U slucaju naseg shopa, tj ovih radnji koje su zapocete u zadnje vrijeme, nece biti profitabilan minimum jos 2-3 godine. Ovo se sve pocelo raditi uz minimum petogodisnji plan koji ce, ako uspiju da podignu brand na visi nivo, tek date rezultate u 2. ili 3. godini.luckystrike je napisao/la: ↑24 jan 2025, 18:17Jako teško je ostvariti dobit s ovim radnjama. Lokacije su premium pa tako i renta. Rade u dvije smjene po 6 odnosno 7 dana, sto znaci da ima i puno zaposlenih. Tu suOikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:30Nije riječ o piljari u Švrakinom nego nekoliko prodavnica kojima je valjda cilj da budu profitabilne, a i da navijači budu zadovoljni. Ako je cilj raditi bez ikakve strategije onda zato i imamo sve ovo oko kluba u stanju kakvom i jeste.luckystrike je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:26
Ne mijenjaju ljude za robote na terenu, već uvode novi artikal u ponudu polu-komercijalne radnje.
i režije kao i porezi. Marža na adidasu je mala a pri tome sumnjam da se roba prodaje u velikim količinama. Zaradu mogu tražiti u ostalom asortimanu koju značajnije ostvare uglavnom u jeku turističke - dijaspora sezone.
Napisao sam ranije danas, Fan Shop je prevashodno jedan segment prestiža u cjelokupnom imidžu ozbiljnog, u našem slučaju najvećeg Kluba u državi.
Posto smo mi specificna sredina, nece biti profitablno ni nakon 10 godina ako me bude rezultata. Nadam se da su to uzeli u obzir pri planiranju, tj siguran sam jer sve izgleda dosta ozbiljno.