FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

styles
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la styles » 09 nov 2010, 22:03

UPS je napisao/la:Pa selo se uvijek nastojalo dokazivati udaranjem na najvece a listica je tipican primjer toga. Nije bitno izgubiti od rudara, bitno je pobjediti Sarajevo na ovaj ili onaj nacin. Kako god, vi nas trenutno ne interesujete sekunde.

BTW - zar se i nacisti zanimaju za sport? Nisam znao...
Svaka čast. Jesi mislio na naciste koji crtaju kukaste križeve po crkvama.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 nov 2010, 22:05

oooooooooooooooooooooo ajde zabijj golll ajde zabijj golll ajde zabij goll pa da slavimo oooooooooooooooooooooooo aleeeealeee ooooooooooooooooalleee allleeee oooooooo alleeeeallleeeee oooooooooo naprijed SARRAJEVOOOOOO
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 nov 2010, 22:09

E=mc2 je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Za ove što "podržavaju" njanje i žele im sreću a ne navijaju za Torpedo. Neka se malo prisjete kako se Željo zamalo ugasio kada su nam uzeli igrače. Tada su nam nudili i fuziju :lol: U prvu ligu smo se vratili 1953/54. Zbog njanja. U ratu smo isto tako bili pred gašenjem. 94/95 godine su nam nudili fuziju sa Đerzelezom. Tu se motali tipovi ala Mirsad Ćeman, Hamo Granov, Husein Mahmutović, Alija Delimustafić, Šaja i ekipa. I opet režim po nama dok su njihovi igrači avionom utekli iz Sarajeva. Neka se malo prisjete slavlja navijača Sarajeva kada je Leotar uzeo titulu. Nakon tri titule smo im takve komplekse nabili da su počeli otvoreno da navijaju za one anamo. Neka se malo prisjete njihovog slavlja kada smo tavorili više na dnu nego u sredini tabele 5 godina. Neka se prisjete kako su nam ujebali zadnji derbi na Koševu jer se njima nešto nije sviđalo pa su postupili po principu "poslije mene potop". Njima se nešto ne sviđa, sad neće niko moći da gleda utakmicu. A nama je to bila utakmica za titulu. Nisu ni prijenos dali. Neka se prisjete izjava Bljakića o nama i našj upravi i frenetičnog odobravanja navijača manjeg sarajevskog kluba.
Neka obrate pažnju na imena koja se prozivaju da su "opstruirala" Bljakića. Spominje se Dževad Bečirević-Načelnik opštine Centar. Iste one opštine koja im "oprašta" dugove i toleriše neplaćanje igranja na Koševu. Oni bi da igraju džaba na Koševu a da se Bečeriveć ništa ne pita. E pa ne može to tako. Politike se hvataš, od politike ćeš i da stradaš.
Koga da žalim i kome sreću da želim. Njima, jel :lol:
Sve najgore komšije :mrgreen: Uljepšali su mi mjesec. Također sad sam siguran. Političari su im se uvalili u klub, imaće žestok problem da ih se otresu :lol: Neka, neka ;)
Covjek je napisao strogu istinu ukratko, svaka cast Nikad Izvini :!: . Nema se tu šta dodati ni oduzeti.
Onaj nešto povlaci tezu o sarajevskom duhu :shock: pa gdje je on bio kad je citavo koševo slavilo titulu Leotara :?:
Taman se spustile tenzije na ovoj temi i moraš ti da budeš taj koji će citirati ovo. Aferim :roll:
Pa dobro, ali covjek je napisao strogu istinu, ništa nije slagao niti izmislio.
Istina nekad žulja i boli, ali mora se reci.

E=mc2
Kontakt:

Post Postao/la E=mc2 » 09 nov 2010, 22:12

Ja u njegovom postu vidim više propagande od istine.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 nov 2010, 22:15

E=mc2 je napisao/la:Ja u njegovom postu vidim više propagande od istine.
100% istina i ništa više...znate vi vrlo dobro da je covjek napisao iskljucivo istinu.
Slavili ste titulu Leotara, to se odlicno zna i nemojte se sad pozivati na nekakav sarajevski duh.
Molili ste Boga da ispadnemo iz lige (kao i ostatak citave države), naslađivali se svakodnevno problemima Želje.
Nemojte sad glumiti neke uvrijeđene moraliste. Ne ide nikako.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 09 nov 2010, 22:18

Mandrak je napisao/la:
100% istina i ništa više...znate vi vrlo dobro da je covjek napisao iskljucivo istinu.
Slavili ste titulu Leotara, to se odlicno zna i nemojte se sad pozivati na nekakav sarajevski duh.
Molili ste Boga da ispadnemo iz lige (kao i ostatak citave države), naslađivali se svakodnevno problemima Želje.
Nemojte sad glumiti neke uvrijeđene moraliste. Ne ide nikako.
Baš tako,prozivali nas i prcali na svakom koraku,sad kad im se uzvrati istom mjerom prave se lafo cvjećke. :mrgreen:
ali nema para,sve se rastalilo....

