FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

montolivo18
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la montolivo18 » 21 avg 2023, 08:41

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
21 avg 2023, 08:29
Sjenjak1919 je napisao/la:
21 avg 2023, 02:03
Jesul Horde Zla sutra na sjeveru?
Trebale bi biti. Zašto je bi omogućili gostima da se ugodno i komotno osjećaju na našem stadionu kad već ima mogućnosti.
Nismo mi takvi da pravimo neke kaveze kad ima tribina za njih.
Da li ti možeš reći, ako odeš iz Tuzle u Živinice da stanuješ kod nekoga u kući i uredno sve plaćaš, i onda jednog dana dođeš i kažeš "evo, ovo je sada moja kuća"? Znaš i ti da ne možeš. Tako je i za Tušanj, ali nešto pokušavaš da isprovociraš navijače Slobode. Vidjeli smo ko je gazda, ko igra vikendom, a ko radnim danom. :thumbup:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 avg 2023, 09:39

montolivo18 je napisao/la:
21 avg 2023, 08:41
Trebale bi biti. Zašto je bi omogućili gostima da se ugodno i komotno osjećaju na našem stadionu kad već ima mogućnosti.
Da li ti možeš reći, ako odeš iz Tuzle u Živinice da stanuješ kod nekoga u kući i uredno sve plaćaš, i onda jednog dana dođeš i kažeš "evo, ovo je sada moja kuća"? Znaš i ti da ne možeš. Tako je i za Tušanj, ali nešto pokušavaš da isprovociraš navijače Slobode. Vidjeli smo ko je gazda, ko igra vikendom, a ko radnim danom. :thumbup:
Nama je termin nametnula Arena.Nema nikakve prepreke da se u 24 sata na jednom terenu odigraju dvije utakmice.Dok nije bilo plastike na pomoćnom Juniori su igrali na glavnom terenu.Subota prvi tim ,nedjelja Juniori.To je sve i sada na snazi vidjet ćeš.Stadion Tušanj nije vaš i koliko god puta vi ponovili tu laž mi ćemo je demantovati.Uzgred, reflektore ne palimo jer je radnim danom struja preskupa,10 .000 KM.Arrivederci drugoligaši i nek potraje.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 avg 2023, 09:44

montolivo18 je napisao/la:
21 avg 2023, 08:41
Zašto bih ja vas provocirao na našoj temi? Previše sebi daješ na značaju.
Pogledaj ko je upao na našu temu s kakvim namjerama.
Kažem naš stadion jer je on naš, nas građanja grada Tuzle. Javno dobro koje se finansira i održava od našeg poreza.
A to ko je gazda ćemo pokazati, ne brini. To što igramo danas je najmanje do vas a najviše do saveza i arene.
Vikend je bio pretrpan da bi i mi igrali i bili u direktnom prenosu. Čak šta više ni Zrinjski šampiona nisu mogli uklopiti. Kakvo bi to kolo bilo da prođe i bez jednog od najvećih klubova u BiH ( mislim ja Sarajevo) i jedinog tuzlanskog premijerligaša.
Vi ste u cijeloj priči nebitni, jer ko još obraća pažnju na niželigaša kad se o bilo čemu odlučuje.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 21 avg 2023, 09:52

Reprezentacija Jugoslavije imala je 1958. pripreme za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj.Boravili su u Tuzli u Hotelu Bristol na korzou(porušen zbog tonjenja) i trenirali na našem Tušnju.Sloboda je tada bila trećeligaš.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 21 avg 2023, 17:47

Totalno lose, raspadanje, bez myda,.bez trenera, bez zadnjih veznih..Dobro smo i prosli sa dva gola..
Elvir Baljic

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 avg 2023, 19:10

Druga utakmica zaredom gdje si u većini bolji protivnik ali doživiš poraz.
Sa ovakvom realizacijom i igračima pozadi poput Šekiba Bihorca i izgubljenog Ćorića nama je grčevita borba za opstanak.
Moramo biti realni u ovoj ekipi je više invalida nego li igrača.

Nabacali smo nekih krila a danas ništa nismo uradili pored njihovih bekova Durakovića i Beganovića. To su im dvojica najlošijih igrača, panjevi, i mi ništa tu nismo napravili.

Ali u pravu je Milenko okrećemo se dalje. Daj Bože da nam ne pozli od tolikog okretanja.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 21 avg 2023, 19:14

21 avg 2023, 19:10
Sa ovakvom realizacijom i igračima pozadi poput Šekiba Bihorca i izgubljenog Ćorića nama je grčevita borba za opstanak.

