FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ali kako Mehmedovic trckara kod drugog gola... Ne trebaju nam takvi igraci.
Soldi istice ugovor na kraju sezone, nemoj da bi ga produzili.
Soldi istice ugovor na kraju sezone, nemoj da bi ga produzili.
Nego, kako gledamo na ovu sezonu ako ne uzmemo kup?
I da li je napokon vrijeme da se priuži dobra minutaža djeci iz akademije koji su zaslužili?
Sljedeću utakmicu koju Mehmedović krene od 1 minute ja preskačem. 20 sekundi frajer pas da nikome. Fascinantno. 20 sekundi koncentracije lik ne može da ima. Znači da mi je brat…
I da li je napokon vrijeme da se priuži dobra minutaža djeci iz akademije koji su zaslužili?
Sljedeću utakmicu koju Mehmedović krene od 1 minute ja preskačem. 20 sekundi frajer pas da nikome. Fascinantno. 20 sekundi koncentracije lik ne može da ima. Znači da mi je brat…
-
- Kontakt:
Posejdon je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:40Ne mogu da vjerujem kakvi su postovi uvijek nakon poraza. Samo onaj ko ne želi da vidi neće ni vidjeti napredak koji je ekipa ostvarila ove godine. Vratimo se na mart 2024. kada Rožman kreće sa forsiranjem 352, 343, 3412, uglavnom igru sa 3 igrača nazad, nakon loših uvodnih mečeva gdje smo igrali famoznu 4231. Samo da naponemem ko god dublje prati fudbal zna da nije do početne formacije, nego do toga kako se igrači nalaze na terenu, odnosno kako stoje u fazi napada/odbrane. Helem, od te promjene Sarajevo je igralo dobar fudbal a Kyeremeh i Čataković su sjajno funkcionisali. Rožman odlazi, traži se trener koji će nastaviti sa sličnom postavkom igre. Dolazi Zoran Zekić, neko ko po mom mišljenju najveći kvalitet ima u man managmentu, odnosno nije vrhunski taktičar, ali uvijek ću reći da je ovo prvo mnogo bitniji segment u fudbalu, pogotovo kada se vode ekipe kao što je FK Sarajevo i njega ne smijemo i vjerujem, 100% vjerujem da njega nećemo uzaludno potrošiti. Nažalost previše ima utjecaja sa strane, od političke umiješanosti, do lošeg suđenja, pa evo sada i ova odvratna situacija sa stadionom, a pored svega toga, do ove utakmice jučer, Zekić je imao svega jedan poraz od početka lige, ekipa smo koja je stvorila najveći broj velikih šansi, imala najviše šuteva, dozvolila najmanje šuteva i bila oštećenja katastrofalnim odlukama sudija u nekoliko utakmica ( stoji i to da smo za neke mečeve sami krivi, uglavnom zbog očajnih odluka u samoj završnici ). Što se tiče rostera, vidim da neki pišu remont, prodaja 5-6 igrača, dovođenje novih, itd. što je apsurdno. Dovedeni su igrači za igru sa 3 nazad i to se treba nastaviti uigravati do kraja sezone, gdje možemo igrati bez pritiska i uživati u utakmicama, a kup probati osvojiti. Jović-Gojković-Paskalev trebaju biti zacementirani nazad, dva brža štopera koji se šire na bekovske pozicije sa čvrstim, snažnim Gojkovićem u centru je sigurno kvalitetna i kompletna zadnja linija. Vezni red Bubanja-Đorđević-Lulić je sigurno naš najbolji i najkompletniji vezni red (tehnika, snaga, čitanje igre, fizička sprema, kontrola igre, tempo...njih trojica se savršeno nadopunjavaju) i iskreno se nadam da ćemo Đorđevića vidjeti do kraja sezone, taman toliko da full spreman uđe u sljedeću. Bočne pozicije su problem, desna strana se može riješiti definitvno sa Kyeremehom, s obzirom da ima lošu završnicu, njega je najbolje iskoristiti na wing backu, dobili bi na dubini i probijanju po tim bočnim pozicijama, super je spreman, a podršku u odbrani će imati od Paskaleva. Lijevi wing back se pod hitno treba pronaći ( mnogi su ovdje napadali Durakovića, a on je bio jedini pravi prototip lijevog wing beka u ekipi, ne kažem da nam treba on, ali nekog takvog sa dosta većim kvalitetom moramo naći na lijevoj strani). U napadu Guliashvili i napadač kao Hamza, pod hitno igrača takvih karakteristika tražiti. Ponavljam, kao Hamza, ali kvalitetniji. Golmana želim novog, nekog višeg i sigurnijeg. To su ukupno tri pozicije (golman, lijevi bek, napadač). Sve u svemu puna podrška Zoranu Zekiću i vjerujem da sljedeće godine, 2026. ova ekipa prva prolazi kroz cilj.

