Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

Sheyi
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la Sheyi » 15 jun 2015, 23:26

Unofficialpage je napisao/la:Ne bi ih niko ni pogledao, nisu uopšte interesantni
Mogli su slobodno šetati gradom u civilu ne bi niko nijednog igrača prepoznao :urnebes: :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2015, 23:30

Sheyi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ne bi ih niko ni pogledao, nisu uopšte interesantni
Mogli su slobodno šetati gradom u civilu ne bi niko nijednog igrača prepoznao :urnebes: :lol:
Bi po nosevima. :tralala:

Ma razumijem ja njih sto se osiguranja tice. Ljudi su imali nekoliko teroristickih napada na svoje sportiste i na to odgovaraju. Je li nesto ekstra bilo za BiH, ne znam, ali znam da svugdje imaju najvecu sigurnost. Davno sam nekad radio kao konobar, i dolazili su nekakvi Izraelci. Prije nego sto su dosli je neki lik dosao i nadgledao sve sto kuhari rade da vidi da ih ne otruje ili prekrsi ona kosher pravila. I nekakvo je osiguranje sa njima bilo, sve nadgledaju. Takvi su jednostavno.

Zemlja koja radi sta Izrael radi nece biti dobro docekana u mnogim drzavama. Pogotovo ne u BiH, sto zbog simpatija prema Palestini (sto podrzavam cijelim srcem), sto zbog primitivaca sto jednostavno ne vole zidove (sto ne podrzavam ni sekunde).
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 jun 2015, 23:39

Organizator utakmice ( u ovom slucaju FS BiH ) odgovoran je samo za ono sto se desi u krugu stadiona za vrijeme utakmice. Za sve eventualne piz.darije koje se dese izvan tog prostora i vremena savez ne moze i ne smije biti kaznjen. Jer ne spada pod ingerenciju saveza. Jedino za sto mozemo biti kaznjeni su baklje i eventualnog vrijedjanja po rasnoj / etnickoj ili seksualnoj osnovi. Sama sigurnost igraca / navijaca Izraela nije ugrozena u toku same utakmice, niti je utamica prekidana (kao sto je to bio slucaj na tekmi Srbija-Albanija ). Tako da je sve prenapuhano i nece bitk nikakve kazne tipa oduzimanja bodova. Opalit ce nas po dzepu i vozdra.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 jun 2015, 23:48

1.Kocka je bacena.
2.Tresla se gora, rodio se mis.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 jun 2015, 01:19

Savez jeste prvenstveno odgovoran za sigurnost na stadionu, ali isto tako kao domacin međunarodne utakmice je odgovoran za sigurnost i ugodan boravak na teritoriju BiH za gostujucu reprezentaciju, sudije, delegate, gostujuce navijace u blizini stadiona i sl. te se mora pobrinuti da sve prodje u najboljem redu. Kazne su manje ako se sranje koje ugrozava sigurnost i zdravlje gostiju desi van stadiona, ali i dalje postoje. Nema ovdje oduzimanja bodova, kao prvo ovo nam je prvi prekrsaj nakon dugo vremena, drugo je da prekrsaj nije dovoljno ozbiljan za oduzimanje bodova no jeste moguce da dodje do zatvaranja odredjenog dijela stadiona ili cak citavog za jednu utakmicu ukoliko je bilo fasistickih povika. Ne moze se ovo porediti sa Hrvatskim kukastim krizom koji je mnogo veci prekrsaj, lahko za dokazat i ovo je treci put da Hrvatska pravi probleme u posljednje vrijeme te iz tog razloga opravdano strahuju da ce biti najstrozije kaznjeni sa oduzimanjem bodova ili eventualno cak izbacivanje iz kvalifikacija.

Sto se tice naseg uticaja, nema manjih i nebitnijih drzava na svijetu kao sto su Hrvatska, Srbija i mi, a da se pravimo da se nas nesto mora pitati i da smo bitni. Jedini razlog zasto nas druge drzave trpe jeste iz nekog prijateljskog razloga te imam osjecaj i iz sazaljenja. Shvatite da kao drzava od 3,5 miliona stanovnika i trenutnom ekonomskom situacijom smo niko i nista. Pa da sutra nestanemo sa lica zemlje, ne bi se ni primjetilo. Da sutra nestanemo, pa za Njemacku bi bili kao statisticka greska, a da ne spominjem Evropu. Isto vazi za Srbiju i Hrvatsku samo sto se oni jos vise uzdizu, a bitni su kao i mi, tj. kao crno ispod nokta. Mi jednostavno moramo nekada pognuti glavu velikim i poslusati isto kao sto dijete mora svom roditelju koji ga odrzava. Kada porastemo, postanemo jaci, zreliji, pametniji, moralniji mozda cemo moci postavljati svoje zahtjeve i cak samostalno voditi politiku nezavisno od "velikih" :)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 jun 2015, 10:14