Nabacali smo nekih krila a danas ništa nismo uradili pored njihovih bekova Durakovića i Beganovića. To su im dvojica najlošijih igrača, panjevi, i mi ništa tu nismo napravili.

Ali u pravu je Milenko okrećemo se dalje. Daj Bože da nam ne pozli od tolikog okretanja.
Milenkova pickasta igra, igras kuci i cekas na svojoj polovini, nigdje veze. Coric,Nukic, Karjasevic i Hadzic ubjedljivo najgori.
Elvir Baljic

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 21 avg 2023, 19:18

TuzlaCityfighter je napisao/la:
21 avg 2023, 19:14

Milenkova pickasta igra, igras kuci i cekas na svojoj polovini, nigdje veze. Coric,Nukic, Karjasevic i Hadzic ubjedljivo najgori.
Ja govorim dva mjeseca da treba napadac. Ovdje sam samo cuo dobar je Hadzic ovo ono. Ima Pantelić moze pokriti. Ima Masovic moze igrati spica...odbrana haos. Coric je gori bek od Nukica. Bihorac troha. Trebao je doci neki top igrac ali izgleda nazalost nista

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 21 avg 2023, 19:26

Hazre je napisao/la:
21 avg 2023, 19:18

Ja govorim dva mjeseca da treba napadac. Ovdje sam samo cuo dobar je Hadzic ovo ono. Ima Pantelić moze pokriti. Ima Masovic moze igrati spica...odbrana haos. Coric je gori bek od Nukica. Bihorac troha. Trebao je doci neki top igrac ali izgleda nazalost nista
Ne treba nama napadac, nama treba zadnji vezni, centralni vezni.. Niko loptu da uzme, da uputi kvalitetan pas. Napadacu treba dati kvalitetan pas. Svelo se da 90 % akcija krece od Sukilovica, prodali smo lopti sa cetiri utakmice, ne za jednu. Nisam ja protiv ni napadaca, ali strucniaci smatraju da mogu sa ovim ostati lagano u ligi. Ma Djaba ja i ti trazimo, kad nece da ga dovedu.
Elvir Baljic

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 avg 2023, 19:26

Jaka je konkurencija ko je najgori, ali sigurno je ovaj pjevač Bihorac pri vrhu. Kako je samo ispao glup kod prvog gola, a u napadu je potrošio 4-5 lopti. Ima odraz i skoči al se lopta odbije kao da krampom udari.
Uglavnom mi sa ovakvom ekipom a posebno ovakvom igrom ako budemo mirno priveli sezonu kraju to će biti uspjeh.

A polagao sam velike nade, potajno razmišljao o nekoj četvrtoj poziciji i Evropi.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 21 avg 2023, 20:10

utisci sa današnje utakmice :
- bošnjaković nikakav trener,ne zna postaviti odbranu,nema taktike i nije sposoban da motiviše igrače.U utakmicu mu igrači ulaze mrtvi,bezbojni, kilavi
i bez borbenosti
- ekipa počinje igrati nakon dva primljena gola i dva zicera za goste
- osim mehanovića mi nemamo skoro nikoga u ekipi ko zna lopte
- stoperi i defanzivni vezni su nam užas
- ako se ne pojačamo sa dva igrača na pozicijama ofanzivnog veznog i napadača, a koji mogu dati gol,mi smo vjerovatno i glavni kandidat za ispadanje
- sudija nas je ponovo iskasapio danas
- sarajevo bezvezna ekipa koja igra 30 minuta i onda im se igrači valjaju po terenu u narednih 60 minuta.dugo nisam gledao ekipu koja se toliko
prenemaže,izmotava i opstruira igru.
- igrači i bošnjaković su nažalost razočarali mnogobrojnu publiku koja je u velikom broju došla na stadion.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 21 avg 2023, 20:40

Fedja Dudic dok nije kasno!!

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 21 avg 2023, 21:04

Težak raspored dolazi na naplatu. Ne može se očekivati više od ove ekipe, skupina limitiranih igrača je isuviše velika da bi rez. bio povoljniji. Sad se bar zna da treba zapeti i čupati bodove kako se zna i umije inače mrka kapa.Sad se zna da sa ekipama poput Širokog, Sarajeva, Veleža, Borca i Želje ne može se ravnopravno nositi pa što god se od njih isčupa treba slaviti. Zrinju nisam spomenuo jer i nema potrebe... oni su za nas sa druge planete.
Ovi ostali su sa nama u istom košu.Tri susreta dva poraza a vjerovatno se smiješi i treći... hajde budi strateg pa digni ekipu protiv Posušja.
Možda me demantuju protiv Želje

