Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

shzna
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la shzna » 27 maj 2017, 12:25

Ko su ovi što ubaciše u petu? :lol:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 maj 2017, 12:29

shzna je napisao/la:Ko su ovi što ubaciše u petu? :lol:
Sta mislis?! :) Grobari, ovih dana poznatiji kao "rikverc brigada" :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 27 maj 2017, 12:33

Joj šta im radite posljednjih mjesec-dva, gdje će vam duša. :lol:

Al ništa vam nije kao onaj pokolj Firme. :tokralju:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 maj 2017, 12:36

Zao mi ih, trpe vrsnjacko nasilje :mrgreen:

Danas je derbi, moglo bi biti cirkusa.
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 27 maj 2017, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 maj 2017, 12:37

Donnie Darko je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Da mi je nego pricao da cu subotom ustajati ranije da bih mogao duze vjezbati matematiku :ljepota:
Za zagrijavanje, Laplasom hocu
y'' + 4y = sin2x , y(0) = 1, y'(0) = 2
Javi rjesenje :P
slika
:think:
Nije dobro. :mrgreen:

Dobri su clanovi ali nisu dobri ti koeficijenti ispred njih, kako si uradio konvoluciju sin2x * sin2x ? :)
Evolution87 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Ispadose Vukovi s Otoke, ostadosmo i mi i kone bez 6 sigurnih boba a ulazi hrvatski športski klub GOŠK :crazy:
Ima da nas gosk opet samara na Hasetu :rol:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Adilovic i onaj gol iz mrtvog ugla pred kraj :rol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 maj 2017, 12:43

bodi123 je napisao/la: Nije dobro. :mrgreen:

Dobri su clanovi ali nisu dobri ti koeficijenti ispred njih, kako si uradio konvoluciju sin2x * sin2x ? :)
Zajebao sam onda račun prilikom razlaganja razlomka kod inverzne transformacije :mrgreen: Bitno je da su članovi dobri. Koliki su koeficijenti, jesam li blizu? :urnebes:
konvolucija :stop:
edit: nemoj ustvari govorit, probat ću opet.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 maj 2017, 12:48

Zajebao sam onda račun prilikom razlaganja razlomka kod inverzne transformacije :mrgreen: Bitno je da su članovi dobri. Koliki su koeficijenti, jesam li blizu? :urnebes:
Prvi je 5/4, doduse u drugom ide sinus umjesto cosinusa, ispred 1/2, a treci je dobar :mrgreen:

Sta fali konvoluciji, svede se na integral bezveze, jednostavnije nego traziti koeficijente i razlagati ga, zato i jesi zajebo. :tralala:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 maj 2017, 12:49

bodi123 je napisao/la:

Prvi je 5/4, doduse u drugom ide sinus umjesto cosinusa, ispred 1/2, a treci je dobar :mrgreen:

Sta fali konvoluciji, svede se na integral bezveze, jednostavnije nego traziti koeficijenti i razlagati ga, zato i jesi zajebo. :tralala:
Jbg, nisam ispravio na vrijeme, ali nema veze uradit ću opet, mislim da znam gdje sam pogriješio.

Nisam se mnogo zadržao na njoj, nije nam Laplas toliko bitan, nisam htio raditi ga više od 3 dana. A nisam vidio ni u jednom zadatku u svesci da su radili konvoluciju.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 maj 2017, 12:57

Donnie Darko je napisao/la: Jbg, nisam ispravio na vrijeme, ali nema veze uradit ću opet, mislim da znam gdje sam pogriješio.

Nisam se mnogo zadržao na njoj, nije nam Laplas toliko bitan, nisam htio raditi ga više od 3 dana. A nisam vidio ni u jednom zadatku u svesci da su radili konvoluciju.
Aha.
Pa u sustini, kad imas u inverznoj proizvod 2 izraza, kao sto imas u ovom zadatku, ono (1/s^2 + 4)(1/s^2 + 4), konvolucija ti je pravilo po kojem ti je taj izraz u realnom vremenu jednak f * g, gdje je f(x) odnosno g(x), inverzna Laplasova od prvog te drugog izraza, respektivno. A to je sin2x za oba jer je isti izraz. I onda imas integral kojim rijesis sin2x * sin2x a on ide ovako:
slika
Ovo tau se moze oznaciti kako hoces, p ili neko drugo slovo jer je nebitno, samo treba u ovom slucaju iskoristit onu transformaciju proizvoda sinusa u zbir, i ostalo se svede na najobicniji integral. :mrgreen:

Drugim rijecima, ti si ovaj proizvod rjesavao u inverznoj transformaciji preko onih koeficijenata A i B, a ovako to rijesis integralom u realnom vremenu,
lakse, brze i jednostavnije. :mrgreen:
Dex je napisao/la:.
Jesi li uradio ono? Sad se tek sjeti da ti imam ono objasniti, ubi me posao ne znam dje udaram. halali bgt. Ako nisi da ti objasnim. :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 maj 2017, 13:12

bodi123 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Jbg, nisam ispravio na vrijeme, ali nema veze uradit ću opet, mislim da znam gdje sam pogriješio.

Aha.
Pa u sustini, kad imas u inverznoj proizvod 2 izraza, kao sto imas u ovom zadatku, ono (1/s^2 + 4)(1/s^2 + 4), konvolucija ti je pravilo po kojem ti je taj izraz u realnom vremenu jednak f * g, gdje je f(x) odnosno g(x), inverzna Laplasova od prvog te drugog izraza, respektivno. A to je sin2x za oba jer je isti izraz. I onda imas integral kojim rijesis sin2x * sin2x a on ide ovako:
slika
Ovo tau se moze oznaciti kako hoces, p ili neko drugo slovo jer je nebitno, samo treba u ovom slucaju iskoristit onu transformaciju proizvoda sinusa u zbir, i ostalo se svede na najobicniji integral. :mrgreen:

Drugim rijecima, ti si ovaj proizvod rjesavao u inverznoj transformaciji preko onih koeficijenata A i B, a ovako to rijesis integralom u realnom vremenu,
Jesi li uradio ono? Sad se tek sjeti da ti imam ono objasniti, ubi me posao ne znam dje udaram. halali bgt. Ako nisi da ti objasnim. :mrgreen:
Iz ove oblasti nam većinom dolazi da uradimo inverznu transformaciju, i da neki nenormalan razlomak, na vježbama je sve radio preko ove metode koju sam ja koristio, ali istina uzme bruku vremena. :urnebes: Ne da nikad u ovoj formi kao ti, odnosno kao diferencijalnu jednačinu višeg reda, već odmah razlomak, nema predigre :mrgreen: Al ne bude uvijek, otprilike na svakom drugom roku, na svakom budu redovi i dif. jednačine, a ostala dva mixa, laplas, vjerovatnoća, slučajna promjenjiva i statistika.

Ali na prošlom roku je bio zadatak gdje trebaš dobiti slova od A do H, sat vremena razbijaš razlomak :urnebes:

Uradio sam sad, zbog retardirane greške u prvom koraku inv. transformacije nije valjalo :mrgreen:

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 27 maj 2017, 13:22

za brata Maršalaslika
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 27 maj 2017, 13:31

ta nagradna igra vam je sigurno prevara neka
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 maj 2017, 13:37

Penaltiky je napisao/la:za brata Maršalaslika
Za brata Hellera
slika
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 maj 2017, 13:42

bodi123 je napisao/la:

Aha.
slika

Nisam, ne mogu skontat kako da stavim one pokazivače, nešto mi ne ide :yawn:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 27 maj 2017, 14:07

Marsal je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:za brata Maršalaslika
Za brata Hellera
slika
ništa domaće :problem:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 maj 2017, 14:10

Penaltiky je napisao/la: ništa domaće :problem:
Domaća kafana :kafa:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

High

Post Postao/la High » 27 maj 2017, 14:12

marconato je napisao/la:Kaze, potukli se, nisu se mogli dogovorit ko ce se prvi pricestit :mrgreen:

Ovim se ponosi prosječni Srbin?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 27 maj 2017, 14:25

High je napisao/la:
marconato je napisao/la:Kaze, potukli se, nisu se mogli dogovorit ko ce se prvi pricestit :mrgreen:

Ovim se ponosi prosječni Srbin?
smije li se postavljati smajli kafa za ramazAn. :hmmmmm: :mrgreen:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 maj 2017, 14:32

Treba bataliti faks i samo davati instrukcije , pojma nisam imala da je ovako lako unovčiti znanje :rol:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

High

Post Postao/la High » 27 maj 2017, 14:35

Sarajlijica1946 je napisao/la:
smije li se postavljati smajli kafa za ramazAn. :hmmmmm: :mrgreen:
To će raditi samo kauri.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []