FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 mar 2015, 11:31

FKZ1921 je napisao/la:Malo se sleglo...Pogledao ponovo golove,izvjestaj...
Moje misljenje je da je i ovo jedna od utakmica iz koje ne mozemo i ne trebamo izvlaciti velike pouke i poruke. Naprosto,upisana su tri boda,Baja je popravio saldo,Uzelac je uspjesno debitovao, i to je to. Ovakva Slavija nije parametar i siguran sam da nasa struka tako gleda na ovu utakmicu.
Potpuno sam siguran da necemo imati puno ovako laganih utakmica na Grbavici. Naprotiv. A o gostovanjima da i ne govorim. Ne znas sta je teze,ici Zrinjskom s kojim se bijes za trece mjesto ili ici Vitezu koji ce sve uciniti da ostane, a kuci je vec dao sto je planirao dati.
Ne znam zasto jos uvijek niko Borca ne uzima za ozbiljno. Oni su u odlicnoj situaciji. Dva boda su iza cetvrtog,u polufinalu kupa su,imaju odlicnu ekipu,kombinovanu od iskusnih i mladih igraca. Imaju puno siri kadar od nas...I ta prica o parama je pila naopako.Uvijek na kraju rijese te probleme. Budite sigurni da ce rijesiti licencu.
Razumijem da nam je ovo bio lije vikend. Poklopili su se rezultati u,za nas dvije vazne utakmice,Olimpik i Zrinjski. Sarajevo tu nije bitno,oni nam nisu konkurencija,odnosno mi njima nismo konkurencija.
Ali,malo smo ipak pretjerali sa velicanjem nase igre. Slazem se,lijepo je to izgledalo u vecem dijelu utakmice,ali hajmo biti realni...Ova Slavija,bez nekoliko prvotimaca,nije pravo mjerilo. Nerealno velicanje pojedinaca i igre,ne uzimajuci u obzir sve faktore,moze biti samo kontraproduktivno. Zato,hajmo ovu utakmicu sto prije zaboraviti i vec se okrenuti sljedecoj.
Ponovo moram tebe citirati. TO je to. Kratko i jasno. Treba svi da pročitaju. Nema euforije nikakve niti nam treba, niti imamo pravo biti euforični. Mada je nekima, primjetio sam jučer, bitnije da smo ispred Sarajeva nego sve lijepo što se jučer vidjelo. Drago mi je ipak da su manjina i to dobra manjina. O pozitivnim stranama je @pile već sve rekao što se tiče tribina. MOja jedina zamjerka je potenciranje pjesme je.. malo Sarajvo. Je.. ba raja njih. Jest dobra pjesma, gori kako zvuči, ali dajte malo Mi smo Željiini, Željo je naš, dajte malo da obnovimo neke stare vrhunske pjesme. Dlaka u jajetu znam, ali ja moram to, ja jednostavno želim da mi budemo primjeri, da budemo skoro pa savršeni jer savršenih nema. Taj osjećaj koji je jučer bio, to jedinstvo i osjećaj pripadnosti, e to je Željo. Osjetilo se u zraku. Mada je opet bilo pojedinaca kojima ništa ne valja, ali trebamo ih prihvatiti kao takve i malo ih opaliti po glavi kad se jave glasno.
Igra je bila dobra, ali molim vas, bez podcjenjivanja Slavije, nisu ni oni mjerilo. Vidjeli smo da je Široki ipak bolji od nas, makar za nijansu ali je bolji trenutno. Isto tako ljudi moji, mi smo samo tri boda ispred petog mjesta, koje ne vodi u Evropu, a 12 je kola do kraja. Vidim neki pišu pobjeda u Mo skoro osigurava Evropu. Niti je to tačno, niti je tačno da poraz dole vodi u ambis. Tekma po tekma. Borac je isto ozbiljan i što kaže FKZ1921 dobit će oni licencu a na oba fronta mogu daleko dogurati.
Eh sad da malo bacim komentar na igrače. Mene ova djeca oduševljavaju. Samo tako moci nastavite. Ima tu još stvari da se poprave, ali trka Memija, elegancija Dade i Amira, Bajina ljevica... Drago mi je da je Beganović debitirao. Uzelac mi se isto svidio, odlično igra sa loptom, ima sjajnu dugu loptu, zna povći, a jak u duelu. Bit će nešto od njega ako bude ozbiljan u nastavku karijere. DAdu opet previše kritikujete. Pratio sam ga jučer, puno trči, počeo je dobijati i duele, vjerovatno radi na tome, apa onda gubi koncentraciju u dijelu u kojem je najjači. Nadoći će sve to. Neki pitaju što Benjo u 11. Ja mislim da je Oda htio da ima ofanzivnijeg beka, a Benjo jeste bolji ofanzivno od Mladena ali to sinoć nije pokazao. Iz istog razloga je i Uzelac počeo, a plus visočiji je od Mladena, zbog prekida. Međutim Benjo napreduje i bit će to dobro za par kola, samo nek se ostavi kladare, godi mu rad sa Odom izgleda. Centaršutevi su svjesno išli na drugu stativu, samo ih je par bilo prejako, a ovi iz Slavije svi jablani pa i zato nije ništa prošlo. Dado je kasnije to mnogo bolje radio. Varea loš po meni. Bolje je bilo da je igrao on u sredini, a Kokot krilo. Jednostavno Varea nije ni brz ni jak za krilnu poziciju i guši se tamo. Ne može duela dobiti. TO je jedina zamjerak na Odinu taktiku jučer. Znam imamo svi drugačija viđenja pa sam mogao pročitati i da je nrp Amir bio loš što nije ni blizu po meni tačno, ali eto.

