FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 maj 2016, 19:40

zagorski je napisao/la:Mene brinu ovi malezijci/kinezi Bgm. i to dobro. Vise vec nasa nesposobna i taldzijska Uprava.

Welcome in the club.

Ne pricam ja ovo nista bezveze.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 maj 2016, 20:12

Evander je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Mene brinu ovi malezijci/kinezi Bgm. i to dobro. Vise vec nasa nesposobna i taldzijska Uprava.

Welcome in the club.

Ne pricam ja ovo nista bezveze.
Ne volim da sirim negativu,ali mozda je i vrijeme da se kazu neke stvari o kojima siguran sam mnogi navijaci Sarajeva razmisljaju,ali se ne usuduju (jer ih je strah tog scenarija i jer zele da nas klub uvijek bude u vrhu kako mu i tradicija nalaze) da ih glasno kazu.
PRODAJA KLUBA VINCENTU TANU JE VELIKA,MOZDA I HISTORIJSKA GRESKA KOJU CE BITI TESKO ISPRAVITI!
Naravno,mislim da je Uprava to uradila u najboljoj namjeri i u pocetku je izgledalo kao dobar potez,vracanje dugova,kamp,finansijska stabilnost itd.,i logicno je bilo ocekivanje navijaca i velike ambicije,jer su svi preduslovi bili tu da odskocimo od ostatka lige i cak da se i u Evropi nesto napravi.
Medutim,sto nesposobnoscu Uprave,sto samim tim da je Tan od pocetka imao sasvim drugi plan od onoga sto je nama prezentovano od strane Uprave(dominacija u ligi i iskorak u Evropi) sve navijacke ambicije i zelje su nestale kao mjehur od sapunice. Grubo smo spusteni u realnost,a bojim se da ce najveca razocarenja tek uslijediti...

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 16 maj 2016, 20:16

Jel ti Evander brat,hehe...

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 maj 2016, 20:18

Trenutno online : bleki :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 16 maj 2016, 20:19

Nije to mu je majka.
#meksičke #safunice
4.10.2009.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 maj 2016, 20:44

e cuj Tan nama prezentovao nekakve grupne faze pa nas zajebo :lol: rekoh i tebi i evanderu, prica vam je glupa, nadjite investitore koji vole Sarajevo pa nek oni uloze i onda cete biti mirni, samo problem je sto niko para ne da, ali srati preko tastature, tu smo najjaci na dunjaluku
Pyro is not a crime !

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 16 maj 2016, 20:50

:clap:
THEC je napisao/la:e cuj Tan nama prezentovao nekakve grupne faze pa nas zajebo :lol: rekoh i tebi i evanderu, prica vam je glupa, nadjite investitore koji vole Sarajevo pa nek oni uloze i onda cete biti mirni, samo problem je sto niko para ne da, ali srati preko tastature, tu smo najjaci na dunjaluku

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 maj 2016, 20:55

KingJamesMVP je napisao/la:Kako će Olimpic vratiti ovu uslugu od jučer? Vama pustit a borit se protiv Želje ili...
pa pustit ce i njima, i oni su dio price :D
Pyro is not a crime !

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 maj 2016, 20:58

tacnije njima su i dosad pustali, pa je red bio da i Zeljo 'odigra za njih' jednom :D
Pyro is not a crime !

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 16 maj 2016, 21:03

Bez namjere da ikoga direktno prozivam,ali ne mogu da ne primjetim kako mi ovaj Pape malo (vise) odudara od ostatka cijenjenih kolega,sto i nije tesko primjetiti je je omjer 1:1000 tu negdje..
Jednostavno lik naginje na stranu ovih prikaza iz uprave nekim tendecioznim postovima koji su usput potpuno iracionalni..