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 09 nov 2010, 22:23

pa jesil pitar ili nisi?, čudno bi bilo da vidiš istinu
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 nov 2010, 22:26

Ma ne osvrci se, stipu lika, vidis da se godinama najvise bavi Sarajevom. A zmiri kad je njegova avlija u pitanju... nema veze dajte da se sada bavimo samo nama, mi navijaci prolazimo kroz teske trenutke. Bili smo prvi i vjerovatno jedini navijaci koji su organizovano usli u upravu kluba i tako svima pokazali da nama nije do politika, lobija, ovih-onih, da nas interesuje samo nas klub i da smo tu da pomognemo kao njegova najsvjesnija i najzdravija karika. Ali i minderasi su se digli i zele nas istisnuti i sada treba osmisliti kako im se adekvatno suprostaviti. To nam je najbitnije. A oni?

Oni to nikada nece i ne mogu skontati jer nesto takvo vjerovatno nikada nece ni dozivjeti ;) Oni su samo cifre. Vidis, ne mogu ni skontati da mi nismo slavili titulu Leotara nego poraz Zeljeznicara a to je razlika....nebo i zemlja. Ali valja to skontati

CRC_LJ77
Kontakt:

Post Postao/la CRC_LJ77 » 09 nov 2010, 22:28

UPS je napisao/la:Ma ne osvrci se, stipu lika, vidis da se godinama najvise bavi Sarajevom. A zmiri kad je njegova avlija u pitanju... nema veze dajte da se sada bavimo samo nama, mi navijaci prolazimo kroz teske trenutke. Bili smo prvi i vjerovatno jedini navijaci koji su organizovano usli u upravu kluba i tako svima pokazali da nama nije do politika, lobija, ovih-onih, da nas interesuje samo nas klub i da smo tu da pomognemo kao njegova najsvjesnija i najzdravija karika. Ali i minderasi su se digli i zele nas istisnuti i sada treba osmisliti kako im se adekvatno suprostaviti. To nam je najbitnije. A oni?

Oni to nikada nece i ne mogu skontati jer nesto takvo vjerovatno nikada nece ni dozivjeti ;) Oni su samo cifre. Vidis, ne mogu ni skontati da mi nismo slavili titulu Leotara nego poraz Zeljeznicara a to je razlika....nebo i zemlja. Ali valja to skontati
Svaka čast jarane ISTINA 8-)

E=mc2
Kontakt:

Post Postao/la E=mc2 » 09 nov 2010, 22:30

muXmania je napisao/la:
Jednostavno vam je vokri što postoje ljudi u vašoj navijačkoj grupi koji nam žele sutra sreću protiv onih iz lištice. Iste one lištice koja je ubila našeg sarajliju iz našeg grada u kojem živimo svi zajedno. Eto sutra će na strani onih koji mrze sve što dolazi iz grada Sarajeva biti nikad_izvini, navijat će svim srcem a kako vidim nije jedini...
Zadnja izmjena: E=mc2, dana/u 09 nov 2010, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 nov 2010, 22:30

Tarantino je napisao/la: Baš tako,prozivali nas i prcali na svakom koraku,sad kad im se uzvrati istom mjerom prave se lafo cvjećke. :mrgreen:
A sta to vi nama imate uzvracati molim te lijepo? Kada dozivite da se mi pet godina borimo za opstanak onda se javite. Za dva dana cete nam ponovo puhati u ledja kao i pet-sest godina unazad, pa ne vidim na cemu to vi nama trebate uzvracati?? :lol:
Zadnja izmjena: UPS, dana/u 09 nov 2010, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 09 nov 2010, 22:34

E=mc2 je napisao/la:
muXmania je napisao/la:
Jednostavno vam je vokri što postoje ljudi u vašoj navijačkoj grupi koji nam žele sutra sreću protiv onih iz lištice. Iste one lištice koja je ubila našeg sarajliju iz našeg grada u kojem živimo svi zajedno. Eto sutra će na strani onih koji mrze sve što dolazi iz grada Sarajeva biti nikad_izvini, navijat će svim srcem a kako vidim nije jedini...
Ne možeš tako gledati na stvari,ja sam prvi bio na protestu pokojnom Vedranu,ali postoje stvari za koje vas volimo meziti i prcati,a to se ni u kom slučaju ne odnosi na pokojnog Vedrana. ;)
ali nema para,sve se rastalilo....