Pozdrav braćo.

EDIT: aferim @bocaccio, pisao sam dok si i ti pisao pa tek sad pročitah.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 23 mar 2015, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 23 mar 2015, 11:36

Ajzea je napisao/la:Ima li negdje video Amirovog rolinga?
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 23 mar 2015, 11:38

boccaccio je napisao/la:Gledam izjave ovih nasih najmladjih igraca i oni odmah u kost, hoce da idu na titulu. Bez pardona. Realnost je vjerovatno nesto drugacija od ovih izjava, ali svidja mi se ovaj "bezobrazluk" kod nase djece. Gladni su uspjeha. Ne boje se oni nikoga. Osjetili su pozitivnu atmosferu kod navijaca, to nesto sto se probudilo u svima, inat neki, sta li...pisao sam o tome jednom, kako svaki mladi igrac razmislja dok je u omladinskom pogonu i kakva je zelja u njima da osjete bas neke ovakve momente svojih prvih utakmica, i taj nagon koji ih sada drzi, pogurani pjesmom velikog broja ljudi, koja je pjevana za ime i ponos kluba, cijim su oni igrama doprinijeli.
I sada je momenat uporediti razmisljanje svakog igraca koji tako ulazi u igru a kada je atmosfera ovako dobra, gdje je podrska dovela do usijanja, i razmisljanja istih mladica kada ulaze u igru gdje publika psuje, zvizdi, i daje ogroman pritisak. Zar same izjave ove djece ne govore koliko u prilog njihovoj hrabrosti i ovakvim izjavama ide dobra atmosfera koja ih podrzava , i koliko su oni sami podignuti tom podrskom, da su u stanju bez imalo razmisljanja da kazu da idemo po bodove u Mostar.
Sad nema veze da li je to realno ili nije, koliko je vazno da oni u svojim glavama imaju odlucnost i toliko samopouzdanje, da oni tako shvataju trenutni momenat. Slusali su pjesmu navijaca, odlicnu podrsku su imali i dobili su krila. Pokazali su karaker pobjednika, karakter kluba, te potpuno daju svoju pripadnost svima nama.
Zato su navijaci toliko vazni, zato je dobro sto su navijaci prepoznali ovaj momenat da podrze nasu mladost. Evo, dobili su navijaci ono sto zele. Djecu koja se bore.
Pa Memija je dao toliko energije u ovu utakmicu da je to nevjerovatno. A nije odigrao nista specijalno,cak ispod svog nivoa. Sta ti njemu mozes drugo reci nego od srca cestitati. Nije problem odigrati lose kada ispostujes teren i publiku i samog sebe svojom borbenoscu.
Amir udje u igru i stane na loptu. Smiri sredinu terena, kao da je na terenu Sretko Vuksanovic a ne Amir. Napravi roling,odusevi nas, otvara se i trazi loptu, doda je smireno...pih...ludilo bolan.
Za Bajica necu ni da pricam.
Ali hocu da pricam za Uzelca. Odusevio me. Pristupom, startnoscu, pozicioniranjem.... opasan za protivnicki gol...zna iznijeti loptu naprijed..ljevak je...razmislja u igri...stalno je momak na prstima i lagano skakuce cak i kada je lopta pred golom protivnika a on na centru. Mlad je i vjerovatno ce imati i on losih utakmica, ali mi smo dobili stopera koji ce za godinu ili dvije biti kvalitetom iznad ove lige.

