka biti kompletiran igrački kadar.
Dessno krilo- Đelmić, Hiroš, Bučan, Memija- U kombinacijama sa drugim bočnim igračem Memija može odigrati i krilo s tim da je Đelmić vjerovatno prvi izbor. Hiroš je još junior ali vidim da je igrao neke pripremne utakmice pa mislim da Oda ne njega računa, bar po malo da uđe. Bučan može desno iako je prema pripremnim igrao na lijevoj strani. Mislim da je ova pozicija pokrivena kako treba.
Lijevo krilo-Bučan, Nuspahić, Varea- I ova pozicija je solidno pokrivena a ko će igrati vjerovatno zavisi od mnogo faktora, protivnika, povreda, kartona, forme itd.
Ofanzivni vezni- Varea, D.Sadiković, Bajić a ja bih još dodao Hadžiahmetovića koji će sasvim sigurno dobiti prilku da igra. puno više nego do sada.
Napad- Bajić, Turković- i ovdje nam nedostaje igrač, Bajić je odličan na pripremama i podiže svoju formu. Turković ništa nije pokazao pa tako da ne vidim puno koristi od njega. Sa jednim napadačem mislim da ne možemo izgurati do cilja koji smo zacrtali.
E sad neko će reći sastav ne valja, neko će reći odličan.
Ima još i ovih juniora koji se tu vrta ali stvarno nisam upoznat sa njihovim kvalitetama.
Nedostaje Stanić koji može pokriti 3-4 pozicije u timu.
P.S. Valjda nisam koga od igrača zaboravio.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
-
perodeformero
- Kontakt:
Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
VAŽNO JE BITI ČLAN!
Vjeruj mi da nije gora ekipa bila nego je samo falio brkati majstor kao sto ce nam faliti i narednih godina.vrbanjusa je napisao/la:E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
-
perodeformero
- Kontakt:
Uh suti, te sam izbriso iz memorije totalnovrbanjusa je napisao/la:E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
Tih godina smo imali po igracima puno bolju ekipu nego danas... Pogotovo 2005 i 2006... Toliko je bilo za nase uslove vrhunskih igraca.... Al nesto drugo nije stimalo.. Npr plate su malo je reci bile neredovne, premije nikakve, doprinosi se igracima nisu placali.... skupstinari nisu se ni skupljali, kvorum je nerijetko falio itd... sumnjivi likovi i menadjeri oko kluba.... jednostavno preslikano FK Sarajevo do dolaska kosookog....vrbanjusa je napisao/la:E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
Da nam je sad ekipa sa Stilicem, Jahicem, Bekricem iz mladjih dana, Dialibom, Cocalicem ne da bi osvojili Ligu nego bi je prekucali sa bruku bodova prednosti.... Jah bas su slabije te ekipe od ove danasnje... Pa nijedan od danasnjih igraca ne moze Jahicu obrisati kopacke...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
npr. Sezona 2008/2009
Šehić, Gvozdić, Borić, Mulalić, Cocalić, Sadiković, Kerla, Bajić, Hrkač, Salkić, Omerović, Šimić, D.Muharemović, Pelak, Jamak, Bekrić, Softić, E.Zeba, Haznadar, Branković, Avdić, Bučan, Šešlija, Redžepi, Svraka, H. Bešlija, Rovčanin, Stanić, Dudić, Mehić, Radovanović. Trener: Simo Krunić
Uvjek je bilo par solidnih igrača ali da nije ništa ostalo štimalo nije. Ekipu ne čine samo imena nego sistem.
Vidjećemo da li sad imamo sistem.
Šehić, Gvozdić, Borić, Mulalić, Cocalić, Sadiković, Kerla, Bajić, Hrkač, Salkić, Omerović, Šimić, D.Muharemović, Pelak, Jamak, Bekrić, Softić, E.Zeba, Haznadar, Branković, Avdić, Bučan, Šešlija, Redžepi, Svraka, H. Bešlija, Rovčanin, Stanić, Dudić, Mehić, Radovanović. Trener: Simo Krunić
Uvjek je bilo par solidnih igrača ali da nije ništa ostalo štimalo nije. Ekipu ne čine samo imena nego sistem.
Vidjećemo da li sad imamo sistem.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
Ne znam zašto si toliko nezahvalan za ono što je Gredić sa ostalim ljudima ucinio za naš klub, čak i bez statuta za određen vremenski period mi cemo biti bez dugova i nećeš vjerovati ali to je zahvaljujuci Gredicu,Siljku i ostalima. Ocigledno je da nekima trebaju ljudi poput Žuje ublehaša starog, jer smo mi u globalu narod koji je nenormalno glup i koji što mu više obecavaš oni ti više vjeruju i tako kad ti dođe čovjek iz struke kao što je Gredić i koji vrati finansije u normalu i skoro vrati dug kluba on je loš a dobar je onaj koji je napravio taj dug i koji je obecavao kule i gradove..perodeformero je napisao/la:Ako statut ne prodje Greda izvini majstore, ali haj ti negdje drugo nisi za ovog posla, predugo si u klubu da bi mogli cekati na neke konkretne stvari. Nama to treba sad i odmah, niko ne sumnja u tvoje dobre namjere, ali od namjera se ne zivi, ni od price i obecanja
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- plavipatriota
- Kontakt:
mi kad smo najgori bodovno bili onih godina, bolja smo imena imali 4 puta
štilić-dialiba, meni dva najdraža igrača tih godina, a bogme i do danas se samo par može s njima porediti...
volio bih da se jednom buba vrati...
