Ne interesuje me toliko ova diskusija nit imam vremena pa nisam trazio taj podatak, nekidan je komentator na SK govorio da Murray ima u zadnjih 18 meceva protiv Noleta i Rogera 2-3 pobjede samo. Nego ti meni odgovori ako Roger u ovim godinama samara svu Novakovu konkurenciju (to je i uradio prosle godine) kako onda Roger u najboljim danima ne bi osvojio isti broj trofeja i protiv ovakvih igraca. Mislim da je i tebi jasno da onaj Roger ne bi imao nikakvih problema sa Murrayom.AnkleBreaker je napisao/la:Federer protiv tog Murraya ima 14-11 u medjusobnom omjeru i ti ovdje pricas o nekakvoj nadmoci? Sa druge strane protiv "strasnog" Roddicka ima 21-3, protiv Safina 10-2, Davydenko 19-2, Blake 10-1.VGS je napisao/la:Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.
P.S Roger uzeo zadnjih 5 medjusobnih duela
Murray samo jednu pobjedu na GS.u protiv Federera i to u onoj ocajnoj 2013.godini