Bilo je i dosta losih stvari u ovoj utakmici, pa ni protivnik nije takav da bi se moglo sve to lijepo izanalizirati, jer nije bio ravan po kvalitetu nasem sastavu. Ali lijepo je bilo gledati kako nasa ekipa i u 90.minuti ganja sansu da bi postigli pogodak.
Svidjela mi se jos jedna stvar koju sam primijetio. Lancano preuzimanje igraca u pozicioniranju kada je lopta kod protivnika. To je velika stvar. To znaci da su nasi potpuno u igri i da gledaju kako su igraci pozicionirani, prate se pogledom, preuzimaju odgovornost jedan za drugog. i odmah se teren ucini kao da je popunjen nasim igracima. To se desava samo onda kada ima dovoljno trke.

Ja sam uzivao u ambijentu. Navijaci su polozili ispit. Aplauz poslije primljenog gola koji se cuo sa sjevera je zaglusio stadion. Osjecala se pripadnost. Osjecala se podrska. Svaki navijac je bio navijac. Glasom,pjesmom,aplauzom. I svaki igrac Zelje je osjetio da je podrzan. Tako se stvara klima za velike uspjehe. Samo tako. Bravo Zeljo!

I tebi svaka cast !!! :clap: :clap: :clap:

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 mar 2015, 11:42

ellaxaz je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Ima li negdje video Amirovog rolinga?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jel ovo dozvoljeno u zvaničnim utakmicama :D
Lijepo je vidjeti koliko ovi mladi igrači pucaju od samopouzdanja, roling Amira pa onaj pokušaj od jučer Bajića kada mu je Kokot spustio loptu glavom a on je uvrnuo jako lijevicom bez imalo razmišljanja. Ja bi trčo prema golu pa ako uđe uđe :mrgreen:
Ima tu još i onaj solo prodor Memije kada je baš mangupski uklizo na nju da je izvuče na kraju,izgledalo je ko da mu je 30 a ne 18. Mislim da je Kokot tu zakasnio za gol. Kod nas u omladinskom izgleda muda rastu :kafa:
@boccaccio :tokralju:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 mar 2015, 11:48

Ne moze Varea ono igrati, to vec svi znamo cijelu sezonu. On je zavaljen na onoj poziciji, nije to taj lik koji probija po strani, Varea je nesto sasvim drugo. Kako je Varea zavaljen u ovoj sezoni,tako su i u proslim sezonama na toj poziciji bili zavaljeni neki igraci i svi su bili losi, od Zebe,Bekrica, do Svrake... i svima je to bila izlazna sezona iz kluba.

Bar po meni, Varea je igrac koji je apsolutno najbolje igracki i tehnicki potkovan. Mozda ce mali Amir imati tu notu u buducnosti,vec sada naglasava sjajne tehnicke predispozicije. A opet sa druge strane, vracanje Varee u neku poziciju spica, koja mu je prirodna, ili ga malo povuci na poluspica, ne ide, jer bi to islo na stetu Bajica ili Dade Sadikovica. I onda dodjes u situaciju da imas igraca koji je tehnicki najbolji u timu, a da za njega bukvalno nemas mjesta na terenu, pa ga ubijes u pojam stavljajuci ga da bude sporedan negdje gdje mu to ne godi. Tacno je da trci kao rekreativac, ali mislim da niko nije ni ocekivao po njegovom dolasku da cemo gledati njegovu trku, vec znanje. On nije dosao da bi puno trcao, vec da doda zadnji pas, ili da poentira. Takvi igraci ne trce puno na terenu. Stavi ga na krilo, gdje se ocekuje brzina,prodornost, centarsut...od njega tu nema nista. Cudna je situacija oko ovog igraca. Prejak je u svom znanju, a nema mjesta da igra tamo gdje voli i gdje moze puno da daa.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 23 mar 2015, 11:49

