Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Vita_Novalis
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Vita_Novalis » 22 mar 2011, 13:09

" " УЕФА су ? $ је $ ? у " ", " " 15 ?, $ ? $ $ се $ $. Ту " $ у ? / ". " су ? $ $ $, јер " $ & & ? ", у ? $ је % %, пет & " " Хрвата. " пар $ $ " " УЕФЕ су ? тај $.

", " $, а са $ $ ФСРС " " ' $ & $, & Хрвата. То је ? & " то је наравно за Хрвате ", ? " ? опасно за $ $ спорта са, & ", $ " у $ $.

Koja zatucanost.

A sta bi se to moglo desiti da kojim slucajem neko nekoga preglasa? Je li to nebi npr. hrvatski talenti htjeli da igraju za BiH nego bi birali "drugu opciju" Hrvatsku?

Dokle ce ovi tutkumi ovako razmisljati.
Pa ako se gleda iz perspektive napretka fudbala i da se sve ulaze u taj napredak i da se beskompromisno gleda cilj napredka "BiH fudbala" onda nema tu preglasavanja. Koji to sportski interesi mogu da budu toliko razliciti? :?

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 mar 2011, 14:04

Vita_Novalis je napisao/la:" " УЕФА су ? $ је $ ? у " ", " " 15 ?, $ ? $ $ се $ $. Ту " $ у ? / ". " су ? $ $ $, јер " $ & & ? ", у ? $ је % %, пет & " " Хрвата. " пар $ $ " " УЕФЕ су ? тај $.

", " $, а са $ $ ФСРС " " ' $ & $, & Хрвата. То је ? & " то је наравно за Хрвате ", ? " ? опасно за $ $ спорта са, & ", $ " у $ $.

Koja zatucanost.

A sta bi se to moglo desiti da kojim slucajem neko nekoga preglasa? Je li to nebi npr. hrvatski talenti htjeli da igraju za BiH nego bi birali "drugu opciju" Hrvatsku?

Dokle ce ovi tutkumi ovako razmisljati.
Pa ako se gleda iz perspektive napretka fudbala i da se sve ulaze u taj napredak i da se beskompromisno gleda cilj napredka "BiH fudbala" onda nema tu preglasavanja. Koji to sportski interesi mogu da budu toliko razliciti? :?
upravo radi toga i jeste suspenzija najbolje rješenje ako će doći ljudi kojima je pitanje krvnih zrnaca na drugom mjestu ako se već mora sklapati i savez po novom statutu na osnovu nacionalne zastupljenosti.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

kako da ne
Kontakt:

Post Postao/la kako da ne » 22 mar 2011, 14:10

Ja sam za suspenziju ali samo u slucaju da Uefa i Fifa budu dosljedne i istrajne u svojim odlukama,pogotovo u onim odlukama koje ce se direktno odnositi na period i sva moguca desavanja poslije suspenzije....isto tako i ako je istina da ce u novi savez ili sadasnji doci istinski i dokazani fubalski radnici, kojih, ruku na srce, nasa zemlja ima,a ne anonimusi i kriminalci tipa ovih sto sada sjede u "nasem" savezu,onda podrzavam napore gore navedenih organizacija,u suprotnom......ali ja ne vjerujem bas puno ni Uefa- i niti Fifa-i,godinama oni odobravaju sve negativne i kriminalne stvari "naseg" saveza,odobravaju na nacin da za sve ove godine nisu to na vrijeme presjekli i ucinili nesto konkretno da bi se stvari promjenile,sta ako se desi da nam kazu da poslije suspenzije sami moramo izabrati nove ljude a da ce nam oni samo pomoci nekim savjetima i da ce pratiti postuje li se procedura,u tom slucaju to bi bila katastrofa po nas jer nema sanse da mi to sami odradimo i da se dogovorimo,obicna raja bi se nekako i dogovorila ali mi se,nazalost,tu nista ne pitamo........oni nam mogu reci,sto prije to uradite to bolje za vas,u protivnom,mi mozemo da cekamo na vas........nismo mi jedna Francuska ili Engleska da oni ne mogu bez nas,toga moramo biti svjesni,ja sebi ovdje postavljam jos jedno pitanje,zasto oni nisu nametnuli drugaciji statut kada se radilo na tome da se igra zajednicka liga,zasto su pristali na ovakvo nakaradno uredjenje saveza po smrdljivom Daytonu...ja sam misljenja da je tadasnja inicijativa i ideja o zajednickoj ligi dosla vise od strane "nasih" politicara iz sjene i preko svojih poltrona u savezu nego od Uefa-e i Fifa-e jer je politika kod nas skontala kako preko fudbala da pere novce,kako da se na stadionima siri nacionalizam i ostala sranja,svjesni da ce se to sa stadiona najlakse prenijeti na sire narodne mase

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 22 mar 2011, 16:55

Mosor1 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Mosor1 je napisao/la:Moze li mi netko objasniti zasto se prijetilo Velidu Imamoviću????
Pa sta te tu cudi? Ako je covjek ikako sposoban ili ima trunka casti, naravno da mu se prijeti.

