Premijer liga BiH - aktuelno

Komazec
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Komazec » 17 feb 2025, 01:05

Pablo11 je napisao/la:
17 feb 2025, 00:52
slika

Ne gledajuci okolne klubove, sigurno najbrojnije gostovanje u zapadnom. :ljepota:
:nene: :nene: :nene:

slika

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 17 feb 2025, 01:11

Pablo11 je napisao/la:
slika

Ne gledajuci okolne klubove, sigurno najbrojnije gostovanje u zapadnom. :ljepota:
Stvarno ne znam cemu lupetanje tamo gdje je bespotrebno. Pun sektor jeste ali je pun vec godinama i TM i HZ to napune. Smijesan je gore gostujuci svakako, sramota za ljudski rod.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2025, 01:31

ErosViverosViv je napisao/la:
17 feb 2025, 01:11
Pablo11 je napisao/la:
slika

Stvarno ne znam cemu lupetanje tamo gdje je bespotrebno. Pun sektor jeste ali je pun vec godinama i TM i HZ to napune. Smijesan je gore gostujuci svakako, sramota za ljudski rod.
I ja sam smatrao godinama unazad da smo punili, ali kad uporedim godinama unazad sa danas ipak level iznad.
Fk Željezničar.

Sagrotan
Kontakt:

Post Postao/la Sagrotan » 17 feb 2025, 02:22

Komazec je napisao/la:
17 feb 2025, 01:05
Pablo11 je napisao/la:
slika

:nene: :nene: :nene:

slika
Jesi li pravi Nikola?

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 feb 2025, 07:10

jurisicduska je napisao/la:
17 feb 2025, 00:59
Ova ulaganja i razlike u ulaganju su mizerna u odnosu na sve sto je uporedio.

Budžet Zvezde 70 miliona eura
Budžet Partizana 22 miliona eura

Dakle 48 miliona eura samo u jednoj godini.

Budžet Dinama 67 miliona eura
Budžet Hajduka 35 miliona eura

Razlika 32 miliona eura samo u jednoj godini

Dakle supljira kao i obično. U ligama gdje je apsolutna dominacija je razlika u budžetu ogromna. Paralela da je izmedju 1 i 2 isto kao sto je izmedju 10 i 20 jer je oboje duplo je nivo razmišljanja ljudi koji imaju IQ ispod 70. Da ne vrijeđam.

On priča o nekih 10 miliona eura u 4 godine kao nekoj ogromnoj razlici za koju bi neko trebao ostvariti dominaciju i to nas poredi s njima koji u zadnje 4 sezone imaju dva šesta sedmo i treće mjesto.

Razlika u ulaganjima između nas i naših stvarnih konkurenata nije nikakva i zanemariva je ustvari jedan ozbiljan igrač otprilike. Ne znam ni sto nas poredi sa njima.

To su tolike šuplje price da to veze sa realnošću nema isto kao sto je počeo brojati razliku u bodovima kad njemu odgovara a sasvim eto slučajno 3 sezone prije toga ta razlika 21, 3 i 20 bodova odnosno 44 boda :D **** to to nije relevantno.

Klub koji ima 2 šesta jedno sedmo mjesto u 4 godine posljednje treba sad da diskutuje o ulaganjima i o nečem. Sto ne uporedi ulaganja svog kluba sa ulaganjima Veleza ili ulaganjima Posusja ili ulaganjima Sloge svi oni imaju slične rezultate a Željezničar je vise ulagao , neki čak i bolje. Uz to govori mrzi Misimovica jer je potrošio njihove pare.

Uz to Sarajevo ima najveći broj uposlenika ima najviše djece pod ugovorima, ima akademiju u koju ulaze nešto a ne crpi novac i članarine kao oni iz svoje sto je isto ulaganje. S takvim stvarima se ta razlika smanjuje još a ionako je mizerna.

Da se mogu lige dominantno osvajati i godinama sa 2 miliona vise ne bi niko ulagao pare nego bi vidio koliko konkurent ulozi i ulozi još 2 miliona.

Od pojave investitora ako već poredimo mi imamo 6 trofeja oni 1 a u igri je bilo dvadesetak trofeja. Imamo mi konkurenta Zrinjski i Borac odnedavno. Od pojave investitora oni to očigledno vise nisu po svim parametrima .

Uzmimo u obzir da smo mi na transferima i tom periodu prihodovali 10+ miliona eura dakle direktno proizvedenih od tih ulaganja a oni 0 direktno proizveli dođemo do zaključka da je ovo jedan los pokusaj šuplje price koji može proći na telegram grupi gdje se okupljaju istomišljenici i jedan mali broj neistomišljenika.
:bow:

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 17 feb 2025, 07:15

17 feb 2025, 00:59
Ova ulaganja i razlike u ulaganju su mizerna u odnosu na sve sto je uporedio.

Budžet Zvezde 70 miliona eura
Budžet Partizana 22 miliona eura

Dakle 48 miliona eura samo u jednoj godini.

Budžet Dinama 67 miliona eura
Budžet Hajduka 35 miliona eura

Razlika 32 miliona eura samo u jednoj godini

Dakle supljira kao i obično. U ligama gdje je apsolutna dominacija je razlika u budžetu ogromna. Paralela da je izmedju 1 i 2 isto kao sto je izmedju 10 i 20 jer je oboje duplo je nivo razmišljanja ljudi koji imaju IQ ispod 70. Da ne vrijeđam.

On priča o nekih 10 miliona eura u 4 godine kao nekoj ogromnoj razlici za koju bi neko trebao ostvariti dominaciju i to nas poredi s njima koji u zadnje 4 sezone imaju dva šesta sedmo i treće mjesto.

Razlika u ulaganjima između nas i naših stvarnih konkurenata nije nikakva i zanemariva je ustvari jedan ozbiljan igrač otprilike. Ne znam ni sto nas poredi sa njima.

To su tolike šuplje price da to veze sa realnošću nema isto kao sto je počeo brojati razliku u bodovima kad njemu odgovara a sasvim eto slučajno 3 sezone prije toga ta razlika 21, 3 i 20 bodova odnosno 44 boda :D **** to to nije relevantno.

Klub koji ima 2 šesta jedno sedmo mjesto u 4 godine posljednje treba sad da diskutuje o ulaganjima i o nečem. Sto ne uporedi ulaganja svog kluba sa ulaganjima Veleza ili ulaganjima Posusja ili ulaganjima Sloge svi oni imaju slične rezultate a Željezničar je vise ulagao , neki čak i bolje. Uz to govori mrzi Misimovica jer je potrošio njihove pare.

Uz to Sarajevo ima najveći broj uposlenika ima najviše djece pod ugovorima, ima akademiju u koju ulaze nešto a ne crpi novac i članarine kao oni iz svoje sto je isto ulaganje. S takvim stvarima se ta razlika smanjuje još a ionako je mizerna.

Da se mogu lige dominantno osvajati i godinama sa 2 miliona vise ne bi niko ulagao pare nego bi vidio koliko konkurent ulozi i ulozi još 2 miliona.

Od pojave investitora ako već poredimo mi imamo 6 trofeja oni 1 a u igri je bilo dvadesetak trofeja. Imamo mi konkurenta Zrinjski i Borac odnedavno. Od pojave investitora oni to očigledno vise nisu po svim parametrima .

Uzmimo u obzir da smo mi na transferima i tom periodu prihodovali 10+ miliona eura dakle direktno proizvedenih od tih ulaganja a oni 0 direktno proizveli dođemo do zaključka da je ovo jedan los pokusaj šuplje price koji može proći na telegram grupi gdje se okupljaju istomišljenici i jedan mali broj neistomišljenika.
Nemoj ga Duška, vjerovao ili ne, i on je nečije djete. Ovako se ubija u pojam i demantiraju spinovi.
Evo i oni tebe selame!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 feb 2025, 07:18

MocMahale444 je napisao/la:
17 feb 2025, 00:14
:rol: Sve sto pitari zarade to Mirvic ulozi u zeninu farmu svinja.
Muzu ga kafene zdepaste rospije.
😭🤣😂🤣🤣😭😭😭

Shefe jesil mi dobro

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2025, 07:20

NajvecaRadosti je napisao/la:
17 feb 2025, 00:44
Ne slazem se nista ali eto nema veze

Evo sad iskreno me zanima misljenje
Da si ti na celu naseg kluba sta bi uradio,koga doveo,kojeg igraca,kojeg trenera da na kraju donesu titulu?Ne mora se cak ni uklapati u ovu cifru sto si postavio samo eto da su realni transferi.
Jarane moj sve smo probali,ali bukvalno sve.Ne mozes nabrojati nijednu stvar da nismo.Veca sila.Djaba ti 100 miliona ako ti ne daju.Isto ko sto vama nisu dali 2017.