Ajzea je napisao/la:
ZELJOx4xlife je napisao/la:Sve pohvale za JUG i organizaciju! :bow: :clap:
Sa kakvim je radom samo krenula grupa, svaka čast tim momcima. Ono što su jučer priredili je stvarno nešto novo što se tiče organizacije.
E pu **** ti pauzu što nije danas utakmica :D
Jos da se aktiviraju po pitanju bordo grafita po Novom Sarajevu.. (biju u oci gdje god se okrenes bordo) :mrgreen:

vojkovrucina
Kontakt:

Post Postao/la vojkovrucina » 23 mar 2015, 11:50

corleone87 je napisao/la:
cala je napisao/la:Jedina zamjerka im je 19 kornera i jos nekoliko slobodnjaka oko 16 metara i nista iskoristeno, ostalo sve za 10 bilo.
Jedno 5-6 kornera ako ne i vise je bilo prebaceno sa jedne na drugu stranu,prakticki lopta zavrsavala u gol autu sa druge strane..
Malo ga ti usra pravo. Pogledaj sinoć utakmicu el-klasika i koliko je bilo takvih kornera a igrač košta milione. Kod nas se raja nafura da je plej stejšn pa svaki korner mora biti kako je on zamislio. Ako dajemo kritike daj da to budu normalne a ne preseravanja. :thumbdown:

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 23 mar 2015, 11:57

Ne treba zaboraviti naseg kapitena Stanu,koji mislim treba da se prikljuci treninzima zajedno sa ekipom posle ove reprezentativne pauze. Tesko ce Stana biti onaj pravi citavu ovu polusezonu,ali eto dobro ce doci u rotaciji zadnjih 5-6 kola ako se neko ne daj Boze povrijedi ili bude kartoniran.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 23 mar 2015, 12:00

vojkovrucina je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:
cala je napisao/la:Jedina zamjerka im je 19 kornera i jos nekoliko slobodnjaka oko 16 metara i nista iskoristeno, ostalo sve za 10 bilo.
Jedno 5-6 kornera ako ne i vise je bilo prebaceno sa jedne na drugu stranu,prakticki lopta zavrsavala u gol autu sa druge strane..
Malo ga ti usra pravo. Pogledaj sinoć utakmicu el-klasika i koliko je bilo takvih kornera a igrač košta milione. Kod nas se raja nafura da je plej stejšn pa svaki korner mora biti kako je on zamislio. Ako dajemo kritike daj da to budu normalne a ne preseravanja. :thumbdown:
Nije to preseravanje, jer vecina tih lopti iz kornera zavrse u rukama golmana ili u autu.Iako lopta ide u peterac zbog nedovoljne jacine(takozvani balon) odbrambeni igraci imaju dovoljno vremena da se postave i da je izbace iz sesnaesterca.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 mar 2015, 12:04

boccaccio je napisao/la:Ne moze Varea ono igrati, to vec svi znamo cijelu sezonu. On je zavaljen na onoj poziciji, nije to taj lik koji probija po strani, Varea je nesto sasvim drugo. Kako je Varea zavaljen u ovoj sezoni,tako su i u proslim sezonama na toj poziciji bili zavaljeni neki igraci i svi su bili losi, od Zebe,Bekrica, do Svrake... i svima je to bila izlazna sezona iz kluba.