Podrska palestini :thumbup: , antisemitizam :thumbdown: i to je kraj rasprave
=\_1921_/=

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 jun 2015, 10:32

AnelZ je napisao/la:Savez jeste prvenstveno odgovoran za sigurnost na stadionu, ali isto tako kao domacin međunarodne utakmice je odgovoran za sigurnost i ugodan boravak na teritoriju BiH za gostujucu reprezentaciju, sudije, delegate, gostujuce navijace u blizini stadiona i sl. te se mora pobrinuti da sve prodje u najboljem redu. Kazne su manje ako se sranje koje ugrozava sigurnost i zdravlje gostiju desi van stadiona, ali i dalje postoje. Nema ovdje oduzimanja bodova, kao prvo ovo nam je prvi prekrsaj nakon dugo vremena, drugo je da prekrsaj nije dovoljno ozbiljan za oduzimanje bodova no jeste moguce da dodje do zatvaranja odredjenog dijela stadiona ili cak citavog za jednu utakmicu ukoliko je bilo fasistickih povika. Ne moze se ovo porediti sa Hrvatskim kukastim krizom koji je mnogo veci prekrsaj, lahko za dokazat i ovo je treci put da Hrvatska pravi probleme u posljednje vrijeme te iz tog razloga opravdano strahuju da ce biti najstrozije kaznjeni sa oduzimanjem bodova ili eventualno cak izbacivanje iz kvalifikacija.

Sto se tice naseg uticaja, nema manjih i nebitnijih drzava na svijetu kao sto su Hrvatska, Srbija i mi, a da se pravimo da se nas nesto mora pitati i da smo bitni. Jedini razlog zasto nas druge drzave trpe jeste iz nekog prijateljskog razloga te imam osjecaj i iz sazaljenja. Shvatite da kao drzava od 3,5 miliona stanovnika i trenutnom ekonomskom situacijom smo niko i nista. Pa da sutra nestanemo sa lica zemlje, ne bi se ni primjetilo. Da sutra nestanemo, pa za Njemacku bi bili kao statisticka greska, a da ne spominjem Evropu. Isto vazi za Srbiju i Hrvatsku samo sto se oni jos vise uzdizu, a bitni su kao i mi, tj. kao crno ispod nokta. Mi jednostavno moramo nekada pognuti glavu velikim i poslusati isto kao sto dijete mora svom roditelju koji ga odrzava. Kada porastemo, postanemo jaci, zreliji, pametniji, moralniji mozda cemo moci postavljati svoje zahtjeve i cak samostalno voditi politiku nezavisno od "velikih" :)
Ti si Anele jedan od rijetkih, realni ljudi na ovom forumu.
A spoznati realnost, kakva god bila, umjesto laganja samog sebe, je prvi temelj za napredak.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jun 2015, 11:26

Malo previse dizete prasinu. BHF i te navijacke skupine koje su organizovale taj kulturno-umjetnicki program prije i za vrijeme utakmice su znali da ce biti kazna za to. Isli su namjerno na to da se savez kazni jer im je svejedno posto nije iz njihovg dzepa. Sto bi u BiH se napravilo 3-4 fudbalska terena za djecu bolje dati pare Uefi kao kaznu. Proci ce i ovo kao i prijasnje kazne, platiti cemo i cao a naplacali smo ih se masala.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2015, 11:44

Kako se od muhe napravi slon u sekundi, a dežurni ložioničari lože li lože... još spominju oduzimanje bodova i utakmice bez navijača? Kakav apsurd.

Prije svega naši navijači su brend, gostovanja su među najbrojnijim u Evropi, a domaće tekme su bez incidenata, dva ključna faktora kada smo mi u pitanju. U poređenju sa zemljama u regionu, mi smo primjer za sve i UEFA nema problem sa nama, tako da će ovo biti odrađeno rutinski, možda neka kaznica i to je to.