Problem nase navijacke baze je taj sto ako napises kriticko misljenje, odmah dobijas uvrede da nisi pravi navijac ili tako nesto.
Kako cemo imat realizaciju kad su u spicu dva krila, a i ovaj treci napadac sto je doveden proslu polusezonu dao jedan gol.Shategabri je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:32Nije bilo ni ranije dileme, al nakon utakmice s Borcem, može se jasno detektovati glavni problem naše ekipe.
To je realizacija šansi.
Uz dužno poštovanje golmanima protivničkih ekipa, al mi im dosta pomažemo da steknu sigurnost u utakmicama sa nama traljavim šutevima i šutevima koji idu direktno u golmana i nije ih toliko teško braniti.
Kaže imali smo toliko šansi, nije bilo sreće...ma zayebi to, do nas je.
Realizacija nikakva!
-
- Kontakt:
Nek si nam rekao,svako pise kriticko misljenje parvi ja pa svi drugi,medjutim to kod tebe nije misljenje,ti bi kao organizovao nesto da theramo Mirvica

-
- Kontakt:
Zamisljam taj bijesni mentalni sklop koji napise "mirvicu odlazi", il još jace "uprava napolje"...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:50Nek si nam rekao,svako pise kriticko misljenje parvi ja pa svi drugi,medjutim to kod tebe nije misljenje,ti bi kao organizovao nesto da theramo Mirvicasmjesan si al bas,jesil skontao do sad da niko nikad nece moci otjerati nekog ko je milione ulozio i vecinski je vlasnik?