Bar po meni, Varea je igrac koji je apsolutno najbolje igracki i tehnicki potkovan. Mozda ce mali Amir imati tu notu u buducnosti,vec sada naglasava sjajne tehnicke predispozicije. A opet sa druge strane, vracanje Varee u neku poziciju spica, koja mu je prirodna, ili ga malo povuci na poluspica, ne ide, jer bi to islo na stetu Bajica ili Dade Sadikovica. I onda dodjes u situaciju da imas igraca koji je tehnicki najbolji u timu, a da za njega bukvalno nemas mjesta na terenu, pa ga ubijes u pojam stavljajuci ga da bude sporedan negdje gdje mu to ne godi. Tacno je da trci kao rekreativac, ali mislim da niko nije ni ocekivao po njegovom dolasku da cemo gledati njegovu trku, vec znanje. On nije dosao da bi puno trcao, vec da doda zadnji pas, ili da poentira. Takvi igraci ne trce puno na terenu. Stavi ga na krilo, gdje se ocekuje brzina,prodornost, centarsut...od njega tu nema nista. Cudna je situacija oko ovog igraca. Prejak je u svom znanju, a nema mjesta da igra tamo gdje voli i gdje moze puno da daa.
Sve to stoji druže, ali evo jučer kod početnih jedanaest se samo mogla zamijeniti pozicija njemu i Kokotu i to je to i nikome nebi išlo na štetu ni Baji ni Dadi. meni je drago da je varea opet pozitivac i pored toga što manje ili lošij igra. Vidiš na njemu da nije potonuo, za razliku od Svrake nekad.
Opet moram podvući za Stanu, podsjeti me @eniss, da mi nije jano što se još ne priča o produžetku ugovora.

vojkovrucina
Kontakt:

Post Postao/la vojkovrucina » 23 mar 2015, 12:07

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Šta ima stručnjaci nisam Vas prepoznao. Takozvani bolani haha. Pohvalite da smo izveli 20 kornera što niko ne pamti da su bolje ekipe to uspjevale. A logično je da od 20 kornera svaki ne može biti dobar jer nisu u pitanju roboti već ljudi od krvi i mesa. Umor, kocentracija kako utakmica odmiće nisu na istom nivou. Lahko je srat po forumu dok piješ kavicu :kafa:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 mar 2015, 12:17

zaboljisportuBiH je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Ne moze Varea ono igrati, to vec svi znamo cijelu sezonu. On je zavaljen na onoj poziciji, nije to taj lik koji probija po strani, Varea je nesto sasvim drugo. Kako je Varea zavaljen u ovoj sezoni,tako su i u proslim sezonama na toj poziciji bili zavaljeni neki igraci i svi su bili losi, od Zebe,Bekrica, do Svrake... i svima je to bila izlazna sezona iz kluba.

Sve to stoji druže, ali evo jučer kod početnih jedanaest se samo mogla zamijeniti pozicija njemu i Kokotu i to je to i nikome nebi išlo na štetu ni Baji ni Dadi. meni je drago da je varea opet pozitivac i pored toga što manje ili lošij igra. Vidiš na njemu da nije potonuo, za razliku od Svrake nekad.
Opet moram podvući za Stanu, podsjeti me @eniss, da mi nije jano što se još ne priča o produžetku ugovora.
Istina je to sto si napisao, moglo se tako odraditi zamjenom mjesta Kokota i njega. To je sada Odovicevo. Ima samo onaj momenat gdje se vidi da Kokot nije ni 70 % spreman. On bi mozda isto pao u trkackom smislu,jer je ta pozicija zahtjevnija. Mozda je Odovic tako razmisljao, ko ce ga znati. Ali u svakom slucaju u pravu si kada kazes da zamjena za ta dv igraca na pozicijama ne bi stetila Dadi i Bajicu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 mar 2015, 12:17

vojkovrucina je napisao/la:HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Šta ima stručnjaci nisam Vas prepoznao. Takozvani bolani haha. Pohvalite da smo izveli 20 kornera što niko ne pamti da su bolje ekipe to uspjevale. A logično je da od 20 kornera svaki ne može biti dobar jer nisu u pitanju roboti već ljudi od krvi i mesa. Umor, kocentracija kako utakmica odmiće nisu na istom nivou. Lahko je srat po forumu dok piješ kavicu :kafa:
Dobro strucnjak necemo vise kvariti pozitivu sa tvojim sarkazmom. :kafa:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 23 mar 2015, 12:41

vojkovrucina je napisao/la:HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Kad vec izvedes toliko kornera, trebas pokusati iskoristi neki i zabiti go.
Ali jok ti uvijek pucas kontru na ovom forumu samo pod drugim imenom
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 23 mar 2015, 12:47

