OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Madal
Kontakt:

Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 18:53

Otelo je napisao/la:
30 jul 2024, 16:27
Ona sutra može biti i zadnja, imati očajno vrijeme i opet će je 99% ljudi dočekati sa pohvalama na fb i portalima.
Ona je prospekt i talenat samo sto druge drzave imaju stotine takvih a mi trenutno samo nju. Prospekt i talenat i uz vrhunske uslove ne znace medalja na OI. I progres individualnih sportova cesto ne ide linearno da iz godine u godinu budu sve bolji rezultati.

Sve je opravdano sto su joj se davali stanovi, sponzorstva, novac, njeno je da trenira a ako isporuci rezultate onda odlicno, ako ne onda jbg bitno je da se ne zajebava, nema joj ko sta reci.

Kao sto su i Tuku ljudi hejtali sto nije isporucio medalju ali jednostavno bio je vrhunski u svojoj disciplini, talenat, trenirao je ali ne znaci to da ga treba pljuvat jer nije donio medalju.
Ljudi pljuju njega i vjerovatno ce Lanu ako ne isporuci sto nema veze s mozgom. Eto kao pljujemo da pokazemo da nemamo luzerski mentalitet, ma glupost teska.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 30 jul 2024, 19:46

zaostrog je napisao/la:
30 jul 2024, 14:37
Naravno da državno uređenje koči, ali isto tako naravno da to nije jedini razlog i da se i uz to moglo postići mnogo. Apsolutno državno uređenje nije krivo što mi nemamo borilišta za većinu sportova sa OI. Eto to plivanje se najviše ističe (mada je sport gdje nikad nećemo biti konkurentni, jednostavno prejak sport) i niko nije kriv što mi nemamo 10 bazena u državi. Da ne pričamo za mnoge druge sportove. Masa ovih sportova se smatra "skupim", ali ulaganje ne treba biti ni deseti dio onog što se ulaže u fudbal recimo, pa da se uzme medalja. Na nivou jedne općine to nisu neka ulaganja, a kamoli nešto više. Trebaš uložiti par miliona za te namjene i dobit ćeš medalju na OI.

Međutim, najveći problem je što kod nas ne postoji sistem ni za šta. Pisao sam prije 10-ak godina na ovom forumu, ali nije nikakva nauka kopirati sisteme u nekim drugim državama, pa makar na manjem nivou. I ponovo, uopšte se ne moramo vezati za državu, to može raditi kanton Sarajevo (ili bilo koji drugi, ili FBiH). Prvo, trebaju nam borilišta. Drugo, može se napraviti selekcija i poticati djecu (omogućiti im besplatno) treniranje određenih olimpijskih sportova. Ne plivanja, ne fudbala, ne košarke, nego sportova koji su manje zastupljeni. Bez problema ćeš na Jablaničkom jezeru ili Plivskom isfinansirati olimpijske takmičare u veslanju. Treća stvar je trening. Kad se dođe do solidnog nivoa, država mora da UVOZI struku za većinu ovih sportova. Jednostavno, trebamo priznati sebi da nemamo struku ni za šta (ili za rijetko šta) i da je normalno da kad imaš talentovanog atletičara, da mu sa 15-16 godina trebaš platiti vrhunskog stranog trenera. Za sve drugo isto. Ponavljam, to su smiješne pare za takve sportove. Ti za milion KM godišnje u smislu ulaganja u struku, treninge, pripreme možeš izdržavati cijeli tim za ateletiku. Da ne pričam za hrvanje da uvezeš srednjoazijce i sl. Zato je besmisleno davati pare Sarajevu, Želji, Veležu, ali glasovi su tu i to se radi :)

Ali, u prvoj fazi pritisak mora biti da se prave borilišta i arene. Evo ja bih možda da igram karling, nemam gdje. Teren za padel smo čekali godinama. Poticaji za 3x3 košarku trebaju biti svuda, da se razvaljuje to. Borilački sportovi, veslanje, kanu, kajak, sve to mora biti, a vrlo slabo ga ima. U krajnjoj liniji, vaterpolo je sport gdje ti treba 5 godina ozbiljnog rada da imaš ekipu koja će igrati Evropsko prvenstvo. Ne medalje, ali da si na mapi, kako tako.

Lana će vjerovatno jedva upasti u finale ili zamalo ostati bez njega. Više od toga je nerealno očekivati i bilo bi ravno čudu. I ja mislim da ćemo prije zakačiti medalju preko Nikolajeva ili Muzaferije.
Sa ovim se slazem ali moramo i sebi priznati da smo letargicni. Zasto ne bismo U svakom selu ili opstini barem imali 3x3 basket turnir? Sport se sveo na turnire u malom fudbalu,kultura na smotre folklora.
Nije to ni skupo sve sada kao sto je bilo jer sada raja ima novca i za skijanje i plivanje. U mojoj okolini svi klinci idu na plivanje i skijanje jer im roditelji zele to priustit a i mogu,moja generacija nije imala tu priliku.
Rezultati ce doci ako se nastavi ulagati u borilista,nakon njih ce doci na red i struka,prvo puzanje pa onda hodanje,problem je sto mi puzemo predugo i nikako da prohodamo. Ali preduslov svega je omasovljivanje sporta. Neka klinci probaju 3-4 dok se ne nadju u nekome ili ni u jednom od ponudjenih jbt ga ne mozemo svi bit sportisti. Najlaksi nacin je kroz skolstvo gdje bi se mogle organizovati igre mladih u kosarci, odbojci, rukometu, fudbalu,atletici,gimnastici,sahu,karateu...I onda dodjemo do najveceg problema u BiH, a to je politika i ljudi koji se bave istom. Vecinom su to stare zadrte prdonje koje nemaju pojma ni o cemu ali hoce da se za sve pitaju,ono mladjih sto dodje u politiku je nazalost uceno od ovih starih poslu pa je jedina razlika izmedju njih sto su oni mlade zadrte prdonje,ali ni oni nemaju viziju razvoja svojih sredina a zele da se za sve pitaju.
Unatoc svemu ja sam optimistican jer kako sam vec naveo Novak je ukljucen u izgradnju terenau Visokom i siguran sam da ce se tamo napraviti dobar posao,braca Dodig rade jos bolji posao u Medjugorju, nazalost od toga BiH nece imati koristi kao hrvatska, izgradnja bazena u Mostaru,Zenici,u buducnosti ce i manji gradovi teziti istom jer prepisuju jedni od drugih. Skijalista su nam puna svake godine sve vise i polako se i to razvija.
Sve to mi daje nadu da ce se sport razviti u pravom smjeru i da cemo imati na sto biti ponosni.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 jul 2024, 19:52

Madal je napisao/la:
30 jul 2024, 18:53
Otelo je napisao/la:
Ona sutra može biti i zadnja, imati očajno vrijeme i opet će je 99% ljudi dočekati sa pohvalama na fb i portalima.
Ona je prospekt i talenat samo sto druge drzave imaju stotine takvih a mi trenutno samo nju. Prospekt i talenat i uz vrhunske uslove ne znace medalja na OI. I progres individualnih sportova cesto ne ide linearno da iz godine u godinu budu sve bolji rezultati.

Sve je opravdano sto su joj se davali stanovi, sponzorstva, novac, njeno je da trenira a ako isporuci rezultate onda odlicno, ako ne onda jbg bitno je da se ne zajebava, nema joj ko sta reci.

Kao sto su i Tuku ljudi hejtali sto nije isporucio medalju ali jednostavno bio je vrhunski u svojoj disciplini, talenat, trenirao je ali ne znaci to da ga treba pljuvat jer nije donio medalju.
Ljudi pljuju njega i vjerovatno ce Lanu ako ne isporuci sto nema veze s mozgom. Eto kao pljujemo da pokazemo da nemamo luzerski mentalitet, ma glupost teska.
Ne mora značiti medalju jer takav talent nije, ali ako ideš na OI onda trebaš plivati blizu najboljeg ličnog rezultata. Sutra neka završi zadnja u kvalama sa PBom i svaka joj čast (ili čak neka buda tu negdje).

Ali čestitati stalno jer se nije ostvario očekivani rezultat jer ipak neko je iz BiH, bio je taj rat znaš, ne vole nas jer smo muslimani i ostale priče :rol:

Dobila je stan, sponzorstva, novac i da trenira, da se posveti tome i sve osim najboljeg ličnog rezultata (ili malo ispod toga) treba da bude neuspjeh i da se posmatra kao takav.