- Shategabri
- Kontakt:
I nema niko da pita trenera što igra s dva krila i gdje je napadač (kojeg ubaci kad gubi)?!Pena je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:49Kako cemo imat realizaciju kad su u spicu dva krila, a i ovaj treci napadac sto je doveden proslu polusezonu dao jedan gol.Shategabri je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:32Nije bilo ni ranije dileme, al nakon utakmice s Borcem, može se jasno detektovati glavni problem naše ekipe.
To je realizacija šansi.
Uz dužno poštovanje golmanima protivničkih ekipa, al mi im dosta pomažemo da steknu sigurnost u utakmicama sa nama traljavim šutevima i šutevima koji idu direktno u golmana i nije ih toliko teško braniti.
Kaže imali smo toliko šansi, nije bilo sreće...ma zayebi to, do nas je.
Realizacija nikakva!
Je li ne zna igrati sa napadačem ili šta?
Ili je ta selekcija napadača loša?
Ne valja Turkeš, ne valja valja Gruzijac, do koga je?
Mislim, mi smo zakucani ovu sezonu tu gdje smo, u igri smo još za kup, ali s ovakvom realizacijom, ništa od kupa.
Još bitnije, hoće li se taktika stvaramo šanse i fulamo prenijeti i narednu sezonu?
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
dok se dzeko spahic i ostala kompanija ljubaka sa njim zaboravimosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:38Inace je Vico prestao da divlja od kad se ovo sa Dodom desilo,treba ih sve izbaciti iz saveza dok je vrijeme
Pa kako mogu navijaci Manchester Uniteda iskazati nezadovljstvo radi Glazera i Ratcliffa? ili navijaci Celzija, pa cak i navijaci Liverpula zele FSG napolje? Jeste on kupio Sarajevo, medjutim to Sarajevo bez navijaca nista ne vrijedi, sto nije kupio Olimpik? I u ostalom, ako si kupio klub koji godinama ima historiju, imas neke obaveze. Sta meni vrijedi to sto je neko prodat za 2 miliona eura, kad 5 godina Sarajevo u Novembru ispada iz trke za titulu?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:50Nek si nam rekao,svako pise kriticko misljenje parvi ja pa svi drugi,medjutim to kod tebe nije misljenje,ti bi kao organizovao nesto da theramo Mirvicasmjesan si al bas,jesil skontao do sad da niko nikad nece moci otjerati nekog ko je milione ulozio i vecinski je vlasnik?
-
- Kontakt:
Klub nema nikakav planski sistem za buducnost. Njima je vazno samo na ljeto prodati igraca nekog uzeti love i to je to. I izbaciti novi duks da se moze preko Amazona prodati . Klub nema nikakvih planova za stadion a to je najvaznije nesto za klub odnosno njena infrastruktura .
Raspitaj se malo, pa dodji ovde da pises i nekog etiketiras kao navijaca il ne.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:29Jesil odlucio za koga navijas? U FSKS se desava ono sto se desava od pocetka,svi klubovi nece da igraju i budu pod Colpom a sa druge strane imas samo kone i Colpu koji koce sve i sta ti je nejasno strumfeto u svemu tome? Sve plavi smecari na temi.HyperOS je napisao/la: ↑27 mar 2025, 09:10Treba pitati Trbica zasto se suti o "borbi" protiv saveza i sta se tacno desava sa FSKS i jesmo li to opet postali dobri sa Vicomrelativizam je napisao/la: ↑27 mar 2025, 09:06
to je izgovor ,niko nije unisten,ovi igraci primaju plate i to dobre plate da pruze ono najbolje,imaju najbolje i uslove.
Jesu nas zakidali ove sezone imali bi i vise bodova da je regularno prvenstvo ali mi ne smijemo vise nista reci protiv saveza i vice,kad ne saljemo zahtjev za odgodom a igraci nam se vracaju sa reprezentativne pauze skoro na dan tekme a savezu ustupamo kamp da trenira.
takodjer sam ubijedjen da bi ih uzeli da se nije odgodila utakmica,i to bas sad pred borac i odlicne igre i hajc raje ni tribina nije ispravna
ja vise ne znam jesam li protiv saveza ili za savez,ne mogu da upratim svoj klub i njegov stav![]()
Upravo tako. Druze dovedi nekog strucnjaka koji zna kupovati igrace i plati mu platu, i neka on dovodi sve igrace, a ne Mirvic dovodi igrace, ili pusta trenerima da dovode igrace. Pa u Bayernu treneri ne mogu dovoditi igrace, ili u Realu. Zna se ko dovodi igrace, i kakvi igraci trebaju i koja je politika kluba. Ovdje trener dodje, dovede 5 igraca, pa dodje drugi otjera ih svu petoricu, pa onda Mirvic dovede svojih 5 i sve tako u krug.EastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:02Klub nema nikakav planski sistem za buducnost. Njima je vazno samo na ljeto prodati igraca nekog uzeti love i to je to. I izbaciti novi duks da se moze preko Amazona prodati . Klub nema nikakvih planova za stadion a to je najvaznije nesto za klub odnosno njena infrastruktura .
Ako igramo napadacki fudbal sa presingom, i zelimo titule, dovodimo te igrace i takve trenere.
Razlog poraza je penal iz sanse koja nista nije obecavala, i penal koji je klizav teren prebacio automaski u korist borca. Peh sa Gojkovicem i beganovicem 2 izmjene takodje su poremetile ritam. Takodje ove dvije stvari su uzrokovale 3com greskom zakoju je ZEKIC kriv sa promjenom formacije na pocetku drugog poluvremena 3-4-3 jer po meni nije morao to radit jer prvo poluvrijeme smo bili mnogo bolji bez obzira na go i povrede, kontrolisali smo igru imali 2 sanse preko jeremeha i 100% sansu preko butica pa i taj potencijalni penal..Sazg je napisao/la: ↑27 mar 2025, 00:34Postavlja se pitanje izlaska Bubanje sa terena. Mislim da nije izašao radi taktike jer nije Zekić toliko glup da vadi jedinog koji vrijedi na terenu i ofanzivno i defanzivno.
Ako je izašao zato što je Guliju yebo majku, kod one šanse kad mu je skinuo sa noge, to je onda ogroman problem.
Vi kako hoćete ali ja jedva čekam da ga prodaju. Sva sranja na terenu se dešavaju zbog njega. Igra se preskaće zbog njega, gdje god se nalazi na terenu lopta ide samo na njega. Veceras se vrati na centar, pored 2 vezna lopta se daje njemu, ne odigrava nikad i nikom osim slučajno, ni protiv jedne ozbiljne ekipe nije ništa napravio osim slučajno, ozbiljan štoper kad mu stane on je mrtav a da ne govorim kad ga udvoje, fulio 4 penala za redom. Na kraju krajeva nije Sagnol toliko gulp da ga drži na klupi a da je vrhunski igrač. Svaka njemu čast i hvala mu na svakom golu ali skontajte koliko nas je koštao do sad svojim ne dodavanjem i petljanjem u čiste šanse drugih igrača i fulanjem penala. Opet kažem ne pljujem i hvala mu za sve ali jedva čekam da ga prodaju. Vjerujem da to frustrira ostale igrace i da lagano gube volju i živce. Poslusezonu odigrali maestralno a sad ovo, jbg nisu mogli zaboraviti igrati lopte za 2-3 mjeseca.
Volio bih da nisam u pravu ali meščini Boga mi da jesam.
11 boba je puno ali i Zekic i igraci MORAJU ZAPET i moraju ako nista radi CASTI KLUBA CASTING SEBE I SVOJE PORODICE HZ KARIJERE IGRATI OVIH 11 kola na smrt i zivot, i pokusat pokusat pobjedit sve utakmice do kraja..
Ja sam zadovoljan sa 46 bodova osvojeni kad se uzme da smo 0 bodova osvoili sudiskom gresko i da smo jos 7-8 bodova zaradjeni na terenu izgubili sudiskom odlukom.. takodje u derbiju gdje smo izgubili 4 boda gdje smo sasvim dovoljno bili bolji da uzmemo svih 6 boba..uz to sve i zrinjski borac i zeljo su minimum 7-8 bodova dobili sudiskom pljackom.
Jedina utakmica gdje smo bili slabi u svim segmentima je protiv zrinjskog na kosevu (neregularan go )
Energija htjenje uigranos pa na kraju i broj bodova je nesto sto mi nikad nismo imali prije od bili kojeg trenera koji je tu 7 mjeseci..
BORAC nijednu sansu nije imao u prvom pol i posjed lopte 61-39 cinimi se
-
- Kontakt:
Ma ajde i to razumijem,medjutim ovaj hoce da organizuje navijace pa da zajedno tjeramo,cudi se kako se do sad nismo organizovali.propoklopac je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:55Zamisljam taj bijesni mentalni sklop koji napise "mirvicu odlazi", il još jace "uprava napolje"...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 11:50Nek si nam rekao,svako pise kriticko misljenje parvi ja pa svi drugi,medjutim to kod tebe nije misljenje,ti bi kao organizovao nesto da theramo Mirvicasmjesan si al bas,jesil skontao do sad da niko nikad nece moci otjerati nekog ko je milione ulozio i vecinski je vlasnik?
![]()
- napoleon72
- Kontakt:
A mozda smo obecali Borcu 6 bodova u nastavku za finale kupa? Nije bas da im je sigurna liga, i Zrinjski je tu. A ne bi im bio prvi put da u kupu protiv nas povuku rucnu. 
Odvratno mi je iskreno sto mi ovo i pada na pamet, al vec je ova garnitura ljudi dogovarala utakmice (Zrinjski, Igman), tako da...