Mislim da je red da se rijesi pitanje generalnog sponzora za vrijeme ove pauze :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 23 mar 2015, 12:50

Minjore je napisao/la:Mislim da je red da se rijesi pitanje generalnog sponzora za vrijeme ove pauze :D
To ako Bog da sredjujemo imam neki pozitivni filing + evo citam Dzekson najvjerovatnije ide ma milina ako se sve ostvari.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 mar 2015, 12:55

zeljocity je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Mislim da je red da se rijesi pitanje generalnog sponzora za vrijeme ove pauze :D
To ako Bog da sredjujemo imam neki pozitivni filing + evo citam Dzekson najvjerovatnije ide ma milina ako se sve ostvari.
Kako ide to sa procentima ako ode negdje ? Hocemo li mi biti dobri barem milion ? :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 mar 2015, 12:59

@Elegant

Evo ovo sm nasao na ismartv blogu

Amar Osim je u jednom video intervjuu za ****.ba izjavio kako je Željin procenat od svih obeštećenja za Džeku 3,25 %. Radi se o takozvanom mehanizmu solidarnosti, kojeg smo naplatili za Edinove transfere u Wolfsburg i u Manchester City. Dosta često se pominju i zamjene igrača za Džeku, u koje novac ne bi bio uključen, pa se mogu čuti i mnoga naklapanja šta bi od takvih transfera imao Željezničar. Najbitnije od svega je da ovakvi dogovori ni u kom slučaju ne mogu eliminisati mehanizam solidarnosti! Jedino pitanje je kako se obračunava tih naših 3,25 %. Obzirom da je u prošlosti već bilo mnogo ovakvih slučajeva, iz jednog takvog sam saznao i sistem procjene vrijednosti nenovčanih transfera. Naime, ukoliko bi City dao Džeku za, recimo, Van Persieja i De Jonga, kako se u zadnje vrijeme pominje, solidarnost bi se obračunala prema posljednjim novčanim transferima aktera razmjene. Dakle, uzela bi se prosječna vrijednost prethodnih obeštećenja obje strane u razmjeni. U ovom slučaju, imamo Džeku na jednoj strani, čiji je transfer u City prema transfermarktu iznosio 37 miliona eura, i na drugoj strani Van Persieja - 4,5 miliona eura za prelazak iz PSV-a u Arsenal i De Jonga - 18 miliona za transfer is HSV-a. Dakle, potpuno nerealno, ali i jedino moguće rješenje za obračun pokazuje da je u ovoj trampi jedan De Jong daleko vrjedniji od Van Persieja, iako je stvarnost potpuno suprotna. Naših 3,25 % ćemo dobiti ako izračunamo prosjek vrijednosti dvaju strana. Džekinih 37 miliona + Van Persiejevih 4,5 + De Jongovih 18 = 59,5 miliona eura. Dobivenu cifru dijelimo na 2 kako bismo dobili prosjek jednog (Džekinog) transfera, što iznosi oko 30 miliona eura. Vrlo respektabilna suma, koju bi i gotovinski teško neko trenutno uplatio za Edina. Poenta je da ni u slučajevima zamjene nećemo biti zakinuti, a nadamo se, ukoliko do trampe i dođe, da će City za Džeku dobiti igrače za koje su posljednje uplaćena obeštećenja što izdašnija. Za navijače Željezničara, De Jong je neuporedivo vrjedniji od Van Persieja.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 23 mar 2015, 13:02

Elegant je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:
Kako ide to sa procentima ako ode negdje ? Hocemo li mi biti dobri barem milion ? :mrgreen:
To stvarno ne znam evo iznad gore ovo zvuci ok ali ko zna. A sto mi Dzeku nebi doveli nazad :mrgreen:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 mar 2015, 13:04

Ma 3,25% je svaki nas naredni procenat od Dzekine eventualne prodaje. On ima ugovor do 2018, sto je svakako dobro za nas, nadam se da ce otici ovog ljeta.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HariTz i 23 gosta.