FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Buddy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Buddy » 11 nov 2010, 18:42

Jesam ša'e je napisao/la:Može vas samo sram biti toliko prozivanje Mirze Varašanovića, za sve vam je on kriv, a vjerujete na riječ onom kriminalcu Blekiću i podržavate ga. Kao što se vidi ništa nabolje nije pošlo kako je on došao, samo ste tapkali u mjestu što najbolje pokazuje stanje igrača i primljenih plata. Serete tu kako ne ginu na terenu, vidjeli bi vas da vam plate nisu legle par mjeseci kako bi radili. Mirza meni djeluje skroz okej, jeste mlad i neiskusan, ali je vaš. I vidi se da svim srcem voli ovaj klub. Dok Blekonja jedno priča drugo radi. Ne znam stvarno kako ste mogli povjerovati da taj čovjek voli Sarajevo i da je SAMO radi toga došao.
Šta rece :shock: sad si gotov :)

ma nemogu vjerovati
Kontakt:

Post Postao/la ma nemogu vjerovati » 11 nov 2010, 18:43

@sekac...ako ti je on ovan predvodnik onda tvoj problem jeste tvoj IQ I vjerovatno po tebi i tvom IQ najkrivlji je SOJA...

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 11 nov 2010, 18:45

kakvu ovaj mirzu spominje platu od maja,pa ovo je jesenji dio prvenstva :?:

nikad mi necemo otjerat baljka,alihodzica i kompaniju,pokusali smo milom, silom i ne ide,gori su od usanovica :cry:

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 11 nov 2010, 18:45

Jesam ša'e je napisao/la:Može vas samo sram biti toliko prozivanje Mirze Varašanovića, za sve vam je on kriv, a vjerujete na riječ onom kriminalcu Blekiću i podržavate ga. Kao što se vidi ništa nabolje nije pošlo kako je on došao, samo ste tapkali u mjestu što najbolje pokazuje stanje igrača i primljenih plata. Serete tu kako ne ginu na terenu, vidjeli bi vas da vam plate nisu legle par mjeseci kako bi radili. Mirza meni djeluje skroz okej, jeste mlad i neiskusan, ali je vaš. I vidi se da svim srcem voli ovaj klub. Dok Blekonja jedno priča drugo radi. Ne znam stvarno kako ste mogli povjerovati da taj čovjek voli Sarajevo i da je SAMO radi toga došao.
Kao prvo nije rijec samo o Blekicu vec i o ljudima koji 24 sata zive za klub a to su BP,koji su svoj rad fino prilozili crno na bijelo,nek pokaze ova uprava svoje racune i malverzacije zasto kriju? Kad nisi upucen nemoj ni pisati isti taj se krije mene bi bilo sramota da izjavim ovo sto je zalizani izjavio,znamo mi da bi vi voli da je on uvijek u klubu al nece vam to proci!

dado83
Kontakt:

Post Postao/la dado83 » 11 nov 2010, 18:46

Evo pise da ce sutra biti pres konferencija na kojoj ce se igraci obratiti pa da cujemo sta oni imaju da kazu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 11 nov 2010, 18:47

Dajte, ipak njihovi igraci zive na hrenovkama.. :) :) :D
Zar stvarno mislite da je ono realan izvod stanja sto je Blekonja objavio.. :?: :?:
Ono i ja mogu nacrtati u wordu..
Ja vjerujem Mirzi, jer mi prica zvuci dosta realnije nego kao Blekiceva suplja..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 11 nov 2010, 18:48

Baja_Zvjerka je napisao/la:Dajte, ipak njihovi igraci zive na hrenovkama.. :) :) :D
Zar stvarno mislite da je ono realan izvod stanja sto je Blekonja objavio.. :?: :?:
Ja vjerujem Mirzi, jer mi prica zvuci dosta realnije nego kao Blekiceva suplja..
Znqamo i zasto ti zvuci realnije jer tako ti hoces nama ne zvuci vi svoje,mi nase i dovidjenja!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 nov 2010, 18:53

samo sarajevo je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Dajte, ipak njihovi igraci zive na hrenovkama.. :) :) :D
Znqamo i zasto ti zvuci realnije jer tako ti hoces nama ne zvuci vi svoje,mi nase i dovidjenja!
13 jula ove godine na temi o Želji ( gdje si doslovno visio 24/7) si pisao i to djevojkama na ovom forumu, citat:

"Ajla nauci se pravopisu gradska djevojcice pa onda nekom pisi o kulturi,bontonu itd. svaka druga rijec ti je napisana pogresno "gradska" djevojcice! Dodji na sjever da vidis tu homo zajednicu obecavam ti lud i nezaboravan provod BACI S... da se igramo"

:oops: :oops: mene bi bilo stid ovo napisati nekoj curi....a sad bi tjerao druge odavde, što iznose mišljenja koja imaju veze sa ovom temom ccccc

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 11 nov 2010, 18:53

Ma polako,nema potrebe za raspravom...pokazat ce se i dokazati u naradna 4,5 dana kad daju interviju i fudbaleri i svi ;) iskreno uz Ziju sam..jer znam o cemu je rijeci..a ljudi da nisu primili platu toliko ne vjerujem ni da bi igrali ;)
Fol struje nemaju...al hajd vidjet cemo i cut cemo sve sutra ;)

Jesam ša'e
Kontakt:

Post Postao/la Jesam ša'e » 11 nov 2010, 18:54

samo sarajevo je napisao/la:
Kao prvo nije rijec samo o Blekicu vec i o ljudima koji 24 sata zive za klub a to su BP,koji su svoj rad fino prilozili crno na bijelo,nek pokaze ova uprava svoje racune i malverzacije zasto kriju? Kad nisi upucen nemoj ni pisati isti taj se krije mene bi bilo sramota da izjavim ovo sto je zalizani izjavio,znamo mi da bi vi voli da je on uvijek u klubu al nece vam to proci!
Ma znaš to je mene briga ko će vama sjedit na klubi, u klubu i ostalo. Mene zanima samo moj klub i stvari oko njega, vi ste mi nebitni. Govorim ti iz perspektive nekog ko gleda sve to sa strane bez srca i emcija, možemo se ti i ja kladiti da će se na kraju ispostaviti da je najveći negativac tu Zijad Blekić, koji je s par lijepih riječi kupio čitavu tribinu, i došao obrnut koju paru. No nebitno, želim vam sve najbolje u nastavku, sve na kraju dođe na vidjelo.

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 11 nov 2010, 19:03

@Jesam ša'e sta si se natovario na ovoj temi,zasto bi bili protiv blekica i njegovih kada nisu oni napravili dugove,kod njih je sve transparentno za razliku od ostalih uprava, a ovi lopovi sto su u klubu deceniju oni su nam ostavili dug od 3 miliona i vise,jos su dali taj ugovor varesanovicu gdje ga niko prakticno nemoze otjerat,dvije godine ih prozivamo,pravimo parole protiv njih,cak se ulijetalo i na stadion protiv sirokog al oni su jos tu,pa da si najispravniji ako ti godinama ljudi govore da odes,da imas imalo obraza otiso bi

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 nov 2010, 19:10

ma nemogu vjerovati je napisao/la:@sekac...ako ti je on ovan predvodnik onda tvoj problem jeste tvoj IQ I vjerovatno po tebi i tvom IQ najkrivlji je SOJA...
No coment ideš u prošlost ciao!
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 nov 2010, 19:14

junioR je napisao/la:Ma polako,nema potrebe za raspravom...pokazat ce se i dokazati u naradna 4,5 dana kad daju interviju i fudbaleri i svi ;) iskreno uz Ziju sam..jer znam o cemu je rijeci..a ljudi da nisu primili platu toliko ne vjerujem ni da bi igrali ;)
Fol struje nemaju...al hajd vidjet cemo i cut cemo sve sutra ;)
otvori PP
Sarajevo ljubavi moja!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 nov 2010, 19:24

upozoris li ti mandraka i nikad_izvini ,ako Zagor ista radi ovdje sigurno ti je ukazao na tu dvojku a ako si ista citao mozes sve vidjeti uvijek su tu da spominju neke dabice ma samo dodzu i provociraju.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 nov 2010, 19:28

Trener bordo momčadi za SportSport.ba

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Mirza Varešanović otvorio dušu

Piše: A. Beganović
Četvrtak, 11.11.10. 18:23.

Šefu stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Mirzi Varešanoviću i njegovoj porodici prijećeno je smrću, pa se strateg bordo momčadi morao obratiti i policiji, a u razgovori za SportSport.ba Varešanović je odlučio otvoriti dušu.