To je luzerski mentalitet koji se ovdje gradi 30 godina jer se za svaki sportski neuspjeh okrivi neko drugi i nešto drugo osim onih koji su sami igrali.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 20:00

Otelo je napisao/la:
30 jul 2024, 19:52
Madal je napisao/la:
Otelo je napisao/la:

Ne mora značiti medalju jer takav talent nije, ali ako ideš na OI onda trebaš plivati blizu najboljeg ličnog rezultata. Sutra neka završi zadnja u kvalama sa PBom i svaka joj čast (ili čak neka buda tu negdje).

Ali čestitati stalno jer se nije ostvario očekivani rezultat jer ipak neko je iz BiH, bio je taj rat znaš, ne vole nas jer smo muslimani i ostale priče :rol:

Dobila je stan, sponzorstva, novac i da trenira, da se posveti tome i sve osim najboljeg ličnog rezultata (ili malo ispod toga) treba da bude neuspjeh i da se posmatra kao takav.

To je luzerski mentalitet koji se ovdje gradi 30 godina jer se za svaki sportski neuspjeh okrivi neko drugi i nešto drugo osim onih koji su sami igrali.
Ista stvar za tuku...trebali su ga realno razapet za onak podbacaj...ko sto rade npr sa reprezntativcima u fudbalu.
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 20:03

Madal je napisao/la:
Otelo je napisao/la:

Ja cu opet napisat...ako odes i pravis amaterske rezultate kakav si ti onda prospket? Ovo se ne odnosi na lanu nego generalno govorim?

Ovi odu bacat kuglu bace je manje nego sto bi prosjecan lik sa gradjevine i kao ...ma haj dobro je?

Odu skijat i prave neke nerealne sasvim nepojmljive zaostakte..

Onda to brate nije talenat...jer to bi skoro svako iole da se posveti mogao

I jes luzerski mentalitet kad nekog ispratis sa potencijalnom nadom za medalju a on ispadne u 1/2 ...da je trco neko od svojih najboljih vremena tuka pa taman zadnji bio od 50, reko bi ok...ali ti dodjes i zestoko podbacis i kao ma nomrala

Isto i za lanu sutra..nek bude oko svog najboljeg vremena ne mora ni proc u finale...ali ako ispliva neko sklj vrijeme i treba je kritikovat
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 30 jul 2024, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 jul 2024, 20:05

Teško je i biti konkurentan kao bh. predstavnkm na OI čak i kad si favorit jer mi dodjemo zbrda zdola na olimpijadu 5 dana prije održavanja, a USA, Australija i ostale plivačke velesile poduzmu sve korake kako promjena vode, zraka, nadmorske visine itd. nema utjecaj na konačni rezultat
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 20:07

invincible1921 je napisao/la:
30 jul 2024, 20:03

Ja cu opet napisat...ako odes i pravis amaterske rezultate kakav si ti onda prospket? Ovo se ne odnosi na lanu nego generalno govorim?

Ovi odu bacat kuglu bace je manje nego sto bi prosjecan lik sa gradjevine i kao ...ma haj dobro je?

I jes luzerski mentalitet kad nekog ispratis sa potencijalnom nadom za medalju a on ispadne u 1/2 ...da je trco neko od svojih najboljih vremena tuka pa taman zadnji bio od 50, reko bi ok...ali ti dodjes i zestoko podbacis i kao ma nomrala
Pa da nije talenat tj top klasa za OI. Tuka, Lana jesu. A jbg ja tebi da objasnjavam sta sve moze uticati na dan na OI, narocito u trci od 800m pa haman i ne vrijedi. Tuka je imao jedno brutalno vrijeme, nije redovno isporucivao ta vremena ili nesto okolo toga pa da je OI katastrofa. Ali jbg to ste vi znalci svemira, mora doc na OI da ti vidis dole PB da bi mu rekao svaka cast.
U suprotnom picka, luzer, mentalno zaostao, na sta mi pare bacamo i sl. To sve ima smisla da mi imamo stalno po 4-5 takvih. Ali nemamo vec smo imali Tuku i sad Lanu i to je to.
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 20:11