Niko ovdje nije niti slijep,ni gluh hvala Bogu,i svi dobro znamo sta je valjalo,i sta sve nevalja,prema tome korektor niko od nas ne treba biti ovoj bandi :!:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 maj 2016, 21:04

THEC je napisao/la:e cuj Tan nama prezentovao nekakve grupne faze pa nas zajebo :lol: rekoh i tebi i evanderu, prica vam je glupa, nadjite investitore koji vole Sarajevo pa nek oni uloze i onda cete biti mirni, samo problem je sto niko para ne da, ali srati preko tastature, tu smo najjaci na dunjaluku
Procitaj pazljivije sta sam napisao pa onda daj svoj komentar.
Nisam ja rekao da nam je Tan ista prezentovao pa nas zajebo,nego sam rekao da nam je Uprava (bez Tanovog pokrica te price ocigledno) najavljivala 'evropsko Sarajevo',grupne faze,dominaciju u ligi itd.,a da smo sada samo spustani u realnost,onako kako je Tan i od samoga pocetka planirao. Dakle akademija,prodaja igraca,proizvodnja igraca za njegove evropske klubove,dok je u toj prici sportski rezultat sporedan i nije ga apsolutno briga o ambicijama i zeljama navijaca. I dakako da se nijedan navijac fks ne moze i nece zadovoljiti takvim razvojem dogadaja,da igramo sporednu ulogu u ovoj sugavoj ligi,a kao lafo 'klub bez dugova','vlasnika nam milijarder' itd.
Uostalom zivi bili pa vidjeli.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 maj 2016, 21:04

Omjer 1:1000 u čemu ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 maj 2016, 21:05

[youtube][/youtube]

Što jest, jest, njegovi golovi su se slavili najstrasnije... Kakav lik. :salut:
Samo Saraj'vo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 maj 2016, 21:07

Odnos za i protiv uprave je 1:100 000

Lionel Benko igrac koji je ove sezone u defanzivi pokazao vise nego pojedini projekti i uz to zabio 20 komada.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 16 maj 2016, 21:08

Besic je napisao/la:Omjer 1:1000 u čemu ?
Pa Besa dragi,naravno da nisam zaboravio Majkla,ali zar njega treba uopste uzimati u obzir :!: :?:

Edit: Ma naravno da je taj omjer neupitan,ali sam konkretno ja mislio na nas kolege ovdje..
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 maj 2016, 21:11

Pa dobro na 100k dođe jedan (pape), a na drugih 100(majkl) :mrgreen:

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 16 maj 2016, 21:11

Razmišljajte malo.
Puno se Tan spominje, on dao podršku ovom, Tan ovo, Tan ono.
Sigurno da njega boli briga i da se rijetko obazire na situaciju oko Sarajeva, uzeo je klub za male pare, nije uložio mnogo, za naše uslove i standard jest puno, ali njemu je to sića, i te pare ni ne osjeti, zaradi za par sati.
Shvatite, u našem fudbalu se ne okreću velike pare i budala je svako ko misli da je tu Tan došao da zaradi nešto preko Sarajeva.
Pa on može više zaraditi u Kardifu, u drugoj engleskoj ligi za jedan dan nego sa Sarajevom za nekoliko godina.

Nit branim većinskog vlasnika, niti sam protiv istog, jednostavno nisam pametan i ne znam šta je ispravno oko tog.

Mislim da su veći problem naši prokleti ljudi, u prevodu lopovi, naš mentalitet.
Znate i sami, kad su pare u pitanju, razum se gubi, svi se hoće utalit i dobro proć, zato se i spominju razni talovi, svima zinula guzica, svi hoće svoj dio kolača, sigurno misle, doveli smo pare u klub, moramo i mi imat neke koristi, krali su ovi prije nas a sigurno i oni će koji će doć kad mi odemo.

Normalno je ako je Tan zbog toga stopirao slanje novca kao što je to bilo na početku. Što bi ga neki napaćeni Bošnjo pravio budalom?
Primjer, traži vam neki prosjak na ulici marku za hranu, date mu, i vidite ga kroz 5 minuta sa pivom u ruci. Bil mu dali sljedeći put kad bi vas isto pito?

Meni su smiješne te priče kao nema više skupih, starijih igrača. Pa i sami su naši rekli da igrači nisu preplaćeni, a plate naših najskupljih igrača su vjerovatno manje od plata kakve imaju čistačice, ekonomi i drugi u Kardifu.

S obzirom kakve pare obrće, on nikad sa Sarajevom neće zaraditi "da osjeti".

