FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
65
32%

Ukupno glasova: 205

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 11 apr 2025, 21:32

ado-hz je napisao/la:
11 apr 2025, 20:48
Borac za 3god napravio ono sto Sarajevo nije u stanju sad ce 12godina od kako je Tan usao u klub.
Niko nam nije kriv kad nismo znali poklopiti sve sto se treba poklopiti kao sto je to Borac uradio,imali smo isuvise vremena.
Sad ce ti reci da su oni kar.ina a mi galaktikosi nego nam ne daju oduzeli nam neki imaginarni 20 bodova.
Nikad gori Zrinjski i nikad gore Sarajevo

Ne mogu da vjerujem da 7 dana pripremaju svaku utakmicu i nksu u stanju da nacrtaju i izvedu 2 smisljenje akcije.Igramo bez napadaca,napadac ti krilo 170 i 90 minuta nabijas na njega.Razumijem povrede,pripreme katastrofa kao sto sam i rekao ali Zekicu najvise si zasluzan za ovo sto gledamo.Protiv Goska i Igmana bezopasno izgledamo.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 11 apr 2025, 21:34

Sve je vec vidjeno 3 sezonu. Stisnuti zube zbit redove otici u Banja Luku i probati izboriti finale. Ostalo cemo u Maju remizirati.
U Banja Luku po finale!!

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 11 apr 2025, 21:42

Američki bizon možda shvatiti kad bude 20 članskih i 15 ljudi u loži da nešto ne štima.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 apr 2025, 21:49

SamoDaKazeem je napisao/la:
11 apr 2025, 21:42
Američki bizon možda shvatiti kad bude 20 članskih i 15 ljudi u loži da nešto ne štima.
Članskih će biti kao i do sada, ko je se do sada učlanjivao uvijek će. Ovi što ovdje s.ru se i ne učlanjuju.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 apr 2025, 21:50

Ma ajde neka ne puca.
Zbit redove i u srijedu u kost ,na glavu,propisati krv

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 11 apr 2025, 21:51

Lucas je napisao/la:
11 apr 2025, 19:56
napoleon72 je napisao/la:
11 apr 2025, 19:55
KosevoZove je napisao/la:
11 apr 2025, 19:53
Sramota ko nosi dres naseg kluba nisu vrijedni spomena, sem gulija jedino on , ovo ostalo toplo/ hladno, smucilo mi se vise ovo gledati cirkus, akcije nikakve, nista samo vracaj, nabij , napadaca nemas 9-ku dobru, ja ne znam cemu ovo vodi , mastamo o nekim titulama, mislim no coment!
Gori ste vi sto mastate, dok Mirvic vodi klub trece mjesto treba slavit ko titulu.
Sad ce nam derbi sa konama na Koševu biti direktna borba za trece mjesto.
Kakve ti gluposti valjaš (najviše od ostalih) to nisu istine. Kone iduću igraju u Mostaru protiv kamenjara (a mi protiv borca u BL) pa onda konama dolazi upravo taj borac a mi kući sa Slobodom.

Misliš da će oni dobiti kamenjare dole (ili igrati X) i da će dobiti borac kući? A mi da zijanimo od borca i Slobode?

Oni sutra ako dobiju GOŠK prilaze nam na 3 boda prije ovih gore utakmica. Ovo što si ti napisao može napisati samo neko ko ne voli ovaj Klub.

Mrš!
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 apr 2025, 21:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
11 apr 2025, 21:32
ado-hz je napisao/la:
Borac za 3god napravio ono sto Sarajevo nije u stanju sad ce 12godina od kako je Tan usao u klub.
Niko nam nije kriv kad nismo znali poklopiti sve sto se treba poklopiti kao sto je to Borac uradio,imali smo isuvise vremena.
Sad ce ti reci da su oni kar.ina a mi galaktikosi nego nam ne daju oduzeli nam neki imaginarni 20 bodova.

