Imamo lavovsku upravu i možemo samo biti zadovoljni ovom sta rade i koliko se trude da napredujemo i vratimo dugove

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
LeoMessi je napisao/la:Novi sam na forumu i veliki Zeljovac i nadam se braco da cemo samo o uspjesima voljenog nam kluba
Ne razumijem ovo bas...Kako se neko sad moze ugraditi u nekog igraca? Po kom osnovu?Neandertalac je napisao/la:Sto se tice pojacanja, ne nadajte se previse. Bombi ce uvijek biti ali je realnost sasvim drugacija. Jedino ako u 'finansijsku konstrukciju' nije uracunat i novac za pojacanja. Zaboljusport@ Nije tesko biti pametan pa se uvaliti u skoro afirmisanog igraca, mladog reprezentativca. Pa podijeliti profit.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ovo, i tema FKS, su ti dvije najgore teme na forumu, za pocetak zapamti.LeoMessi je napisao/la:LeoMessi je napisao/la:Novi sam na forumu i veliki Zeljovac i nadam se braco da cemo samo o uspjesima voljenog nam kluba
Ne razumije to niko, po novom statutu imaš taj jedan segment kluba koji je zadužen za igrački i omladinski kadar i koji je otvoren za potencijalne investitore. Kako, na koji način, zašto i kako to izgleda, ne znam, niti je dobro objašnjeno u statutu.FKZ1921 je napisao/la:Ne razumijem ovo bas...Kako se neko sad moze ugraditi u nekog igraca? Po kom osnovu?Neandertalac je napisao/la:Sto se tice pojacanja, ne nadajte se previse. Bombi ce uvijek biti ali je realnost sasvim drugacija. Jedino ako u 'finansijsku konstrukciju' nije uracunat i novac za pojacanja. Zaboljusport@ Nije tesko biti pametan pa se uvaliti u skoro afirmisanog igraca, mladog reprezentativca. Pa podijeliti profit.
Negdje sam pročitao da bi mogli igrati tek od drugog pretkola, neko je to na forumu napisao.boccaccio je napisao/la:Sad je pitanje da li bi ti eventualno novi igraci imali uopste pravo igrati i biti registrovani za to neko prvo pretkolo.
Zato što ih je nemoguće dovesti prije drugog pretkola (zbog transfer perioda), osim ako nisu slobodni igrači.Virtu4l je napisao/la:Negdje sam pročitao da bi mogli igrati tek od drugog pretkola, neko je to na forumu napisao.boccaccio je napisao/la:Sad je pitanje da li bi ti eventualno novi igraci imali uopste pravo igrati i biti registrovani za to neko prvo pretkolo.
Ma nema tu nikakve mudrosti ni zavrzlama. Sve funkcionira po ustaljenim principima.Niko osim FK Zeljeznicara,ni po kom osnovu ne polaze nikakva prava na bilo kojeg igraca koji ima ugovor sa klubom. Igraci imaju agencije ili menadzere koji ih zastupaju. Menadzeri igraca sa klubom dogovaraju otkupnu cijenu za igraca. Klub kaze svoje. Cista trgovina. Kad se usaglase menadzer i klub(Zeljo),sve ostalo,znaci provizija menadzeru,plata igraca i opcenito uslovi za igraca...se dogovaraju sa klubom kupcem. Sa svim daljnjim dogovorima Zeljo nema nista. Moze i klub sam naci kupca za igraca. Kao sto je bio slucaj sa Tomom. Ako klub postigne zadovoljavajucu cijenu,moraju svojim uvjetima biti zadovoljni igrac i njegov menadzer. I u tom slucaju oni svoje uvjete dogovatraju sa klubom kupcem.ceze je napisao/la:Ne razumije to niko, po novom statutu imaš taj jedan segment kluba koji je zadužen za igrački i omladinski kadar i koji je otvoren za potencijalne investitore. Kako, na koji način, zašto i kako to izgleda, ne znam, niti je dobro objašnjeno u statutu.FKZ1921 je napisao/la:Ne razumijem ovo bas...Kako se neko sad moze ugraditi u nekog igraca? Po kom osnovu?Neandertalac je napisao/la:Sto se tice pojacanja, ne nadajte se previse. Bombi ce uvijek biti ali je realnost sasvim drugacija. Jedino ako u 'finansijsku konstrukciju' nije uracunat i novac za pojacanja. Zaboljusport@ Nije tesko biti pametan pa se uvaliti u skoro afirmisanog igraca, mladog reprezentativca. Pa podijeliti profit.
Ako ti znaš više, a vjerujem da znaš, bio bih ti više nego zahvalan da objasniš.