MrMuscle je napisao/la:@Argument
Pa kad se vec potegao uporedjivanje sa Saidom i HNL-ovcima.... Za njih je vec dokazano dr fudbala..To je pokazao u mnogo mnogo jacem HNL-u gdje su igrali dosta bolji igraci nego danas... Pa danas osim Soudania, Pasalica, donedavno Benka i u buducnosti Halilovica nemas posteno dobrog igraca....
Said se nicim ne izdvaja iznad kolotecine HNL-a kakva je dans... cak stavise prosjecne partije pruza.. Neki bi rkli zbog pozicije gdje igra... Pa i Ibro je igrao u 3-5-2 formaciji desnog beka... bas je njemu to odgovaralo... A pruzao je odlicne partije...
I naravno u evropskim okvirima nije neka klasa, a pogotovo ne Maradona, al' je za HNL- i dalje tata mata.... I to nespreman.... Ibro ima mjesta medju 23....
Kakve veze su imali Mandzukici itd. sa Ibricicom tada?? On i njegov Hajduk tak i tak nisu Dinamu mogli meda. A to ce se uvijek govoriti, tada igro ovaj i onaj, a sada taj ne igra, odma je liga slabija ovo ono..ako mene pitas, HNL je u kur.cu bila i ostala, nikakve razlike..Znaci Ibricicu je bilo da se "proslavi" protiv ekipa poput Intera, Rijeke, Osijeka, Zadra, Sibenika..a ako ce mo o tome ko je gdje vise pokazao i ostavio vise traga..pa jedan Zec i Alispahic su jednu sezonu igrali maestralno, napravili veliko iznenadjenje u HNLu, nadavali se golova i asistencija koliko su htjeli..pa zasto njih ne dizemo toliko u nebesa? Pogotovo Zec, koji je, odkad je otiso iz HNLa dosta redovnije igro od Ibricica..da da, sad ce biti druga pozicija ovo ono, ali zar nije za napadaca cak jos teze??
Nebitno, mrsko mi vise drk.ati oko teme Ibricic, on za mene jeste i ostaje velika truba i samo se nadam dragom Allahu da ne budemo spali na to, da nam on zaigra na SP..da li ce on sad biti medju 23 igraca ili ne, to je druga stvar..sigurno da zasluzuje prije Susica, Hadzica itd. jer je vec godinama tu u repki..ako vec ne mogu jedan Besic, Pricic ili Arslanagic, neka to bude radije Ibricic prije ove dvojice gore navedenih!