Mogu sigurno. Jak je Zrinjski, ali nisu bauk, a i kone godinama nisu imale bolju ekipu. Mada zavisi i ko sudi. Zrinjski se cesto pogura dole. Ni blizu kao BL, ali ako zapne moze se ocekivati neki penal, navucen prekrsaj oko 16 itd.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.
Premijer liga BiH - aktuelno
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- Riquelme1921
- Kontakt:
Zrinjski to radi nekako kulturnije, kad im treba dobiju penal, faul oko kaznenog itd.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:42Mogu sigurno. Jak je Zrinjski, ali nisu bauk, a i kone godinama nisu imale bolju ekipu. Mada zavisi i ko sudi. Zrinjski se cesto pogura dole. Ni blizu kao BL, ali ako zapne moze se ocekivati neki penal, navucen prekrsaj oko 16 itd.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
- Kontakt:
Sve je moguce. Zrinjski se zadnjih par utakmica pati s nama, vecinom pobjede golom u zadnjim minutama.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Ma to mi je sasvim korektno, domaćinsko suđenje, za razliku od Banja Luke dole se može igrati , možeš razviti napad, ne ubija te niko u pojam. Nema ono očigledan korner sudija lud se napravi, ili ne svira niti jedan faul a njima sve i ta ofirna navlačenja. Mislim nek svima kući tako sude od ovih velikana nemam problem ali nemoj mi da se ne može igrati.Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:54Zrinjski to radi nekako kulturnije, kad im treba dobiju penal, faul oko kaznenog itd.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:42Mogu sigurno. Jak je Zrinjski, ali nisu bauk, a i kone godinama nisu imale bolju ekipu. Mada zavisi i ko sudi. Zrinjski se cesto pogura dole. Ni blizu kao BL, ali ako zapne moze se ocekivati neki penal, navucen prekrsaj oko 16 itd.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.
Vidim šansu vasu sad po stranama, malo su otupili tu. Krpic može se boriti s njihovim stoperima a Dangubic je x faktor za svaku ekipu on može uvijek iznenaditi.
Kako vi zamišljate vaših prvih 11 kad su svi kompletni
Mislim gdje ga igra Šosić koji je vezni red ?
Muftic
Galić Sukilovic Karamarko Markovic misim da je to sigurica
Onda bi trebalo Karjasevic Al Jaber Radovac ili eventualno ofanzivije umjesto Karjasevica Šosić a ova dvojica da se spuste na 6
A gore Boljevic Cvetanovski Dangubic Krpic Šosić kako to uklopit ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- Riquelme1921
- Kontakt:
A to je pitanje, nazad je jasno sve a sredinu bi trebali činiti Jaber i Radovac. Karjašević je okej ali sa Jaberom smo puno brži u pravljenju akcija i sve nekako tečnije izgleda.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:00Ma to mi je sasvim korektno, domaćinsko suđenje, za razliku od Banja Luke dole se može igrati , možeš razviti napad, ne ubija te niko u pojam. Nema ono očigledan korner sudija lud se napravi, ili ne svira niti jedan faul a njima sve i ta ofirna navlačenja. Mislim nek svima kući tako sude od ovih velikana nemam problem ali nemoj mi da se ne može igrati.Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:54Zrinjski to radi nekako kulturnije, kad im treba dobiju penal, faul oko kaznenog itd.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:42
Mogu sigurno. Jak je Zrinjski, ali nisu bauk, a i kone godinama nisu imale bolju ekipu. Mada zavisi i ko sudi. Zrinjski se cesto pogura dole. Ni blizu kao BL, ali ako zapne moze se ocekivati neki penal, navucen prekrsaj oko 16 itd.
Vidim šansu vasu sad po stranama, malo su otupili tu. Krpic može se boriti s njihovim stoperima a Dangubic je x faktor za svaku ekipu on može uvijek iznenaditi.
Kako vi zamišljate vaših prvih 11 kad su svi kompletni
Mislim gdje ga igra Šosić koji je vezni red ?
Muftic
Galić Sukilovic Karamarko Markovic misim da je to sigurica
Onda bi trebalo Karjasevic Al Jaber Radovac ili eventualno ofanzivije umjesto Karjasevica Šosić a ova dvojica da se spuste na 6
A gore Boljevic Cvetanovski Dangubic Krpic Šosić kako to uklopit ?
Za napad stvarno nemam ideju i trebamo svi sačekati da vidimo gdje planira koristiti Šošića, mada vjerujem da će ga prvo pokušati koristiti na desnoj strani jer se tu nisu proslavili ni Cvetanoski ni Boljević. Kao, nije to loše ali na lijevoj su obojica znatno konkretniji.
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
- Kontakt:
Hajde fino da se opet pocelo pricati o fudbalu na ovoj temi
Da kazem i ja nesto, a mislim da sam objektivniji od vecine posto ne navijam ni za Zeljeznicar ni za Sarajevo.
Tacno je da sarajevski klubovi godinama nisu imali bolje ekipe, a ni trenere.
Danasnje Sarajevo je najjace jos od onog Marinovicevog, a jace je i od tog. Zeljeznicar je najjaci godinama unazad. Ona Osimova ekipa u koroni je dobro igrala, ali to je vukao Stilic. Ipak je bilo gerijatrije, tipa Bogicevica, dizelasa poput Alispahica i takvih. Mislim da bi ovaj danasnji Zeljeznicar taj Osimov dobio tri razlike.
Sarajevo bi sad sa normalnim sudjenjem vjerovatno bilo tu negdje sa Zrinjskim. Zeljeznicar ne bi, njima vise fali, ali prije koju sezonu, kad je liga bila slabija, ova njihova ekipa bi bila ozbiljan kanddidat za titulu.
Ove sezone je Sarajevo jedino nadigrao Zrinjski i Zeljeznicar u prvom poluvremenu na Kosevu. Zeljeznicar je isto nadigrao Zrinjski i Sarajevo u drugom poluvremenu na Kosevu. U svim ostalim utakmicama ste bili bolji protivnik i jedni i drugi. Cak i Zeljeznicar u Doboju, gdje je realno pokraden i Sarajevo u Sirokom, a o toj kradji ne treba ni pricati.
Znaci imate super ekipe, pismene trenere, igrate fantasticne sezone, i jedni i drugi ste bas dobri i mogao bi biti odlican derbi, sa puno intenziteta i dobrog fudbala. Ima i nekih wild carda tu. Nije nemoguce da kod Sarajeva debituje ovaj novi Gruzijac, ili da Coric nesto izmisli sa Simonijem, Lagumdzijom.
Naravno sve pod uslovom da se ne usere sa sudjenjem, da se ne delegira tipa Sivac ili neko takav koji ni ne navlaci nego ne zna da sudi, sjecka igru svakih 3 minute i ubija tempo. Peljto bi bio najbolje rjesenje, ali on nece. Ili Gigovic, pod uslovom da normalno sudi, jer on zaista zna kad ne sudi po direktivi.
Steta sto se mora racunati i na te nefudbalske stvari jer ovaj derbi bas obecava.

Danasnje Sarajevo je najjace jos od onog Marinovicevog, a jace je i od tog. Zeljeznicar je najjaci godinama unazad. Ona Osimova ekipa u koroni je dobro igrala, ali to je vukao Stilic. Ipak je bilo gerijatrije, tipa Bogicevica, dizelasa poput Alispahica i takvih. Mislim da bi ovaj danasnji Zeljeznicar taj Osimov dobio tri razlike.
Sarajevo bi sad sa normalnim sudjenjem vjerovatno bilo tu negdje sa Zrinjskim. Zeljeznicar ne bi, njima vise fali, ali prije koju sezonu, kad je liga bila slabija, ova njihova ekipa bi bila ozbiljan kanddidat za titulu.
Ove sezone je Sarajevo jedino nadigrao Zrinjski i Zeljeznicar u prvom poluvremenu na Kosevu. Zeljeznicar je isto nadigrao Zrinjski i Sarajevo u drugom poluvremenu na Kosevu. U svim ostalim utakmicama ste bili bolji protivnik i jedni i drugi. Cak i Zeljeznicar u Doboju, gdje je realno pokraden i Sarajevo u Sirokom, a o toj kradji ne treba ni pricati.