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 22 avg 2023, 08:35

Jučer nismo više zaslužili osim poraza. Šteta bilo je dosta navijača po paklenoj vrucini. Milenko sve više djeluje kao pogubljen. Naši igrači potpuno demoralisani i pogubljeni. Ja sam posebno ogorčen na dva beka Corica a posebno Hodzica koji nije više od dva km pretrčati. Čovjek jednostavno nezainteresovan. Ovo može i mora bolje. Na momente sam imao osjećaj da želimo poraz bez htjela da damo gol.
Sudija nas je oštetio u tri navrata i to žestoko. Pomoćni ispred Zapada također.
Što se Sarajeva tiče pobijedili su al su katastrofa. Pa oni su se tokom cijele utakmice valjali i izlezavali. Ako im to dozvoli ovaj Slovenac onda od njih nema nista.
Sve u svemu očekujem puno bolju partiju na Grbavici i osvajanje minimalno jednog boda.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 22 avg 2023, 09:03

Ekipa bez volje i zelje za zivotom.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 22 avg 2023, 09:16

emir012 je napisao/la:
22 avg 2023, 09:03
Nešto otprilike tako. U čemu je problem jesul igrači redovno plaćeni.
Milenko jedan prijedlog Ćorića i Hodzica ne stavljati u prvi tim. Neka igraju Nikic i Osmic mladi su i sigurno će sa većom zeljom igrati.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 22 avg 2023, 13:38

husrefbeg je napisao/la:
22 avg 2023, 09:16
emir012 je napisao/la:
Milenko jedan prijedlog Ćorića i Hodzica ne stavljati u prvi tim. Neka igraju Nikic i Osmic mladi su i sigurno će sa većom zeljom igrati.
Ne znam dal su placeni i koliko i dal nesto kasni, ali sto se mene tice glavni problem vec par godina je distanciranje Husica od kluba...
Mislim, on je jedini tu koji moze drzati neku naspanovanost i ambicioznost...

Zasto to radi - ne znam, mogu nagadjat do prekosutra (pad prihoda u USA, prezauzetost drugim sportskim/politickim aktivnostima, zasicenje, razocaranost u neke ljude kojima se okruzio u TC... mislim, milion mogucih razloga). Red bi bio da sam izadje u medije i kaze sta se desava i kakvi su planovi, ako uopste ima ikakve planove.

Pisao je vec (cini mi se) Balja neki dan - propusta se dobra prilika da se bar neki dio navijaca Slobode pridruzi nama (s obzirom na njihovo ispadanje iz lige).

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 22 avg 2023, 13:53

emir012 je napisao/la:
22 avg 2023, 13:38
husrefbeg je napisao/la:
emir012 je napisao/la:
Ne znam dal su placeni i koliko i dal nesto kasni, ali sto se mene tice glavni problem vec par godina je distanciranje Husica od kluba...

Zasto to radi - ne znam, mogu nagadjat do prekosutra (pad prihoda u USA, prezauzetost drugim sportskim/politickim aktivnostima, zasicenje, razocaranost u neke ljude kojima se okruzio u TC... mislim, milion mogucih razloga). Red bi bio da sam izadje u medije i kaze sta se desava i kakvi su planovi, ako uopste ima ikakve planove.

Pisao je vec (cini mi se) Balja neki dan - propusta se dobra prilika da se bar neki dio navijaca Slobode pridruzi nama (s obzirom na njihovo ispadanje iz lige).
Jučer je bio veliki broj navijača Slobode koji prvi put gledaju TC ali na ovaj način i o im pristupom to neće ići jer ljudi vole da gledaju borbu a ne manekene.

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 22 avg 2023, 13:58

Navijaci Slobode nikad nece navijat za drugi klub osim Slobode. Za nas je Sloboda vise od kluba, vise od sporta.
To da se pogleda utakmica drugog kluba je sasvim legitimno, postoje ljudi koji vole fudbal opcenito i prate utakmice kad im se pruzi prilika.
Ja licno sam gledao par puta Zeljo Sarajevo kad se nadjem u Sarajevu, ali to ne znaci da navijam za nekog od njih.
Licno znam ljude koji bi dosli na Tusanj gledati Zrinjski-Siroki, jer vole fudbal kao sport. A da mijenjaju boje dresova to se kod 99% navijaca nece dogoditi :nene:
Sve najbolje u nastavku sezone
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 22 avg 2023, 14:18

emir012 je napisao/la:
22 avg 2023, 13:38
husrefbeg je napisao/la:
emir012 je napisao/la:

Treba da je sve OK sto se tice placanja...Klub je zadovoljan sa kadrom..cilja se evropa ove sezone..takve informacije ja imam direkt

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.