EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

majestic24
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la majestic24 » 15 sep 2011, 12:16

[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 sep 2011, 13:14

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
AVFC je napisao/la:Litva je moj favorit igraju doma i mogu do kraja 8-)
Po meni su oni 2. favorit ,odmah poslije Španije...ali,imam neki osjećaj,što se naravno ne mora obistiniti...da će u 1/4 f naletiti na nekog nezgodnog protivnika...možda Rusija,Grčka ili Hrvatska....i da će im se desiti nešto što se Srbiji(tada SCG) desilo 2005 kad su bili domaćini(ispali u 1/8f(baražu) od Francuske)...Puno se od njih očekuje,velika su očekivanja nacije...svakako da ovde ima timova koji im mogu zagorčati život u 1/4f....Po meni,ako prođu u 1/2 f,igraće i finale sigurno 8-)

E svaka mi čast :lol: :lol: :lol: :lol: ....Ipak nisam očekivao da ih makedonija može uzeti,iako sam navijao za MKD...svaka im čast,odigrali su hrabro,muški..naročito Mekeljeb,Stojansovski,Ilievski i Antić,.....Ovom pobjedom su dokazali da ipak nisu slučajni oovi rezultati,ja sma prvi bio sunmjičav,li poslije ovoga skidam im kapu,i želim da pobjede Špance i u finalu igraju sa Srbijom :D :D :D ....Bo mora u 1.petorku EP :idea: :!: ......Mislim da će se Francuzi danas namučiti sa Grcima,i da bi mogli vidjeti još jednog neočekivanoh 1/2f-stu...vrlo lako...A od naših momaka očekujem da pobjede Rusiju i čvrsto vjerujem u to,samo hrabro do pobjede ;)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 sep 2011, 13:21

badblueboylivno je napisao/la:
CoDe je napisao/la:Jedna prokleta Makedonija igra 1 / 4 finala daj ba sta je ovo sega neka il ?
slika

Momci su svojim igrama to zaslužili. Igraju odličan turnir, imaju 5 vezanih pobjeda, pregazili su Grke, okrenuli Hrvatsku, pregazili BiH... imaju sjajnog Boa, odličnog Antića... A i nisu oni krivi što je neki islandski ribar uveo ovakav format, i poslije što su upali u takvu skupinu kakvu su upali, i što im se skupina križa sa skupinom kakvom se križa. Čak mislim da im ovo nije kraj, da bi mogli mrknuti Janeze i onda se s Rusima pofajtati za prvo mjesto... a možda ih za 10 mjeseci budemo gledali i u Londonu :D
McCedonija slika
Hayley <3

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 15 sep 2011, 14:27

'Nema dileme da je ovo najvažnija utakmica na šampionatu. Pobeda garantuje dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre, a stižemo samo na korak od Londona i borbe za medalje, Ako se zna da je ovo najbrojniji i sigurno najkvalitetniji Eurobasket posle mnogo godina, to bi sigurno bio ogroman uspeh za ovu generaciju.
Za nas je meč protiv Turske bio eliminacioni, a Rusi će se sa takvim pritiskom boriti prvi put u utakmici protiv Srbije. Ipak, jedina su neporažena ekipa na šampionatu i prepuštam im blagu ulogu favorita. Međutim, verujem da možemo da ih pobedimo i plasiramo se u polufinale.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2011, 14:33

Kakva je situacija sa Krstićem? Da l' će biti spreman za večerašnji dvoboj? I, šta je sa Rašićem (iako njegovo neigranje i nije neki hendikep)? Ukoliko Krstić bude igr'o, vjerujem da će biti egal utakmica i da će nijanse odlučivati. No, u slučaju njegovog neigranja, onda ipak veće šanse dajem Rusima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 sep 2011, 14:44

Varaš se za Rašića, on je vrlo bitan igrač u rotaciji i njegovo neigranje će sigurno biti minus za Srbiju. Sinoć slušam baš Šarenca kad govori o njima dvojici, iz njegovih riječi se dalo zaključiti da je Rašić već prežaljen kad je u pitanju meč sa Rusima, bol u leđima ne prestaje, nije trenirao skoro nikako. Kod Krstića je u pitanju bio kuk pa se bol proširio čini mi se i na stopalo, uglavnom za Krstića još postoji nada da će zaigrati, za Rašića ne.