Ne mogu da vjerujem da 7 dana pripremaju svaku utakmicu i nksu u stanju da nacrtaju i izvedu 2 smisljenje akcije.Igramo bez napadaca,napadac ti krilo 170 i 90 minuta nabijas na njega.Razumijem povrede,pripreme katastrofa kao sto sam i rekao ali Zekicu najvise si zasluzan za ovo sto gledamo.Protiv Goska i Igmana bezopasno izgledamo.
Mi da smo poklopili sve kao Borac, ovdje bi naši navijači sve j.bali. Mi kada dobijemo penal koji je imalo sumnjiv, ovdje se dve ruši.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 11 apr 2025, 21:55

mirzatele je napisao/la:
11 apr 2025, 20:21
Sad ce onaj Pendulum dok dođe iz škole da vas ruži što kritikujete i da traži članske na pregled :rol:
Barem sam bio na utakmici, za razliku od 90% pljuvača ovdje. :wave:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Herson

Post Postao/la Herson » 11 apr 2025, 21:57

Jalovo, nemoćno, bezopasno.
Forma Guliašvilija je jedina razlika u odnosu na prošlu sezonu i Rožmanov mandat.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 11 apr 2025, 22:03

Pola ekipe povrijedjeno.
Jedino sto mogu zamjerit Zekicu je skoro svaka utakmica krece sa 2 niska spica kao danas Keremeh/Gordeziani a igra se svodi nabij da spic glavom spusti, pa yebemu mater ne moze se igrat isto sa Butic/Guli i Keremeh/Grodeziani, nema logike.
Unusic, Lulic, Mehmedovic, Gordeziani, Turkes, Rockov hvala i sretno.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2025, 22:05

Ni volje ni zelje ni igre ali eto nekako sakupljamo bodove srecom. Predstoji nam ta borba sa Zeljom oko tog treceg mjesta i ukoliko se Guli ubrzo ne vrati u problemima smo. Svi smo vidjeli ko hoce da vidi naravno da smo na proljece igrali na krilima Gulijasvilija ali jok tu je par ovih dezurnih mahnitova da te ubjedjuju da smo ko Bayern ali eto sudije nam ne daju.

Nisam neko ko voli se.rendati o formacijama ali ovo sto radi Zekic jednostavno ne ide, Kejremeh momak od 1,60m manje vise igra ti špica na onog jablana Jakovljevica. Nije ni Guli visok kao kosarkas ali on ima tu brzinu i znanje da nesto napravi.
Nabacalo se nekakvih poluigraca i jos se vapi ovde za otkupljivanjem njihovih ugovora, ma daj bjezi. Sto je najgore i pored ovakve igre opet covjek ne moze da se ne nada potajno nekom cudu u revansu Kupa u BL.
Interesantnije danas zezancije sa rajom na Istoku bile od ovoga na terenu, i Zrinjski je katastrofa i vecerasnjim remijem su se vjerovatno i oprostili od titule.

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 11 apr 2025, 22:06

Jel usref slobodan?

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 11 apr 2025, 22:07

fks74 je napisao/la:
11 apr 2025, 21:53
NajvecaRadosti je napisao/la:
11 apr 2025, 21:32
ado-hz je napisao/la:

Mi da smo poklopili sve kao Borac, ovdje bi naši navijači sve j.bali. Mi kada dobijemo penal koji je imalo sumnjiv, ovdje se dve ruši.
Boga mi ne bi se zalio da barem jednom u zivotu docekam da igramo grupnu odnosno ligasku fazu nekog evropskog takmicenja a tek da je prodjemo i izbacimo jednu ekipu u nok aut fazi a usput da smo pred duplom krunom.

Mi trebamo prvo sebe da gledamo.Kad odigramo barem 2 kako treba akcije po utakmici i pocnemo liciti na najskuplju ekipu u ligi onda mozemo druge stvari komentarisati.Do tada pobrinut se o sebi prvo

Neki su halalili ovu sezonu.Evo halal i od mene kao sto sam halalio i prethodne 3.Tesko mi je mjesecima ranije oprastati se od titule ali halal pod uslovom da cemo sljedece sezone letiti po terenu.Da ce ostati trener,da ce ostati 7/11 igraca iz prve postave,da izgledamo uigranije i uigranije iz kola u kolo i da imam optimizam da smo stvorili temelje i sistem i da uz nekoliko pojacanja mozemo pomesti ligu naredne sezone.Ja mislim da je 1 sezona adaptacije odnosno 3 roka i 3 pripreme sasvim dovoljno za to.

A da li ce biti ista od ovoga sto sam napisao,odma da ti kazem nece.Vec znamo da ce biti 10 odlazaka i 10 dolazaka,previse loan in i loan out igraca imamo,igra nam sve gora i gora kako se sezona primice kraju i stvarno nemam nikakav razlog za optimizam.
Vise sam ga imao pod Mirzom nego sada.
Ja bi volio da grijesim ali pregledao sam ovaj film dovoljno puta.

