FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Minjore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Minjore » 17 maj 2015, 00:47

Definitivno dvojica najboljih su danas bili Bogdanovic i Hadziahmetovic. Prvi nije izgubio niti jedan jedini duel danas, odigrao kao Kanavaro u najboljim danima. Odlican u tandemu sa Kosoricem. Da ima izbor za igraca mjeseca moj glas bi pripao Bogiju, A sta da vam kazem za Amira. Za njega cemo milione uzeti. Vise mi nije ni bitna toliko titula iskreno nakon ovog danas. Ponosan sam na sve sto se veze za ime Zeljeznicar. Igraci, navijaci, strucni stab. Ko je danas bio, nema razloga da ne bodri ove momke i iduci vikend. I da, 15 utakmica smo bez poraza, oko 440 minuta bez primljenog gola..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 17 maj 2015, 01:02

PONOS.Upravo tako VELIKIM SLOVIMA NAPISANO.Ovim momcima kapa do poda.
Bez medijske pompe,bez upumpanih miliona i pomoći od strane sudaca, na vrhu.
Davno je rečeno da boj ne bije svijetlo oružje nego srce. Kritikovao sam često Hasanovića i Dadu
ali su danas bili na nivou. Koka je morao biti prisebniji u par navrat kao i Đelminjo.
Ali kako im zamjeriti
Amir Hadžiahmetović i Gojko Cimirot- ova dva momka su definitivno dobitak za BH nogomet.
Želji sretno u nastavku.Ne sumnjam da će dati sve od sebe dok i zadnja šansa postoji da nas obraduju
NEPREDVIĐENOM TITULOM.
Hvala za lijepe trenutke. :clap:

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 17 maj 2015, 01:09

Al ljudi prekrstise tribinu sa koreografijom.. :lol: :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 17 maj 2015, 01:24

Dovoljne su tri riječi: Ponosan na Željezničar! Nema se ni šta dodati ni oduzeti.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 17 maj 2015, 01:38

Amir fenomenalno... Miran i povucen momak, al na terenu muda do poda... Ostali korektni, borili se jesu svi, ali sljedece sezone ako krenemo sa Hasanovicem u prvih 11 tapkamo u mjestu dobro... Danas je cak bio i umjereno los, koliko inace je los... Amir, Bajic, Memija, Beganovic, na gol Kjosevskog, naci zadnjeg veznog, kazu da je momak iz juniora dobar, Dino Hasanovic mescini... Danas da smo imali Nyemu na sredini bilo bi 0-2, jer su toliko ofirnih pasova poslali kroz eldarovu zonu i toliko puta presetali taj dio da me to malo nerviralo... Mali Amir je trcao za cijelu sredinu... Al nije sve ni do Eldara, Dadu su nafurali da nije agresivan pa se danas zalijetao i ostavljao ogroman prostor...
To su ovako neke objektivne kritike, moram jos pohvalit preporodjenu odbranu dolaskom Odovica...

VOLIM TE ŽELJO!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
nije to bolest rijetka...

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 17 maj 2015, 01:43

Za ove što spominju Tomića, mora vam biti jasno da ne bi dobili Amira u ovakvom izdanju da je osto Tomo u konkurenciji, a niko ne garantuje da sa Tomom ne bi imali poraza i imali ovakvu polusezonu.

Stoperski par vrh, Kosorić pravi vođa odbrane, dosta priča kod prekida, a Bogdanović u odličnoj formi, neko reče da je igrač mjeseca, slažem se, imao je dosta korisnih odbrana i gol dva, te konstantnost..

Amir igrač utakmice s naše strane, ja sam oduševljen, bez imalo straha, u trku redovno naniza par igrača, solidan šut - to će biti samo bolje, strašan samo da ga zadržimo bar još jednu sezonu..

Poslije Amira i stopera, za mene igrač koji je najbolje odigrao je Hasanović, odlična igra - pravi zadnji vezni, dopada mi se kako je par situacija na snagu i visinu uzeo bez imalo problema, samo da ima konkurenciju da se s nekim bori za mjesto bio bi još bolji..