Nemojte se primati na komentare ovih iz manjeg entiteta. Ponosan sam na naše navijače, gostovanja, respekt prema protivnicima i ovaj izolovani slučaj ne treba dobiti ni blzu ovoliko pažnje koju je dobio.

Poznati smo po ovom klipu ispod i sličnim stvarima, ma koliko to nekome smetalo, tako će i ostati.

[youtube][/youtube]

:bih: :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 jun 2015, 12:08

Aferim Virtual, svaka cast ! :bih:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 jun 2015, 15:39

Ali, @Virtual, zasto atmosferu protiv Belgije na koju smo svi bili ponosni navijaci nisu mogli prenijeti i na tekmu sa Izraelom? Jel navijamo za nase, ili protiv gostiju?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jun 2015, 16:08

SlevinKelevra je napisao/la:Ali, @Virtual, zasto atmosferu protiv Belgije na koju smo svi bili ponosni navijaci nisu mogli prenijeti i na tekmu sa Izraelom? Jel navijamo za nase, ili protiv gostiju?
I jedno i drugo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jun 2015, 16:33

AnelZ je napisao/la:Sto se tice naseg uticaja, nema manjih i nebitnijih drzava na svijetu kao sto su Hrvatska, Srbija i mi, a da se pravimo da se nas nesto mora pitati i da smo bitni. Jedini razlog zasto nas druge drzave trpe jeste iz nekog prijateljskog razloga te imam osjecaj i iz sazaljenja. Shvatite da kao drzava od 3,5 miliona stanovnika i trenutnom ekonomskom situacijom smo niko i nista. Pa da sutra nestanemo sa lica zemlje, ne bi se ni primjetilo. Da sutra nestanemo, pa za Njemacku bi bili kao statisticka greska, a da ne spominjem Evropu. Isto vazi za Srbiju i Hrvatsku samo sto se oni jos vise uzdizu, a bitni su kao i mi, tj. kao crno ispod nokta. Mi jednostavno moramo nekada pognuti glavu velikim i poslusati isto kao sto dijete mora svom roditelju koji ga odrzava. Kada porastemo, postanemo jaci, zreliji, pametniji, moralniji mozda cemo moci postavljati svoje zahtjeve i cak samostalno voditi politiku nezavisno od "velikih" :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

@Virtu svaka čast. :thumbup: :thumbup:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 jun 2015, 16:55

AnelZ je napisao/la:Savez jeste prvenstveno odgovoran za sigurnost na stadionu, ali isto tako kao domacin međunarodne utakmice je odgovoran za sigurnost i ugodan boravak na teritoriju BiH za gostujucu reprezentaciju, sudije, delegate, gostujuce navijace u blizini stadiona i sl. te se mora pobrinuti da sve prodje u najboljem redu. Kazne su manje ako se sranje koje ugrozava sigurnost i zdravlje gostiju desi van stadiona, ali i dalje postoje. Nema ovdje oduzimanja bodova, kao prvo ovo nam je prvi prekrsaj nakon dugo vremena, drugo je da prekrsaj nije dovoljno ozbiljan za oduzimanje bodova no jeste moguce da dodje do zatvaranja odredjenog dijela stadiona ili cak citavog za jednu utakmicu ukoliko je bilo fasistickih povika. Ne moze se ovo porediti sa Hrvatskim kukastim krizom koji je mnogo veci prekrsaj, lahko za dokazat i ovo je treci put da Hrvatska pravi probleme u posljednje vrijeme te iz tog razloga opravdano strahuju da ce biti najstrozije kaznjeni sa oduzimanjem bodova ili eventualno cak izbacivanje iz kvalifikacija.

Mnogi balkanci misle da ce kurcenjem, rusenjem i busanjem postati neki bitan faktor i da ce na taj nacin zaraditi respekt sto je apsolutno pogresno. Balkanski izljevi patriotizma kroz huliganizam su vecini velikih drzava smijesni i pateticni. Imas drzavu sa 40-50% nezaposlenih, 80% mladih bi iz ovih stopa pobjeglo iz nje da mogu, a glumis nekog baju.. Smijesno.
Jedini nacin na koji male drzave mogu postati neko i nesto jeste da budu primjer ostalim, na sportskom, politickom, umjetnickom ili humanitarnom planu. Kroz sportske uspjehe mozemo zaraditi respekt. Kroz nasu vjekovnu toleranciju i postovanje drugih kultura mozemo zaraditi respekt. Respekt sigurno neces dobiti gazenjem tudjih zastava. Pogledajte jedan Urugvaj sa 3 miliona stanovnika, fudbalska su velesila ali ne isticu sa samo tu vec i kroz politiku. Njihov predsjednik Jose Mujica moze biti primjer svim guzonjama svijeta, od Putina do Obame.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 jun 2015, 19:35

Kada je sastanak u UEFA, mislim kad ce se znati da li ce biti sankcija za pojedine repke ???
Oteglo se ovo "kaznit ce nas, ma nece bolan.."
KOJEG DATUMA JE TAJ SASTANAK???