A što se tiče mladih igrača, isti se mogu dokazati i u omladinskoj ligi, turnirima, reprezentaciji a ne forsiranju pod svaku cijenu u prvi tim. Primjer ovaj mali iz Dinama što ide u Wolsfburg, nije par minuta odigrao samo za prvi tim a ide za 7mil eura ako ne i više. Jesu to sve talenti, i dobri su momci, ali ko je gledao kadete protiv Njemačke, Austrije.. vidio je koliko su njihovi dosta dominantniji u duelu, a nisu ništa veći i krupniji, problem je što naši nemaju od koga učiti, niko im ne usađuje profesionalizam od početka, kasnije sve bude kasno.

Najveći su problem ljudi u upravi!!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 maj 2016, 21:19

zagorski je napisao/la:
Procitaj pazljivije sta sam napisao pa onda daj svoj komentar.
Nisam ja rekao da nam je Tan ista prezentovao pa nas zajebo,nego sam rekao da nam je Uprava (bez Tanovog pokrica te price ocigledno) najavljivala 'evropsko Sarajevo',grupne faze,dominaciju u ligi itd.,a da smo sada samo spustani u realnost,onako kako je Tan i od samoga pocetka planirao. Dakle akademija,prodaja igraca,proizvodnja igraca za njegove evropske klubove,dok je u toj prici sportski rezultat sporedan i nije ga apsolutno briga o ambicijama i zeljama navijaca. I dakako da se nijedan navijac fks ne moze i nece zadovoljiti takvim razvojem dogadaja,da igramo sporednu ulogu u ovoj sugavoj ligi,a kao lafo 'klub bez dugova','vlasnika nam milijarder' itd.
Uostalom zivi bili pa vidjeli.
da nema nikakvih rezultatskih ambicija uopste im ne bi dao pare da dovode onolike igrace, nije ni on toliki levat da misli da se iz ove vukojebine mogu prodavati igraci za neke vece pare bez rezultata, a kao drugo ja ne vidjeh da smo djecu poslali u neki njegov klub, osim Barbarica kojeg smo pri tome dobro uvalili Kortrijku (i nemam nista protiv da ih i dalje nastavimo levatiti sa ovakvim igracima) nijedan drugi se nije dovodio u kontekst s njima, a o Cardiffu je suvisno pricati jer radnu dozvolu im jedino kraljica moze nabaviti, i na kraju svega, za ovo sto se trenutno desava su krivci samo nasi ljudi i niko vise, jedina mana koja se moze vezati uz Tana je sto je daleko pa ne vidi iz prve ruke sta se sve desava no opet s druge strane je itekako dobra stvar sto ima neko ko upravlja jer nece dozvoliti da se desi ono sto se nekad desavalo u klubu a to je da ode u milionske dugove jer kako smo krenuli da njega nema to bi se sigurno desilo u roku od par godina...i u najgoroj varijanti, ne mora njega zanimati nista u vezi Sarajeva, samo je dovoljno da ne dopusti da klub ode u minus, za sve ostalo pravi ljudi sa vizijom mogu mnogo da urade i da namaknu pare, siguran sam da je neko prije 5 godina pa i vise ponudio da vrati dugove i da napravi trening kamp i poslije toga ni marke vise ne ulozi da bi svaki navijac Sarajeva prihvatio tako nesto
Pyro is not a crime !

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 16 maj 2016, 21:24

Problem je sto vama ne valja niko,vecini vas i onda su vam svi neprijatelji ko ne misli kao vi,uprava ce otici,al necete je vi smijeniti preko tastature nego pravi navijaci koji su uz klub uvijek...

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 maj 2016, 21:28

Meni je i sama floskula 'Tan daje pare' ili 'Tan vise nece davati' ili 'Tan zavrnuo pipu' totalno nejasna.
Zasto?
Pa budzet se valjda formira onako kako ga formiraju i drugi klubovi dakle:sponzori,reklame,transferi,ulaznice itd.
Ja ne znam da kod nas Tan daje neka sredstva svake godine u formiranje tog budzeta pa da nesta moze sad povecavati ili smanjivati. Tan je dao konkretne pare za kamp i vracanje dugova i mozda nesto sada redovno daje za akademiju.
Kako se prica ovdje nekada postavlja ispada da fks nema nikakav drugi izvor prihoda osim Tana.
Druga stvar je to sto se on najvise pita oko tog istog budzeta, u sta i koliko ce se trositi i sl.
Tu je i nastao problem sto nasi iz Uprave nisu to ispostovali prosle sezone,a Tan vjerovatno nije htio da daje ekstra pare.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ i 34 gosta.