Golman odličan, siguran, rutinski, s obzirom da je derbi i veći naboj, svaka čast za smirenost, veća nego kolega na suprotnoj strani..

Sadiković za mene solidan, nije imao grešaka, još da je sam napravio jednu sjajnu šansu ili šut, bilo bi odlično vrlo moguće i gol. Još jedna činjenica je da ne mora da znači da bi Beganović bolje odigrao, jer sam vidio kako kad je pritisak napravio glupost, a siguran sam da smo bili kompletni da bi uzeli na snagu slobodu, al nam je falio igrač isključen u ranoj fazi utakmice.. Ipak Dado je iskusniji u ovakvim utakmicama, kažem za mene sasvim solidna prestava.
Bajić nažalost osječen, volio bi da je bio Memija, samo zato što bi Kokot bio iza Bajića i bila bi opasnija formacija..
Bekovi i krila mogu to bolje, s tim da su Djelmić i Zeljković za nijansu bolji od kolega, Kokot nema snaga za više od sat vremena, pa se malo i čuva..

Turković je napravio sjajnu šansu, vrhunsku, faul na 17 metara, očigledan, samo što je Veljić napravio jedinu grešku na utakmci, tad.

Manijaci- nemam riječi..fenomenlani..igrom slučaja (nerealnog) danas sam utakmicu posmatrao sa istoka, i to prvo poluvrijeme bliže sjeveru, drugo prešo bliže jugu.. Znači u drugom pol. orili su, ludilo i ono što sam primjetio je da je dobro kad vođe brzo mjenjaju navijačku pjesmu, jedno pjevanje i ide nova, tako cijeli jug navija, a kad se jedna duže forsira, većinom samo cop.. i u prvom vrh, cim malo proigramo na terenu, ne čujem sjever iako sam vliže bio sjeveru dosta.. ludilo, tako sam se trznuo prilikom Amirovog šuta, šteta..

Sad pogledo snimak na TV-u, na tv-u je malo više vuklo na neriješeno, meni na stadionu mi bliže golu..

Ima li iko da ne igra sljedeću??
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 17 maj 2015, 01:49

@ivanosim
Stvarno nemam nista protiv Eldara, jednostavno igracki me nikad nije impresionirao, mogu reci da je najbolji na stoperu bio, ali kako je on definicija zadnjeg veznog? Igra tu poziciju slucajno, spor je, trom, nije okretan, prema naprijed nekad bljesne, nekad usere, ali sto se tice njega:ili da mu nadju neku poziciju novu, probaju opet na stoperu, ili realno moze biti zamjena, a to sto skoci i dobije zracni duel, pa onda u istom napadu mu presetaju njegov dio terena jer se on jos nije dohavizao nakon duela, nije dugorocno rjesenje!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
nije to bolest rijetka...

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 17 maj 2015, 02:14

E vala Antola danas niti je bio odličan niti siguran. :D

Svaki ubačaj je po običaju ostao na gol liniji, kod Benkinih škarica je mogao bolje, tj. morao je hvatati loptu, onda isto tako još jedan šut Bekića ili Benke nisam siguran, lopta ide dva metra pored gola, on brani i poklanja im korner. Bila je još jedna situacija u drugom kad je Velkoski ubacio iz slobodnjaka, on ostao ko ukopan na crti. :D

Ali u suštini zahvaljujući odličnoj odbrani bio je nezaposlen većim dijelom utakmice, posebno u drugom poluvremenu.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 17 maj 2015, 02:41

TeaM87 je napisao/la:Mozda ove sezone nismo osvojili nista, ali smo puno puno toga dobili, VOLIM TE ŽELJO
Vjeruj mi dobili smo mi mnogo vise od titule,imati takva cetiri mlada igraca kao sto su Bajic,Amir,Memija i Beganovic je nesto sto ce nam donijeti vise novca nego bilo koja titula.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 17 maj 2015, 02:47

IlFantasista je napisao/la:E vala Antola danas niti je bio odličan niti siguran. :D