Koliko god da mi smetalo sto se repka biti suspendovana, raduje me da ce ovaj savez i "ustav" na kojem bazira, biti ponisteni sa novim ljudima. To znaci bye bye troclano predsjednistvo, kriminalci, i ciao politicko motivisano uplecanje i opstruisanje.
Ima li veze,sto je on neke županije u federaciji optuzio da su nelegalno izabrale svoje delegate!!!Zna se koje su tu zupanije!!!
ocigledno je da i ti furas nekakvu hinjsku agendu ovdje po forumu, u skoro svim postovima provociras i to stalno hajka na Bosnjake(ili kako ono ti kazes Muslimane). al' nema vise veze, uskoro slijedi suspenzija pa najvjerovatnije formiranje novog saveza gdje nece biti mjesta za tvog delegata bevande i slicni politicki radnika, pa onda gledajte po zapadnoj hercegovini gdje vedri..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 mar 2011, 16:59

Nece srbi dopustiti da im borac neide u LP zato ce statut biti usvojem i srbin ce biti predsjednik 100%

Nasi bi na sve pristali pa da ga i prime nebi se zalili!

Nas je narod BAGATELA!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 22 mar 2011, 17:04

laprdaj ti koliko hoces, al' ima da nestane bevande i slicni seljacina ako uefa odluci da bude tako. dovoljno ste vi rusili nogomet u ovoj drzavi, sad ce biti malo drugacije..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 22 mar 2011, 19:22

Molim vas recite koje su šanse da bumbari odu bez suspenzije i da li ima još neko riješenje osim (pored) suspenzije, al bez zezancije vas pitam .... :) :) :) :)

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 22 mar 2011, 19:46

Ma ja,sve ce biti ok.Onaj gore govori o preglasavanju.Pa jel ti nesto cudno da treba 11 glasova za odluku a Muslimana ce biti 6,Srba 5 i Hrvata 4.Kao sto Petković kaze,ovdje se sve moze donijeti bez Hrvata.Malo sutra,jel problem da za svaku odluku treba 12 ruku,a nek ostane isti broj delegata:6,5,4!!! ;) ;) ;)[/quote]

Molim te odgovori mi. Koje se to sportske odluke koje idu u korist napredka BiH fudbala mogu donijeti a da bi naudile Hrvatima?

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 22 mar 2011, 20:03

Oni nemaju izlaza... Moraju glasati ZA.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

kako da ne
Kontakt:

Post Postao/la kako da ne » 22 mar 2011, 21:01

AYAN je napisao/la:Oni nemaju izlaza... Moraju glasati ZA.
I ja sam misljenja da ce glasati za...gdje si vidio lopova da sam kaze da ce prestati krasti,u ovom slucaju tu je kradja love i da se odreknu mnogih privilegija..opet kazem da po ko zna koji put,podcjenjujemo glavonje iz saveza da su naivni i glupi,koliko smo puta do sada mislili,evo gotovi su(nadam se da niste zaboravili da je vec bilo par takvih situacija)a oni cijelu javnost napravise budalama i izvukose se.....jos nesto,mnogi ovdje nasjedaju na pricu o navodnom preglasavanju i brojanju krvnih zrnaca,kada bi se usvojio novi statut tu ne bi bilo nekih znacajnijih promjena,uveo bi se samo jedan predsjednik,ali bi se sve odluke i dalje donosile na Izvrsnom odboru i Skupstini koji bi i dalje brojali isti broj clanova...izgleda da se sada vodi "rovovska" bitka za poziciju predsjednika,ko ce to biti,pogledajte samo sta pisu i govore dio korumpiranih novinara iz Federacije,te da je FSRS bolji dio "naseg" saveza,te Petkovic ovo,Kovacevic ono bla bla........izgleda da takvi "novinari" jasno nam pokazuju koga preferiraju za buduceg predsjednika,za takvu podrsku ti isti "novinari" dobit ce nesto zauzvrat u slucaju da neko od gore navedenih postane predsjednik....odjednom se spominje ugovor sa agencijom Kentaro,godinama sute o tome i sad odjednom pocela prica o duplim ugovorima a da to Uefa i Fifa uopste ne traze od nas,vec hoce da se usvoji statut......spominjanje tih duplih ugovora u ovome trenutku,cini mi se kao pokusaj ovih iz FSRS-a da izbace iz utrke za predsjednika nekog iz Federacije....jedina dobra stvar u svemu ovome,je ta da ne moramo jos dugo cekati da saznamo sta ce se stvarno desiti.......