Odvratno mi je iskreno sto mi ovo i pada na pamet, al vec je ova garnitura ljudi dogovarala utakmice (Zrinjski, Igman), tako da...

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
da je finale pa ok ali imas i finalenapoleon72 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:37A mozda smo obecali Borcu 6 bodova u nastavku za finale kupa? Nije bas da im je sigurna liga, i Zrinjski je tu. A ne bi im bio prvi put da u kupu protiv nas povuku rucnu.
Odvratno mi je iskreno sto mi ovo i pada na pamet, al vec je ova garnitura ljudi dogovarala utakmice (Zrinjski, Igman), tako da...![]()
- napoleon72
- Kontakt:
Ma znam, zayebajem seEastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:49da je finale pa ok ali imas i finalenapoleon72 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:37A mozda smo obecali Borcu 6 bodova u nastavku za finale kupa? Nije bas da im je sigurna liga, i Zrinjski je tu. A ne bi im bio prvi put da u kupu protiv nas povuku rucnu.
Odvratno mi je iskreno sto mi ovo i pada na pamet, al vec je ova garnitura ljudi dogovarala utakmice (Zrinjski, Igman), tako da...![]()

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Pazi kad te strucnjaci na temi o PLBiH krenu citiratnapoleon72 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:51Ma znam, zayebajem seEastMadness je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:49da je finale pa ok ali imas i finalenapoleon72 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 12:37A mozda smo obecali Borcu 6 bodova u nastavku za finale kupa? Nije bas da im je sigurna liga, i Zrinjski je tu. A ne bi im bio prvi put da u kupu protiv nas povuku rucnu.
![]()

BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Izvini ali, moram ti odgovoriti. Kakve ti nebuloze pričaš?
Jel Zekić 4 sezone tu pa je on kriv što nismo ništa osvojili? Čuj ako ne prođe u kupu da podnese ostavku. Hoćemo li vratiti Husrefa ili Čičkovo ulje, de mi reci?

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia, keli, pjankesarajevo, prijeratni mangup i 36 gostiju.