Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Bassha » 30 avg 2018, 17:05

kobe24 je napisao/la::urnebes:

Dajte sad Dzidica! :lol:

Juka je dobar s Halimicem, tako da njega ocekujem, mada ne znam cime se on trenutno bavi i da li je uopste slobodan.

Trbic, Bajic ili Pandza bi mogli da zamijenie Mensu za ove tekme

Dok za dalje sve zavisi od Duletovog zdravlja,ako Dule ode mi smo takve srece da bi Repesa mogao doci :lol:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2018, 17:17

Bassha je napisao/la:Mensur Bajramović neće voditi košarkašu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u predstojećim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine!

"Zmajevi" su, barem za ovaj septembarski ciklus, ranije ostali bez selektora Duška Vujoševića (zdravstveni problemi), pa je bilo planirano da ga u duelima protiv Finske (13. septembar) i Češke (16. septembar) zamijeni njegov prvi pomoćnik Bajramović.

No, kako smo saznali, Bajramović je pronašao angažman u inozemstvu (navodno je u pitanju Hong-Kong) te od njegovog učešća u reprezentaciji neće biti ništa. Tako se Košarkaški savez BiH našao u situaciji da samo nekoliko dana uoči okupljanje "Zmajeva" u Sarajevu (3. septembar) mora tražiti novo rješenje za kormilara.

Komedija

Nije ovo korektno od Mense ako je istina, ovako "u zadnji čas", ali ako će on sada definitivno za sva vremena završiti sa reprezentacijom, bilo u ulozi selektora ili pomoćnika ovo uopće nije loša stvar.

Pandžu je Dule otjerao, istovremeno forsirao Mensu, ne vjerujem da je to ikome jasno pa da je i od Duleta, mogao je sad on voditi. Onaj pomoćnik što je došao umjesto njega, niko mu od nas ne zna ni ime napamet.

Naravno tu je i Memić, i Mourinho je počeo kao prevodilac. Dosta ga je Dule zlostavljao na presicama.

Stručni štab u Finskoj činiti će prevodioc, maser i dobri duh reprezentacije Medin Dukškaj.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 30 avg 2018, 17:18

mensur pi.cka samo gledao kako da se okoristi i ispali prvom prilikom.....mogao je sacekat 15 dana

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 30 avg 2018, 17:22

daj Prasovica

treba nam saburli osoba koji ce izvuci max iz one dvojice i koja nece talasat...akcije i rotacija se zna

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 avg 2018, 17:41

Nakon ovog Menso mora dobiti otkaz, ovako repku ostaviti na cjedilu 15 dana pred početak je sramotno. Iako je dobro što je otišao, jer nije on neki trener ali ipak sramotno je ovakvo ponašanje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 avg 2018, 18:05

delinjo je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
izvini samo da te pitam,znam da si korektan forumas i cijenjen ,ali samo mi reci jel ti navijas za Gordica ili za reprezentaciju BOSNE I HERCEGOVINE...ja ne mogu da vjerujem da mozes traziti alibi bilo kome ko nece da igra za repku,ma koji to razlog bio,ma sve ovo bila istina sto si naveo gore valjda zato i sluzi reprezentacija...ja ne mogu da vjerujem da neko ozbiljan kao ti opravdava ove gluposti,sve i da su mu obecali a vjerujem da jesu,zar je to pobogu razlog da ne igras za reprezentaciju....svasta
NE
meni je samo reprezentacija BiH važna

ALI
smatram da je aferu sa Gordićem napravio samo savez
da se on nije pojavio večim djelom bi se složio sa vama (zavisno koliko bi njega pljuvali, a koliko musu), ali ovako sa onim cirkusom na konferenciji za štampu sami su mu zalupili vrata u lice
prema tome savez treba puno više uraditi da se situacija izgladi
i bez obzira da se nikada više ne javi poslje 13 godina igranja i onoliko požrtvovanja on mi nikada neče biti kao đedović

svi mi znamo kakav je savez,ko sjedi u savezu i kakvi su to ljudi,ne vidim da bilo ko ovdje savez izuzima kao odgovodne za situaciju ali ....svi znaci redom Djedovic,Nurkic,Musa i Gordic ne igraju za savez,ne igraju za obnovu kuce,ne igraju za bilo sta nego za svoju drzavu ...rukometasi ma kakvi oni bili placaju da bi igrali za reprezentaciju jer im pisljivi hotel i prevoz ne mogu platiti...i svi su mi u istom kosu bez izuzetka ako nece da igraju za reprezentaciju...jedini opravdan razlog da se ne odazoves je povreda koju ljekarski tim naseg sevaza potvrdi,sve ostalo su gluposti i nikada ga ne bi mogao braniti da mi je rodjeni brat...postujem obecali ti kucu napraviti,razumijem ali ako ti je to uslov da bi igrao za reprezentaciju onda aferim brate..ovaj nece zbog drzavljanstva ovaj drugi zbog kuce kakva je razlika..to sto je igrao ranije za repku pa moze raditi sta hoce..ako je on trazio kucu jedan Teletovic je trebao traziti hotel onda...gluposti..[/zaigrao]

Da sve je to tacno, ali vise ne odgovara realnom stanju
Patriotizam je sve vise u opadanju jer su ljudi shvatili da je to mamac za siroke mase kako bi neki izvlacili korist (samo se okreni po BiH), a dom je svugda gdje ti je porodici dobro
Inace nemanja je trazio da ubrzaju proceduru sa obnovom njegove kuce tako da nije ostetio nikoga jer za to i postoje predvidzeni fondovi
A mirza teletovic je pored svih onih njegovib miliona trazio da mu se blizi rod zaposli u opcini jablanica, znaci natovario jos jednog birokratu na nasa ledza zatim je odigrao onako sramotno one kvalifikacije i napravio onaj skandal sa musom
Poslje toga je napravio konferenciju za stampu i rekao da ce uvjek igrati za reprezentaciju dok ga noge nose i odmah u predkvalifikacijama nas ispalio i nikada nije vise zaigrao

Jednostavno savez je popljuvao nemanju u osnovi ni zasto i sada se nesto ne trudi da to izgladi, a da nije bilo one njegove partije mi ruse nebi pobjedili u sarajevu i sada i nebi igrali ove utakmice
Prema tome ja gordica ne opravdava jer on igra za narod ne za savez, ali ga razumijem
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cavendish
Kontakt:

Post Postao/la cavendish » 30 avg 2018, 18:07

Baš kad pomisliš da ne može biti gore ovi nas specijalci iz KS demantuju i pokažu da ipak još uvijek nismo dotakli dno.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 avg 2018, 18:07

Pip je napisao/la:daj Prasovica

treba nam saburli osoba koji ce izvuci max iz one dvojice i koja nece talasat...akcije i rotacija se zna
Bas htjedoh napisati da bih najradije njega gledao na klupi reprezentacije. Glavu dajem da bi se Bajramovic s kadetskom reprezentacijom borio za neko osmo mjesto. Ja opet nekako mislim da ovo nije tacna informacija i da ce nas veliki Menso voditi u ovom dvomecu.

Sto se tice rostera, to bi trebalo izgledati ovako:

Gegic, Zahiragic
Musa, Atic
Milosevic, Vrabac, Lazic
Sulejmanovic, Penava
Nurkic, Stipanovic, Kikanovic

Ja bih konacno volio vidjeti Penavu. Ostali sa skracenog spiska nisu vrijedni pomena, mada se ne bih iznenadio da ostave Hasandica ili treceg playa (sto bi po meni bila preglupa odluka). Ponovo cemo se opasno muciti sa sutem za tri, jer u petorci Gegic-Musa-Vrabac-Milosevic-Nurkic samo Dzanan je koliko toliko opasan u tom segmentu (Minja manje-vise). Prijeko je potrebno da se naturalizuje Amerikanac koji bi pokrio tu poziciju playmakera, jer smo s ovom dvojicom presmijesni. Naravno, da to po mogucnosti bude neko ko moze pogoditi nesto s distance.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2018, 18:16

Lopta treba da bude u Džananovim rukama, playa svakako i nemamo. Sve dok u toku utakmice dovoljno puta odigra nešto za Jusufa da ovaj ne postane nezadovoljan, u ostatku utakmice može raditi šta hoće. Svakako sam ima više poena u rukama nego ostatak rostera ne računajući Nurka zajedno.

Da ih ja vodim, Vrabcu bi jasno stavio do znanja: Prvi put kad pokušaš uraditi nešto na parketu a da to nije odbrana, skok i zakucavanje iz kontre, ideš u svlačionicu. Ugušio bi njegov ofanzivni potencijal :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 avg 2018, 18:19

Definitivno prasovica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 avg 2018, 18:44

Drape je napisao/la: Da ih ja vodim, Vrabcu bi jasno stavio do znanja: Prvi put kad pokušaš uraditi nešto na parketu a da to nije odbrana, skok i zakucavanje iz kontre, ideš u svlačionicu. Ugušio bi njegov ofanzivni potencijal :D
Iz provjerenih izvora cujem da na dosadasnjim treninzima Sparsa opasno radi na sutu. :mrgreen: Ocekujem ozbiljan napredak i popravljanje procenata, pa da sut za tri umjesto dosadasnjih 3/25 bude 4/24.

Njemu je najbolje da pokusa podici bacanja na pristojne procente, jer je to realno moguce popraviti. Ispravljanje suta s distance je za njega vjerovatno nemoguca misija i to je mozda i besmisleno forsirati, ali bacanja su nesto drugo. Bilo bi odlicno ako njih uspije podici na nekih 65%.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 30 avg 2018, 19:21

Memić je kao drugi pomoćnik Duleta defaultna opcija ako nema trenera i pomoćnog trenera, može se neko dovesti u stručni štab, ali on ima prednost. Nisam zaista upućen u njegove mogućnosti van lige Omana.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 30 avg 2018, 21:29

Izgleda pismen, a da li je kosarkaski to je pitanje. btw Hvala ti Menso :mrgreen:

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 30 avg 2018, 21:35

Kad izlaze u prodaju karte za mec protiv Ceske?
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 30 avg 2018, 22:05

Bajramović dobio inostrani angažman, sutra će biti poznato ime novog selektora BiH

**** ba

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 30 avg 2018, 22:18

edinjo-bih je napisao/la:Bajramović dobio inostrani angažman, sutra će biti poznato ime novog selektora BiH

**** ba
novog privremenog* selektora nadam se :D

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 30 avg 2018, 22:21

edinjo-bih je napisao/la:Bajramović dobio inostrani angažman, sutra će biti poznato ime novog selektora BiH
Samo kod nas ima da te vd selektor ispali par dana prije okupljanja a ti da budes sretan i zadovoljan sto je to tako ... Menso, hvala ti sto nas pojaca svojim odsustvom ... dabogda bio dozivotni trener u Hong Kongu .... :pray:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 avg 2018, 22:24

„Slobodna Bosna“, također, doznaje kako su čelnici Saveza planirali kontaktirati proslavljenog košarkaškog stručnjaka Jasmina Repešu, inače rodom iz Čapljine, da priskoči upomoć makar za ove dvije utakmice, no hoće li iskusni strateg koji je sjedio i na klupi Hrvatske pristati i biti u mogućnosti zbog svojih obaveza, ostaje da vidimo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 avg 2018, 23:17

Doskorašnji selektor reprezentacije BiH, Duško Vujošević, zbog bolesti nije više u mogućnosti da vodi reprezentaciju, a njega će na klupi Zmajeva naslijediti iskusni stručnjak, Jasmin Repeša, saznaje naš portal. Prvobitno je bilo planirano da Mensur Bajramović vodi reprezentaciju u ovom prozoru kvalifikacija, ali je on dobio inostrani angažman, te neće voditi reprezentaciju, već će to biti Repeša koji bi sutra trebao i definitivno dogovoriti saradnju sa Košarkaškim savezom BiH.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 avg 2018, 23:21

O majko rotirka, ako jusuf bude igrao 25 minuta bice super

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, GradKamena2 i 2 gosta.