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 mar 2011, 23:43

glas razuma ili strah za fotelju... diskutabilno... koliko god ja volio repku ovo ovako vise ne moze...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 mar 2011, 23:45

Haha, kad nam prijedlog Usanovica spasi fudbal. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 23 mar 2011, 00:08

Jesu li po njima zmajevi (reprezentativci) dobili nadimak ?
100% sportski i krajnje opušten potpis

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 23 mar 2011, 00:29

Sve je to politika ! Zeljo namjerno izgubio, da bi iz RS donjeli pozitivnu odluku a Borac ce postati sampion te se i dalje nastavlja kriminal u savezu. Zahvalimo Zelji sto je definitivno ukopao BH fudbal :mrgreen:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 23 mar 2011, 00:37

KONGO je napisao/la:Sve je to politika ! Zeljo namjerno izgubio, da bi iz RS donjeli pozitivnu odluku a Borac ce postati sampion te se i dalje nastavlja kriminal u savezu. Zahvalimo Zelji sto je definitivno ukopao BH fudbal :mrgreen:
Borac prvenstvo
Široki kup
Željo i Sarajevo Evropa

vuk sit, ovce na broju - lopovi u foteljama ;)
FORZA MARŠAL !!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 mar 2011, 09:36

"Neki mediji spominju Osima, Bolića, Barbareza... itd, a neki od njih i ne žive u BiH, ne može to tako. Delegati se kandidiraju iz kantonalnih Saveza, pa neće UEFA doći i uzeti kandidate sa ulice, ne može u Savez doći neko samo što je nekada dobro 'ganjao' loptu, mora se poštovati zakon delegiranja kandidata", kazao je Čolaković za "24sata.info" svoje mišljenje o eventualnom izboru kandidata Komiteta za normalizaciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 24 mar 2011, 09:59

Principatus je napisao/la:"Neki mediji spominju Osima, Bolića, Barbareza... itd, a neki od njih i ne žive u BiH, ne može to tako. Delegati se kandidiraju iz kantonalnih Saveza, pa neće UEFA doći i uzeti kandidate sa ulice, ne može u Savez doći neko samo što je nekada dobro 'ganjao' loptu, mora se poštovati zakon delegiranja kandidata", kazao je Čolaković za "24sata.info" svoje mišljenje o eventualnom izboru kandidata Komiteta za normalizaciju.
ti colakovic sibicaru neces odrediti ko ce u savez :twisted:
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 mar 2011, 10:06

Principatus je napisao/la:"Neki mediji spominju Osima, Bolića, Barbareza... itd, a neki od njih i ne žive u BiH, ne može to tako. Delegati se kandidiraju iz kantonalnih Saveza, pa neće UEFA doći i uzeti kandidate sa ulice, ne može u Savez doći neko samo što je nekada dobro 'ganjao' loptu, mora se poštovati zakon delegiranja kandidata", kazao je Čolaković za "24sata.info" svoje mišljenje o eventualnom izboru kandidata Komiteta za normalizaciju.
Ma ja najbolje je staviti nekog sto je nekad dobro brao paprike :lol: :lol:
Cuva Bog Zelju svog!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 mar 2011, 14:31

mirzza je napisao/la:
Ma ja najbolje je staviti nekog sto je nekad dobro brao paprike :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 mar 2011, 14:39

Veci je problem sto u biti taj ''zakon'' ni u snu ne moze dovesti bivse igrace.Jer ih vecina nemaju ni redovnu srednju strucnu spremu.
Medjutim ima protiv pitanje kako recimo Platini moze da bude glavni ne samo u Francuskoj vec i UEFI.Dobro ganjanje loptei priuceni zanat mu nije stvarao problem da to ostvari..
Znaci taj zakon ako uopste i postoji se pod hitno treba mijenjati.Jer neces meterologa zaposliti u Podravkinu kompaniju da ti ovaj Vegetu pravi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Google Adsense [Bot], hurem i 12 gostiju.