"Prije svega želim istači da još uvijek ne mogu vjerovati da se ovo meni dešava u mom gradu. Sam sebe pitam, čemu sam to zaslužio, ali odgovor ne znam. Prijeti se smrću i meni i mojoj porodici."
"Čak mi dolaze poruke u kojima se govori da će mi se ponoviti ono što sam preživljavao kada mi je sin otet. Prosto ne mogu da vjerujuem. U svom Sarajevu sam dočekao da i mene i porodicu mora čuvati policija", rekao je za SportSport.ba Mirza Varešanović i dodao:

"Imao sam razlog izaći u javnost još prije tri mjeseca, ali nisam želio. Jednostavno nisam htio da se pojedinci naslađuju problemima Sarajeva, koji su doista ogromni. Međutim, sada sam morao jer se udarilo na moju porodicu, a osim toga iznose se i laži o meni. Spominju se u nekakvim pismima moja primanja, pa se laže da nemam licence. Evo iskreno ću vam reći, ja sam najeftiniji trener u Sarajevu u posljednje vrijeme, a da nemam licencu ne bih mogao voditi tim. Moja plata je 3.000 KM, ali nakon mnogo vremena klub treneru nije morao dati niti marke na ruke. Meni plata od Sarajeva i ne treba, a koliko me interesuju primanja od kluba reći će vam podatak da sam čelnim ljudima kluba govorio da moju platu raspodjele mlađim igračima koji su ovo ljeto potipsali ugovore. Njihova je plata 400 KM, a niti to nikad nisu dobili."

Zbog čega je Mirza Varešanović najveći problem Sarajeva, bar prema riječima sada već bivših čelnika kluba?

"Mirza Varešanović je problem zbog toga što nikad nije, a i neće dozvoliti da mu se neko mješa u njegov posao. Oni su htjeli da igraju neki njihovi igrači, htjeli su sastavljati tim, a toga kod Mirze nema i to je najveći problem. Mirza nije dio nikakvog tala i zato se na mene udarilo. Pa do mog dolaska gotovo svim trenerima Sarajeva neko je sastavljao tim i sada su mislili da to mogu. Promlem sam zato što guram našu djecu, no svi moraju znati da ću uvijek istu gurati, naravno, ako vidim da to zaslužuju. Govore da se nisam nikom javljao. Pa molim vas lijepo, kome ja da se javljam u 22 sata. Ja sam na terenu svaki dan četiri sata i ako neko ima šta da mi kaže onda ima teren i prostorije kluba. Ne može se o Sarajevu govoriti u kafanama uz viski", kategoričan je šef struke bordo momčadi.

U javnosti se sve više govori da igrači Sarajeva već mjesecima ne primaju plate, ima li u tome istine?

"Posljednju platu igrači Sarajeva su primili za mjesec maj. Doduše, dobili su još jednu premiju i to je to. Pa mnogi su bukvalno gladni, eto na šta su doveli Sarajevo. Nazovite Jahovića i Hamzagića i pitajte ih imaju li struje, koliko im je puta gazda prijetio izbacivanjem iz stana. Šćepanović mi u šali kaže da u frižderu ima samo sijalicu, ali to je istina. Igrači Sarajeva igraju na hrenovkama, a to je vjerovatno sportska ishrana. Stanje je alarmantno i to je jedina istina. Međutim, i pored toga ovi momci krvare za dres Sarajeva i oni su pravi heroji. Mjesecima igraju bez marke, a ostavljaju srce na terenu, to se najbolje vidjelo jučer u Širokom. Ponavljam, mogao sam ovo sve iznijeti u javnost prije tri mjeseca jer i tada je situacija bila ista, ali nisam želio zbog dušebrižnika i sada mi je teško što ovo sve govorim jer znam da će se mnogi naslađivati", govori razočarani Varešanović.

Sarajevo je veliki klub i ne zaslužuje ovakva dešavanja, gdje je izlaz?