Desit ce ti se jedan od dva scenarija
1)otici ce 10 igraca doci 10(3 dobra pojacanja,7 polovanjaka),nalozit cemo se,ohladit ce nas konobari+2 kiksa na pocetku sezone i to je to od Zekica.
2)Pocet cemo sezonu standardnim hajcom i dobiti 3-4 utakmice,onda pad forme i novi strucni stab koji ce nas ponovo naloziti pricama ala "gledat cemo novo Sarajevo na proljece" uz naravno 3-4 svoja igraca nazor u septembru i sve tako u krug.

Rijesenje?Ne znam.Da znam to bio bi milioner i vodio svoj klub ali nesto ne valja.Valjda vide da i posjeta to oslikava.
Isto mi je nejasan pad svako proljece.Sta li je njima u glavama nakon zimski priprema?

Zbit redove i pofajtat se u utorak,valjda barem to mogu ako vec nemaju kvalitet. :salut:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 apr 2025, 22:26

Pendulum je napisao/la:
11 apr 2025, 21:55
mirzatele je napisao/la:
Sad ce onaj Pendulum dok dođe iz škole da vas ruži što kritikujete i da traži članske na pregled :rol:
Znači prva smjena ove sedmice?

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 11 apr 2025, 22:29

mirzatele je napisao/la:
11 apr 2025, 22:26
Pendulum je napisao/la:
11 apr 2025, 21:55
mirzatele je napisao/la:
Znači prva smjena ove sedmice?
Ideš na listu gnjavatora. Nisi uopšte navijač Sarajeva da se raspravljam s tobom. :yawn:

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 11 apr 2025, 22:39

3 štopera, 2 beka, 2 zadnja vezna i Denis 5-6 puta govori u prenosu “Pogledajte veliku rupu u sredini terena kod FK Sarajeva”.
Igramo po krilima a Kera špic 🤣🤣🤣🤣, Denis 3 puta reće “ Čisto sumnjam da Sarajevo na ovaj način može dati gol”.
Izjava na kraju da se igračima nema šta zamjeriti i da nam fali koncentracije u završnici i motivacije te da smo napravili šanse ali nismo zabili.
Ovo je ljudi pišanje nama po glavama i vrijeđanje inteligencije. Najblaže rečeno.

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 11 apr 2025, 22:39

Treba otjerati Zekica i dovesti 'boljeg' trenera, pa da ga Mirvic pusti nekoliko utakmica da se čovjek pokaže i razmase, a onda da mu presidente pocne rusiti autoritet i kredite sa 'nasilu' kaapitenima radi prodaje, tipa 'odojce', Ziljkic, Čelik, Guli...to je važnije od trofeja...sta nas boli k.u.r.a.c.
A na tribinama nas sve manje i manje...

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 11 apr 2025, 23:20

Nekad pred kraj nakon kornera ostao je mislim Paskalev ležati, tražili smo penal, kao da je bila i kratka provjera u VAR-u. Živo me interesuje šta je tu bilo. Ima li se to igdje pogledati? Eventualno da neko sa sigurnošću može reći šta se tačno desilo.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 apr 2025, 23:21

Sazg je napisao/la:
11 apr 2025, 22:39
3 štopera, 2 beka, 2 zadnja vezna i Denis 5-6 puta govori u prenosu “Pogledajte veliku rupu u sredini terena kod FK Sarajeva”.
Igramo po krilima a Kera špic 🤣🤣🤣🤣, Denis 3 puta reće “ Čisto sumnjam da Sarajevo na ovaj način može dati gol”.
Izjava na kraju da se igračima nema šta zamjeriti i da nam fali koncentracije u završnici i motivacije te da smo napravili šanse ali nismo zabili.
Ovo je ljudi pišanje nama po glavama i vrijeđanje inteligencije. Najblaže rečeno.
Upravo to, izmedju bubanje i sljedeceg veznog igraca 20 metara prostora, stoperi se dodaju izmedju sebe jer bubanja im stalni vraca loptu, zato sto je nema kome dodati. Pavicic pokriven, a lulic glumi nekog poluspica izmedju linija i gura se sa napadacima. Pa jbt ako mi to laici primjetimo, u sta zekic gleda koji ****. To je fakat iskljucivo do njega. Sve mu zamjene na terenu sablonske, mjenja igrace, ali sve iste pozicije

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 apr 2025, 23:33

Dosta bolje smo igrali i kod rozmana i kod zekica u prvom djelu sezone.