Madal je napisao/la:
30 jul 2024, 20:07
30 jul 2024, 20:03

Pa da nije talenat tj top klasa za OI. Tuka, Lana jesu. A jbg ja tebi da objasnjavam sta sve moze uticati na dan na OI, narocito u trci od 800m pa haman i ne vrijedi. Tuka je imao jedno brutalno vrijeme, nije redovno isporucivao ta vremena ili nesto okolo toga pa da je OI katastrofa. Ali jbg to ste vi znalci svemira, mora doc na OI da ti vidis dole PB da bi mu rekao svaka cast.
U suprotnom picka, luzer, mentalno zaostao, na sta mi pare bacamo i sl. To sve ima smisla da mi imamo stalno po 4-5 takvih. Ali nemamo vec smo imali Tuku i sad Lanu i to je to.
Jok eto treba doc i trcat ispod svakog minimuma :roll: Ne mora PB imat....ali jbt eo uzmes fudbal naprimjer,cisto radi poredjenja... ne ocekuje niko da vazda ponavljas neki historijski rezultat ili da izbacujes 10 puta jace od tebe..ali izvini da ispadnes od san marina ekipe to je neprihvatljivo bez obzira na sve
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 20:11

Otelo je napisao/la:
30 jul 2024, 19:52

I ti isti, znalac svemira. Dodji na OI i moras isporuciti PB inace si kesa. Nema se vama sta objasnjavati, vi vec sve znate. Udrite po curici od 18god.
I da, ne treba ni slaviti, cestitati ali podrska svakako, pljuvanje samo mogu umobolnici.
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 20:14

30 jul 2024, 20:11
Jok eto treba doc i trcat ispod svakog minimuma :roll: Ne mora PB imat....ali jbt eo uzmes fudbal naprimjer,cisto radi poredjenja... ne ocekuje niko da vazda ponavljas neki historijski rezultat ili da izbacujes 10 puta jace od tebe..ali izvini da ispadnes od san marina ekipe to je neprihvatljivo bez obzira na sve
Lana je u svojoj slabijoj disciplini za dlaku ostala bez polufinala olimpijskih igara sa svojih 18god. I ne serite bezveze o godinama, plivac se ne postaje sa 30 ali 18god je daleko od prajma. I ti meni poredis kao da u fudbalu od San Marina ispadnemo.
-Beogradski sindikat

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 jul 2024, 20:18

Pa šta je uspjeh na OI?

Za Južni Sudan je sami dolazak uspjeh.
Za Ameri u košarci je sve osim zlata neuspjeh.

Za Lekića plivanje norme je uspjeh.
Za viceprvakinju Evrope ispadanje u kvalama je neuspjeh.

Ali sutra neka završi deset sekundi iza i imati ćeš 99% fb komentara koji će joj čestitati.

https://www.klix.ba/sport/plivanje/vise ... /240216006

Plus, ovo zadnje srebro.

I šta je sad sramotno očekivati da dođe na OI i ispliva najbolji rezultat kad je dobila stan, sponzorstva i pare?

I sutra 2x6 i 1x7 i od toga 16 najboljih ide dalje. Sve osim finala treba biti neuspjeh.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 30 jul 2024, 20:21, ukupno mijenjano 2 puta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 20:19

Madal je napisao/la:
30 jul 2024, 20:14
30 jul 2024, 20:11
Lana je u svojoj slabijoj disciplini za dlaku ostala bez polufinala olimpijskih igara sa svojih 18god. I ne serite bezveze o godinama, plivac se ne postaje sa 30 ali 18god je daleko od prajma. I ti meni poredis kao da u fudbalu od San Marina ispadnemo.
Pa nisam se uopste refeirsao na to..nego generalno govorim.

Zanimljivo vama su svi krivi osim tih sportasa koji podbace

Sta je za tebe zadovoljavajuci rezultat konkretno za lanu?
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 30 jul 2024, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 20:30

Otelo je napisao/la:
30 jul 2024, 20:18
Pa šta je uspjeh na OI?

Ali sutra neka završi deset sekundi iza i imati ćeš 99% fb komentara koji će joj čestitati.

Plus, ovo zadnje srebro.

I šta je sad sramotno očekivati da dođe na OI i ispliva najbolji rezultat kad je dobila stan, sponzorstva i pare?

I sutra 2x6 i 1x7 i od toga 16 najboljih ide dalje. Sve osim finala treba biti neuspjeh.
Ma jok ba nek se ne utopi i eto dosta :roll:
=\_1921_/=

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 30 jul 2024, 20:41

Zabrinjavajuce je da nemamo sahistu u vjerovatno top 400-500, nekad je bio Borki a sad ni to. Ne znam sta je sa sahovskim klubom Bosna, postoji li jos. :?:

Btw. Pitanje je godine kad ce se i sah uvrstiti u olimpijske sportove.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 20:43

Uvršten je u šahovsku olimpijadu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 30 jul 2024, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 22:30

Otelo je napisao/la:
30 jul 2024, 20:18
Pa šta je uspjeh na OI?