štilić-dialiba, meni dva najdraža igrača tih godina, a bogme i do danas se samo par može s njima porediti...
volio bih da se jednom buba vrati...
Taj period:stilic dijaliba vladavic kamber baotic pelak..........vrbanjusa je napisao/la:E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
danas sastanak sa zoranom samardzijom vezano za moguca pojacanja za nas klub,javim vam u pp skoro svima,ostali nek cekaju oficijelnu stranicu kluba dok se oglasi
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
dijelom jeste u pravu, ali malo i pretjerujete jer dosta tih igrača nije bila ni sjena onoga što će kasnije postati. cocalić npr. je 2007. i 2008. sve dovodio do ludila svojim greškama, kao što je to radio i šeha sve negdje do 2010. (i prvu polusezonu 2009/10 je bio kritičan i skrivio dosta golova) mnogo igrača je igralo na pola godine da se vrati u formu pa da guli dalje, glavom bilo već negdje drugo, i tako dalje. neki koji će kasnije postati odlični igrači su jednostavno bili djeca, kao cocalić, kerla, svraka, šehić, stanić, pa i štila iako nevjerovatan talenat za naše uslove, bekrić bez iskustva u našoj prvoj ligi, konstantno će on početi igrati tek 2008/9.
što se tiče današnje ekipe, najviše fale jedan destruktivni i jedan kreativni vezni. mislim puno više nego špic.
što se tiče današnje ekipe, najviše fale jedan destruktivni i jedan kreativni vezni. mislim puno više nego špic.
- plavipatriota
- Kontakt:
dao bih cijelu trenutnu ofanzivnu liniju džabe za dialibu (napadači, ofanzivna krila, polušpicevi), bajića bi ostavio...
šta je pitarima radio
šta je pitarima radio
Igrači su bili bolji, ali ekipa sigurno ne. Ekipa je skup pojedinaca, a ne ti pojedinci ponaosobvrbanjusa je napisao/la:E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
Jesu dobri igrači. Svaka čast. Ali igrali u pogrešnom periodu, Štila je jedno vrijeme bio odstranjen kao Tomić sad, čuvao noge, birao utakmice. Ali da je majstor jeste. Vladavić imao kondora u glavi, hoće neće, Pelak izlazio u 60-tom minutu da stigne na ročišteDANDY je napisao/la:Taj period:stilic dijaliba vladavic kamber baotic pelak..........vrbanjusa je napisao/la:E onda nisi Želju pratio 2005,2006,2007 i 2008.perodeformero je napisao/la:Ukratko, goru ekipu nismo imali ima 40 godina
P.S. Ova sad ekipe je daleko od dobre, ali nije ni najgora u istoriji.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
To je to. Mnogi potcjenjuju ovu sada ekipu. Pogotovo kad gledaš sve pozicije. U tim ekipama prije 7-8 godina je bilo dobrih igrača ali rijetki i samo se oni spominju, a i ti što se spominju su bili djeca i nisu bili ni približan kvalitet kao što su sada. Pogotovo Coca, Štila, Šeha. Uvijek raja griješe kad porede te ekipe. Nek nama neko da najboljih 11 onda i sada pa da vidimo. Ja mislim da će veće karijere napraviti Memija, Dado i Baja nego što su COca, Štila i Dialiba napravili. Živi bili pa vdijeli. O malom Amiru da ne govorim.ChWilla je napisao/la:dijelom jeste u pravu, ali malo i pretjerujete jer dosta tih igrača nije bila ni sjena onoga što će kasnije postati. cocalić npr. je 2007. i 2008. sve dovodio do ludila svojim greškama, kao što je to radio i šeha sve negdje do 2010. (i prvu polusezonu 2009/10 je bio kritičan i skrivio dosta golova) mnogo igrača je igralo na pola godine da se vrati u formu pa da guli dalje, glavom bilo već negdje drugo, i tako dalje. neki koji će kasnije postati odlični igrači su jednostavno bili djeca, kao cocalić, kerla, svraka, šehić, stanić, pa i štila iako nevjerovatan talenat za naše uslove, bekrić bez iskustva u našoj prvoj ligi, konstantno će on početi igrati tek 2008/9.
@super faca si. VOliš biti u centru pažnje, jače je od tebe
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 09 feb 2015, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
Javi buraz..super je napisao/la:danas sastanak sa zoranom samardzijom vezano za moguca pojacanja za nas klub,javim vam u pp skoro svima,ostali nek cekaju oficijelnu stranicu kluba dok se oglasi
Sometimes it's only madness that makes us what we are.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 2 gosta.