"Izlaz je sport vratiti sportistima, a ne da nam klubove vodi ko stigne. Kolika je ljubav pojedinaca prema Sarajevu najbolje govori to što su ti koji se kunu u bordo boju za vrijeme našeg prvog susreta u kupa sa Širokim bili u Milanu na utakmici Lige prvaka. To sve dovoljno govori. Mnogo je legendi koje zaslužuju da budu u klubu, no njima se vrata zatvaraju. Doista mi je teško kada sve ovo pričam, no uvjeren sam da će me oni istinski navijači shvatiti. Meni je Sarajevo ispred svega i nikad nisam gledao da od kluba izvučem neku finansijku korist. Sarajevo je meni mnogo više od života i zbog toga sam tužan što ovo sve govorim", ističe Varešanović i na kraju razgovora dodaje:

"Uz sve probleme koje imamo, treći smo na tabeli. Na kraju ćemo najvjerovatnije biti drugi. U situaciji kada nas je napustio gotovo cijeli tim mi smo opet u vrhu. No, ne valja Mirza jer nije od onih koji će saviti leđa, kao mnogi prije njega. Mene niko ne treba tjerati iz Sarajeva, kada osjetim da ne radim dobro, sam ću otići jer nikad neću dozvoliti da me neke anonimusi tjeraju iz mog kluba."
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 nov 2010, 19:29

mma_hz je napisao/la:upozoris li ti mandraka i nikad_izvini ,ako Zagor ista radi ovdje sigurno ti je ukazao na tu dvojku a ako si ista citao mozes sve vidjeti uvijek su tu da spominju neke dabice ma samo dodzu i provociraju.
Pošto me javno prozivaš i pominješ, onda ocekujem da sad odmah provjeriš sve moje postove i navedi SAMO JEDAN post u kojem sam ja napisao rijec Dabić...a ako ne nađeš, onda ocekujem da mi se javno i izvineš kao što si me javno i prozvao za to.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 nov 2010, 19:30

Mandrak je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:upozoris li ti mandraka i nikad_izvini ,ako Zagor ista radi ovdje sigurno ti je ukazao na tu dvojku a ako si ista citao mozes sve vidjeti uvijek su tu da spominju neke dabice ma samo dodzu i provociraju.
Pošto me javno prozivaš i pominješ, onda ocekujem da sad odmah provjeriš sve moje postove i navedi SAMO JEDAN post u kojem sam ja napisao rijec Dabić...a ako ne nađeš, onda ocekujem da mi se javno i izvineš kao što si me javno i prozvao za to.
pa pogledaj tvoj kolega nikad _izvini ga redovno spominje ko da mu je brat rodzeni a ti samo pogledaj unazad tvojih 5 postova na temi i bice ti jasno sto te prozivam procitaj pazljivije sta sam prethodno napisao i gdje sam rekao da ti spominjes dabica.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 11 nov 2010, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 11 nov 2010, 19:30

E zato moj Mirza, sto si insan kakav treba biti, zato ti se to i desava....Zato sto si uputio javno izvinjenje i sto si nam spasio upravu, kad su one vase zalutale seljac.ine u upravi, fizicki napale nasu upravu....

I zato brate treba da ostanes i da se boris za svoje Sarajevo, koje su proteklih godina, provincijalci pretvorili u svoju privatnu igracku i vec polako poceli unistavati onaj prepoznatljivi smek i imidz kluba....
Puno srece tebi i Sarajevu u buducnosti, jer ono i zasluzuje da konstantno ordinira na vrhu BiH fudbala...
pozz iz Mostara....

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 11 nov 2010, 19:31

Vidis otvoris avaz i lijepo vidis da se u vrijeme Blekica poslovalo pozitivno cak je to obrazlozeno i u slikama i to dokazuje da je radio posteno, ali mozda je to tebi tesko objasniti ... 8-)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 nov 2010, 19:34

[quote="carina"]E zato moj Mirza, sto si insan kakav treba biti, zato ti se to i desava....Zato sto si uputio javno izvinjenje i sto si nam spasio upravu, kad su one vase zalutale seljac.ine u upravi, fizicki napale nasu upravu....

I zato brate treba da ostanes i da se boris za svoje Sarajevo, koje su proteklih godina, provincijalci pretvorili u svoju privatnu igracku i vec polako poceli unistavati onaj prepoznatljivi smek i imidz kluba....
Puno srece tebi i Sarajevu u buducnosti, jer ono i zasluzuje da konstantno ordinira na vrhu BiH fudbala...
pozz iz Mostara....

Brate tvoje misljenje al nisi upoznat vjeruj mii uredu za izvinjenje al mirza je stara lopina isto kao da ja sad tebi za tvoju upravu pisem da voli tvoj klub ovo ono nigdje veze.A OSTATAK SAM SI REKAO SVE JE TAKOO.
FK SARAJEVO.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, head88, nedimmmm1337, TETRAPAK i 66 gostiju.