Zato ja uvijek postavim brojeve da otklonim sve dileme i onda nije bitno slažemo li se ili ne jer brojevi govore.

Nemam pojma šta bi radio da sam na čelu kluba, nisam stručnjak, ali znam šta ne bi radio. Sigurno ne bi tako ozbiljan projekat dao u ruke Sabrini Buljubašić, Ajli Alimanović, Poturi ili ibrakoviću, Selimoviću i sličnima. To sigurno ne bi radio.

Ne možeš reći da vam nisu dali, dali su - itekako. Sad ću ti reći koja su dva ključna trenutka koja su vas spriječila da uspostavite dominaciju. Prvi je prodaja Cimirota nakon čega je Tan digao ruke od FKS, a drugi i najvažniji momenat je januar 2021. godine kada vas je investitor ostavio bez para i kad ste prosuli prednost od 13 bodova. Da ste tu uzeli titulu, drugu uzastopnu, danas bi bili ispred Borca i Zrinjskog. Poslije toga vam je sve krenulo nizbrdo. Došao je Mirvić koji nema pojma o fudbalu, koji je mislio da će gruhnuti brdo para i da će igrati grupe lige šampiona protiv Reala i Mančestera.

Način na koji je taj čovjek vodio klub u ove četiri godine je za izučavanje. Simon Rožman je najbolji primjer Mirvićevog amaterizma, sve vezano za Rožmana, od Ibričića do transfera i na kraju cijene koju je platio za tu slovenačku ekipicu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2025, 07:29

Ovaj gore se ponovo hvata za slamke i očajničke poteze, pa upoređuje sa Zvezdom ili Dinamom i ponovo zabija autogol. Naravno da to neće shvatiti ovi krezavi koji ga citiraju.

Jer neće nam napisati koliki je bio budžet tih klubova prije 6, 7 ili 10 godina, prije nego su uspostavili dominaciju, nego kopira budžete za ovu sezonu nakon što je urađen ogroman posao prethodnih godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 feb 2025, 07:29

A jesmo li mi ovo dogovorili sa Zrinjom da nam zabiju u 5 min.i do kraja prijateljski bez većih napora i bez žutih kartona

Plavi momci nisam to tako baš očekivao - imate od članarina za januar i februar blizu 200 000 konv.maraka od derbi ulaznica 100 000 + konv.maraka i od retro dresova do derbija zarada oko 200 000 konv.maraka

Znači pola miliona konv.maraka od nas u januaru i februaru a vi ko plave curice

Da su jučer Pitari ili Borac bili umjesto nas složili bi im tri gola u prvom poluvremenu

E sad da Vas vidimo u derbiju .... :wave:

P.S.
Ja se izvinjavam forumskom puku al ovo čitaju curice ....

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 17 feb 2025, 08:14

Ma istamburat cemo ih u subotu,vratit cemo ih na fabricke postavke.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 17 feb 2025, 08:29

Opasno namazan ovaj Čoro trener manjeg Sarajevskog kluba :mrgreen: Ufol kaznili ovog sosica a namjerno ga ostavili za derbi :thumbdown: Eh da ih hoce Div sa Koseva rasturit na proste faktore u dolini Prasaca (kulturniji je izraz nego krmaka) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 feb 2025, 09:02

FKŽ
2020 - 5 miliona KM
2021 - 5,5 miliona KM
2022 - 4,8 miliona KM
2023 - 7 miliona KM

22,3 miliona KM

Velež
2020 1,47 miliona KM
2021 2,59 miliona KM
2022 3,55 miliona KM
2023 3,75

11,3

Razlika duplo

Rezultati :

2023 Velež 3. | Zeljeznicar 6.
2022 Velež 6. | Željezničar 3.
2021 Velež 5. | Željezničar 6.
2020 Velež 3. | Željezničar 7.

Velez kup , Željezničar ćuna, penis kako ti je lakše
Velež napravio također stadion skoro u cjelosti

Ako budeš bezobrazan postavit ću ti Posušje i njihova ulaganja pa ćemo uporediti rezultate. I ovo je neki spin. Lijepo bi bilo da se prestaneš sam pravit budalom.