Znaci imate super ekipe, pismene trenere, igrate fantasticne sezone, i jedni i drugi ste bas dobri i mogao bi biti odlican derbi, sa puno intenziteta i dobrog fudbala. Ima i nekih wild carda tu. Nije nemoguce da kod Sarajeva debituje ovaj novi Gruzijac, ili da Coric nesto izmisli sa Simonijem, Lagumdzijom.
Naravno sve pod uslovom da se ne usere sa sudjenjem, da se ne delegira tipa Sivac ili neko takav koji ni ne navlaci nego ne zna da sudi, sjecka igru svakih 3 minute i ubija tempo. Peljto bi bio najbolje rjesenje, ali on nece. Ili Gigovic, pod uslovom da normalno sudi, jer on zaista zna kad ne sudi po direktivi.
Steta sto se mora racunati i na te nefudbalske stvari jer ovaj derbi bas obecava.
-
- Kontakt:
Gigovic je nas najbolji sudija. Kad bi sudio pošteno daleko najbolji. Peljto je pi.ka koja neće da se zamjeri nikom pa neće svirati očigledan penal jer je pi.čka njemu 0:0 odgovara.IMResurrected je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:14Hajde fino da se opet pocelo pricati o fudbalu na ovoj temiDa kazem i ja nesto, a mislim da sam objektivniji od vecine posto ne navijam ni za Zeljeznicar ni za Sarajevo.
Jedini sudija koji kad mu kažeš rezultat tako ti ga može namjestiti, odvede utakmicu gdje hoce je Gigovic i zbog tog ga ne voli objektivno niko jer je jako potkupljiv i skoro uvijek sudi po nalogu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Mogu oni dole do punog plijena. Nama ne bi valjalo da u dobrom raspoloženju uđu u derbi tako da, neka bude X.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
krpic
boljevic dangubic sosic
radovac jaber
markovic karamarko sukilovic galic
muftic
to je otprilike to, nasih vjerovatno ponajboljih 11, ali ima par upitnika. jaber je imao tu upalu, na pripremama nije trenirao punim intenzitetom, a malo ga je i izjebalo ovo oko transfera i putovanja, hoce nece. moguce da huso starta. morace coric racunati i na kartone, sto je isto problem. na klupi ima opcija, prvenstveno na krilima.
Ja bih vise volio da se "prospemo" u Mostaru, nego da ih pregazimo dolje, pa da za derbi bude u kontru. Jer haman uvijek ekipa koja u derbi udje u "punom naponu snage", glabne derbi. Sa njima je to samo jedna utakmica vise, a sa vama malo vise od togaPendulum je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:22Mogu oni dole do punog plijena. Nama ne bi valjalo da u dobrom raspoloženju uđu u derbi tako da, neka bude X.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.![]()
Sarajevski Željezničar.
-
- Kontakt:
Ako bude regularno sudjenje a nece ne bi me uopste iznenadilo i da ih dobijete dole.Bez Cuze i Corluka to nije ista ekipa viseRiquelme1921 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:54Zrinjski to radi nekako kulturnije, kad im treba dobiju penal, faul oko kaznenog itd.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:42Mogu sigurno. Jak je Zrinjski, ali nisu bauk, a i kone godinama nisu imale bolju ekipu. Mada zavisi i ko sudi. Zrinjski se cesto pogura dole. Ni blizu kao BL, ali ako zapne moze se ocekivati neki penal, navucen prekrsaj oko 16 itd.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 15:35Iskreno i u Mostaru kone mogu napraviti čudo , makar X iščupajte pa da ovo učinimo zanimljivim. **** Borac.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Prijavio sam vam postove
-
- Kontakt:
Taman sam pomislio da si banovan
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Kakvo ce biti sudjenje u Mostaru cemo znati kad vidimo ko sudi. Ako bude Bandic, Zeljeznicar moze komotno izaci sa juniorima da se ne trose bitni igraci. Ako bude Gigovic, Kazlagic, Njegomirovic, sve je moguce. Ako bude Dzemidzic, Zeljeznicar je mozda i blagi favorit.
Sigurno se sad vode bitke u savezu. Jedna struja ce gledati da se zastiti i pogura Zrinjski, drugoj vise odgovara da ih se zakine. U isto vrijeme, ne bi im bilo previse pametno desetkovati Zeljeznicar kartonima pred derbi, jer im ne odgovara da se Sarajevo priblizi.