A što se tiče utakmice večeras, i ja prednost dajem Rusima. Srbiju su dobro načele povrede, dok Rusi koliko vidim nemaju tih problema, još ako ne bude igrao kapiten, onda će biti superteško proći u polufinale. Ivković bi mogao biti prevaga jer odlično poznaje protivnika.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 15 sep 2011, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 15 sep 2011, 14:47

Rašić definitivno neće igrati večeras, a verovatno ni do kraja prvenstva. Za Krleta je Duda izjavio sinoć za SOS kanal da bi trebalo da igra. Međutim, tu je novi problem, pre 10 min na SOS kanalu vest da Tepić verovatno neće igrati večeras jer ima probleme sa vratom. :shock:

Ostaju nam samo Teodosić, Paunić i Marković. :(
I think I'm a pussy one.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 15 sep 2011, 14:50

teodosic i srbija su me kostali dosta para dosad na turniru, odigr'o sam i danas na pobjedu srbije i "over" poena tea, vidjet cemo dal' ce to biti i posljednji :D rasic nece igrati, krle je valjda sanirao tu povredu pa ce biti spreman koliko toliko za utakmicu, dvije utakmice za redom osloniti se na ucinak perovica bi bilo ravno samoubistvu :lol: :lol: tepic je protiv fiba-nih miljenika bio dobar, znaci danas ga ja ocekujem uzasnog :D nadam se da nece ispuniti moja ocekivanja :D savan ce sigurno zabiti 15-ak, njegovo je da reducira promasaje :) znaci sve zavisi od milosa, tako da je realno ocekivati da zabije preko 12 :D rusi su izuzetno disciplinirana ekipa, puni su samopouzdanja, uigrali su se protiv losijih ekipa. mkd je pokalaza da se protiv njih itekako moze uci u egal, a srbija je valjda bolja od mkd :D mozda i nije, u danasnjem svijetu sve je naopako :mrgreen: utakmica vjerovatno nece biti nesto pretjerano kvalitetna, bice puno faulova, izgubljenih lopti, sto se mene tice mogu se poklati na terenu, samo nek komsije pobijede :mrgreen: utakmicu sigurno necu gledati, sto zbog svog zdravlja, sto zbog zastite inventara u prostoru u kojem inace gledam :mrgreen: :mrgreen:
sto se druge utakmice tice, francuzi su apsolutni favoriti, a grci nisu mkd da mogu sa 4 igraca doci do polufinala. nisam nista vezano za ovu utakmicu stavio na listice, tako da me rezultat apsolutno ne interesuje, ali zbog nekih ranijih utakmica volio bih da francuzi dobiju :)

texi - tepicevo neigranje je pojacanje :mrgreen: :mrgreen:

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 15 sep 2011, 14:51

Evo definitivno potvrđeno, Tepić ne igra večeras, ipak su u pitanju leđa kao i kod Rašića. Krstić će biti u sastavu.
I think I'm a pussy one.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 sep 2011, 15:04

Texi je napisao/la:Evo definitivno potvrđeno, Tepić ne igra večeras, ipak su u pitanju leđa kao i kod Rašića. Krstić će biti u sastavu.

Bolje da ne igra večeras.Nek je Krle spreman ,to je najvažnije!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 15:05

neno#4 je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:@BIHfan, jel' i dalje mislis da je pametno to odradio Collet?! Da ne ide na domacina?

Fino sam ti rekao za Litvaniju. Nisu ulijevali nimalo povjerenja.
jedna stvar mi pomalo zapada za oko...kako koja reprezentacija biva pobijeđena ili nadigrana od makedonije ona odmah biva proglasavana ne baš tako sjajnom...na kraju ako pobjede i špance imam osjecaj da ce mnogi reći pa dobro spanci i nisu bili nesto ...izgubili su vec od turske, francuska ih je pustila i sl. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vrati se nazad i vidi sta sam pisao za Litvaniju prije.
heheh :) ma ok nisam ni mislio na tebe konkretno nego me tvoj post samo podsetio na to... jer znam sta si pisao prije..al isto si pisao i za makedoniju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...znaci i corava koka jedno zrno ubode ...a to sto si pisao da ne ulijeva povjerenje litva...pa da ti pravo kazem ocito da nijedna od repki ne ulijeva povjerenje..mozda jedino makedonija koja igra ujednacenom kvalitetom od prve pa do one utakmice jucer...bez obzira ko je na parketu ko je povredjen i koliko licnih imaju...svi ostali uz mnogo ili uz velike oscilacije i zavisno da li im igra ovaj ili onaj kljucni igrac...sa druge strane to sto ih je makedonija uzela ne znaci da bi oni bili laksi protivnik za francuze u polufinalu...svako drugi bi litavce dosta teze dobio od makedonije, jer su oni specificna repka u mnogo aspekata a jedan od njih je da ni protiv koga litavci ne bi krenuli sa devizom lako cemo ili nema sanse da izgubimo , a to je ono sto se desilo...i to cesto puta zna odluciti...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 15:09

znaci veceras ocekujem +20 za rusiju

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 sep 2011, 15:33

Moje srce se nada, ali mozak kaže da će biti teško...jednostavno ako se nešto radikalno ne promjeni u našoj igri teško protiv Rusa koji kidaju i odbrani i skoku...trojka Kiriljenko, Hrijapa i Mozgov je fizički predominantna za srbiju, jedino ba fazon, i vic tj maštu i tehniku naših igrača...mada teško....
a za makedonce...pa ilijevski mrtav hladan za SOS Kanal kaže da bi više volio litvance nego srbe u 1/4, jer kaže onaj šut odd 75% protiv srbije se teško mže ponoviti litvancima........
Zadnja izmjena: DANTES, dana/u 15 sep 2011, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 sep 2011, 15:35