“ jer u fudbalu je jasno da ako najviše ulažeš - automatski si i najuspješniji, nema tu mnogo filozofiranja”
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 feb 2025, 09:09

robertkosar je napisao/la:
17 feb 2025, 08:29
Opasno namazan ovaj Čoro trener manjeg Sarajevskog kluba :mrgreen: Ufol kaznili ovog sosica a namjerno ga ostavili za derbi :thumbdown: Eh da ih hoce Div sa Koseva rasturit na proste faktore u dolini Prasaca (kulturniji je izraz nego krmaka) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja sam to odmah i rekao. Ostavili Šošića za derbi jer su gaće protiv kamenjara skinuli a da nisu ni krenuli iz Sarajeva.

Dodatno, kad su fasovali go za 1:0, vadi Krpića (pod izgovorom da je povreda) a, ustvari i njega čuva za derbi jer bi ovaj do kraj tekme sigurno dobio žuti.

Njima sada slijedi najvažnija utakmica u zadnjih nekoliko sezona - tu ako pobjede (pu, pu, pu) ili odigraju X - njima je sezona uspješna. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 17 feb 2025, 09:10

Pendulum je napisao/la:
17 feb 2025, 09:09
robertkosar je napisao/la:
17 feb 2025, 08:29
Ja sam to odmah i rekao. Ostavili Šošića za derbi jer su gaće protiv kamenjara skinuli a da nisu ni krenuli iz Sarajeva.

Dodatno, kad su fasovali go za 1:0, vadi Krpića (pod izgovorom da je povreda) a, ustvari i njega čuva za derbi jer bi ovaj do kraj tekme sigurno dobio žuti.

Njima sada slijedi najvažnija utakmica u zadnjih nekoliko sezona - tu ako pobjede (pu, pu, pu) ili odigraju X - njima je sezona uspješna. :kafa:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 17 feb 2025, 09:11

Pablo11 je napisao/la:
slika

Najbrojnije gostovanje navijača Željezničara možda.

Najbrojnije gostovanje:
slika

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 17 feb 2025, 09:21

Opsesija Mirvićem ne prestaje, šta im je frajer radio da im na san izlazi.
Prvo su računali negove transfere zatim finansije sad evo i povjest FK Sarajevo počeli računati od kad je on došao u Klub, kakva lobotomija jbt :crazy:
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 feb 2025, 09:24

17 feb 2025, 09:02
FKŽ
2020 - 5 miliona KM
2021 - 5,5 miliona KM
2022 - 4,8 miliona KM
2023 - 7 miliona KM

22,3 miliona KM

Velež
2020 1,47 miliona KM
2021 2,59 miliona KM
2022 3,55 miliona KM
2023 3,75

11,3

Razlika duplo

Rezultati :

2023 Velež 3. | Zeljeznicar 6.
2022 Velež 6. | Željezničar 3.
2021 Velež 5. | Željezničar 6.
2020 Velež 3. | Željezničar 7.

Velez kup , Željezničar ćuna, penis kako ti je lakše
Velež napravio također stadion skoro u cjelosti

Ako budeš bezobrazan postavit ću ti Posušje i njihova ulaganja pa ćemo uporediti rezultate. I ovo je neki spin. Lijepo bi bilo da se prestaneš sam pravit budalom.

“ jer u fudbalu je jasno da ako najviše ulažeš - automatski si i najuspješniji, nema tu mnogo filozofiranja”
Duska, je li ovo javna tajna u Srajevu ili ti je rekao jedan covjek ili su cinjenice ? :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 17 feb 2025, 09:33

Sad ste mu sve bilješke u notepad-u sjebali.
MNON

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 17 feb 2025, 10:05

Pablo11 je napisao/la:
17 feb 2025, 01:31
ErosViverosViv je napisao/la:
17 feb 2025, 01:11
Pablo11 je napisao/la:
slika

I ja sam smatrao godinama unazad da smo punili, ali kad uporedim godinama unazad sa danas ipak level iznad.
Je li bilo 5 buseva jesi li bio

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, bvsic, Najprvi, Napapijri, Rule_hz, Varijantas8, Zigazaga i 31 gost.