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 09 nov 2010, 22:36

upravo to ja uopste nekontam cemu da se nasladjuju , Sarajevo je godinama u finansijskoj krizi ali za razliku od zeljeznicara mi se nikada nismo borili za opstanak cak sta vise skoro svake sezone smo dogurali barem do Evrope. Spustimo malo loptu, tako su i svi poslije Gracica govorili joj sad ce raspad sistema a onda dodjosmo do 3. pretkola LP i sta sad?
Zadnja izmjena: Balon, dana/u 09 nov 2010, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 nov 2010, 22:36

UPS je napisao/la:Ma ne osvrci se, stipu lika, vidis da se godinama najvise bavi Sarajevom. A zmiri kad je njegova avlija u pitanju... nema veze dajte da se sada bavimo samo nama, mi navijaci prolazimo kroz teske trenutke. Bili smo prvi i vjerovatno jedini navijaci koji su organizovano usli u upravu kluba i tako svima pokazali da nama nije do politika, lobija, ovih-onih, da nas interesuje samo nas klub i da smo tu da pomognemo kao njegova najsvjesnija i najzdravija karika. Ali i minderasi su se digli i zele nas istisnuti i sada treba osmisliti kako im se adekvatno suprostaviti. To nam je najbitnije. A oni?

Slavili poraz Željeznicara :o , zanimljivo neko slavlje.
Vise slavite poraze Zelje, nego pobjede sopstvenog tima.Toliko o vama kao navijacima.

@E=mc2...što bi to bilo koji željovac sutra stajao na vašu stranu,kada UPS jasno kaže ono što je fakat istisna ocigledna - da slavite poraze Želje :?: nema nikakve logike.
Što se tice poginulog sarajlije vidim da ste vrlo brzo zaboravili neke stvari i to svjesno, a to je bjedno i žalosno :oops: :oops: da vas podsjetim, manijaci su bilo na sahrani, položili vijenac, odali pocast ubijenom sugrađaninu... prije toga bili i na protestima i to Organizovano došli u koretu.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 nov 2010, 22:38

Mandrak je napisao/la: Slavili poraz Željeznicara :o , zanimljivo neko slavlje.
Vise slavite poraze Zelje, nego pobjede sopstvenog tima.Toliko o vama kao navijacima.

@E=mc2...što bi to bilo koji željovac sutra stajao na vašu stranu,kada UPS jasno kaže ono što je fakat istisna ocigledna - da slavite poraze Želje :?: nema nikakve logike.
Lapsus, mi smo to kolo pobjedom nad Jedinstvom od 3:0 osigurali plasman u Evropu, vi ste nam dosli onako kao slag na tortu ;)

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 nov 2010, 22:45

Balon je napisao/la:upravo to ja uopste nekontam cemu da se nasladjuju , Sarajevo je godinama u finansijskoj krizi ali za razliku od zeljeznicara mi se nikada nismo borili za opstanak cak sta vise skoro svake sezone smo dogurali barem do Evrope. Spustimo malo loptu, tako su i svi poslije Gracica govorili joj sad ce raspad sistema a onda dodjosmo do 3. pretkola LP i sta sad?
Ja se uopste ne bojim za plasman kluba, niti o tome uopste razmisljam. Bez obzira na sve okolnosti i moguce situacije nama se ne moze dogoditi visegodisnja borba za opstanak kao njima. Ko god bude vodio klub nastojace, ako nista zbog samog sebe i svojih jarana, da ostvari sto bolje rezultate tako da me to ne sekira. Mi nemamo paranoju da ce se neki strumf ubaciti u klub da nas sabotira i izbaci iz lige ili ugasi. Pa mislim ;) Nas najveci problem je MAHALA koja hoce da nas, navijace, ljude bez materijalnih interesa, istisne iz kluba. Ljetos smo nakratko dobili bitku protiv mahale ali sad je situacija prilicno gutava
Zadnja izmjena: UPS, dana/u 09 nov 2010, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

E=mc2
Kontakt:

Post Postao/la E=mc2 » 09 nov 2010, 22:47

Mandrak nađi mi bar jednog manijaka koji bi navijao za Sarajevo u zadnjem kolu, kolu koje odlučuje hoće li taj klub postati šampion ili ne. Vidiš, mi smo dva rivalska kluba iz istog grada i normalno je to da ne bi navijali za rivalski klub u utakmici gdje može da postane šampion, zar ne? Da je tada Željezničar postao prvak vjerovatno bi bilo šampionsko slavlje, prcanje koje se ne bi moglo izbjeći od vaše strane itd... Ista situacija bi bila da se desilo obrnuto.
Ovo što sam napisao shvatit će samo oni ljudi koji su upoznati sa rivalitetima klubova koji dolaze is istog grada.