Plus, ovo zadnje srebro.

Cuj dobila stan red je da isporuci medalju :urnebes:
O cemu uopste ti pises, njen PB je donji dom ljestvice finala. A taj rezultat je bio sokantan kad ga je isplivala ne pliva rutinski oko tog svog PB. I vi to uporno ne razumijete i s obzirom na razmisljanja previse je da to shvatite. Cura za dlaku izgubila polufinale na OI zbog loseg starta nakon cega je i brutalno plivala kako je pocela. Ti ovdje pametujes a drqo si qurac po forumu sa 18god.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 30 jul 2024, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 22:33

30 jul 2024, 20:19

Jel ti care znas sta pises i ocekujes. Sta generalno govoris? Generalno svima je uspjeh ako se ne povrijede osim Lane i Tuke. Eno Husic prosle igre bio 4. i overachiver sad nije ni dogurao do OI. Sta nam je on sad luzer ili zvijezda? Il ti se tu malo mozak pojebe jer je i jedno drugo pa nisi siguran?

Mi smo imali 2 solidna prospekta i talenta, KOJI NISU TOP 5 FAVORITA ZA MEDALJU, ali su u vrhu svoje discipline. Lana i Tuka. I onda imate nerealna ocekivanja ako ne overachivaju na olimpijadi. Presmijesni ste i prejadni.
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 22:42

Madal je napisao/la:
30 jul 2024, 22:33
30 jul 2024, 20:19

Jel ti care znas sta pises i ocekujes. Sta generalno govoris? Generalno svima je uspjeh ako se ne povrijede osim Lane i Tuke . Eno Husic prosle igre bio 4. i overachiver sad nije ni dogurao do OI. Sta nam je on sad luzer ili zvijezda? Il ti se tu malo mozak pojebe jer je i jedno drugo pa nisi siguran?

Mi smo imali 2 solidna prospekta i talenta, KOJI NISU TOP 5 FAVORITA ZA MEDALJU, ali su u vrhu svoje discipline. Lana i Tuka. I onda imate nerealna ocekivanja ako ne overachivaju na olimpijadi. Presmijesni ste i prejadni.
Evo iskreno, sta ces smatrat neuspjehom lane sura?

Husic ni jedno ni drugo..al predpostavljam da ti smatras uspjehom sto se nije plasiro :D Bjezi ba udaraju se nek je ziva glava bice OI :D
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jul 2024, 22:47

Gledam ove boksere tj zene, sto se ove dvije bore a nisu zene...kako to nismo probali :D
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 23:34

30 jul 2024, 22:42

Evo iskreno, sta ces smatrat neuspjehom lane sura?

Husic ni jedno ni drugo..al predpostavljam da ti smatras uspjehom sto se nije plasiro :D Bjezi ba udaraju se nek je ziva glava bice OI :D
Naravno da je podbacio sto se nije plasirao narocito sto je najavljivao medalju u Parizu. Mada iskreno puca mi qurac za ovim sto se na guzove provuku i uopste ne pisem o njima jesul trebali bit zadnji ili treci odzada. Prije sam ih pratio sve na OI i bolje oci sebi da sam iskopao nego to sto sam radio.

Za Lanu cemo vidjeti, ne znam sta da ti kazem. Ima i do nje, ima i do konkurencije. Polufinale joj mora biti niza ljestvica.

Ja pisem da iskaljujete frustracije nakupljene tokom gotovo 30god sto smo luzerska drzava i narod na pogresnima a to su Lana i prije Amel. Mislite da ako jasete po njima kad ne osvoje medalju da ste postigli nesto i da popravljate mentalitet jer kao mora nam ljestvica biti medalja a samo se brukate time.
Kad nekom nasem realna ljestvica bude medalja pridruzujem se s vama pljuvanju ako podbace.

Oni su kvalitet da od 5-10 takvih 1 dobaci do medalje. Samo sto druge banana drzave salju 5-10 takvih a mi jedva jedno.

Mi pisemo o tome da curica od 18god mora isporuciti PB ili ublizu na OI inace je luzer. Nema veze s mozgom. Pa ko prati i šah a ne druge sportove zna koliko su mladji sportisti skloni oscijlacijama.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 30 jul 2024, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.