Svaki ubačaj je po običaju ostao na gol liniji, kod Benkinih škarica je mogao bolje, tj. morao je hvatati loptu, onda isto tako još jedan šut Bekića ili Benke nisam siguran, lopta ide dva metra pored gola, on brani i poklanja im korner.Bila je još jedna situacija u drugom kad je Velkoski ubacio iz slobodnjaka, on ostao ko ukopan na crti. :D

Ali u suštini zahvaljujući odličnoj odbrani bio je nezaposlen većim dijelom utakmice, posebno u drugom poluvremenu.
pogledaj na tv-u jel bilo 2metra od gola ;) tsko se s tribine ucinilo ali vjeruj da je isla tamo oko stative. Uostalom 440minuta smo bez primljenog gola, to je jedino sto je bitno po tom pitanju :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 maj 2015, 02:57

Sa 3 boda protiv Travnika, ovjeramo minimum 2. mjesto. :salut:

PONOS, kad se samo sjetim prica sa pocetka sezone.
Don't believe the hype.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 17 maj 2015, 03:35

Vama će Vitez donijeti titulu :clap:

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 17 maj 2015, 05:45

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 maj 2015, 09:22

dadi se apsolutno nema šta reći što nema i svima ostalim iz ofanzivnog dijela ekipe, osim amira koji je odskakao. svi su oni mnogo pomagali odbrani i zato naravno da naprijed nisu mogli kao protiv slabijih ekipa. ofanzivnije bi bilo iracionalno i to oda dobro zna. bi li s tomićem bili dovoljno bolji da uzmemo titulu - to ne zna niko. ima u ovom bodovnom saldu i njegovih golova, ali i njegovih promašenih zicera. ali možemo biti mnogo sigurniji da amir ne bi ovoliko napredovao.

plan i ciljeve smo mi ne ispunili, nego i prebacili, i u pogledu činjenice da je evropa osigurana bez gledanja šta će biti sa kupom dva kola prije kraja, i u pogledu afirmacije mladih jer sigurno niko nije očekivao da ćemo ovako igrati sa ovakvim oslanjanjem na mlade.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 maj 2015, 09:26

Kako stoje stvari naš najveći sponzor će nam ponovo donijeti mnogo para.
slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 maj 2015, 09:29

red bi više i bio, zatajio je zadnje tri godine :D

ali mislim da je sad definitivno i da više ne računaju na njega.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 maj 2015, 09:34

Ako Murinjo plati ovu cifru za njega, nama ide nešto malo više od 1 milion KM.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 maj 2015, 09:35

traže 15 miliona funti ili 20 miliona eura. ako ne murinjo, ja vjerujem da neko drugi to ipak hoće dati, jer vrijedi.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 maj 2015, 10:55

Ponosan sam na naseg Želju,na nasu djecu,na sve nas! Pitari po ko zna koji put kraj utakmice promatraju nijemo,dok AMIR HADŽIAHMETOVIĆ igra seve sa vjestackom ekipom od 9-10mil. Definitivno su lev.ati bili zreli da prime koji go,ali nije bilo srece,ali je zato bio tu valjic,da sjecka nase napade,pusta da tatomirovic visi bajicu na vratu,da kokota vuku za noge i da nas dobro prebiju u prvom poluvremenu,a da pri tom mi napravimo 15 faula vise,smjesno zaista.
Ovo ce biti najsmjesnija titula od osnivanja premijer lige i najsmjesnija ekipa koja ju je osvojila,ekipa koja je najvise i najofirnije pogurana od sudija. A valjicu svaka marka koju je uzeo od smetljara,djeci za lijekova trebala!

Hvala ŽELJO jos jednom,hvala sto nam svaku tekmu pokazujes srce i dusu,a mi vracamo najbolje kako znamo!!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 maj 2015, 11:07

Titule mi žao zbog igrača, zaslužili su je **** ga život. Sklepajte navijačke za Vitez, svi u FIS :D !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: hase73, knoa, OdbrambeniOP, Paromlinac i 58 gostiju.