Goldy je napisao/la:znaci veceras ocekujem +20 za rusiju

Znači aj se umij drugar,malo realnosti nije na odmet ;) al ok,to je tvoje mišljenje,tvoja prognoza,ovo je forum,svak ima pravo da daje mišljenje.a utakmica će za 4 sata,ipak mislim da si pretjerao.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 15 sep 2011, 15:38

Ilievski nije ubacio dvije trice od početka prvenstva, a juče 10 sekundi do kraja Litvancima ubacuje trojku sa lukom do krova, kakav mentalni pobjednik!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 15:43

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
Goldy je napisao/la:znaci veceras ocekujem +20 za rusiju

Znači aj se umij drugar,malo realnosti nije na odmet ;) al ok,to je tvoje mišljenje,tvoja prognoza,ovo je forum,svak ima pravo da daje mišljenje.a utakmica će za 4 sata,ipak mislim da si pretjerao.
ma dobro može biti da sam preterao :mrgreen: ali eto nekako me ne bi začudilo da tako bude...jer nekako mi rusi sa lakoćom igraju u napadu sve sami aleyoop-ovi, a srbi neuverljivi sa mnogo oscilacija...što ne znači da ne možete biti šampioni ako Vas sreća ili sudbina bude htela :idea:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 sep 2011, 15:46

heheh :) ma ok nisam ni mislio na tebe konkretno nego me tvoj post samo podsetio na to... jer znam sta si pisao prije..al isto si pisao i za makedoniju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...znaci i corava koka jedno zrno ubode ...a to sto si pisao da ne ulijeva povjerenje litva...pa da ti pravo kazem ocito da nijedna od repki ne ulijeva povjerenje..mozda jedino makedonija koja igra ujednacenom kvalitetom od prve pa do one utakmice jucer...bez obzira ko je na parketu ko je povredjen i koliko licnih imaju...svi ostali uz mnogo ili uz velike oscilacije i zavisno da li im igra ovaj ili onaj kljucni igrac...sa druge strane to sto ih je makedonija uzela ne znaci da bi oni bili laksi protivnik za francuze u polufinalu...svako drugi bi litavce dosta teze dobio od makedonije, jer su oni specificna repka u mnogo aspekata a jedan od njih je da ni protiv koga litavci ne bi krenuli sa devizom lako cemo ili nema sanse da izgubimo , a to je ono sto se desilo...i to cesto puta zna odluciti...
Sta sam pisao za Makedoniju? Je li ovaj uspjeh po tebi ocekivan? Najlakse se sad praviti pametan, general poslije bitke. Spanija je jedina konstanta ovdje, svi variraju.

Grupa E je bila neuporedivo jaca od grupe F, i to je fakt.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 sep 2011, 15:59

Bravo za Makedoniju .. na dnevnik hr imate klip od 5 minuta slavlja makedonaca na trgu u Skopju ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 16:34

neno#4 je napisao/la:Je li ovaj uspjeh po tebi ocekivan? Najlakse se sad praviti pametan, general poslije bitke.
Goldy je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: FYRM- Litva 2 - Domacini ne mogu izgubiti, ako i bude prilike za to imaju sudije. Makedoncima svaka cast, ali tesko da mogu dalje.

ne toliko često, ali mnogo češće nego se to inače smatra, u košarci na prenstvima se desilo da favorizovana(dakle na papiru bolja) ekipa koja je uz to domacin izgubi...mislim da ce se to desiti i veceras..dakle prognoziram pobjedu makedonije
neno#4 je napisao/la: Spanija je jedina konstanta ovdje, svi variraju.
a poraz od turske? 2 poena u cetvrtoj cetvrtini ti nazivas kvalitetom? to nije oscilacija? ali dobro...moze se reci da su bili najuvjerljiviji...ali mozda zato sto su spanci imali lakse protivnike?

makedonija nije varirala ..imali su jednu neresenu sa crnom gorom i poraz u zadnoj sekundi od rusa....dakle i te utakice koje su izgubili i sve ostalo odigrali su u istom ritmu i bez obzira da li im je neki kljucni igrac povredjen ili iskljucen...

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 15 sep 2011, 16:40

Goldy je napisao/la:
a poraz od turske? 2 poena u cetvrtoj cetvrtini ti nazivas kvalitetom? to nije oscilacija? ali dobro...moze se reci da su bili najuvjerljiviji...ali mozda zato sto su spanci imali lakse protivnike?

makedonija nije varirala ..imali su jednu neresenu sa crnom gorom i poraz u zadnoj sekundi od rusa....dakle i te utakice koje su izgubili i sve ostalo odigrali su u istom ritmu i bez obzira da li im je neki kljucni igrac povredjen ili iskljucen...
koje je.bene lakse protivnike? na jednoj strani turska i njemacka, a 'vamo finska i gruzija od ekipa koje su ispale :roll:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.