Lulic/Pavicic bili su ok kad su tek dosli, Lulic je bio bas dobar u prvom djelu dok je u drugom los, pavicic je na istom nivou ok nista vise od tog

Mustafic je po izgubljenom mjestu medju prvih 11 pao i losije

Butic se povrijedio nakon 2 utakmice, gurdezijani dosao povrijdhen, turkes jednostavno nema kvalitet

1) smatram da je kiks napravljen na ne dovodjenju bas top napadaca.

Katastrofalna ideja bi bila da mjenjamo Zekica. Nas jesini igrac koji je odma pricepio u zadnjih 10 godina je Benko i Djordjevic.

Gulisa nakon 2,5 godine kurcu valjo nije kad je doso
Renan zanjega bi se moglo reci da je procepio na prvu da nije usro kasnije sve

Djordjevic je jedini igrac koji je odpocetka dobar bio al i on nakon 9 kola zavrsi karijeru.

Ahmetovic je dosao kod nas iz jake slobode u najacim godina super sezone, pa opet smo ga morali cekat da se nakurika

Stojcev velkovski ahmet mustafic celik soldo itd

Ovde se kaze da je Recimo unusic kita, ok slazem se danas je bio uzasan al koliko covjek ima utakmica kod svih 90 minuta mozda 5, i imao je mozda 10 ulazaka. Turkes kita teska sad al kad je dosao ono kad je zabio radniku ja sam prvi pisao sa je on AHMETOVIC SA DROGAMA DUPOVCA kad je dupovac bio najbolji stoper 6 mjeseci. Takodje prvi sam se smio onom njegovom amidzicu il bratu stamu je sto je govorio da je Turkes igrac i da mu treba se dat sansu, posle radnika 4 kolo covjek do danas je bio ko NEVINA zirafa kojoj p i c ka nije rasirena pa nemoze da rasiri noge da potrci. Danas je pokazao za 5 minuta igre vise nego sve minute osim radnika.

Takodje paskalev je tu 5-6 utakmica soldo je tu duze Gojkovic se povrijedio ak ono sto je pruzao je extra

Keremeh je igrac isti ko kad je tek dosao igrac za klupe
Kupresak je odigra mozda 8-9 od pocetka 4-5 ulazio

Rogic kad je tek dosao Alaim je u piku najgorem bio bolji od njeg, a svi znamo da je Alaim jedan od nagori golmana u histori FK SARAJEVA sa minutazom i broj utakmica, a vec sad mozemo reci da sigurno ako bi doveli boljeg golmana od njeg da bi to unedno bio najbolji golman lige i da bi rogic bio najbolji drugi golman lige, takodje nebi puno se ni bunili davga produzimo da nam bude prvi golman..

Znaci 80% igraca su bili bolji nakon 1 godinu il od prilike kad odigraju 25 utakmica u periodu od 12 mjeseci. 10% igraca nakon 6 mjeseci 12-13 utakmica, 5% odma i 5% njih nisu dobri nikad ni nakon 6 mjeseci ni nakon godinu

Realno odlazak lulica i pavicica nece bit tesko nadondit jer necemo placat radkid ugovora a i na terenu nisu bili prevaga

Gruzijanac 2 je takodje posudjen igrac ni njega nece bit tesko zamjenit osim bas ako procepi u ovih 12 prestali utakmica. Na njegovo mjesto vec imamo igraca RISTIC ( nekako njegova zelja i volja da se dokaze je nesto sto vise postujem nego kvalitet koji ima)

Po odlasku Gulise (99% ce bit ) prodan teskocemo moci nac njemu slicnog igraca, prema tome radkinobi i sa Turkesom Gruzijani istice posudba prodaja gulija znaci 3 plate bi oslobodili dao bi sve te pare za spica nivo benke

Jedino tu jos vidjet sa sold i mustaficem dali bi ostali kod nas al da pritom prihvate ulogu rezerve ako nece svak svoim putem

Jata julardija su igraci koliko tolikoupoznali nas klub i igraci su koji i ako nebi mogli da se izbore medju prvih 11 natjerali prvu opciju da gruzu jer ubjdjen sam da oba ova igraca mogu dat ruke.

Kad se sve ovo uzme u obzir, dase zakljucit da je kontinuitet igraca i ss kljucni glavni uslov, drugi USLOV JE KVALITET IGRACA I SS I DOBRO IZBALANSIRAN TIM UZ REDOVNA PRIMANJA IGRACA I SS.

Mi imamo sve osim kontinuitata

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, bordobijeli, BungaBum, JavierBosnia, mnon46, Posejdon, Vanja8 i 93 gosta.