Sigurno se sad vode bitke u savezu. Jedna struja ce gledati da se zastiti i pogura Zrinjski, drugoj vise odgovara da ih se zakine. U isto vrijeme, ne bi im bilo previse pametno desetkovati Zeljeznicar kartonima pred derbi, jer im ne odgovara da se Sarajevo priblizi.
Sto ja da budem banovan? Svasta

- ErosViverosViv
- Kontakt:
Sta se ono tamo cuje
A dobro ovi zuti kartoni sto se spominju protiv zrinjskog nisu toliki problem . Ako krpic dobije zuti imat cemo problem u zraku jer je on mozda najbolji spic u ligi kad treba zabiti glavom go . Naravno ako ne bude on igrao onda na njegovo mjesto ide dangubic koji je skroz druga vrsta napadaca. Cvetanovski bi trebao biti najmanji problem za zuti jer boljevic se taman vraca sa suspenzije za derbi , radovac ako dobije izgubit cemo tu stabilnost u veznom redu koju sa njim imamo jer je on igrac kojem mozes dodati loptu i da se zaleti svih 11 protivnika na njega on ce znati sta treba uraditi sa loptom . A galic bi bio najveci problem kad bi dobio zuti jer na njegovo mjesto bi morao ici odinaka ili neki stoper fazon azur mahmic na njegovo mjesto gdje onda na desnoj strani ne bi imali nikako napada. A opet odinaka je uzasan u odbranu kad je na desnom beku ali jak u napadu pa je to ono sta vrednujes vise. Naravno igrac kao galic uvijek igra dobro derbije odkad je dosao na zimu 2022 za zelju je zabio 2 gola i to oba na derbiju onom iz marta kad je bilo 3-0 na grbavici . Ali naravno oni nisu jedini igraci u ekipi al jaber i sosic ce vjerovatno napraviti pometnju na sredini terena ali i boljevic koji zna biti ubitacan u napadu . Naravno i odbrana nije losa sa karamarkom i sukilovicem i mufticem na golu . Naravno muftic je bio heroj proslog derbija sa slucajem koliko je imao odbrana na kosevu . Naravno sa druge strane iz sarajeva je otislo puno igraca a puno ih je i doslo . Renato gojkovic bi trebao biti najbolji njihov defanzivni igrac s kojim ce napadaci zeljeznicara imati puno problema . Rogic na golu takodjer vrlo stabilan ali se zna desiti da napravi kardinalnu gresku. Naravno citav fazon oko ekipe sarajeva je gulishvili za kojeg iz sarajeva kazu da je najbolji igrac lige . Ali ako se on uspjesno zatvori ne znam kako bi moglo sarajevo zabiti go sa slucajem da sarajevo u zadnjih 10 godina nije imalo gore spiceve. Ali opet je derbi utakmica gdje se bilo sta moze desiti evo zadnji derbi zeljo je igrao sa igracem manje 70 minuta ali je zavrsilo sa nerijesenim rezultatom .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Zanima me šta komšinice misle od koga (osim Gulija) prijeti opasnost iz naših redova?
Gulija će (ako ne bude Galića) vjerovatno dvojica čuvati (zatvoriti njega znači da ste nam zatvorili 50% ekipe/napada) - nažalost.
Gulija će (ako ne bude Galića) vjerovatno dvojica čuvati (zatvoriti njega znači da ste nam zatvorili 50% ekipe/napada) - nažalost.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 11:35Onaj let3 konta da ste vi svi bezgrešni a iskreno neću ni da vadim postove šta su sve pisali i kako. Mislim malo se treba nekad i u ogledalo pogledati. Mi bar imamo toliko dostojanstva da napišemo da nije ok da se to piše.
Najbolji lijek za to je praviti se da ne postoji , jer svakim repliciranjem na takav post dajes značaj tome i to raste.
Administratori su uveliko zakazali na ovoj temi zbog sitnog interesa

Ne Duskice, onaj let3 ne konta da su svi zeljovci bezgrijesni niti je to igdje napisao, vec onaj let3 konta da si se mogao bar jendom udostojiti i napisati "dosta vas vise sa vrijeđanjem kosmija i tom cetnickom pricom".

Najveci hendikep konama bi bio karton sulejmanagi jer vazda odigra dobro protiv nas yebem ga u usta 

1946-1987