Eh, da malo analiziramo tu tekmu i to što Tudor radi u Hajduku u ovom kratkom vremenu. Nisam je imao priliku gledati, pa sam sad pogledao kratki sažetak, al sam je zato slušao na radiju.
Dakle, ekipa je nastupila u sastavu:
----------------Kalinić---------------
Jozinović----Maloča---Milović---Vršajević
-----Pašalić----Sušić----Anđelković
--------Mujan--Kiš---Kouassi-------
Malo me to iznenadilo, prije svega formacija 4-3-3, iako je već i prije Tudor najavljivao da će tako ili slično igrati, jer nisam siguran ima li Hajduk kvalitetu, snagu i širinu za igrati takav sustav. I moć. Zadnji put je tako igrao Vulićev Hajduk, a mislim da je i Miše nešto slično pokušavao. U veznom redu nema tog kreativca koji bi mogao pretrčati 11, 12 km i biti i nazad i naprijed i koji će uz to kvalitetno dodati loptu za napadače.
Druga stvar koja me malo iznenadila jest sastav. Odozada je sve oke, međutim, ovaj ofanzivni dio je bilo nešto što nisam očekivao baš od starta i u takvom rasporedu. Pašalić, Mujan i Kiš od prve, dečki koji zajedno nemaju 15 nastupa, tek iz juniorske ekipe (izuzev Kiša) proizašli. Iako su igrali i protiv Dinama u superkupu, to je hrabar potez Tudora, bez obzira uzme li se u obzir da za ovaj meč nije konkurirao Caktaš zbog žutih iz prošle sezone. Jedino što mi je nejasno jest gdje je Andrijašević?! Zdrav je koliko znam, pa ne znam što je sad u pitanju?!
U ovakvoj formaciji Kiš je bio istureni, prvi napadač, a odmah do njega, s lijeva i s desna "dahtali" su Kouassi i Mujan.
Kouassi je jednostavno oduševio svojom igrom, ne samo protiv Zadra već i protiv Dinama u Superkupu. Ustvari, on je taj koji razigrava ekipu, daje joj dodatni elan i podstrek, asistira, trči, bori se, nosi ponekad i dvojjicu na sebi, stvara prilike praktički iz ničega i na kraju još i zabija.
Rezulat je odličan, naravno, tko će prigovarati nakon 5 komada. Pozitivno je to i što je ekipa konstantno radila presing i držala loptu u nogama, imala posjed lopte, a uz to (što treba naglasiti) nije bilo glupih dugaačkih lopti) već se igralo po zemlji. Međutim, usprkos tome, što je naravno pozitivno i što treba njegovati i tako igrati i dalje, a i treba vremena za takvu igru, jest što sve do prvog gola nije bilo praktički ni jedne šanse, a ni ta za prvi gol nije bila neka izrađena akcija već više spretnost Kiša i konfuznost zadarske obrane. To je ona stvar koju treba popraviti u ovakvoj igri i za koju treba vremena. Al to opet dovodi do pitanja kvalitete pojedinca, a time i ekipe, mogu li igrati u takvoj formaciji?! Ni daljnji golovi nisu pali iz neke uigranosti i razrađene akcije. Ali to će, vjerujem i nadam se, doći i sa vremenom i sa treninzima i ovakav pristup Tudora (ima muda) i način rada me raduje i apsolutno ima moju podršku. Treba to još uigrati, pogotovo tu mladost koja pršti na sve strane

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"