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 jun 2015, 22:40

FliX je napisao/la:Kada je sastanak u UEFA, mislim kad ce se znati da li ce biti sankcija za pojedine repke ???

16.07.
#Salihović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jun 2015, 23:18

SlevinKelevra je napisao/la:Ali, @Virtual, zasto atmosferu protiv Belgije na koju smo svi bili ponosni navijaci nisu mogli prenijeti i na tekmu sa Izraelom? Jel navijamo za nase, ili protiv gostiju?
Zašto se na tekmama C. Ronalda skandira 'Messi, Messi', zašto se crncima skandira kao da su majmuni, zašto im se bacaju banane? Zato što protivnika udaraš tamo gdje (misliš) da je najslabiji. Pričamo o fudbalu, ne o pozorištu. Nekad se pređe granica, ali mi smo uradili nešto mizerno i nešto što se dešava veoma često. Kod nas se sve završilo na skandiranju, a gaženje zastave se desilo van stadiona. Nismo crtali svastike, tukli i ubijali gostujuće navijače i igrače, spremali se za dom, provocirali dronovima i slično. To su ozbiljni prekršaji, a ovo naše je mizerno i izolovan slučaj.

Opet ću ponoviti, ne nasjedajte na provokacije, jer ovo nije vrijedno spomena. Reprezentacija Izraela je kod nas dočekana maksimalno korektno, napravili su atmosferu kao da dolaze u neprijateljsku zemlju, provocirali su na pressicama, spominjali muslimane, ali nisu dobili ono što im je bio cilj. Pa čovječe, snajperi su ih čuvali, imali su obezbjeđenje na svakom koraku i najgore što im se desilo je par povika sa tribina :crazy:

:bih: :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 jun 2015, 23:55

FliX je napisao/la:Kada je sastanak u UEFA, mislim kad ce se znati da li ce biti sankcija za pojedine repke ???
postoji uefa.org, udjes i potrazis malo ako te bas toliko zanima.

"Disciplinary proceedings have been opened against the Bosnia and Herzegovina Football Federation (NFSBiH).
Incidents: Distruption of national anthem – Art. 16 (2) (g) DR; Setting off and/or throwing of fireworks and objects – Art. 16 (2) (b) (c) DR; Racist behaviour – Art. 14 DR"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 jun 2015, 23:59

Samo da nam ne uzmu bodove, jednu utakmicu bez navijac mozemo prezivjeti (Andora). :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 jun 2015, 00:02

Zaista ne razumijem zasto si navodio te primjere gore. Mogao si staviti da je razumljivo i ubiti protivnickog navijaca (desava se cesto u Juznoj Americi) ako time dekoncentrises protivnika.

Publika na Bilinom Polju i stadionima sirom Evrope koja prati nasu reprezentaciju izgradila je fenomenalan imidz tokom zadnjih godina. Razmjenjujemo salove i aplaudiramo igracima Belgije, iako su nam najveci rival u grupi, dok se sirom Balkana navijaci samaraju, crtaju svastike i sl. I onda se desi Izrael, i mi odjednom pod istragom UEFE, ko zadnje suge? Pa, cak i ako bude neka blaza kazna, pitanje je kome je ona trebala? Kome ce sva ova frka pomoci? Slag na tortu je bio onaj skandalozni transparent i skandiranje covjeku koji je u tom trenutku ginuo za nas na terenu. Smijesno je pricati da je neko bio izritiran velikom pratnjom izraelske reprezentacije, jer se ovako nest najavljivalo mjesecima, a i na drustvenim mrezama se osjetilo da je utakmica 'posebna'.

Kazem, ne vjerujem u neku tezu kaznu, ali jednostavno nije nam trebala ova mrlja na inace cistom obrazu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.