drug

Post Postao/la drug » 09 nov 2010, 23:08

UPS je napisao/la:
Balon je napisao/la:upravo to ja uopste nekontam cemu da se nasladjuju , Sarajevo je godinama u finansijskoj krizi ali za razliku od zeljeznicara mi se nikada nismo borili za opstanak cak sta vise skoro svake sezone smo dogurali barem do Evrope. Spustimo malo loptu, tako su i svi poslije Gracica govorili joj sad ce raspad sistema a onda dodjosmo do 3. pretkola LP i sta sad?
Ja se uopste ne bojim za plasman kluba, niti o tome uopste razmisljam. Bez obzira na sve okolnosti i moguce situacije nama se ne moze dogoditi visegodisnja borba za opstanak kao njima. Ko god bude vodio klub nastojace, ako nista zbog samog sebe i svojih jarana, da ostvari sto bolje rezultate tako da me to ne sekira. Nas najveci problem je MAHALA koja hoce da nas, navijace, ljude bez materijalnih interesa, istisne iz kluba. Ljetos smo nakratko dobili bitku protiv mahale ali sad je situacija prilicno gutava
Joj jarane glupe vam priče u pm.

Prvo non-stop povećavate broj godina od kad je Željo u nekoj krizi. Po vama je to naš period bez evrope i titule u premijer ligi. Znači govorite da smo se 6 godina borili za opstanak, onda dodje drugi padobranac pa kaze 7, treci 9 i sve tako. Činjenice su skroz drugačije. evo npr 2001 smo osvojili titulu (imali 20 bodova više od vas), 2002 je odbranili. naravno reći ćete "ma qrac ste vi odbranili, nije liga bila na nivou drzave". E ajd mi recite ko bi nam bio konkurent tada? Ti timovi iz RS nisu meda mogli dok zvezdaši nisu počeli gurat Leotar koji je titulu osvojio u sezoni u kojoj smo ih u dvomeču nadigrali i u kojoj smo derali protivnike ubjedljivo (za razliku od njihovih penal pobjeda, iako su bili jaka ekipa). 2003, 2004, 2005 smo bili vicešampioni. Znači imali smo kontinuitet od 5 godina (ranije ne računam jer je bio play off, ali i to kad se gleda 2000 smo bili 2) gdje smo bili 1 ili 2. Iz evrope izbačeni od strane saveza. Dolaze 4 godine u kojim se nismo proslavili i u kojim ste vi "došli do izrazaja" i "pobjegli" nama osvojivši 1 :D titulu. Išli ste u evropu 2006. kao drugi tim lige, 2007 titula, 2008 šipak, imali ste 2 boda više od nikad slabijeg Želje. Znači ni po čemu bolji od nas. 2009 izborena evropa nakon loše sezone. U tome vam pomogao trener i dobar finiš prvenstva. 2010 opet ostajete bez europe. Dakel, nema razloga da nas prozivate kao neki loš primjer kad navedeno pokazuje da ni jedan tim nije radio kako treba. Bio je dobar period kad smo mi igrali protiv engleza na koševu, vi protiv turaka. Svi su očekivali neki bum, a desilo se upravo suprtno. Ne daj Bože da budemo kao vi u tom periodu kojim se neki od vas ponose. Shvatili ste to nedavno, krenuli ambiciozno, ali bez knock out s vaše strane prema ublehašima u vašem timu, sve je nestalo kao balon od sapunice. Jest da mi neka vaša priča ide na qrac čitav život, ali mi ne mozete biti iza Lištice pa vam želim sreću protiv njih. Sjetim se često leotara i vaše radosti, ali nema veze, naplatili smo vam to više puta, pa neću navijat sutra za lišticu.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 nov 2010, 23:11

I sta je poenta toga sto govorite? Da su igraci leotara cetnici i da smo i mi cetnici jer smo slavili - iako nismo - njihovu titulu? je li to poenta? To ste skontali u svojim glavama, to je ta teorija?

E svasta :lol: :lol: :lol: valjda mozete skontati nesto bolje od toga

P.S. drug, kad vec izvrces cinjenice molim te nemoj to ciniti na nasoj temi ;)

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 09 nov 2010, 23:15

Ma da ne dužimo previše, kolega Nikad izvini je to ukratko u jednom postu sve objasnio i šta imamo dalje pricati.
Ko je shvatio-shvatio je. Ko nije ,nece nikad ni shvatiti i to je sva prica.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”